» »

modem-pohitritev

modem-pohitritev

miki16 ::

imam u s robotic 56k 90v in povezavo samo 42,666(najvec).prej sem jo imel najvec 45.333.full se mi cuden zdi ker ima sosed 44.000b/s tako kot jaz prej.
kaj mi storiti?a se da modem kako "navit"
ali kaj podobnega


lp 8-O

Paramedic ::

Ja, sam isdn morš nabavit...NOT. Kaj naj pa js rečem, ko se mi poveže z max 37.000, ponavadi 34.xxx ! :'(Čisto odvisno od kakovosti linije.
End transmission.

whatson ::

modem nima skoraj nič s to hitrostjo.. modem zmore 56k brez problema...
odvisno je od širine tvoje pipice v svet...
>:D

slycer ::

Heh jaz sem doma v strnjenem naselju. In se mi USR modem, ki je najboljši (in je bil najdražji:D) poveže samo 24kbit/s. Fora je v kakovosti linije. Tu se pojavlja pojem MULTIPLEX. Ta multiplex pomeni, koliko telefonov je obešeno na žico. Če jih je veliko, toliko slabše. Za slabe povezave pa je kriv Telekom. Enkrat smo enega forsiral, naj reče enemu na Telekomu, naj pri nas uštima multiplexe. On je rekel, da ne morejo garantirati kakovosti linije drugače, kot pri pogovorih. Če pa folk hoče kaj več, pa naj kupi ISDN in mastno plačuje naročnino. Milslem;((. Aja drugače pa si lahko srečen, da ti sploh vleče toliko.
Obstajajo sicer eni modem tweakerji, ki pa modema ne pohitrijo. Fora je v temu, da ko ti pregleduješ stran, modem večino časa miruje. No in če imaš ta pospeševalnik, potem se modem konekta na vse povezave, ki vodijo iz določene strani, na kateri si in ti prenese podatke na disk. Ko naslednič obiščeš stran, se vse skupaj naloži iz diska (seveda malo hitreje).
Drugače pa ne pričakuj kaj več od pospeševalnikov. OK malo teorije veliko nakladanja. Hmm upam da bom dobil še kakšno zvezdico več:D. Aja pa sorry za vse slovnične napake, ker se mi je zelo mudilo. Ajd.

abcde7 ::

Je en program modem tweak ki ti optimalno nastavi modem-> za hitro delovanje!

matic ::

fantje treba bo mal v soli bl poslusat!! To velja za vse tiste ki hodijo na vegovo pa racunalnistvo pa ptt pa kranj pa tako naprej!! O tem ste se ze ucil pa tut boste se se! baudi pa kaj je linija pa telefonska centrala.. vsi pa ze zdej veste kaj je teorija kaj je praksa! teorija je da vas modem dela 56K in moj isdn 64 to bi blo 7.8125 na sec ce se ne motim ampak idealni pogoji.. ki pa jih ni.. vedno se pojavljajo motnje.. sej veste se ko se telefonu pogovarjate pa soseda sliste k notr brunda, pa kksn radio spila pa tko naprej! po vrh pa se nas telekom pa z iskrinimi centralami, k sploh niso slabe.. za 1. sv. vojno za dan danes pa... uro na nogo pa v korak s casom.. kaj bi se rekl? Poznam en progy k to pohitri.. kaj je ze ime.. khm khm.. aja... rece se mu: Strajk na telekomu.. pa nega iskat na cnet.com k tm ga se nimajo! :D:D:D

matic ::

se dodatek oz primer
pred tem sem imel usr 28.8 k je bil "navit" ampak temu navitju se rece tko da je modem mal popravlen nadgrajen pa ne sam sw ampak tut hw in je bil na 33.6 sam ne mislt da se da pol modem 56k da navit na isdn! :D tut tista druga stran . kamor poklicete.. ala siol, arnes more podperat tako hitrost.. ce majo tm 14.4 vi pa 56k ne se pol prasat zakaj dela 9.6! ker majo uni tm 14.4 pa total sfukano linijo! :)
aja primer..
moj navitek je delu 24.4 ko nabavu isdn, ki je dokaj bl cista linija, manj sumenja je hitr rad delu 28.8 pa tut do 34.4 k so na arnesu nabavl nove modeme.. kje so te casi!!! :)
tko da kupte isdn.. tekom vas res vljudno vabi da mu date d'nar!!

miki16 ::

ja to vem da je od linije odvisno,sm se mi cudn zdi ker prej sem ime 44.000b/s sedaj pa tolko kot sem ze opisal.
kako je to mozno da je linija sedaj tako slaba.kaj je vzrok
hvala za odg:\

lordgreg ::

malo ste robove po bajti poštucali, pa malo telefonski kabl iz vaše bajte drugače zvili pa je :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podrazanje inpulzov in alternativa!

Oddelek: Omrežja in internet
211852 (1496) Mitch
»

Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?

Oddelek: Pomoč in nasveti
271837 (1274) CWIZO
»

modem connection speed

Oddelek: Pomoč in nasveti
181394 (1186) Koci
»

115 k

Oddelek: Omrežja in internet
141214 (995) Boky
»

Telefonska linija

Oddelek: Pomoč in nasveti
191252 (953) tejo

Več podobnih tem