Forum » Problemi človeštva » Trgovinski primanjkljaj Evropske Unije s Kitajsko se približuje €1 milijardi dnevno
Trgovinski primanjkljaj Evropske Unije s Kitajsko se približuje €1 milijardi dnevno

Chalky ::
Primanjkljaj EU s Kitajsko se približuje 1 milijardi evrov dnevno
Trgovina med EU in Kitajsko: Upanja so zbledela, primanjkljaji so narasli pod vodstvom Xija
- Od leta 2013 so uvozi EU iz Kitajske rasli za 7,3 % letno, medtem ko so se izvozi povečali le za 4,3 %.
- V začetku leta 2025 se je razlika še povečala: uvoz je poskočil za 18 %, izvoz pa je padel za 7 %.
Kitajska e-trgovinska pošiljka: ZDA zaostrujejo, uvoz EU narašča za skoraj 30 %
- Kitajski državni mediji menijo, da so strahovi Ursule von der Leyen glede preusmeritve trgovine psevdo-predlog nekakšna iluzija v njenem umu.
- V prvem četrtletju 2025 so se pošiljke kitajske e-trgovine v ZDA po ukinitvi praga de minimis zmanjšale za 65 %, medtem ko so se pošiljke v EU, ki je prag ohranila, povečale za 28 %. Uvoz EU iz Vietnama se je v prvih dveh mesecih leta 2025 povečal za skoraj 30 %. Strahovi Ursule von der Leyen glede preusmeritve trgovine se zdijo upravičeni.
Tri leta po invaziji na Ukrajino: EU se je umaknila, Kitajska zapolnila rusko trgovinsko vrzel
Neenakomerna trgovina: Uvoz EU iz Kitajske narašča, izvoz pa upada
Celoten članek: https://soapboxtrade.substack.com/p/bac...
Skratka odlična novicaza ljubitelje CCP-ja ter tiste ki sovražijo Zahod oziroma EU. Zdaj ko so Američani zaprli svoj trg za Kitajske lahko verjetno pričakujemo v Evropi še večji trgovinski primanjkljaj in sicer napovedujem okoli 500 milijard do konca leta, če bo Kitajska preklopila na dumping iz ZDA v EU.
Evropski voditelji seveda spet povsem neaktivni medtem ko kitajske ladje zavirajo na Evropske obale. So pa pri CPP podali smešno objavo ki spominja na določene komentarje iz tega foruma:
Chinese state media considers Von der Leyen’s trade diversion fears a pseudoproposition—an illusion of sorts in her mind.
Malce se delajo norca in se nam posmehujejo ker vedo da ne bomo storili ničesar ker si proti Kitajski ne upamo nič storiti. Žalostno da se to dopušča ampak očitno tudi 365 milijard trgovinskega primanjkljaja še ni problem. Morda bo nastal takrat ko se bo ta številka podvojila, potrojila, morda početverila, dokler ne bomo postali Kitajska kolonija medtem ko nam bodo pobrali vse patente in tehnologijo ki jo bodo potem duplicirali in dumpali na naš trg. Začaran krog, ampak MS mediji bodo še vedno krivili Trumpa in ameriško administracijo ki si je sploh upala storiti kaj na tem področju.
Zdaj samo čakam da Kitajci začnejo svoje EV-je izvažati v EU, Nemci jim bodo pa ploskali medtem ko se jim bodo domače tovarne začele rušiti.
Trgovina med EU in Kitajsko: Upanja so zbledela, primanjkljaji so narasli pod vodstvom Xija
- Od leta 2013 so uvozi EU iz Kitajske rasli za 7,3 % letno, medtem ko so se izvozi povečali le za 4,3 %.
- V začetku leta 2025 se je razlika še povečala: uvoz je poskočil za 18 %, izvoz pa je padel za 7 %.
- Kitajski državni mediji menijo, da so strahovi Ursule von der Leyen glede preusmeritve trgovine psevdo-predlog nekakšna iluzija v njenem umu.
- V prvem četrtletju 2025 so se pošiljke kitajske e-trgovine v ZDA po ukinitvi praga de minimis zmanjšale za 65 %, medtem ko so se pošiljke v EU, ki je prag ohranila, povečale za 28 %. Uvoz EU iz Vietnama se je v prvih dveh mesecih leta 2025 povečal za skoraj 30 %. Strahovi Ursule von der Leyen glede preusmeritve trgovine se zdijo upravičeni.
Tri leta po invaziji na Ukrajino: EU se je umaknila, Kitajska zapolnila rusko trgovinsko vrzel
Skratka odlična novicaza ljubitelje CCP-ja ter tiste ki sovražijo Zahod oziroma EU. Zdaj ko so Američani zaprli svoj trg za Kitajske lahko verjetno pričakujemo v Evropi še večji trgovinski primanjkljaj in sicer napovedujem okoli 500 milijard do konca leta, če bo Kitajska preklopila na dumping iz ZDA v EU.
Evropski voditelji seveda spet povsem neaktivni medtem ko kitajske ladje zavirajo na Evropske obale. So pa pri CPP podali smešno objavo ki spominja na določene komentarje iz tega foruma:
Chinese state media considers Von der Leyen’s trade diversion fears a pseudoproposition—an illusion of sorts in her mind.
Malce se delajo norca in se nam posmehujejo ker vedo da ne bomo storili ničesar ker si proti Kitajski ne upamo nič storiti. Žalostno da se to dopušča ampak očitno tudi 365 milijard trgovinskega primanjkljaja še ni problem. Morda bo nastal takrat ko se bo ta številka podvojila, potrojila, morda početverila, dokler ne bomo postali Kitajska kolonija medtem ko nam bodo pobrali vse patente in tehnologijo ki jo bodo potem duplicirali in dumpali na naš trg. Začaran krog, ampak MS mediji bodo še vedno krivili Trumpa in ameriško administracijo ki si je sploh upala storiti kaj na tem področju.
Zdaj samo čakam da Kitajci začnejo svoje EV-je izvažati v EU, Nemci jim bodo pa ploskali medtem ko se jim bodo domače tovarne začele rušiti.

