» »

Polita masina :)

Polita masina :)

SmiLe_ ::

Hmm, no v bistvu bi to mogoce bila celo zanimiva tema.

Vsa zadeva se tiče masine, ki je preživela današnje čase, s tem ne mislim, da ni več za uporabo, vendar je za karkoli prepočasna (smo se razvadili a ?). Pentium 166 MMX, 64 mb ram, voodoo2, awe64, Yamaha - XG 50 s tremi DSP čipi. Trenutno jo uporabljam za hmmm... MP3 player, saj ima tista yamaha zelo dobre efekte ter kvalitetne MIDI sample, vendar je to tudi skoraj vse. Na noč prihoda v leto 1999, je mašino doletel šok:D, namreč med delovanje, ko je služila, kot lokalni Juke-Box z nekaj 7000 MP3ji, je bila polita s šampanjcem, kar sicer ni čudno, saj je kozarcev z raznoranimi pijačami ležalo vsepovsod okrog :). Prijatelj, ki je v določenih krogih znan kot Ez, mi je majajoč se prišel povedat, da se z mašino dogaja nekaj čudnega, ampak ne nekaj vsakdanjega, kot so epileptični krči Windowsev, ampak, da se je vstavila v sredini štetja rama, ko jo je resetiral. Ko se primajeva do mize, zadeva ne dela. Folk bi rad mel glasbo, jaz pa naj zdaj tak, kot sem bil, daleč od skozi prste pogledano treznega, zadevo "porihtam". Stisnem reset... hmm, nič, tema . Nato med kabli, v notranjosti mašine zagledam kozarec. S prstom potegnem po grafični karti - mokra, obe sound karti - mokri, disk - moker... Dvignem mašino, ja super, šampanjec kar v curku ven teče ! V 2 minutah sva imela vse kar se je pač dalo ločit, zloženo na brisači, ( in to v takem stanju, kot sva bila :) ). Po par dneh, ko je vso praznično vzdušje bilo mimo, edino jaz sem prišel k sebi, sem vse skupaj sestavil. Zadeva je delala s prve :D:D !! In tako še dela danes, čeprav z občasnimi vročinskimi udari - ko slišim alarm na PC speakerju, ker so spet rebra z ventilatorjem s procesorja padla, jo pač ugasnem :). Sedaj celo razmišljam, da bi ji naredil vodno hlajenje, ampak ne zato, da bi jo kaj overclockal (bog ne daj!), temveč, da še mi bo služila en čas, za firewall mogoče. Moje mnenje je, da sem imel po domače rečeno ZEGN. Plata še je itak cela lepljiva od takrat, vendar bom kar pustil - ako radi, onda ne diraj :).

Damn, sem se razpisal, če je kdo slučajno vztrajal celo do sem in se mu je zgodilo kaj podobnega, npr. od tega, da ste nenamerno uničili kak kos komponene, pa do tega, da so vam ga mogoče ukradli, naj napiše kaj o tem v ta thread, pa lep pozdrav ! SmiLe
  • spremenil: SmiLe_ ()

TribesMan ::

Pr fotru u sluzbi so na liniji po nevm kaksnem nakljucju polili Compaqov kompjuter z P2 350 256MB Rama 10 GB diska in graficno karto RAGE MOBILITY!!!(zadeva za katero ATI trdi da je namenjena izkljucno prenosnikom:) jebiga kitajci pac nardijo vse al se ati strinja al pa ne)

No point storije je da je bil ta racunalnik za "odpis" in ga je fotr po nevemkaterih vezah dam spravu, res da se je nekje na poti izgubil en kos 128MB rama ampk se niti ne sekiram, kajti racunalnik je po tusiranju (pac nekak sm mogu spravt svinarijo z njega zalaufu s prve :))

Temu jest pravim 100% profit>:D

miranpozar ::

Smile: mislim, da bi bilo OK, če bi PC razstavil in komponente opral, saj tista lepljiva plast povzroča pregrevanje. Sama voda komponentam ne škodi, pazit je treba le, da je zadeva pod električnim tokom popolnoma suha!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Mate ::

