☰

» »

*** propad vzhoda

*** propad vzhoda

1
2
»

razor1911 ::

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Trenutno je evropa še vedno konec kjer se najbolje živi. Ideja, da so samo naši slabi in se za vzor daje rusijo in kitajsko, pri tem morda kitajska še nekako, ampk rusija :)). Sicer za razliko od omenjenih, smo si v evropi sami izvolili, kar imamo, če raja naseda si je pač sama kriva.

Absolutno se strinjam, ampak samo dokler ne prevlada desnicarska ideologija, potem bo Evropa tocno tak drek kot je ZDA.

In desnicarji se zelo trudite v to smer. Saj ne pravim, da mora biti to edina moznost, ampak, ce boste "zmagali" denicarski
paraziti, bo tocno to posledica. In v mojem podpisu se lahko prepoznas.

Torej je bolje da gremo v smer Afrike in srednjega vzhoda kajne, kjer delal ne bo noben, med seboj se bomo klali sam za fun, otroci, ženske bodo poslijene in kamenjane na dnevni ravni in med nami bodo vladale vojaške hunte, ki bodo sistematično izvajale genocid nad kristjani. Aja pa ker si bel, boš suženj in kastriran, da ne boš mogel met otrok. PA open slave market z belci bo nekaj normalnega. Tako kot se to še zmeraj danes izvaja v Libiji, Kongotu, Etiriji, Mavretaniji,..

klasično izdajalsko levakarsko razmišljanje ni kaj, ki hočejo uničenje zahoda.

Niti ne, bolje je, da greste v "studentsko izmenjavo", tja kjer znajo delati. Ker takih freeloaderjev, ne potrebujemo, rabimo pa ljudi, ki znajo delat. Tako, da je zamenjava, vec kot dobrodosla.

Pa tudi za vas same je dobrodoslo, predstavljaj si kako globoko boste propadli s svojimi puhlicami, ko vas bodo zamenjali kitajski roboti. Dejansko bo sramota, neprimerljivih razseznosti. Mar ni bolje, da ste v gulagu?

Si sploh znas predstavljati sramoto, ko bo vsa tvoja "pregovorna" ultrasposobnost zamenjana z 140cm robotom za 15k, ki se ne bo utrudil, ki mu bo vseeno za suso, ki bo delal, namesto, da se bo cele dneve pritozeval?

Ze zdaj ena provinca Spanije, pridela vec koristne zelenjave kot cela ZDA. In zdaj naj bi rabili slovenceljske kmete? Samo brezvezen strosek so.

sem bil na izmenjavi in imam po celem svetu prijatelje in sem jih povsod obiskal in povsod imajo iste probleme kot v evropi z ilegalnimi migranti. Sam si pač zabit v glavo, da uvažanje parazitov ki samo sesajo denar ne prinaša večjega BDPja na dolgi rok. Klasika od slepega človeka.

Jaz pa ze 20+ let potujem po svetu, a ves, z backpackom, med lokalnim prebivalstvom, poslovno pa sem vsaj 4x letno na letalu in teh tvojih izkusenj nimam, tako, da nekdo laze. Oz.:

"Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one’s lifetime."
-- Mark Twain, 1869

Spokaj se iz svoje luknje in malo potuj naokrog, pa bos opazil, da je ta "veliki" migrantski problem samo bullshit desnice, ki bi z njim rada preusmerila pozornost na migrante, namesto na bogate in njihovo placevanje davkov. Kar je pa dostikrat tudi vzrok za problem, tako, kot pri Romih na dolenskem, ki so jih taki kot ti generacije mucili, zdaj pa trdite, da je problem v Romih, ne vasem generacijskem obnasanju do njih.

pač si slep na potovanjih, jaz dejansko potujem vsako leto 2x tujino (pa to izven Evrope, hvalabogu mamo močan pasuš), sam pač ti vidiš sam fency šmency, jaz pa dejansko bivam med prebivalstvom in se dejansko pogovarjam z njimi in poslušam kakšne težave imajo. PA ti dejansko maš cajt na službenih potovanjih folk spoznat, ker ponavad ni cajta, razen če bluzerač in nateguješ folk v prazno in sam kurbenhouse obiskuješ pa prodajaš prazne slame...smo vidli take prijatleje od šefov ja.