PovemVfaco ::
Zdaj samo čakam da Kitajci začnejo svoje EV-je izvažati v EU
Čakaš?

https://carnewschina.com/2025/05/06/chi...
China’s EV sales in Germany showed mixed signals in April. BYD was up 750%, MG 34%, while Nio was down 64% compared with the previous year.
242,728 passenger cars were registered in Germany in April, almost the same (down 0.2%) as last year. Of it, 18.8% were battery electric vehicles (BEVs), up 53.5% from last year. 10.0% were plug-in hybrids (PHEVs), up 60.7% from last year.
For comparison, the US automaker Tesla registered 885 vehicles in Germany in April, down 45.9% from last year.
Nimaš kj čakat. Skrajni čas je, da stopnjuješ postanje debilne anti-china propagande, samo tk jih boš ustavu.

tony1 ::
Ne smejo, ker jih bodo prepovedali z argumentom, da so antisionisti. Tako kot so AFD z 11.000 stranmi dolgo utemeljitvijo - lahko res kdo to napiše (bere?) brez GPTja? - češ da so antimuslimani...
Očitno so Nemčija muslimanska država (bo kmalu pisalo še v ustavi), ni hudič, da ne še Kitajska...
Očitno so Nemčija muslimanska država (bo kmalu pisalo še v ustavi), ni hudič, da ne še Kitajska...

Zimonem ::
Kaj to tebe gane, kje sploh delaš in kaj izvažate?

DarwiN ::
Osebno imam trgovinski primanjkljaj z Lidlom neskončen v odstotkih. Qrbe nemške še nikoli niso nič kupile od mene.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Chalky ::
50 cent vojska že na delu haha. Takoj se je potrebno spustiti na osebno raven samo da se ignorira zgornji članek in sama vsebina.

Osebno imam trgovinski primanjkljaj z Lidlom neskončen v odstotkih. Qrbe nemške še nikoli niso nič kupile od mene.
Hahahaha, jaz tudi, zgleda nas je cel kup. Tt Lidl je pravi hudič, počasi jim moramo carine nabit, da bomo boljš živel in to malo izravnamo. Ko bojo na blagajn vzel mojo domačo salato, k je vredna 50 EUR na glavo, al pa intelektualno lastnino (v prostem cajti poezijo pišem), pa lhk naprej poslujemo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

Jarno ::
Dobro vprašanje je, kaj se v ta primanjkljaj šteje. Ker so tja "izvozili" precej proizvodnih kapacitet.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

Telbanc ::
Seveda se to ne bo zgodilo, ker bo zaj cela evropa zbrala 1000 milijard evrov in kupovala nemško precenjeno vojaško kramo, (beri reševala nemško propadlo industrijo). So pač preveliki, da bi propadli takoj, zato bodo počasi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

gruntfürmich ::
v takšnih časih živimo, da bebčki in propalice ne razumejo kaj se jim dogaja.
glavno da jim MSM servira trumpa da si mislijo kakšen idiot je, a v resnici ko bo tisto potapljajočo ameriko obrnil v pravo smer, bomo mi že polomljeni na kitajskih čereh...
glavno da jim MSM servira trumpa da si mislijo kakšen idiot je, a v resnici ko bo tisto potapljajočo ameriko obrnil v pravo smer, bomo mi že polomljeni na kitajskih čereh...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