Uff... jah nekateri mate sreco... je pa res da so komponente na case ZELO odporne, na case pa SPLJOH ne! Jst sm recimo na slotketu odlomu tist plasticn zavent pritrdit (se dober da je bil samo slotket in da ni bla maticna!

alien-w ::

ja Mate,ce si pa Golden Orba v napacno smer vrtel...Ni cudno! :D Jest na svojo kišto precej pazim. Nobene, in s tem mislm NOBENE pijace zraven kiste, kruh in slascice so itaq izključene, tko da jest precej pazm na kisto. Vsake kwatre enkrat pa celo prah pobrišem s komponent in operem hladnike in mal posesam tipkovnico... Ne bi rad uničil tako dragocen kos moje notranje opreme.:8)

Binji ::

Jst pa lih zdej meso zrem pa kruh:DJe pa res, da je kista pod mizo kasn metr proc.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Tomi ::

Tudi moja kište je pod robom mize, sicer v enem kotu ( kar ni najbolje za segrevanje, ampak ok, saj ga hladim ), tako da bi moral biti čudež, da bi ga polil ali kako drugače umazal. Čiščenje tipkovnice in miške je pa letni oziroma tedenski ritual... ( btw, za spravljenje tipk s tipkovnice so najboljše prazne reže s ohišja .. )
metrodusa.blogspot.com

SkIDiver ::

Jz mam pa en nasvet.

Ja moja mašina domuje pod mizo, ker gre lih lepo noter(midi tower) in nekega lepega dne se sprav sestra za računalnik igre špilat. Odpre CD-ROM pol pa pogrunta da nuca CD. In začne lepo odperat predal, ki se nahaja nad mašino pa se predal zatakne, ona pa na muč potegne in bum predal pade vn in užge po vratcih CD-ROMa. Boga vratca so se raztreščla na 3 kose. Tko da če ma kdo tko računalnik postavln naj mal paz kako predalo odpera da nebo za 20k škode.

3LeR. ::

jst se nikol nisem mel podobne pripetije, ker pravi frik ko pridemo do mašine in hrane ali pijače v bližini. Noben v family se ne upa ne pit ne jest v bližini kompa ker drugač jst totalno po*izdim.
poznam pa enga k mu je mlajši brate pilil sirup po tipkovnici :)
ker smeh k je tipka ko si jo prtisnu kar not ostala

KontraCepec ::

Res je. Ob prvem sestavljanju računala sem tudi sam spoznal, da so v resnici ta vezja precej trpežna ;) Še posebej moja matična plošča, ki zaradi kablov nikakor ni hotela v kišto :\
Po drugi strani sem imel tudi že neprijetne izkušnje z vratci cdroma. En šmrko je na mojem rač igral neke igrce in z nogo nekak opalu v gumb za odprtje cdroma. Pladen je prišel ven, on pa se je s stolom na kolesih potem močno butnil vanj (deca ne morejo imeti riti pr meru).
Od takrat se pladen malo betežno odpira, kot bi imel tresavico. Ampak dokler se odpira se ne sekiram.

Matek ::

sej ene novejše plate majo nalepke gor remove after washing. Sicer se meni ni nič polilo, sem pa enkrat barval pladn od pekača in sem se preveč nanjga naslonu, pa se je nekak zataknu proti dol, tak da je poševno navzdol bil in ne več pravokotno na pekač, sam sem pol nekaj premikal, pa se je odhaklal in peče še sedaj, če mu ni zmanjkalo cedejev.:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pc modding tema (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8222821 (4011) FireSnake
»

Ne želim več gumba za on/off in reset na ohišju...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
449164 (6369) Netrunner
»

Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37445306 (10990) cortez
»

Nova anketa! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
837949 (6440) Alexius Heristalski
»

Kje imate racunalnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554474 (3585) _pobesneli_

Več podobnih tem