» »

Delovanje SCARTa

Delovanje SCARTa

Blup ::

Zanima me če lahko SCART vtič hkrati oddaja in sprejema? Imam TV, ki ima samo en izho in vhod, na SCARTu....

Problem: žele bi imeti VIDEO IN ADIO signal iz DVD komponente speljan na TV, iz TVja pa AUDIO signal na stolp... vem, da bi lahko zvezal enostavno audio signal iz DVDja na stolp, samo v tem primeru ne pride sudio signal iz TVja na stolp....

Ali je možno, da si naredim oz da bo delal tak SCART, ki ima vhodne signale (audio in video) in izhodni signal (audio)

Upam, da je vprašanje jasno... če kdo ve odgovor bi ga prosil za odgovor, ker si ne želim skuriti še tega edinega SCARTa.

Blup
:\

2nemesis ::

Sam sem že probal iz ene televizije na drugo prenašat, in je delal.
Predvidevam da tvoj obstoječi scart ima samo vhode ali pa samo izhode, zato ga kar pri miru pusti. Priporočam ti da kupiš SCART ki ima Vhode in izhode na istem priključku. Če si pa v dvomih, pa še vprašaj prodajalca!

glavic ::

seveda se da da imet scart ki ima video in/out (sej to lahko že v trgovinah kupiš)...

link - google
Musselli bizi

Jst bom enkrat popizdu, k dobivam take odgovore!!! Glavic, dej preber vprašanje do konca... a mislš da sm tok nesposobn, da si ne znam poiskat razporeditev pinov na SCARTu al kaj?!?! ;((

Sprašujem, če dela vhoni in izhodni signal NA ENKRAT!!!

2nemesis: sej ni problema nardit tak kabl... mene sam zanima če dela to...

Blup

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Blup ()

Azrael ::

... to ni dobro jeza škoduje.

Če ima scart I/O priključke naj bi to delalo, samo ni 100% , ker lahko TV izklopi izhode, ko dobiva vhodni signal čez scart, ampak je komaj verjetno. Možnost da dela je nekako 99.9%. V najslabšem primeru boš pa moral v samem kablu narediti modifikacijo, če ni že v kablu že samo po sebi tako zvezano, da en scart konektor zajema zvok in ga posreduje ostalim konektorjem.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Blup: očitno si res nesposoben če si navajen dobivat take odgovore.

ti si napisal da bi rad imel na TV-ju Video IN in Audio OUT signal, jaz sem ti pa prilepil link do PinOUT scarta kjer ti lepo piše oz. je narisan kere pine rabš....
Musselli bizi

Azrael: Sej vem... sej ubistu v resnici nism tok jezn, sam mi gre pa mal na živce... ampak sej čist razumem take ljudi, ker danes res noben nč ne pogleda sam preedn vpraša... se OPRAVIČUJEM za izpad jeze... ampak k sm kr vedu, da mi bo en reku nej pogledam na googlu, pa sm se tok trudu napisat vprašanje tko, da bo razvidno kaj me zanima... upam da je to zdaj jasno...

.. ja pa še glede tvojga odgovora Azrael... ja, sej men se tut zdi, da vrjetn ne ugasne izhosnih signalov če dobiva vhodne in obratno... ampak sm hotu prevert, k res nebi rd zjebu vhoda/izhoda.... sam sej vrjetn bi to lohka zjebu sam s tem če bi napačno prpelu notr vhodni signal...če pa mam dodan kab k čaka naizhodni signal pa vrjetn res ne more bit nč narobe... sm pač mislu, da ma kdo kej izkušenj s tem...

Glede kabla pa ni problema narest... pač je treba še par kablčkov prlotat pa je...

Hvala.... če pa se še kdo najde k kej ve o tem nej pa pove...

Blup

Glavic: dejmo zgladit tale nesporazum... nima se smisla zmerjat tkole prek foruma, ker to ne pelje nikamor...

Glede vprašanja pa tkole... dej še enkrat preber če se ti lub... jst sm se trudi čim bl napisat, da me zanima če je možno met izhodni in vhodni signal na enkrat... to pa nism na žalost nikjer na googlu zasledu... :(

A si mogoče ti vzeu za privzeto to da se da oba signala na enkrat dobit oz če mogoče veš če se to da?

Blup

DA SE !!!
zato sem ti dal pinout da si boš nardil ta scart!
Musselli bizi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SPDIF na navaden ojačevalec

Oddelek: Zvok in slika
203006 (2759) Okapi
»

SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvd

Oddelek: Zvok in slika
163623 (3219) jokl