PacificBlue ::
gruntfürmich je izjavil:
Trump je za Eu blagoslov
I’m out.
:3
:3

Kresnik ::
Imam obcutek da je Chalky eden od tistih "mislecev", ki na neki tocki izustijo nekaj v smislu "Zakaj pa ne jejo potice", potem pa se cudijo, zakaj je folk razpi****.
@Chalky, ti lahko levo in desno natolcujes o raznih dumpingih in trgovinskih primankljajih (poleg tega pa... Kitajci nam dejansko uporabno stvar, mi njim na printan kes, to je win za nas), ampak tega vecine ljudi ne briga. Briga jih, da so stvari poceni in da jih je veliko. Trump ni zmagal zaradi primankljaja ampak ker so "jajca draga, bencin drag, vse predrago" in kako da bodo sle te cene dol.

NuMaN ::
Pokvarila se mi je ročka za tuš, nisem je uspel popraviti.
Bila ravno akcija v lidlu, ročka s cevjo made in PRC, 5,99 evrčkov, v ostalih trgovinah vse nad dvajset ...
Ročka lahka, lična in enostavna za uporabo.
Tako da sem malenkost tudi sam prispeval k temu primankljaju, ki OP-a skrbi.
Aja, tu pa tam povprašam kaj deepseek, ostalih podobnih zadevic se nisem lotil.
Bila ravno akcija v lidlu, ročka s cevjo made in PRC, 5,99 evrčkov, v ostalih trgovinah vse nad dvajset ...
Ročka lahka, lična in enostavna za uporabo.
Tako da sem malenkost tudi sam prispeval k temu primankljaju, ki OP-a skrbi.
Aja, tu pa tam povprašam kaj deepseek, ostalih podobnih zadevic se nisem lotil.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

gruntfürmich je izjavil:
https://www.youtube.com/shorts/EPACWudI...

Hec ::
@OP. Boli me kurac. Narocam prakticno vse samo se iz Kitajske, ne mislim kupovati od ljudi, ki narocajo iz Kitajske in nabijejo gor 6x ceno (dobesedno, izdelek iz techtradecenter.si).
Zahod je bil pohlepen, je selil proizvodnjo na kitajsko, zdaj bo za to placal. Dol mi visi, pa tudi, ce mi ne bi, tega ne mores spremeniti.
Razen, ce bi rad gol in bos hodil naokrog.
Prej so Kitajci delali za pest riza, zdaj boste pa vi in vasi otroci. Poetic justice.
Pa zelo prijazni bodite, do njih ze zdaj. Ker, ce kitajska uvede sankcije proti EU, boste goli in bosi hodili ze letos.
To pac dobis, ce se slepo priklucis luzerjem. ZDA. Ja, Chalky, tako neumen si bil. In si se vedno.
Ti kar "hejtaj". Jedel bos pa italianski riz, in presrecen bos, ce bos sploh sit. Pocakaj se posledice sranja, ki ste ga zakuhali z Rusijo.
Zahod je bil pohlepen, je selil proizvodnjo na kitajsko, zdaj bo za to placal. Dol mi visi, pa tudi, ce mi ne bi, tega ne mores spremeniti.
Razen, ce bi rad gol in bos hodil naokrog.
Prej so Kitajci delali za pest riza, zdaj boste pa vi in vasi otroci. Poetic justice.
Pa zelo prijazni bodite, do njih ze zdaj. Ker, ce kitajska uvede sankcije proti EU, boste goli in bosi hodili ze letos.
To pac dobis, ce se slepo priklucis luzerjem. ZDA. Ja, Chalky, tako neumen si bil. In si se vedno.
Ti kar "hejtaj". Jedel bos pa italianski riz, in presrecen bos, ce bos sploh sit. Pocakaj se posledice sranja, ki ste ga zakuhali z Rusijo.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: wajdouc ()

gen Maister ::
NO, tako hudo ne bo!
Vsaj v kakšnem letu ali desetletju zagotovo ne! Cunj je dosti, da jih ima marsiko do konca življenja... Če se evropejcepa malo prizemlji, tako in drugače, pa tudi ne bo nobenega problema... Očitno se trampizmu ne bomo mogli izognit. Bodo pa Ukrajino jedli in živeli...

gozdar1 ::
Saj na večiio cunj že lep čas več ne piše made in china. Carine na določene izdelke seveda zamujajo že vsaj kako desetletje. SEveda pa to ne pomeni trumpovskega lotevanja zadev, ampak kitajski dumnping je dejstvo.

michael32 ::
Kitajci so narod brez vsake empatije, kot roboti ubogajo oblast. Še prekleto žal vam bo tistim, ki si tako močno želite, da pridemo pod kitajski škorenj.