Ja, kot receno, lazes.

Klasičen odgovor od bluzeraša...daj slike tukaj da vidim kje si bil na svojih imaginary službeih potvanjih. Nimaš, jaz pa ravno v torek odhajam na 2 tedensko potovanje po južni kitajski iz Brnika. Boš lahk kle pametoval in lagal o svojih imaginary potovanjih, jaz pa bom dejansko bil med drugo kulturo.

Skratka nadaljujes z laganjem, pa se Kitajska, kjer so zmaji doma, pazi, da te kaj ne poje.

PRid na brnik da ti nabijem pamet v glavo, torek 14:00 je let. Te čakam. Pa itak si tok neumen, da še statistike ne poznaš. klasika ob kletnega pametnjakoviča.

Se dobro, da imam tvojo sliko in te bom zlahka prepoznal:

jaz bom užival Na Kitajskem, bo mal gužve med Golden week, ampak ti boš pa kle jokal na forumu v svoji kleti in čakal da ti mamica prinese večerjo

Lol, migrantov in vzhoda se na smrt bojis, toliko, da cel zivljenski smisel napletes okrog tega, potem bos pa sel med njih, pazi, zna biti s tako dolgim nosom resen problem priti skozi vrata. Se v kitajsko restavracijo si ne upas. :))
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

enavlaka ::

Pazi to:
Na kitajskem ... bo on migrant med nativci ... :D

svecka ::

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

svecka je izjavil:

razor1911 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Trenutno je evropa še vedno konec kjer se najbolje živi. Ideja, da so samo naši slabi in se za vzor daje rusijo in kitajsko, pri tem morda kitajska še nekako, ampk rusija :)). Sicer za razliko od omenjenih, smo si v evropi sami izvolili, kar imamo, če raja naseda si je pač sama kriva.

Absolutno se strinjam, ampak samo dokler ne prevlada desnicarska ideologija, potem bo Evropa tocno tak drek kot je ZDA.

In desnicarji se zelo trudite v to smer. Saj ne pravim, da mora biti to edina moznost, ampak, ce boste "zmagali" denicarski
paraziti, bo tocno to posledica. In v mojem podpisu se lahko prepoznas.

Torej je bolje da gremo v smer Afrike in srednjega vzhoda kajne, kjer delal ne bo noben, med seboj se bomo klali sam za fun, otroci, ženske bodo poslijene in kamenjane na dnevni ravni in med nami bodo vladale vojaške hunte, ki bodo sistematično izvajale genocid nad kristjani. Aja pa ker si bel, boš suženj in kastriran, da ne boš mogel met otrok. PA open slave market z belci bo nekaj normalnega. Tako kot se to še zmeraj danes izvaja v Libiji, Kongotu, Etiriji, Mavretaniji,..

klasično izdajalsko levakarsko razmišljanje ni kaj, ki hočejo uničenje zahoda.

Niti ne, bolje je, da greste v "studentsko izmenjavo", tja kjer znajo delati. Ker takih freeloaderjev, ne potrebujemo, rabimo pa ljudi, ki znajo delat. Tako, da je zamenjava, vec kot dobrodosla.

Pa tudi za vas same je dobrodoslo, predstavljaj si kako globoko boste propadli s svojimi puhlicami, ko vas bodo zamenjali kitajski roboti. Dejansko bo sramota, neprimerljivih razseznosti. Mar ni bolje, da ste v gulagu?

Si sploh znas predstavljati sramoto, ko bo vsa tvoja "pregovorna" ultrasposobnost zamenjana z 140cm robotom za 15k, ki se ne bo utrudil, ki mu bo vseeno za suso, ki bo delal, namesto, da se bo cele dneve pritozeval?

