» »

Boljši ali slabši procesor???

Boljši ali slabši procesor???

Aftereight ::

Zivjo,

Potrebujem pomoč. Sedaj, ko so ponavadi novejši procesorji počasnejši oziroma slabši od starejših me zanima, če je na forumu nekdo, ki bi mi povedal, za kateri od spodnjih dveh procesorjev bi se odločil če bi ga kupil:
Intel 3,4 Ghz Extreme Edition Pentium 4 procesor z 2MB L3 catche ali
Prescott Pentium 4 procesor 4 z 1MB L2 catche 3,6 Ghz
Računalnik se bo uporabljal za video obdelavo in oblikovanje ter word pisanje :D

Za pomoč bom zelo hvaležen 0:)

Zheegec ::

P4 2.8GHz ali pa Athlon64 3000+.
Aja, noben od teh procesorjev še ni na trgu, Prescott sploh še nobeden, P4 EE je pa samo 3.2GHz, samo je oboje totalno zapravljanje denarja.
Na večini testov je procesor, ki ima najboljše razmerje cena/hitrost Athlon XP 2600+!!
Počasnejši procesorji niso veliko cenejši, hitrejši procesorji se pa zelo hitro dražijo, tako da je recimo za 30% hitrejši Athlon64 3000+ dražji za veliko več kot 100%, pri P4 je pa isto.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Aftereight ::

Hvala za odgovor. Kar se tice ali je procesor že na trgu ali ne ti ne znam povedati, samo proizvajalec pri kateremu sem naročil računalnik mi ponuja ta dva procesorja na razpolago, kar predvidevam, da ga bo do februarja že imel. Do februarja se moram namreč odločiti, ker gredo takrat računalniki uradno v prodajo. Sedaj pa ne vem ali bi se odločil za Prescotta, ki je novejši in sem že bral, da je tudi počasnejši, kljub večjemu številu cevovodov zaradi tega ker so cevovodi potisnjeni globje, kot ostali ali pa IP 4 EE. Zanj nisem prebral še nobenega testa. Odločim pa se lahko samo za te dva, ostali žal odpadejo.

Lep dan0:)

Zheegec ::

Raje kakšnega cenejšega. Drugače bosta pa Prescott in EE zelo izenačena, samo po mojem bo EE hitrejši. Sicer pa raje počakaj še malo na teste Prescottov (KO izidejo) in pa 3.4GHz EE (KO izide, sedaj je zunaj samo 3.2GHz).
Za Prescotta so performanse ???, za P4 3.4GHz EE pa pač malo boljše kot P4 3.2GHz EE :D in slabše kot bližajoči se A64 FX-53.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasi bo potrebno nadgraditi sistem... Kaj svetujete?

Oddelek: Kaj kupiti
261602 (1120) Zheegec
»

Nov članek - Pentium 4 Extreme Edition

Oddelek: Novice / Nova vsebina
172747 (2747) DjTonic
»

Intel in Prescott

Oddelek: Novice / Procesorji
92507 (2507) Zheegec
»

Zamude pri Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
92338 (2338) Zheegec

Amd opustil prvo generacijo Athlona 64 ! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19211242 (8031) Zheegec

Več podobnih tem