Forum » Omrežja in internet » Namesto ISND modema navadni 56K modem??
Namesto ISND modema navadni 56K modem??
N-E-O ::
Lp,
imam 2 računalnika in želim na obeh dostopati do interneta. Sicer imam v 1. racunalniku že ISND modem. Zanima me, ce lahko za 2. racunalnik kupim 56K modem ali morem imeti nujno ISND-ja... in ce je sploh mogoce dostopati do interneta prek obeh racunalnikov??
imam 2 računalnika in želim na obeh dostopati do interneta. Sicer imam v 1. racunalniku že ISND modem. Zanima me, ce lahko za 2. racunalnik kupim 56K modem ali morem imeti nujno ISND-ja... in ce je sploh mogoce dostopati do interneta prek obeh racunalnikov??
Follow the white rabbit.
Phoebus ::
Ja naštimaj prvi računalnik kot router (v winsih se reče temu "connection sharing". Kupi 2 mrežni, poveži in bo.
Analognega modema na digitalno linijo pa ne moreš prklopit brez analognega terminatorja.
Analognega modema na digitalno linijo pa ne moreš prklopit brez analognega terminatorja.
A to se pravi, da v 2. racunalniku sploh ne rabim modema... da v bistvu 2. racunalnik dostopa do spleta prek modema v 1. racunalniku?? A pa mora bit takrat 1. racunalnik prizgan in pa a sta lahko istocasno na internetu??
Follow the white rabbit.
WiseBear ::
Če uporabiš connection sharing more biti prvi računalnik vklopljen če hočeš z drugim dostopat do interneta. Lahko pa sta oba istočasno on-line.
Stvar niti ni tako nerodna kot izgleda. Prvi računalnik moraš fizično vklopiti, z WinVNC pa ga lahko potem kar na daljavo izklopiš.
LP
Stvar niti ni tako nerodna kot izgleda. Prvi računalnik moraš fizično vklopiti, z WinVNC pa ga lahko potem kar na daljavo izklopiš.
LP
to je ena od možnosti...
zanima me, če lahko kupim še en ISDN modem za 2. racunalnik, tako da imam v vsakem racunalniku svoj modem in racunalnika med seboj nista odvisna?? A je to možno (po moje je, saj ima isdn 2 liniji)??
zanima me, če lahko kupim še en ISDN modem za 2. racunalnik, tako da imam v vsakem racunalniku svoj modem in racunalnika med seboj nista odvisna?? A je to možno (po moje je, saj ima isdn 2 liniji)??
Follow the white rabbit.
Mavrik ::
Da, možno je.
Linije pa na navaden modem nebi poskušal priklopiti, ker ISDN uporablja večjo napetost.
Linije pa na navaden modem nebi poskušal priklopiti, ker ISDN uporablja večjo napetost.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569996 (6825) | c23po |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9571 (6507) | bastadu |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7940 (4671) | BlazP |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1378 (1193) | _HAL_ |
» | ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2497 (1968) | klemen338 |