Forum » Pomoč in nasveti » Izdelava Crossover kabla
Izdelava Crossover kabla
mariommx ::
Kamorkoli pogledam (na netu) ne najdem ENAKE postavitve kablov, kot jih imam jaz v trgovini kupljenem kablu. Namreč, iz navadnega UTP kabla bi rad naredil Crossover kabel... Za lažje razumevanje bom opisal kako pri meni sledijo kabli:
1. Oranžno - bel
2. Oranžen
3. Plavo - bel
4. Plavi
5. Zeleno - bel
6. Zelen
7. Rjavo - bel
8. Rjavi
Kaj moram kam "vteknit", da bo to postal pravi pravcati Crossover kabel. Glede na to, da sem omrežni analfabet , bi lepo prosil za majhno pomoč.
Hvala vnaprej.
Ciao.
1. Oranžno - bel
2. Oranžen
3. Plavo - bel
4. Plavi
5. Zeleno - bel
6. Zelen
7. Rjavo - bel
8. Rjavi
Kaj moram kam "vteknit", da bo to postal pravi pravcati Crossover kabel. Glede na to, da sem omrežni analfabet , bi lepo prosil za majhno pomoč.
Hvala vnaprej.
Ciao.
ali3n ::
Zakaj si ne prebereš članka Ethernet?!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
boych ::
pa konektorje moraš na novo naštimat na kabel, zato rabiš posebne klešče in pa konektorje, ki jih dobiš v vsaki malo večji trgovini z rač. kramo. mislim pa da bi se dal dobiti tudi že narejeni crossover kabel.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
mariommx ::
Hvala za pomoč!
Problem je v tem, da googlam po netu pa mi ne najde slovenskih strani (hehehe), ki kaj veljajo,...
Kjerkoli sem gledal, niso bili kabli "vpeti" v enakem vrstnem redu!
Hvala še enkrat!
Uživajte še naprej!!!
CIAOOO
Problem je v tem, da googlam po netu pa mi ne najde slovenskih strani (hehehe), ki kaj veljajo,...
Kjerkoli sem gledal, niso bili kabli "vpeti" v enakem vrstnem redu!
Hvala še enkrat!
Uživajte še naprej!!!
CIAOOO
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28656 (14385) | denisbegood |
» | Kako se poveze 2 racunalnika med seboj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11363 (9868) | win64 |
» | Pomagajte!!!Lan kabelOddelek: Omrežja in internet | 3003 (2855) | ali3n |
» | 50m dolg UTP kabel - povezava ne deluje!?Oddelek: Omrežja in internet | 4042 (3392) | Jackass |
» | Mreža crossover ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2065 (1741) | gumby |