Forum » Loža » Citroen C3 ali Peugeot 206
Citroen C3 ali Peugeot 206
Maxtor ::
Vprašanje pove vse. Torej, katerega bi kupil, C3 me pride 2.150 kSIT z DDV (klima serijsko), 206 pa 1.900kSIT z DDV (brez klime).
Kateri se vam zdi boljši, kateri je večja kvaliteta. MOrda kaka alternativa pri kaki drugi znamki avtomobilov, vendar sta mi ta dva oblikovno zelo všeč. Se morda splača počakat? Bodo avtomobili cenejši ali dražji, ko pridemo v EU?
No, prosim za vaša mnenja. Hvala.
Matjaž
Kateri se vam zdi boljši, kateri je večja kvaliteta. MOrda kaka alternativa pri kaki drugi znamki avtomobilov, vendar sta mi ta dva oblikovno zelo všeč. Se morda splača počakat? Bodo avtomobili cenejši ali dražji, ko pridemo v EU?
No, prosim za vaša mnenja. Hvala.
Matjaž
IceIceBaby ::
Kvaliteta je pri obeh podobna, saj gre za isti koncern in pri avtomobilih uporabljajo veliko istih delov. Torej, tipično francoska kvaliteta, šlampasto narjen avto, ampak ponavadi ni nič kritičnega in avto se odkupi z drugimi lastnostmi.
Jaz bi vzel C3. Klima itak more bit. Poleg tega je C3 bolj prostoren in meni se tudi oblikovno bolj dopade. Sploh notranjost je huda. 206 je bolj navaden. Njaboljš je z obema it na testno vožnjo pa boš takoj vidu kaj se ti bolj dopade.
Na EU pa jaz nebi čakal. Noben neve kaj bo s cenami, ker niso povsod avtomobili cenejši kot pri nas. Večinoma so še dražji, v Nemčiji stane C3 1.1 z X opremo 11 690 eurov.
Jaz bi vzel C3. Klima itak more bit. Poleg tega je C3 bolj prostoren in meni se tudi oblikovno bolj dopade. Sploh notranjost je huda. 206 je bolj navaden. Njaboljš je z obema it na testno vožnjo pa boš takoj vidu kaj se ti bolj dopade.
Na EU pa jaz nebi čakal. Noben neve kaj bo s cenami, ker niso povsod avtomobili cenejši kot pri nas. Večinoma so še dražji, v Nemčiji stane C3 1.1 z X opremo 11 690 eurov.
rozica ::
Maxtor: skoraj pred natanko enim letom sem bila v isti dilemi...
Odločila sem se za Peugeot 206 seveda s klimo... časovno se mi je nekako izšlo, da sem dobila pežojčka veliko hitreje kot citroenčka. Zaenkrat mi ni žal... sploh ne. Je pa res kot pravi kst, če imaš čas... preizkusi oba.
Me pa še danes mal stisne pr srcu, ko zagledam kakšen citroen C 3
Srečno pri nakupu in še naprej pri vožnji!
Odločila sem se za Peugeot 206 seveda s klimo... časovno se mi je nekako izšlo, da sem dobila pežojčka veliko hitreje kot citroenčka. Zaenkrat mi ni žal... sploh ne. Je pa res kot pravi kst, če imaš čas... preizkusi oba.
Me pa še danes mal stisne pr srcu, ko zagledam kakšen citroen C 3
Srečno pri nakupu in še naprej pri vožnji!
Popeye ::
Js bi ti priporocu P206, ker ma zelo dobro podvozje. Motor je tud dobr, se posebi HDI. Js ga mam 6 let in nisem imel se nobenih popravil Edino kar sm menju je bla izpusna cev. Vizualno je zelo privlacen sam to je seveda odvisno od vsakega posameznika!
Res pa je, da je klima skor obvezna pri novem avtu. Js ga brez klime nebi kupoval......
Doplacilo pri P206 za klimo je 193k, tko da te pride skor isto. Poraba goriva je pri obeh podobna s tem, da ima P206 boljse pospeske in koncno hitrost. Oba sta zelo v redu tko, da bolj odlocajo podrobnosti in tvoj okus......
Skoc enkrat do Modrega Leva, ker so zelo prijazni in ti bojo z veseljem pomagal.....
