» »

Kaj je narobe u MX-om ?

Kaj je narobe u MX-om ?

kirc ::

Imam en problem (pravzaprav ma kolega)! Nabavu je tanovga 3D prophet MX 64Mb RAMa. In ko ta stroj damo notr v mašino, dela počasnej k ATI Expert (ne vem kaj že je sam vem, da ma 32Mb RAMa), Ko smo probal igrat IGI, je vse štekal in blokal. Zdej pa kaj je problem ? Ma pa eno kurčevo plato od Concorda in Celerona 2 600MHZ, ter 256MB rama, res je da dvakrat po 128 PC133 in en je C2 en pa ni. Vem sam to da ma VIA nabor čipov na plat in da ma kao 6.4Gb disk in naj bi baje lavfov na 7200 rpm (???). Ko zalavfaš 3D MARK 2K na 1024x768x16bpp mu kaže max 30FPS (ATI pa 50FPS). (Vem pa da drugmu kolegu lavfa 3D Prophet MX z 32MB RAMa na AMD K6-2 lavfa prvi test z lahkoto 99FPS in to isto na 1024x786x16bpp). Kaj bi blo narobe, oziroma kolk mislite, da bi ta kombinacija morala potegnt (v FPS-jih) ? BTW uporablja WIN98 in gonilnike 6.35 k so zdravn in DX7. Aja kolk pa je vreden Diamondov Saveage 4 z 32 Mb RAMa ?8-O
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

Boško ::

Pa sta bios nastavla za 64M kartico? To se je me dogajal, lo sem presedlal iz banseea na Geforca2!!

Mr.B ::

Fantje VIA -AGP sucks>:D

Zakaj jaz ne maram VIA-palt , in zakaj še vedno ostajam na intlu , seveda dokler ne bo pravi chipsetov za AMD-ja.

Pred enim letom sem se ukvarjal z ABITKo , VIA-inside , PIII.
Če sem vstavil notir Katerokoli AGP kartico , ki v popolnosti podpera AGP , sem imel slide šov v UT-ju ter drugih igrah.Če pa sem vstavi Voodoo 3 noti pa je zadeva šopala ko stu mater. 3DFx se tudi z Voodoo 6 še vedno ne ukvarja z AGP-jem ampak je le PCI na malo hitrejšem vodilu , oz . 2x hitrejšem slotu.

Inštaleral sem takrat najnovejši BIOs verzija 3 , inštaleral sem najnovejše VIA-gonilnike , gonilnike za grafiko ma vse kar je možno.
Isto se je dogajalo tako pod sistemom Win9x , Win 2k . Zamenjal sem matično ploščo , ram . V galvnem delam v taki firmi , kjer to ni problem.

Ampak sreča da sem to testeral pri drugemu , ker sem planeral kupiti tako plato zase .Tako bi mi takratni Geforce Ultra pušio K**** doma.

Ne hvala za AMD-ja , ko bodo plate take kot morajo biti , bom to tudi kupil , ker je TB super procesor , samo kaj ko ni osnove taprave.:O
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MadMax ::

VIA?!?!? Lepo prosim, ne vec omenjat te zgage, zarad katere sem 10 let starejsi...

kirc ::

Ja bios sem obrnu okol in okol in nastavu kar se pač v Biosu pametnega da nastavit, še zmerom nč od nč. Ko smo pr kolegu na AMD K6-2 500MHz in 128 Mb RAMa stestiral kartico leti tko k bi mogla. Ne vem a je nabor čipov, sam men na Abitki K7A-RAID in TB 1GHz lavfa vse k strela. Ma mu bom reku naj si eno plato omisli.kirc8-O
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

VASkO ::

Mr.B, pa ti take kvasis, da glava pece!

Se vedno ni dobrega cipseta za AMD? Od kod si to pobral?

Ce si imel slabo izkusnjo z VIA + Intel, potem ne pomeni, da VIA nima dobrega nabora za AMD, sicer pa je od tega tudi ze minilo nekaj casa. KT133A je zrel in odlicen nabor, ni kaj, tako, da ne govori o tem, o cem pojma NIMAS!

Tvoja izkusnja pa je pomoje bila z Apollo Pro 133 cipsetom (ugibam). Doticni je namrec imel bug in tisti, ki se ne spoznajo kaj prida na racunalnike, se pustijo tregovcem nategnit, da tako plate tudi kupijo. Pomoje si imel kako VA6. Ce bi vsaj bral teste na netu, se za to kombinacijo niti v sanjah ne bi odlocil. No VIA je takrat izdala popravljeno verzijo tega cipseta - Apollo Pro 133A -, ki pa ima okoli 50% trzni delez za intel platforme! Pomisli na Asus p3v4x ali cuv4x ali Abit vt64x ali kaj podobnega pa ne kvasi oslarij, ker je pri AMD + VIA ze od zacetka vse stimalo!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The weakest link za gledanje divx: ram ali graficna?

Oddelek: Strojna oprema
161289 (1045) Clemento
»

Nova plošča za celerona

Oddelek: Kaj kupiti
71240 (1096) rhabdo
»

Menjava osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
61120 (901) vito
»

XP1600+ ali p4 1.6

Oddelek: Kaj kupiti
272031 (1482) gorazd
»

Kyro II - Bug?

Oddelek: Zvok in slika
231545 (1180) JLP

Več podobnih tem