» »

SPDIF na navaden ojačevalec

SPDIF na navaden ojačevalec

tepsija ::

Me zanima če kdo ve ali je možno iz S-pdif OUT /računalnik, STB amino (t-2) .../ povezati na navaden ojačevalec, ki ima CINCH STEREO vhode. Torej ali gre preko enega kabla ali je potreben kakšne konverter vmes - na kablu ali celo ločena zadeva ... Zadeva je ta, da ima STB Amilo od T-2 izhod S-pdif, moj ojačevalec pa samo STEREO vhode. Tako je zaenkrat zvok samo preko televizije, mislim pa da bi bil bistveno boljši če bi šel preko ojačevalca na večje zvočnike. hvala.

jype ::

Ne da se.

S/PDIF je digitalna reč in po njej gre samo precej zoprn šum, ki ga mora prejemnik dekodirati. Nikakor se tega ne da pripeljat na zvočnike brez DACa, ki jih v navadnih ojačevalnikih ni.

krucymucy ::

Povezes pa lahko analogne izhode iz TV na ojacevalnik.

tepsija ::

hvala - a se dobi DAC (?), ki bi ga vezal pred ojačevalec - oz. je to sploh smiselno? TV pa mam tak bolj star, da sploh nima nič OUT....

jype ::

tepsija> hvala - a se dobi DAC (?), ki bi ga vezal pred ojačevalec

Ziher, ampak je verjetno predrago,d a bi se matral. A navadnega stereo činča pa nimaš na STBju?

tepsija ::

ne, STB je amino -t2 - in ima za zvok OUT samo spdif.

cojss ::

prek česa maš pa povezan tv z aminom?

krucymucy ::

Ce imas navaden vtic za slusalke na TV, lahko povezes na ojacevalnik. Ce ne, pa prek scarta.

tepsija ::

AMINO je povezan z TVjem preko scarta - na amino strani je podoben s.video kablu (iglice), na TV strani pa je scart. Sem že pomislu, da bi dobu kabel, ki ima namesto scarta ločene cinch-e - torej Audio L/R in video, samo ne vem kak kabel bi bil to, ker na amino strani rabi tisti vtikač z iglicami. TV je pa tako star, da nima niti izhoda za slušalke. Ne posodbim pa zadeve zato, ker večinoma gledam informativni program in dokumentarce, za video užitke uporabljam video projektor in platno. Boljši zvok - več kontrole nad zvokom bi želel za poslušanje radida preok T2. Vse komponente so stare 10let+ in temu primerno nesodobne. Ampak vse (projektor, ojačevalec ..) dela super in uporabno. Pač malo experimintiram s povezavami - seveda če se bo dalo. lp

krucymucy ::

Jaz sem si ga naredil sam. Rabil sem TV vhod in audio izhod hkrati. Dobil ga nisem, zato sem si ga naredil sam.

tepsija ::

Sme še prečekiral AMINO - na izhodu piše AUDIOVIDEO OUT in ima ene 12 iglic. Ne vem kak kabel bi bil to.

Okapi ::

Če ima amilo scart, potem rabiš en tak vmesnik in kable. Rdeč in bel sta stereo zvok in gresta v ojačevalnik, rumen je video in gre v televizor.



Dobiš v vsaki malo bolje založeni tehnični trgovini.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

tepsija ::

OKAPI - to štekam - to situacijo imam na TV-ju. AMINO pa zadaj zgleda takole - /kako se doda slika???/ - torej ELEKTRIKA, LINE IN (optika), USB (?), SPDIF, AUDIO, VIDO OUT in še dva antenska priklopa - eden, če nimaš na TV-ju SCART-a ali drugega vhoda in še eden, če uporabljaš poleg IPTV-ja še navadni analogni signal. In mene muči IZHOD iz te škatlice - zvoku je namenjen samo SPDIF. potem na strani Tvja in ojačevalca so stvari jasne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tepsija ()

Okapi ::

Ups, prehiter sem bil. Glede na to, da amilo očitno nima scarta, ampak nekaj svojega, rabiš vmesnik, ki ga boš priključil na drugi konec kabla, tam kjer je (moški) vtič scart za v televizor. Recimo nekaj takega:



Na eni strani mora imeti ženski scart, na drugi pa ločene avdio in video izhode.

Tega bo pa malo težje dobiti, ampak v kakšnem bigbangu bi skoraj morali imeti tudi kaj takega.

O.

tepsija ::

OKAPI - ok, kot vidiš sem se vmes že zbunil ... ;) - tole bi pa po moje rešilo zadevo. Če prav razumem na TV spusti VIDEO signal - AVDIO pa loči in ga pač povežeš kamor želiš?

Okapi ::

Tako nekako. Zvoka sicer verjetno ne loči in če bo šel s scartom tudi v tv, ga boš moral tam pač utišati. Ta slika je bolj simbolična;-) in ne vem točno, kako zadeva deluje. Dovolj bi bil tudi vmesnik, ki na drugi strani ne bi imel še moškega scarta. Potem bi pač v tv šel samo rumen video kabel, zvočna pa v ojačevalnik.

O.

cojss ::

v bistvu je vse kar potrebuješ tole:

 Dva scart adapterja

Dva scart adapterja



 S-video kabel

S-video kabel



 Auio kabel

Auio kabel



en konektor priklopiš v aminota in ga nastaviš na OUT, drugega pa v tv na IN. povežeš ju z svideo kablom, ne z rumenim chinchem, ker je kvaliteta slike občutno boljša. audio kabel pa povežeš med ojačevalec in audio izhode n amiotovem scart adapterju.

Okapi ::

Če bi pozorno bral tepsijo, bi vedel, da amino nima klasičnega scarta, ampak neko svojo zadevo.

O.

tepsija ::

Okapi - je OK - saj je na aminu scart. tole bo prava rešitev. Ni mi zadnjič uspelo pripeti slikce od zadnjega dela amina - potlej bi bila zadeva bolj jasna. hvala vsem.

tepsija ::

SE opravičujem - na aminu ni scarta - sem malo pozabil na celo zadevo - sedaj pa sem pospravljal in videl da res ni scarta. Se mi je rešitev zdela OK in me je zaneslo. Torej še vedno iščem rešitev - zvok ven iz amina na cinche. Sori.

Okapi ::

Očitno si tudi mojo rešitev pozabil:-))

Nabavi si vmesnik scart, ki ima na eni strani žensko vtičnico scart in na drugi strani ločene avdio/video izhode in/ali še eno vtičnico scart. Vmesnik priklopiš na vtič scart na kablu od amina (tako v bistvi dosežeš, da amino dobi scart vtičnico in od tu naprej je rešitev znana:-))

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok iz novejšega TV-ja na starejši Home Theater System

Oddelek: Zvok in slika
212187 (1667) gumby
»

T-2 Amino

Oddelek: Omrežja in internet
113647 (2361) asm
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

Oddelek: Zvok in slika
397532 (5312) milos75
»

Ojačevalec-DVD-TV

Oddelek: Zvok in slika
82303 (2248) Okapi
»

Amino T2 scart --> RCA ali S-VIDEO

Oddelek: Omrežja in internet
103422 (2839) Putimir

Več podobnih tem