Kst: Zanima me kaj si mislu s tem, da je francoski avto slampasto narjen oz. kere so te stvari, ki so slampaste na njih? Pa glede prostornosti, tud nevem od kje mas podatke....
Lp
Res pa je, da je klima skor obvezna pri novem avtu. Js ga brez klime nebi kupoval......
Doplacilo pri P206 za klimo je 193k, tko da te pride skor isto. Poraba goriva je pri obeh podobna s tem, da ima P206 boljse pospeske in koncno hitrost. Oba sta zelo v redu tko, da bolj odlocajo podrobnosti in tvoj okus......
Skoc enkrat do Modrega Leva, ker so zelo prijazni in ti bojo z veseljem pomagal.....
Kst: Zanima me kaj si mislu s tem, da je francoski avto slampasto narjen oz. kere so te stvari, ki so slampaste na njih? Pa glede prostornosti, tud nevem od kje mas podatke....
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Popeye ()
whatson ::
C3 imamo doma ... Precej nadušuje dodatna oprema in kvalitetna in sodobna notranjost (elektronska navigacija). Podvozje je zelo solidno, ne glede na to ja avto na občutek bolj mehak in mogoče pisan ženskam na kožo. Avto je precej prostoren.
Prijateljev 206 sem vozil in nisem bil tako navdušen. Kar malce zastarela notranjost in pomanjkanje prostora, me zelo motita. Na občutek bolj športno (nizko) podvozje, se izkaže, da ni tako dobro v praksi.
Glede pospeškov pa končne hitrosti. C3 ista mašina kot 206 ... Ma C3 za nekje 7 kmh večjo končno hitrost in za občutek boljši pospešek. Je pa res, da je 206-tka 2 leti starejša (kar ji je lahko v + ali v -).
Prijateljev 206 sem vozil in nisem bil tako navdušen. Kar malce zastarela notranjost in pomanjkanje prostora, me zelo motita. Na občutek bolj športno (nizko) podvozje, se izkaže, da ni tako dobro v praksi.
Glede pospeškov pa končne hitrosti. C3 ista mašina kot 206 ... Ma C3 za nekje 7 kmh večjo končno hitrost in za občutek boljši pospešek. Je pa res, da je 206-tka 2 leti starejša (kar ji je lahko v + ali v -).
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
Zgodovina sprememb…
- spremenil: whatson ()
Popeye, pri hiši je citroen C5 punca ima Twingota njeni starši pa laguno. In čist z vsemi je neki narobe. Pa ne da bi ble kake hude napake, ampak mogoče kakšna platika kje odstopi, kej zaškripa...
Prostornost sem pa čist po svojem občutku ocenil. C3 je v notranjosti ful prostoren, poleg tega pa velika stekla še povečajo ta občutek.
Prostornost sem pa čist po svojem občutku ocenil. C3 je v notranjosti ful prostoren, poleg tega pa velika stekla še povečajo ta občutek.
Sergio ::
Ehm, predvidevam, da nakup 4-5 let rabljenega avtomobila MNOGO višjega razreda, ki bi bil razkošnejši, ter manj pil (diesel), ne pride v poštev?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
ali3n ::
hm.. se pridružujem Sergeju... sam.. vsak ma svojo filozofijo...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
ganzi ::
Francoski avtomobili so zlo dobro narejeni..
Nevem zdi se mi da je na cestah največ Renaultov (predvsem cliotov) pa se nobedn kj preveč ne pritožuje.
Nevem zdi se mi da je na cestah največ Renaultov (predvsem cliotov) pa se nobedn kj preveč ne pritožuje.
LP
ganzi, nope. Poglej teste zanesljivosti pa boš na spodnjih mestih vidu renaulte pa avtomobile iz PSA.
DavidJ ::
Pežoji 206 in clioti povzročajo največ težav voznikom gledano absolutno. Relativno pa so nekej vmes. Treba je vedit, da je na cestah največ teh avtov.
Sicer se pa podpišem pod Sergiov post. Audi A3 1.9 TDi letnik '99 ali '00. Oblika je res na strani novih, prostornost, udobnost, poraba pa so na strani rabljenih. Sicer pa suit your needs. Na tvojem mestu bi se odločil za Pežoja, vendar je to stvar osebnih preferenc.
