» »

Potrebujem milimeterski papir!!

Potrebujem milimeterski papir!!

Jackass ::

Nikol si nism mislu, da bom mogu na forumu fehtat za to, ampak nuja je nuja!

Za poročil za fizko morm narisat graf na milimetrski papir, vendar mi ga je zmanjkalo. Graf bi narisal v šoli, vendar moram iz grafa odčitati še neke vrednosti, za to moram najprej narisati graf.

Prosil bi, če ima kdo milimetrski papir, če bi ga lahko poskeniral (na 300dpi)in poslal na moj mail. Ali pa če ima kdo kakšno idejo kako se naredi milimetrsko mrežo z računalnikom!

Hvala! Pa res je nujno!
jAcKaSS
  • spremenil: Jackass ()

frenk ::

v wordu nared tabelo in vsaki celici določi velikost;)

Sm probu, pa mi ne uspe širine celic skrčt na 1mm! Tut če določm širino na 1mm se sploh ne skrčjo!:|
jAcKaSS

frenk ::

hm...pomanjšaj pisavo:)

Je bil nekdo tak car in mi poslal poskeniran list!

Slava mu!:D
jAcKaSS

YenLoWang ::

hehe..

a ni enostavneje narediti milimeterski papir v kaksnem programu za vektorsko grafiko?

V Corelu bi recimo tak papir za A4 naredil v parih minutah, pa se neprimerno lepsi izpis na printerju bi dobil, kot pa print skenirane slike:)

Ja sej js bi tut rajš naredu to v kšnm programu, sam Corela nimam, pa tud bi se verjetn zezu najprej predn bi mi uspel narest.

Mam pa Paint Shop Pro 8 in Ulead Photo Impact 8. A kdo ve kako bi v enem izmed teh dveh programov to lahko naredil?
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Taras_Bulba ::

Papirnica 9.0 :D

sash ::

Excel :\, pa še vrednosti not vstavi pa neuš rabo grafa na roko risat
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Erazer ::

Jaz ti ga lahko zrihtam, kolikor hočeš. Namreč začasno delam v Papirnici Radeče.
Kam ti ga dostavim?:\
Najmanjša količina, ki jo lahko naročiš je 1 paleta (cca 700kg). :D

PS: Priskrbi si viličarja, da boš lahko razložil.:D :D

No sej zdej je že mim! Še dva slo-tech-ovca sta bila tako prijazna, da sta mi poslala mm papir. Eden v Corel Draw-ju drugi pa v PostScriptu, kr se mi pa ne sanja kaj je!:D

Hvala obema!

Sej zdej je že mimo, sm narisu tist butast resonančni graf za fizko in to je to!

No zdej k je sash glih omenu Excel, bom kr v to temo nadeljevou in ne bom odpru nove. Če bi js znou narisat ta graf v Excel-u bi blo prov lepo in sploh ne bi rabu risat...

Sam problem je, da men ne uspe narest osi x v merilu. Torej js nardim tabelo z vrednostmi. In na os x pridejo npr. vrednosti 1,1; 1,6; 3,2; 4,3;...

Js bi rd, da bi bila os x v merilu, torej, da bi potekala: 1, 2, 3, 4, 5... vmes pa bi bile te vrednosti, kamor bi pasale. Razmak med 1,1 in 1,6 pa naj ne bi bil enak razmaku med 1,6 in 3,2!

Ampak men nardi Excel graf pri katerem so na osi x vrednosti 1,1; 1,6; 3,2; 4,3;... v enakih presledkih. In pol graf ni pravilen.

In js ne vem kako se to določ. Os y je vedno lepo v merilu, osi x pa ne znam nastavit.

A bi kdo morda vedel kako?
jAcKaSS

YenLoWang ::

na X osi se prav tako da nastaviti SCALE.. malo bolj preglej lastnosti.

sash ::

@ Jackass, če bi razumel kaj hočeš ti povedat, bi ti z veseljem pomagal :8)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

No vsaj hvala, da mi poveš, da nism dobr napisu, da vem da morm popravt!;)

Še enkrat:
Za os x ne vem kako se nastavi vrednosti. Na voljo so samo oznake osi x, ne pa tudi vrednosti. Vrednosti lahko vneseš samo za os x.

A je to bl jasno?

YenLoWang: Kje točno to nastaviš, ker js sm kr veliko ur ž porabil, pa še nisem našel tega! Če izberem os x in klikm z desnim knofom gor, izberem "oblikuj os..." imam tam jeziček "Merilo" ampak tam se ne da nastaviti vrednosti osi, temveč samo število črtic med oznakami, št. črtic med oznakami, kje seka graf os y, ampak je problem v tem, da dam lohk sam med 1 in ne vem kolk tisoč, ne morm pa nastavt 0.

Če še ni dost jasno, bom pa naredu eno tabelo, pa graf v Excelu, pa dal link do te datoteke, pa boste lahko sami vidl, da stvar ne štima!
jAcKaSS

bili_39 ::

Polomil si ga pri izbira vrste grafa. Izberi XY (scatter) vrsto - tukaj lahko izbiraš to, kar ti želiš. Potrebuješ podatke v (najmanj) dveh kolonah ali vrsticah. To je vse

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zaporedja

Oddelek: Šola
181705 (1430) technolog
»

excel datum

Oddelek: Pomoč in nasveti
51170 (1056) energetik
»