Forum » Loža » Sodba Brkicu-je kje razlaga, obrazlozitev Online ?
Sodba Brkicu-je kje razlaga, obrazlozitev Online ?
Brane2 ::
Zanima me, se kje da priti do teh vsebin online ?
Sem brskal nekaj po www.sodisce.si, pa ne najdem nicesar.
Zanimajo me tudi drugi postopki (umor-silobran Misota itd...)
Sem brskal nekaj po www.sodisce.si, pa ne najdem nicesar.
Zanimajo me tudi drugi postopki (umor-silobran Misota itd...)
kuglvinkl ::
Dvomim, da so te vsebine dosegljive.
Nam na praxi so jih sicer dajali, samo, da bi ble online, pa prvič slišim (pusitmo zdej sodbe višjih instanc). Je pa res, da me kazensko pravo ne zanima več toliko in so morda premiki na tem področju.
Nam na praxi so jih sicer dajali, samo, da bi ble online, pa prvič slišim (pusitmo zdej sodbe višjih instanc). Je pa res, da me kazensko pravo ne zanima več toliko in so morda premiki na tem področju.
Your focus determines your reallity
Ted ::
Zanimivo je, da je Brkić (kolikor vem) bil obsojen brez neposrednih dokazov. Vse kar so imeli so bila vlakna v njegovem avtu in pričanje nekoga.
Saj to se mi zdi zanimivo.
Kaj je potrebno, da te obsodijo na 30 let ?
Vse, kar sem videl v cajtngih, je blo govora o posrednih dokazih. Tudi tista mikrovlakna ne govorijo, da so natanko tisti trije tipi sedeli v njegovem golfu ampak neka trojica v podobnih oblacilih. Tudi tista fora z mobilcem je zlajnana. Nazadnje, ko so me okradli je tip, ki je vedel da bo osumljen klical nekajkrat s svojega mobilca iz BiH.
Dobro, morilec ni klical, je pa imel Brkicevega mobilca pri sebi. Saj ze mularija ve, da mobilec izdaja tvoj polozaj (in mogoce se kaj) vedno, ko je vklopljen...
Kaj je potrebno, da te obsodijo na 30 let ?
Vse, kar sem videl v cajtngih, je blo govora o posrednih dokazih. Tudi tista mikrovlakna ne govorijo, da so natanko tisti trije tipi sedeli v njegovem golfu ampak neka trojica v podobnih oblacilih. Tudi tista fora z mobilcem je zlajnana. Nazadnje, ko so me okradli je tip, ki je vedel da bo osumljen klical nekajkrat s svojega mobilca iz BiH.
Dobro, morilec ni klical, je pa imel Brkicevega mobilca pri sebi. Saj ze mularija ve, da mobilec izdaja tvoj polozaj (in mogoce se kaj) vedno, ko je vklopljen...
kuglvinkl:
Se mi zdi da si enkrat rekel, da so te stvari javne. Pa sem mislu, da so v tej dobi OnlineIzacije tudi kje dostopne v tej obliki.
Sicer pa, kaj se zahteva od tebe, da lahko prisostvujes na sojenju ? So s tem kaki prakticni problemi ? Kolk je to umestno in ali se te pravice (ce jo ima) folk sploh posluzuje ?
Se mi zdi da si enkrat rekel, da so te stvari javne. Pa sem mislu, da so v tej dobi OnlineIzacije tudi kje dostopne v tej obliki.
Sicer pa, kaj se zahteva od tebe, da lahko prisostvujes na sojenju ? So s tem kaki prakticni problemi ? Kolk je to umestno in ali se te pravice (ce jo ima) folk sploh posluzuje ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Običajno sem izustil študent, nekajkrat sem pa vratarju rekel, da grem na javno obravnavo (znajo bit tečni na vratih, kdo, kaj in zakaj). Če je obravnava javna, ti NE SME preprečit dostopa do sodne dvorane (si pa lahko mislim, da ob organizacijskih težavah lahko to naredijo, recimo, da Karađiču sodimo v RS).
Kolks se posložuje? Nazadnje sem bil na kazenski obravnavi v LJ, kjer je šlo za streljanje v A klubu (nekaj takega, Fužine) in je bilo 95% polno. Drugače pa zadeva precej sameva, predvsem na provinci (NM), recimo, ko sem imel praxo so bile dvorane razen nas prazne.
Običajno sem izustil študent, nekajkrat sem pa vratarju rekel, da grem na javno obravnavo (znajo bit tečni na vratih, kdo, kaj in zakaj). Če je obravnava javna, ti NE SME preprečit dostopa do sodne dvorane (si pa lahko mislim, da ob organizacijskih težavah lahko to naredijo, recimo, da Karađiču sodimo v RS).
Kolks se posložuje? Nazadnje sem bil na kazenski obravnavi v LJ, kjer je šlo za streljanje v A klubu (nekaj takega, Fužine) in je bilo 95% polno. Drugače pa zadeva precej sameva, predvsem na provinci (NM), recimo, ko sem imel praxo so bile dvorane razen nas prazne.
Ziga Dolhar ::
Hmmm, nam je predavatelj za ustavno pravo takole razložil: ker so obravnave javne [le v posebnih primerih je lahko izrek sodbe "cenzuriran"], je dostop načeloma mogoč. Vendar imajo tu prednost pač stranke in njihovi predstavniki, njihovi sorodniki, izvedenci in priče in študentje prava. Če je nato še kaj prostora v dvorani, smejo prisostvovat tudi ostali obiskovalci. (Ne morejo pa ti imeti prednosti pred prej navedenimi.)
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Zdej, da ne bi mesto zagovornika mesto šparali zame, je umevno.
Lahko pa da velja kakšen poseben pravilnik glede vrstnega reda.
Skratka, če je obravnava javna in če je prostor, lahko pridete pogledat. (tega je vsak dan polno, od kurjih tatov, piromanov itd., roparjev, tatov, ...)
Lahko pa da velja kakšen poseben pravilnik glede vrstnega reda.
Skratka, če je obravnava javna in če je prostor, lahko pridete pogledat. (tega je vsak dan polno, od kurjih tatov, piromanov itd., roparjev, tatov, ...)
Hja, mi smo poklical sodnico.
Zdej, najenostavneje je, če greš gledat na oglasno desko sodišča.
Zdej, najenostavneje je, če greš gledat na oglasno desko sodišča.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kraja, identifikacija storilca in odškodninaOddelek: Loža | 5811 (4721) | St235 |
» | Nemško sodišče dovolilo, da en partner po razhodu od drugega zahteva brisanje intimni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 60638 (55804) | BigWhale |
⊘ | Pravna dilema (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22728 (20354) | Ziga Dolhar |
» | Kozlovska sodba na sončni strani alpOddelek: Problemi človeštva | 4406 (2841) | Utk |