Strel455 ::
Ker nimamo absolutno nobenih oblačil v omarah, bomo hodili bosi in goli.

Boli me kurac za Kitajce. Velika večina jih je totalnih revežev, ki delajo za nekaj EUR dnevno. In nikoli ne bo bolje. V desetletju ali dveh pride AI robotizirana proizvodnja in tudi dokončen zaton mednarodne trgovine.
Pocakaj se posledice sranja, ki ste ga zakuhali z Rusijo.
Useremo se mi na Rusijo. Posrano revno državo s penzijami $200.
Kitajci so narod brez vsake empatije, kot roboti ubogajo oblast. Še prekleto žal vam bo tistim, ki si tako močno želite, da pridemo pod kitajski škorenj.
Oni Kitajci,odvisni od izvoza, trenutno na veliko tulijo. Preko 180M Kitajcev dela za tujce. Predstavljaj si, da toliko ljudi izgubi službo na Kitajskem, Partija gre adijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Strel455 ()

gen Maister ::

Tole je eno tako lepo, trampistično mnenje in razmišljanje!

Ne vem, če je sefanje vodstvo EU že trampistično, zagotovo gre v to smer, samo (svojega viška) še ni doseglo!!?

gruntfürmich je izjavil:

In kdo je/bo zdaj kriv!??
Tile bebčki, ki jih (tukaj) bereš, njihovi fotri in učitelji, ali njihovi in nemško francoski politiki!??

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()

Pocakaj se posledice sranja, ki ste ga zakuhali z Rusijo.
Useremo se mi na Rusijo. Posrano revno državo s penzijami $200.
Oni Kitajci,odvisni od izvoza, trenutno na veliko tulijo. Preko 180M Kitajcev dela za tujce. Predstavljaj si, da toliko ljudi izgubi službo na Kitajskem, Partija gre adijo.
Torej jih mamo točno tm, kjer jih hočmo, mi na zahodi mormo sam počakat, da kitajci še bolj postanejo "odvisni od izvoza", potem pa spustimo svoje 10x dražje produkte made in US & EU na trg, kitajcm bo vzelo sapo, ku bojo zgubl trg naenkrt in bojo vsi pr nas kupoval

PovemVfaco je izjavil:
Torej jih mamo točno tm, kjer jih hočmo, mi na zahodi mormo sam počakat, da kitajci še bolj postanejo "odvisni od izvoza", potem pa spustimo svoje 10x dražje produkte made in US & EU na trg, kitajcm bo vzelo sapo, ku bojo zgubl trg naenkrt in bojo vsi pr nas kupoval
Poba, daj mal si preberi, kaj se dogaja s tem kitajskim izvozom v sosednje države. Rebranding in potem shiping to EU in USA.
Recimo, uradno Kitajci izvozijo okoli 15% svojega izvoza v ZDA, medtem ko je realna ocena vsaj 25%.
Gre pa zadeva tako, da kitajc postavi eno majhno tovarnico recimo v Vietnamu in preko te male tovarnice pere produkte, ki so izdelani na Kitajskem.
AMPAK, tudi tega bo konec, ker poleg tarif, se v ozadju dogaja tudi to, da so Američani silovito poostrili nadzor nad pošiljkami in zahtevajo sodelovanje lokalnih oblasti pri ugotavljanju dejanskega "MADE IN".

Glugy ::
Od kje vam ideja da je trgovinski "primanjkljaj" nekaj slabega? Sej ti imaš tud trgovinski primanjkljaj ko greš v trgovino nabavit robo trgovina pa nič ne odkupi nazaj od tebe. In kaj pol? Na sploh bogatejše države kupujejo več kot prodajo ker so bogatejše in si več lahko z svojim bogastvom privoščijo.
Ne nasedat trumpovi kvazi ekonomiji kjer trosi neumnosti da trgovski primanjkljaj pomeni da izgubljamo denar. Lahko si revna država ki prodaja diamante pa imaš trgovski višek pa zato še ne pomeni da se ti dobro godi. Ta trgovska izravnava v katero Trump sili je totalno brezvezna.
Ne nasedat trumpovi kvazi ekonomiji kjer trosi neumnosti da trgovski primanjkljaj pomeni da izgubljamo denar. Lahko si revna država ki prodaja diamante pa imaš trgovski višek pa zato še ne pomeni da se ti dobro godi. Ta trgovska izravnava v katero Trump sili je totalno brezvezna.