Ze zdaj ena provinca Spanije, pridela vec koristne zelenjave kot cela ZDA. In zdaj naj bi rabili slovenceljske kmete? Samo brezvezen strosek so.

sem bil na izmenjavi in imam po celem svetu prijatelje in sem jih povsod obiskal in povsod imajo iste probleme kot v evropi z ilegalnimi migranti. Sam si pač zabit v glavo, da uvažanje parazitov ki samo sesajo denar ne prinaša večjega BDPja na dolgi rok. Klasika od slepega človeka.

Jaz pa ze 20+ let potujem po svetu, a ves, z backpackom, med lokalnim prebivalstvom, poslovno pa sem vsaj 4x letno na letalu in teh tvojih izkusenj nimam, tako, da nekdo laze. Oz.:

"Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one’s lifetime."
-- Mark Twain, 1869

Spokaj se iz svoje luknje in malo potuj naokrog, pa bos opazil, da je ta "veliki" migrantski problem samo bullshit desnice, ki bi z njim rada preusmerila pozornost na migrante, namesto na bogate in njihovo placevanje davkov. Kar je pa dostikrat tudi vzrok za problem, tako, kot pri Romih na dolenskem, ki so jih taki kot ti generacije mucili, zdaj pa trdite, da je problem v Romih, ne vasem generacijskem obnasanju do njih.

pač si slep na potovanjih, jaz dejansko potujem vsako leto 2x tujino (pa to izven Evrope, hvalabogu mamo močan pasuš), sam pač ti vidiš sam fency šmency, jaz pa dejansko bivam med prebivalstvom in se dejansko pogovarjam z njimi in poslušam kakšne težave imajo. PA ti dejansko maš cajt na službenih potovanjih folk spoznat, ker ponavad ni cajta, razen če bluzerač in nateguješ folk v prazno in sam kurbenhouse obiskuješ pa prodajaš prazne slame...smo vidli take prijatleje od šefov ja.

Ja, kot receno, lazes.

Klasičen odgovor od bluzeraša...daj slike tukaj da vidim kje si bil na svojih imaginary službeih potvanjih. Nimaš, jaz pa ravno v torek odhajam na 2 tedensko potovanje po južni kitajski iz Brnika. Boš lahk kle pametoval in lagal o svojih imaginary potovanjih, jaz pa bom dejansko bil med drugo kulturo.

Skratka nadaljujes z laganjem, pa se Kitajska, kjer so zmaji doma, pazi, da te kaj ne poje.

PRid na brnik da ti nabijem pamet v glavo, torek 14:00 je let. Te čakam. Pa itak si tok neumen, da še statistike ne poznaš. klasika ob kletnega pametnjakoviča.

Se dobro, da imam tvojo sliko in te bom zlahka prepoznal:

jaz bom užival Na Kitajskem, bo mal gužve med Golden week, ampak ti boš pa kle jokal na forumu v svoji kleti in čakal da ti mamica prinese večerjo

Lol, migrantov in vzhoda se na smrt bojis, toliko, da cel zivljenski smisel napletes okrog tega, potem bos pa sel med njih, pazi, zna biti s tako dolgim nosom resen problem priti skozi vrata. Se v kitajsko restavracijo si ne upas. :))

to so tvoje besede, jaz tega nisem rekel. Saj si dokazal da si kletni dojenček. KVazi iamginary službena potovanja. zate je službeno potovnaje v tujino ko stopiš iz svoje kleti na sonce lol. Pejd mal med ljudi da boš dejansko videl svet preden umreš.

T440 ::

Kaj smo se naučili iz te teme?
Vzhod ne bo propadel (tudi zahod ne bo), bo pa verjetno kak narod v prihodnosti manj, kakšnega bo pa malo več.
Ampak sigurno bi pa enim parim morali pobrat pasoše.

T440 je izjavil:

Vzhod ne bo propadel (tudi zahod ne bo), bo pa verjetno kak narod v prihodnosti manj, kakšnega bo pa malo več.