:)
Sicer se pa podpišem pod Sergiov post. Audi A3 1.9 TDi letnik '99 ali '00. Oblika je res na strani novih, prostornost, udobnost, poraba pa so na strani rabljenih. Sicer pa suit your needs. Na tvojem mestu bi se odločil za Pežoja, vendar je to stvar osebnih preferenc.
:)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DavidJ ()
Maxtor ::
Sem se odločil in sicer za tretjo možnost, ki je prej nisem omenil. Še naprej bom vozil mojega dobrega 9 let starega AX-a kako leto ali dve, potem pa verjetno kakega rabljenega C3 ali 206 za kaki miljonček, pa bo tudi ok. Ker če sedaj kupim novi avto, bom imel čez leto ali dve popolnoma enaki avto za manj denarja, kot če bi sedaj kupil novega.
Srečala me pamet...
Srečala me pamet...
davids, nobena normalna raziskava o zanesljivosti ne upošteva absolutnih številk.
Maxtor, good choice.
Maxtor, good choice.
neki123 ::
Če imaš možnost se poskusno pelji z obema avtomobiloma, pa boš potem videl kateri ti bolj ustreza.
Popeye ::
Ja cez 2 leti bo pa ista situacija in bos spet reku, da bos se kaksn let pocaku da bojo mal cenejsi in tko se lahko vlece v nedogled..... To se mi ne zdi resitev. Sej tud zdej lahko kupis par let starga P206 za miljon....Zagon dnar pa je......
lp
lp
glinik ::
Za 2 milj dobiš super 3 leta star avto.Kdo kupi nov avto ima preveš $$$ (moje mnenje)
Kolko bi te pa stal GOLF TDI, star 3 leta??
Drugače pa je samo ena znamka dovol dobra, Mercedes.Imam 18 let starega "dinozavra", pa dela motor ko ura.Karoserija je letom primerna .Da se o vožnji in udobnosti ne menimo (za avto, ki ima 18 let).
Lp
Kolko bi te pa stal GOLF TDI, star 3 leta??
Drugače pa je samo ena znamka dovol dobra, Mercedes.Imam 18 let starega "dinozavra", pa dela motor ko ura.Karoserija je letom primerna .Da se o vožnji in udobnosti ne menimo (za avto, ki ima 18 let).
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
username ::
obvezno oba preizkusit na testni vožnji!
sicer pa se včasih samo usedeš v nek avto in veš, da je narejen zate. to se je meni zgodilo z novim meganom - sem si enkrat malo ogledoval in ugotovil: točno ta avto bi imel. (ampak kaj ko stane veliko dinar )
sicer sta pa c3 in 206 oba nekako bolj 'ženska' avtomobila. poleg tega nisem ljubitelj malih avtomobilov. res razmisli o kakšnem večjem rabljenem avtu. priporočam Opel Vectra okoli l.2000 - trenutno Opel namreč ni zelo cenjena znamka (čeprav ne vem, zakaj, verjetno stvar trenutne mode) in se rabljeni dobijo poceni, ampak dobiš odličen avto.
sicer pa se včasih samo usedeš v nek avto in veš, da je narejen zate. to se je meni zgodilo z novim meganom - sem si enkrat malo ogledoval in ugotovil: točno ta avto bi imel. (ampak kaj ko stane veliko dinar )
sicer sta pa c3 in 206 oba nekako bolj 'ženska' avtomobila. poleg tega nisem ljubitelj malih avtomobilov. res razmisli o kakšnem večjem rabljenem avtu. priporočam Opel Vectra okoli l.2000 - trenutno Opel namreč ni zelo cenjena znamka (čeprav ne vem, zakaj, verjetno stvar trenutne mode) in se rabljeni dobijo poceni, ampak dobiš odličen avto.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zamenjati ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8159 (5883) | WizzardOfOZ |
» | Kateri avto vozite, katerega si želite? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12526 (10548) | Martin Krpan |
» | Kater avto (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12488 (11472) | T0RN4D0 |
» | kateri avto kupit... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 41682 (40628) | ||_^_|| |
» | Nakup Renault Clio 1.5 DCi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17229 (16547) | - SiroTka - |