» »

Plača serviserja/vzdrževalca

Plača serviserja/vzdrževalca

toni22 ::

Končno se mi je odprla možnost da dobim ta šiht. Kot serviser sicer še nisem bil zaposlen, sem pa že več let "lokalni serviser" oz rač. pomagač ko komu kaj ne gre. Izobrazbe tud nimam v tej smeri, mam sicer 4 letno šolo, sam je v čist drugi panogi - zdravstvo. No, par dni nazaj sem šel na razgovor, in ko smo pršli do vprašanja plače, nisem hotel reči preveč, da ne bi odpadel. In ko je bodoči šef govoril, koliko približno pričakujem "za začetek", sem rekel 95k neto(osnova). Sem bleknil dosti premalo? Ko sem mu to izustil, se mu je kar nasmejalo, zato me zdaj tišči.
Delo bo večinoma softwersko in ne bo toliko "šraufanja".

kaj menite?

Ziga Dolhar ::

Ko sem sam po končanem osmem razredu OŠ delal kot serviser/prodajalec v compštacuni, sem v mesecu dni prejel približno 80.000 sit. (Predpostavljam, da delam 8 ur na dan, mesec dni, 8 ur na dan, delovniki in sobote.)

Tako da se mi zdi, da prevelike vsote nisi bleknil.

p.s.: laže se je pogajat za nižjo plačo kot za višjo ... Boš drugič vedel ;)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

toni22 ::

lahko poveš tud katerga leta je blo to? 95000 je osnova, pol so pa še malca in prevoz. Torej s vsem tem računam na okol 130000sit.

??

Ziga Dolhar ::

1998. Delo preko študenca, 400 sit na uro.
https://dolhar.si/

||_^_|| ::

mislim da si bleknil kvečjemu premajhen znesek.

bobby ::

premajhen znesek si bleknil tudi po moje.
tm okol 120000 +prevoz in ostalo bi komot glede na to da maš končano 5 stopnjjo izobrazbe.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Yohan del Sud ::

Cca 100000 - 130000 + dodatki in stimulacije je ok plača v tem fohu s to izobrazbo. Če je manj je firma v k. :( , s tem da če si začetnik zahtevaj okrog 100000 če si veteran pa 130000.

Tak da kaj dosti premalo nisi rekel, bi pa na tvojem mestu začel z 110000...

boštjan ::

če ti gre trenutno bolj na tesno bi jaz bil tudi s 95k zadovoljen+za nedoločen cajt s 3mesečno poskusno dobo.pol pa ko vse steče,pa lahko zahtevaš več,ker maš ponudbe od drugod(recimo,da si še pisal prošnje)

Asgard ::

Jest delam kot serviser in dobim tam od 110 do 130 cukov. Men zadostuje (btw dobim vec kot fotr in mat :) ) Je pa tko de ce si programer pol lahko racunas na placo od 150 naprej ce je le kaj od firme in tja do kakig 500 cukov. Ce pa si Hardwaremodelar kot jest recimo pol pa racuni tja do 200 jurjev. Men je pa itak bel cool hardwear kot softwear ker se nonstop spreminja. Je pa tko de je vredu ce je firma odprta za tvoje predloge glede strojne opreme in ne da te siljo da sestavljas kake bedarije. Men recimo sef pusti cisto proste roke kaj se bo prodajal in mu jaz svetujem preden gre v nabavo. Tako sem davno tega skenslal celo serijo INOVISION kartic ker so enostavno drek (prevec plačas premal dobiš.) Poleg tega mam proste roke glede orodja kar je kar pomembno. Če kaj rabim ruknem stempl v roke pa v nabavo. To je poklic ki je ql in čeprav ni kakih hudih dnarjev. Vidiš pa vse vrste predelav , de ne govorim o namizjih na winsih :D , od nagih bab pa do papeza ka kadi mamilje. Mislim fulk da je poklic serviserja lep , če se ti ne gre samo za denar (ajde žvet tud mormo ane).

p.s. Najlepše je če si zrihtaš fiksno plačo pa za nedoločen čas ker potem si res brez skrbi, neglede na bolniške, frej dneve in dneve ki si jih sam vzameš frej. :D

toni22 ::

Madona me SiOL zajebava. - no na siolu pravjo da mam virus, sam NA2004 nč ne najde. Že dvakrat sm napisal odgovor, ko pa sm hotu poslat, mi je napisalo da strani ni možno odpret, ravno tako za vse druge strani, ki sem jih hotel odpret po nekajminutni uporabi interneta.

Da se vrnem na temo. Boštjan, tle je nedoločen cajt, sam ni pa poskusne dobe, tok da ne vem, kdaj lahko prčakujem prvi dvig. No, saj še začel nisem :) . Ponudb od drugod nimam. No mam še eno, sam ni dolgoročna. Skupaj sem poslal 25kuvert, od tega sta bla sam dva odziva. Tle k sm dobil zdaj in pa od Unistar LC iz Ljubljane. Ampak tam bi blo delo šele čez nekaj mesecev, pa za določen čas. Tukaj pa je takoj, in pa za nedoločen čas. Pa še bližje mam - 15km, do Unistarja pa mam ca 45km.

Glede na vaše odgovore sklepam, da sem se spustil malo prenizko, ampak še vedno v mejah normale.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pogodba o zaposlitvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
537434 (4324) jizzer
»

Tip pogodbe

Oddelek: Loža
8814 (626) fikus_
»

Delo v poskusni dobi

Oddelek: Loža
459280 (7225) finpol1
»

Odpuščanje starih delavcev, zaposlovanje novih

Oddelek: Loža
363867 (2837) hruske
»

plača (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
545452 (3736) UglyKid

Več podobnih tem