Ja, Jansi, da nam neha sramoto delati v svetu. Ostalim pa niti ne, ker si dlje od hrvaske itak ne upajo (potem pa pletejo neke pravljice o kitajski :)))

enavlaka je izjavil:

Pazi to:
Na kitajskem ... bo on migrant med nativci ... :D

Bi bil, samo itak, da ne, balkancev se boji, bo sel pa na drugo stran sveta... ja, s prstom po zemljevidu, pa se to ga bo imel preventivno kaksnih 5 cm dvignjenega, da ga zemljevid ne ugrizne.

razor1911 je izjavil:

T440 je izjavil:

Ja, Jansi, da nam neha sramoto delati v svetu. Ostalim pa niti ne, ker si dlje od hrvaske itak ne upajo (potem pa pletejo neke pravljice o kitajski :)))

Glede sramote ima JJ kar močno konkurenco v Golobu in Fajonovi. Prvi brez pasoša bi sicer moral biti Grims.
Ostali pa … ne boš verjel, zmoremo dlje.

Stane2 ::

razor1911 je izjavil:

Ja, kot receno, lazes. Ne poznam enega cloveka, ki je v zivljenju videl se kaj vec kot svoje kleti, pa da ima desnicarske vzgibe, ki prihajajo iz prestrasenosti kaj se jim bo zgodilo, ce stopijo ven iz svoje doline, "coz there are dragons". Pac klasicna slovenska kmecka zahojenost, ki privede do desnicarstva.

Zakaj tako agresivno prodajaš to bebavo leftičarsko propagando, da je z imigranti samo vse lepše? A ne vidiš, da ta propaganda ne laufa več in je t.i. desničarjev vedno več na oblasti. Zadeva se je izpela in se bo treba zbudit.

T440 je izjavil:

razor1911 je izjavil:

T440 je izjavil:

Glede sramote ima JJ kar močno konkurenco v Golobu in Fajonovi. Prvi brez pasoša bi sicer moral biti Grims.
Ostali pa … ne boš verjel, zmoremo dlje.

Ma JJ je brez konkurence, to, da gres Trumpu cestitat za zmago na izgubljenih volitvah je tako velik kiks,
da se nam je svet rezal. Pa jih je se, od "You want to salt our mind" dalje.

Zgodovina sprememb…

Ah, mislim da je cakanje v zasedi na WC-ju in potem skok pred Trumpa kar nekje tam-tam.

Goran10 ::

T440 je izjavil:

Ker imamo tukaj odprti dve temi – »propad Zahoda« in »propad Vzhoda« – me zanima nekaj bolj konkretnega:
Kateri so skupni merljivi kazalniki, izraženi v številkah, na podlagi katerih lahko določimo, da neka država, regija ali civilizacijski blok dejansko propada oziroma je v zatonu?
Recimo:
delež v svetovnem BDP,
BDP na prebivalca,
produktivnost,
delež v svetovni trgovini,
tehnološka proizvodnja in patenti,
demografija,
življenjski standard,
javni dolg,
vojaška moč,
gospodarska in politična privlačnost za druge države,
migracijski tokovi,
sposobnost privabljanja kapitala in talentov.
In predvsem: kakšen trend mora biti viden skozi koliko let, da temu lahko rečemo »zaton«, ne samo začasen padec nekega kazalnika?
Ker če lahko za »propad Zahoda« in »propad Vzhoda« uporabljamo popolnoma različna merila – pri enem izberemo BDP, pri drugem vojaško moč, pri tretjem demografijo –, potem pravzaprav ne govorimo o merljivi analizi zatona, ampak o pripovedi, za katero naknadno iščemo podatke.
Zato bi bilo zanimivo najprej določiti iste kazalnike za obe strani, šele nato pa pogledati številke in trende.

