» »

Kateri disk 160 GB?

Kateri disk 160 GB?

trot ::

Hočem dobiti 160 gb disk, 8 mb cache, 7200 obratov, navaden(ne serial ATA). Torej, kateri disk 160 gb in kje?
Iskal sem že hitachi-ja, samo hudirja nimajo ne v mlacomu, jae, e-misija.

Predlogi in kontakti so zaželeni.

Zheegec ::

Hitachi 7K250 160GB, ATA -> BOF, Mlacom naj bi ga imeli.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sami ::

Hitachi 7K250 160GB, ATA 8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Primoz78 ::

Probi pri Aplicon-u, jaz sem ga tudi iskal pa ga nikjer niso imeli...pa so ga pri Aplicon-u meli in so mi ga takoj naslednji dan poslali po posti.

Lp Primoz C.

trot ::

aplikon nima 160 gb

kako ima pa internetno stran BOF? Kaki kontaktni podatki?

SodVina ::

ja definitivno hitachi-ja, to bi mogu pa ze vsak trot vedet:D . Kolikor vem, ga imajo v JAE, Mlacom-u, Comtronu in BOF-u (mislim, da je najbolje, ce v BOF kar poklices, uporabi TIS).

SonGoku ::

Kar se tiče diska, vzami hitachija....Za zalogo diskov v bofu(maribor) pa kontaktiraj boštjana.

lp:D

ricola78 ::

Sicer ne vem zakaj tolko forsirate hitachija, kot da drugi diski ne obstajajo. Imam na primer 2* 120GB Seagate S-ATA in sem tudi zadovoljen. Največja prednost Seagata je da so podaljšali garancijo na 5 let!!!:D

SodVina ::

Nekaj so morali narediti, ce se pa premalo prodajajo. Sploh pa, pravis da si zadovoljen. Ce nisi se videl mercedeza, si tud s fiatom zadovoljen. Razlike med diski sicer niso tako ocitne, hotel sem samo povedati, da si ti lahko zadovoljen z njim, se bolj bi pa mogoce bil s hitachi-jem.

Keyser Soze ::

Vsak berač svojo malho hrani, tas direktor pa svojega maybacha.:D

In zato jaz pravim WesternDigital. Če se že pogovarjamo o "mercedezih", če hočeš pa "fiata" kupi pa Hitachija, pa naj ti mijavka v računalniku.>:D Sicer pa, tud s "fiatom" se pride kam. Skoraj vedno.
OM, F, G!

SodVina ::

Jaz sicer ne branim nobene firme. Tisto z avti je bilo v prispodobah. Pricakoval sem, da se bo nasel nekdo, ki bo poizkusal na realnem primeru. Sam ponavadi kupim tisto, kar je najbolje, vsaj po testih sodec. Tako sem dve leti nazaj kupil WD-ja, zdaj pa imam Hitachi-ja. Oba mi se vedno lepo delata. Mijavkanje pri Hitachi-jih pa moti le tiste, ki teh diskov nimajo. Le tako se lahko tolazijo, ker ga niso kupili.:D

BaRtMaN ::

Res je. Če nadaljujem Keyser Sozejevo primerjavo, lahko rečem, da je WD kot dizelski agregat, Hitachi pa bencinski agregat. U get?

trot ::

Dobr fantje, ne se mi tle kregat.

Hitachi-ja 160 gb ni za dobit. Kaj je naslednja najhitrejša/zanesljivejša/ugodnejša varianta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trot ()

iskra ::

5 let garancije pri Seagateu bi te verjetno moralo prepričati - vsaj mene je. Ko bom kupoval disk okrog novega leta bo definitivno Seagate, pa naj melje in ropota kolikor hoče. Pa še počasen naj bo kolikor hoče :P - samo da imam kritih prvih pet let uporabe.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Keyser Soze ::

Kupi Seagatea. 5 let garancije ni kar tako brez veze, pa niso slabi diski.

Bartman. Imam Raptorja, ki je eden od glasnejših diskov od WDja. In je mnogo tišji(tako idle kot med delovanjem) od novega Hitachija, ki sem ga imel doma pred enim tednom na formatu(tako da vem kako glasen je + mijavka). Glave med premikanjem delajo manj hrupa pri WDju. Pa tudi vrtenje ni vpadljivo (WD-10K rpm, Hitachi-7,2K rpm) pri WDju - Tudi Hitachi ni glasen. Seagatea(kakšno leto) pa uporabljam za backup. In je samo občasno priklopljen v mašino - pa tudi nimam nobenih pripom.