lynxslo5 ::
Nekoč smo kupovali tekstilne izdelke Made in Italy, elektronika je bila pa Made in Japan. To so bili zlati časi. Japonci nam niso škodovali, tako kot sedaj Kitajci, ki si hočejo gospodarsko podrediti cel svet.
Ima pa OP point. Trump ščiti Ameriko s carinami, EU pa proti Kitajcem ne upa nič in večina presežka robe, ki bo ostala Kitajcem, bo šla v EU.
Ima pa OP point. Trump ščiti Ameriko s carinami, EU pa proti Kitajcem ne upa nič in večina presežka robe, ki bo ostala Kitajcem, bo šla v EU.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Od kje vam ideja da je trgovinski "primanjkljaj" nekaj slabega?
Saj v veliki večini sploh ni.
Gre bolj za kritične strateške panoge, ki bi jih pa morali zadžat in jih tudi s carinami zavarovat.
Bedarija je recimo carinit kavo, ki jo v Evropi sploh ne moreš pridelovat.
Zagotovo pa ni bedarija varovat industrijo jekla in železa na primer.
večina presežka robe, ki bo ostala Kitajcem, bo šla v EU.
Kr ne bo šla kar tko. Če se je bo hotel Kitajc rešit, jo bo dumpnu po še bolj bedasti ceni.
Zgodovina sprememb…

fikus_ ::
Chalky, 2x si to objavil v dveh drugih temah in se novo temo odprl z isto novico...
Nisi ravno diht. Vprasaj Trumpa, ce ti bo dal kaksno drobtinico z mize za propagando.
Ne vem ce si dovolj star, da bi poznal YU in takratne carine. Carine so potuha za domača nekonkurenčna podjetja, da dolgi rok škodujejo celi državi, tudi to je bil eden od vzrokov za propad YU.
Nisi ravno diht. Vprasaj Trumpa, ce ti bo dal kaksno drobtinico z mize za propagando.

Nekoč smo kupovali tekstilne izdelke Made in Italy, elektronika je bila pa Made in Japan. To so bili zlati časi. Japonci nam niso škodovali, tako kot sedaj Kitajci, ki si hočejo gospodarsko podrediti cel svet.
Ne vem ce si dovolj star, da bi poznal YU in takratne carine. Carine so potuha za domača nekonkurenčna podjetja, da dolgi rok škodujejo celi državi, tudi to je bil eden od vzrokov za propad YU.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

PovemVfaco je izjavil:
Poba, daj mal si preberi, kaj se dogaja s tem kitajskim izvozom v sosednje države. Rebranding in potem shiping to EU in USA.
Recimo, uradno Kitajci izvozijo okoli 15% svojega izvoza v ZDA, medtem ko je realna ocena vsaj 25%.
Gre pa zadeva tako, da kitajc postavi eno majhno tovarnico recimo v Vietnamu in preko te male tovarnice pere produkte, ki so izdelani na Kitajskem.
rebranding gor al dol pa dlakoceplnje o 15 al 25 % gor al dol. N grafi je vidno dejstvo, da se e marskomu drugmu dviguje standard na svetu in lahk tja kitajci vedn več prodajo, in je US vedn manjši faktor. Če s hočjo hamburgerji še od Vietnama itd. izolirat, pa kr nej, se bomo še blj hard smejal.

Japoncev je mal, mal ozemlja majo, p še prav pohlevni so postali, ko so fuknli na njih 2 atomski, to je tista prava morala, k jo zahod cen, čprav si neka zahodna elektronika nikol ni ravn opomogla od njih.

Oberyn ::
Hm, malo sem zmeden. Zadnjih par desetletij ste me ob vsaki priliki obmetavali s prostim trgom. Prosti trg je nedotakljiv. Prosti trg je srce kapitalizma. In seveda konkurenca. Ta tudi ne sme biti ovirana, nikoli, to je greh. Pri tem ste v "prosti trg" zvito zavili kmetijske doklade (držijo v revščini tretjino sveta) in ekonomske sankcije (25% svetovnega gospodarstva deluje pod sankcijami) in vojaška posredovanja, kjer so doklade in sankcije odpovedale (cca 120 posredovanj od WW2 naprej). Kljub naštetemu je to še vedno čudežno bil prosti trg. S tem prostim trgom ste izropali do golega tri četrtine sveta. A se mi malo zdi, da imate po nekem čudnem slučaju nenadoma pripombe proti prostemu trgu? Ne, to ne more biti. Ziher samo ne razumem dobro, ker nisem preveč bister.