Kretencr ::

BDP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

gen Maister ::

Goran10 je izjavil:

T440 je izjavil:

Ker imamo tukaj odprti dve temi – »propad Zahoda« in »propad Vzhoda« – me zanima nekaj bolj konkretnega:
Kateri so skupni merljivi kazalniki, izraženi v številkah, na podlagi katerih lahko določimo, da neka država, regija ali civilizacijski blok dejansko propada oziroma je v zatonu?
Recimo:
delež v svetovnem BDP,
BDP na prebivalca,
produktivnost,
delež v svetovni trgovini,
tehnološka proizvodnja in patenti,
demografija,
življenjski standard,
javni dolg,
vojaška moč,
gospodarska in politična privlačnost za druge države,
migracijski tokovi,
sposobnost privabljanja kapitala in talentov.
In predvsem: kakšen trend mora biti viden skozi koliko let, da temu lahko rečemo »zaton«, ne samo začasen padec nekega kazalnika?
Ker če lahko za »propad Zahoda« in »propad Vzhoda« uporabljamo popolnoma različna merila – pri enem izberemo BDP, pri drugem vojaško moč, pri tretjem demografijo –, potem pravzaprav ne govorimo o merljivi analizi zatona, ampak o pripovedi, za katero naknadno iščemo podatke.
Zato bi bilo zanimivo najprej določiti iste kazalnike za obe strani, šele nato pa pogledati številke in trende.

:)):)):))

No, ni narobe, če se še enkrat vrnemo na izhodišče, da sploh vemo, kaj JE izhodišče!
Ker med temi komentarji se hitro izgubiš kakor v močvirju labirinta!! 8-)

IZHODIŠČE je bila knjiga in Borakov komentar na knjigo, ki opisuje in nosi naslov Propad zahoda, kar najdeš na povezavi

https://ars.rtvslo.si/podkast/glasovi-s...

Potem se je na to temo pojavila še ta antiteza in antitema - propad vzhoda!? 8-)
Tako, da lahko slediš obojim mnenjem in njihovi inteligenci, taki in drugačni! 8-)

Veliko veselja, zadovoljstva in ZABAVE v branju in komentiranju! :)):)):))
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Jaz sem mnenja da bo vzhod po hitrem postopku propadel kot sovjetska zveza. Tudi projekcije kažejo tako..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

Goran10 je izjavil:

Kateri so skupni merljivi kazalniki

List of countries by wealth per adult
List of countries by wealth per adult @ Wikipedia

Če bi bil vzhod kompetenten bi postavil človeka na Luno pa ga ni in nikoli ne bo.

T440 je izjavil:

Ah, mislim da je cakanje v zasedi na WC-ju in potem skok pred Trumpa kar nekje tam-tam.

Niti blizu, za to vedo samo neki radikalni marginalci v Sloveniji, ki nasedejo strankarskim lazem na Nora24tv.

Tistemu JJevemu kiksu se je pa smejal cel svet.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Kretencr je izjavil:

Če bi bil vzhod kompetenten bi postavil človeka na Luno pa ga ni in nikoli ne bo.

V bistvu ga bo zelo kmalu.
Najverjetneje pred drugim ameriškim poizkusom

razor1911 je izjavil:

Niti blizu, za to vedo samo neki radikalni marginalci v Sloveniji, ki nasedejo strankarskim lazem na Nora24tv.

Nova24 je dva nivoja višje od HamasTV s skoraj vsakodnevnimi bruhanji od Vaseva in Sajoviceve.
Od kod se je to prijelo, da je Nova24 tako zanič? Kar ste si izmislili, tako ali tako je ne spremljate.

PovemVfaco ::

K je noro24 stranka ustanovila. Tm tud ni nobenga levga možine, pirkija ipd., da bi mal balansiral, ampak 100 % nebremzano strankarsko kozlanje

jest10 ::

Stane2 je izjavil:

Od kod se je to prijelo, da je Nova24 tako zanič?

Zelo preprosto.

Ker dejansko je zanič

EU_zamašek- ::

jest10 je izjavil:

Kretencr je izjavil:

V bistvu ga bo zelo kmalu.
Najverjetneje pred drugim ameriškim poizkusom

In to celo na temno stran lune.
Nekateri celo menijo, da pred prvim ameriškim poiskusom.
1
2
»