Kratko malo. Najboljši od teh treh mi je ravno WD. Hitachi pa Seagate sta mi pa nekako enaka.
OM, F, G!

SodVina ::

Potem ti pa lepo po petih letih crkne (mogoce ti uspe celo, da ga sam pokvaris), pa ti ga bojo takrat zamenjali za 20TB disk zastonj(recimo no)8-) . Ja, tehle 5 let je za racunalnistvo dolga doba. Vsekakor vredno razmisleka, ce gledamo dolgorocno. Ce pa gledas kratkorocno, pa seveda gledas na price/performanse. Jaz bi se v primeru, da ni hitachi-ja, odlocil za WD-ja.

Zheegec ::

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

DjTonic ::

Seagate, pa naj melje in ropota kolikor hoče.

Jaz imam enega Seagate Baracuda 7200.7 pa tišjega diska še nisem slišal. Preglasil ga je vsak, ki sem ga testiral. Tudi Hitachi, ki ga tudi imam zraven. Je pa Hitachi malenkost hitrejši (HD Tach).

Keyser Soze ::

Jaz vem, da so najboljši test moje oči in moja ušesa. Veliko stvari sem videl že grajanih na netu, pa so se izkazale za OK ko sem jih kupil in obratno. Tako da. Jaz se ne strinjam s tem testom.

Izkušnje kažejo drugače. Probaj sam, pa boš povedal.
OM, F, G!

Zheegec ::

Meni se Hitachi 7K250 (160GB, ATA100, 7200Rpm, 8MB) zdi hitrejši in tišji od WD 800JB (80GB, ATA100, 7200Rpm, 8MB).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TheJack ::

Ravno par dni nazaj sem kupil tegale Hitachija (7K250, 160 GB 8 MB, IDE - v BOFu, drugje ga niso imeli) in sem super zadovoljen. Disk je čudovito tih (še posebno v primerjavi s prejšnjim 40 GB maxtorjem ki je ružil ko malora) tako pri branju/pisanju kot v idle, mijavkanja pa do sedaj še nisem slišal.
V primerjavi z recimo 120 GB maxtorjem ki ga ima kolega, je zadeva hitrejša in bistveno tišja, še posebno pri premikanju glav.

Dead_Eye ::

Vzemi Seagate, Maxtorji so ok samo so še kar glasni, WD pa ne vem, meni je 80Gb enkrat crknil zdej imam varjanto s tekočinskimi ležaji in zgleda da dela. Seagate ni najhitrejši je pa tih in bolj zanesljiv.

IBM-ja pa ne bi priporočal iz njihove preteklosti.... Še mora pretečt tisto leto pa pol ali 2 da začnejo crkovat >:D >:D >:D

Glede testov: tudi deathstarji so bili najtišji in najhitrjši.....
The one and only

nodes ::

WD-ja ne več

Hitachi je odličen disk
Samsung je dober

najbolj zanesljiv do sedaj se je izkazal Maxtor, ki je tud neslišen dokler ne premika glav. za utišanje le teh imaš pa potem disketo, če ti ni hitrost najpomembnejša.

fahrenGONE ::

Seagate. Uporabljam ga vec kot leto, zelo tih in kljub intenzivni rabi zelo zanesljiv. Nobenega problema in nobenega hrupa whatsoever. No drugo mesto bi postavil WD. Za kaksen MB gor ali dol me ne zanima, jaz diske kupujem po dveh kriterijih - zanesljivost in hrup. Ampak brez bojazni, Seagate je hiter in se tudi zelo dobro obnese z NTFS. Ce pa zelis hitrost pa je najboljse 2x Raptor + RAID. 8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater disk (WD, Maxtor, Seagate)?

Oddelek: Kaj kupiti
282420 (1792) jest10
»

Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
342451 (1577) Grimlord
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452730 (1942) Dr_M
»

Kje v SLO dobiti Hitachi 7k250 diske najceneje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
755685 (3433) boštjan
»

160gb sata disk: WD, Maxtor ali Seagate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634760 (3332) Jaffa

Več podobnih tem