Telbanc ::
Jasno je, da zaj ko gospodarstvo ni več konkurenčno, ameriško in evropsko tud "liberalizem ni več zanimiv".
Sam kitajčki majo momentum u gospodarsvu, težko jih bo ustavit. Videli smo med korono, da še sekret papirja nismo več u stanju narest po normalni ceni, kaj šele maske. In mi bi se šli liberalno gospodarstvo. Problem ni toliko ameriško in evropsko tržišče, problem je svetovni trg, ki ga ne moremo zaščitit pred kitajci. Tam bo vsak prodal, če ma poceni in kvalitetno robo. Medtem ko evropa meče milijarde u Ukrajinsko črno luknjo kitajci vlagajo v razvoj.
Sam kitajčki majo momentum u gospodarsvu, težko jih bo ustavit. Videli smo med korono, da še sekret papirja nismo več u stanju narest po normalni ceni, kaj šele maske. In mi bi se šli liberalno gospodarstvo. Problem ni toliko ameriško in evropsko tržišče, problem je svetovni trg, ki ga ne moremo zaščitit pred kitajci. Tam bo vsak prodal, če ma poceni in kvalitetno robo. Medtem ko evropa meče milijarde u Ukrajinsko črno luknjo kitajci vlagajo v razvoj.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

PovemVfaco je izjavil:
rebranding gor al dol pa dlakoceplnje o 15 al 25 % gor al dol. N grafi je vidno dejstvo, da se e marskomu drugmu dviguje standard na svetu in lahk tja kitajci vedn več prodajo, in je US vedn manjši faktor. Če s hočjo hamburgerji še od Vietnama itd. izolirat, pa kr nej, se bomo še blj hard smejal.![]()
Nekaj deset miljonov kitajskih delovnih mest gor ali dol, ti strokovnjak ti. Preko 50% kitajskega izvoza gre na Zahod. Komu se na svetu dviguje standard? Kitajcem že nekaj let pada, kot dokaz imaš deflacijo na Kitajskem, ker Kitajci enostavno nimajo dovolj keša, da bi kupil dovolj stvari.
Hm, malo sem zmeden. Zadnjih par desetletij ste me ob vsaki priliki obmetavali s prostim trgom. Prosti trg je nedotakljiv. Prosti trg je srce kapitalizma.
Kero blesavo blebetanje. Prosti trg ni to, da ti kitajc zaradi državnih subvencij prodaja avto za $20k, namesto vsaj $30k kolikor mu je proizvodna cena Z NAMENOM, da ti zjebe vse proizvajalce na svetu. In tu ne govorimo samo o proizvajalcih na Zahodu.
TUDI DRUGJE. Kako se bo proizvodnja česarkoli razvila v manj razvitih delih sveta, če bo Kitajc podumpal z absurdnimi cenami?
Kako to mislite, da bo Afrika OK s tem kitajskim dumpingom? Indija? A sploh kaj razmišljate?? A mislite, da bodo ves ostali svet tanajboljš frendi s Kitajci, ki jim direktno serjejo v usta?
Keri modeli ste eni tukaj. IQ50 issue.
Zgodovina sprememb…

Hm, malo sem zmeden. Zadnjih par desetletij ste me ob vsaki priliki obmetavali s prostim trgom. Prosti trg je nedotakljiv. Prosti trg je srce kapitalizma. In seveda konkurenca. Ta tudi ne sme biti ovirana, nikoli, to je greh. Pri tem ste v "prosti trg" zvito zavili kmetijske doklade (držijo v revščini tretjino sveta) in ekonomske sankcije (25% svetovnega gospodarstva deluje pod sankcijami) in vojaška posredovanja, kjer so doklade in sankcije odpovedale (cca 120 posredovanj od WW2 naprej). Kljub naštetemu je to še vedno čudežno bil prosti trg. S tem prostim trgom ste izropali do golega tri četrtine sveta. A se mi malo zdi, da imate po nekem čudnem slučaju nenadoma pripombe proti prostemu trgu? Ne, to ne more biti. Ziher samo ne razumem dobro, ker nisem preveč bister.dvoličnost zahodnega sveta nima meja, zato pa je tako kot je...

gruntfürmich je izjavil:
]dvoličnost zahodnega sveta nima meja, zato pa je tako kot je...
Zahodni svet ne krade intelektualne lastnine, kot to počnejo Kitajci.
Ampak seveda, treba je izkoristit popolnoma vsako stvar, da se serje po sebi, brihta brihtna?

Zahod je selil proizvodnjo na Kitajsko, sedaj se pa čudi, da so se Kitajci naučili sami delat stvari, sami razvijajo zadeve, ....
Ideja Zda politike in gospodarstvenikov je bila, da bodo Kitajci prodajali svoj švic za malo denarja in bodo srečni, zahod pa bo prodajal znanje za visoko ceno in dobro živel, ampak se je sfižilo.
Ideja Zda politike in gospodarstvenikov je bila, da bodo Kitajci prodajali svoj švic za malo denarja in bodo srečni, zahod pa bo prodajal znanje za visoko ceno in dobro živel, ampak se je sfižilo.

PovemVfaco je izjavil:
rebranding gor al dol pa dlakoceplnje o 15 al 25 % gor al dol. N grafi je vidno dejstvo, da se e marskomu drugmu dviguje standard na svetu in lahk tja kitajci vedn več prodajo, in je US vedn manjši faktor. Če s hočjo hamburgerji še od Vietnama itd. izolirat, pa kr nej, se bomo še blj hard smejal.![]()
Nekaj deset miljonov kitajskih delovnih mest gor ali dol, ti strokovnjak ti. Preko 50% kitajskega izvoza gre na Zahod. Komu se na svetu dviguje standard? Kitajcem že nekaj let pada, kot dokaz imaš deflacijo na Kitajskem, ker Kitajci enostavno nimajo dovolj keša, da bi kupil dovolj stvari.
Ja, sj pravim, d ma zahod kitajce točn tam, kjr jih hoče. Ne vm, kj bluzijo o nekih carinah, sj sam počaka se, d kitajcem pade standard sam od sebe na nulo, tk ko do zdaj, pa preostalemu svetu pa tudi, zahodu pa zrase v neskončnost, simpl ku pasulj.

Zahod je selil proizvodnjo na Kitajsko, sedaj se pa čudi, da so se Kitajci naučili sami delat stvari, sami razvijajo zadeve, ....
Kitajc je začel krast vse povrsti, pa se je sfižilo ja.
Kako se bo razvila kakršnakoli proizvodnja v Afriki ob tem, kar počne Kitajc? Pa bojda so afričani ta najboljši frendi s Kitajci v vaših glavah. D best frens!!1
PovemVfaco je izjavil:
Ja, sj pravim, d ma zahod kitajce točn tam, kjr jih hoče. Ne vm, kj bluzijo o nekih carinah, sj sam počaka se, d kitajcem pade standard sam od sebe na nulo, tk ko do zdaj, pa preostalemu svetu pa tudi, zahodu pa zrase v neskončnost, simpl ku pasulj.
Kako je Kitajc sposoben planirat, vidimo pri njihovi demografski politiki. Master plan 101%!
Ta si res zaluži velik teh:

Zgodovina sprememb…

Strel, ja, Kitajci marsikaj počno, ampak tvoje pisanje in jokanje ni produktivno, je samo to. Glede da imaš predsodek proti njim, zagotovo ne uporabljaš kitajskih izdelkov Made in China?! Aja, ne.....

Kako je Kitajc sposoben planirat, vidimo pri njihovi demografski politiki. Master plan 101%!
Ta si res zaluži velik teh:![]()
Majo "mal" manevrskega placa s svojo miljardo pa robotiko, d lahk pogledjo, kk se obnese zahodno masovno uvažanje migrantov, verjetn se bš začel dret, d tega ne smejo začt delat, k to je zahodna intelektualna lastnina.
Tt strel444 ve, d n zahodi smo dobričine, bomo s carinam storpediral lastn standard, k je do zj neskončno rasl, zto da bi boge kitajce odrešl od jihove export odvisnosti in padajočega standarda.

Zgodovina sprememb…

TUDI DRUGJE. Kako se bo proizvodnja česarkoli razvila v manj razvitih delih sveta, če bo Kitajc podumpal z absurdnimi cenami?
Kako to mislite, da bo Afrika OK s tem kitajskim dumpingom? Indija? A sploh kaj razmišljate?? A mislite, da bodo ves ostali svet tanajboljš frendi s Kitajci, ki jim direktno serjejo v usta?

https://edition.cnn.com/interactive/201...

PovemVfaco je izjavil:
Dal si link ravno na to, kar sem omenil zgoraj. Ampak, saj vemo, IQ50 issue.
https://slo-tech.com/forum/t841313/p850...
Gre pa zadeva tako, da kitajc postavi eno majhno tovarnico recimo v Vietnamu in preko te male tovarnice pere produkte, ki so izdelani na Kitajskem
Sicer pa, Employed by China?! A to je naslov? A si že slišal že koga, da bi rekel, da so Kitajci na Kitajskem Employed by America? Ziher ne, to ti ne pade na pamet.
Majo "mal" manevrskega placa s svojo miljardo pa robotiko, d lahk pogledjo, kk se obnese zahodno masovno uvažanje migrantov, verjetn se bš začel dret, d tega ne smejo začt delat, k to je zahodna intelektualna lastnina.
Ko ti začne padat rapidno prebivalstvo, je kakšnakoli investicija v infrastrukturo BREZ VEZE. Kaj ti bodo nova stanovanja? Kaj ti bodo nove ceste??
Tt strel444 ve, d n zahodi smo dobričine, bomo s carinam storpediral lastn standard, k je do zj neskončno rasl, zto da bi boge kitajce odrešl od jihove export odvisnosti in padajočega standarda.
To ti meni razloži, saj je bojda Evropa pred propadom in podobne fore. Slovenija in Nemčija imata približno enak delež industrije v GDP kot Kitajska. AMPAK BOJDA SE BOMO RAVNO STEGNILI?! ČE NE TO LETO PA ZIHER NASLEDNJE

Zgodovina sprememb…

Kako se bo razvila kakršnakoli proizvodnja v Afriki ob tem, kar počne Kitajc?
a evropska kolonizacija afrike (ki btw še kar traja!) pa jih je ful razvila ?
fantje, nikakor ne zagovarjam kitajcev in nič nočem kupovati od njih, ampak malo samoreflexije od časa do časa pa res ne škodi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

PovemVfaco je izjavil:
Dal si link ravno na to, kar sem omenil zgoraj. Ampak, saj vemo, IQ50 issue.
https://slo-tech.com/forum/t841313/p850...
Gre pa zadeva tako, da kitajc postavi eno majhno tovarnico recimo v Vietnamu in preko te male tovarnice pere produkte, ki so izdelani na Kitajskem
Dl sm link kot kontro na glupo trditev, da se zrad ktajcev n more razvit proizvodnja v mnj razvitih delih sveta, pa je prej obratno. Sam zarad IQ50 ne razumš poante oz. se delaš še bolj glupga k si.
Sicer pa, Employed by China?! A to je naslov? A si že slišal že koga, da bi rekel, da so Kitajci na Kitajskem Employed by America? Ziher ne, to ti ne pade na pamet.
Sj si nism jz naslova zmislu, hamburger medij si ga je. Ne vm, mogoč so za kitajsko pisal 30 let nazaj podobn, ko kitajci mogoč niso znali sami fabrk zgradit. Zj že zgleda vejo, d bi blo smešn, sam ti še ne.

Dobr sicr, če ti praviš, da se v Etiopiji pa Vietnamu proizvajajo produkti, k so v resnic made in china, pa je ta fabrika sam rebrand varka, pol so tud produkti z ameriško značko, k jih delajo na kitajskem, dejansko "made in USA" pa lh nehaš jokat

Drgač je vsem jasn, d so kitajci tekstil pa še kj druzga že outsourcal v druge države, kjr je delo še cenejše, sam to je prevara, made in china in ne vem kj. Ko pa zahod outsourca, j pa to superduper podjetništvo, pa ne sam to, zhod je zraven še napol žrtev. 100 % shizo

bm1973 ::
Zahodni svet ne krade intelektualne lastnine, kot to počnejo Kitajci.
Ampak seveda, treba je izkoristit popolnoma vsako stvar, da se serje po sebi, brihta brihtna?
Seveda jo, industrijsko vohunjenje je pač vedno in...
Kot tudi navadno vohunjenje...
Dobički, ko dobiš tehnologijo, so preprosto preveliki...
Fora je samo v tem, da Zahod bistveno težje krade Kitajski (bolje zavarovano) kot Kitajci Zahodu...
Outsourcing je pač pokopal Zahod...

PovemVfaco je izjavil:
Dl sm link kot kontro na glupo trditev, da se zrad ktajcev n more razvit proizvodnja v mnj razvitih delih sveta, pa je prej obratno. Sam zarad IQ50 ne razumš poante oz. se delaš še bolj glupga k si.
Dal si čisto bedast link, ki potrjuje MENI, ne pa TEBI.
Ti bi moral dal link, ko se neka neodvisna majhna afriška firma preveli v veliko mednarodno korporacijo, ki bi izvažala tudi na Kitajsko. Pa ne samo na eno firmo, na množico njih.
Dobr sicr, če ti praviš, da se v Etiopiji pa Vietnamu proizvajajo produkti, k so v resnic made in china, pa je ta fabrika sam rebrand varka, pol so tud produkti z ameriško značko, k jih delajo na kitajskem, dejansko "made in USA" pa lh nehaš jokat
Vse narobe razumeš in vlečeš napačne zaključke.
Seveda jo, industrijsko vohunjenje je pač vedno in...
Kot tudi navadno vohunjenje...
Že spet vlečeš zadeve iz svoje riti. Na Kitajskem se krade vse. Od Miki miške naprej.
Fora je samo v tem, da Zahod bistveno težje krade Kitajski (bolje zavarovano) kot Kitajci Zahodu...
Fora je v tem, da si ti zmešan. EMŠO te je popolnoma zjebal. Postaral si se in pamet ti je šla adijo.
Outsourcing je pač pokopal Zahod..
Zahod je daleč od tega, da bi bil pokopan, butl.
Zgodovina sprememb…

PovemVfaco je izjavil:
Dal si čisto bedast link, ki potrjuje MENI, ne pa TEBI.
Ti bi moral dal link, ko se neka neodvisna majhna afriška firma preveli v veliko mednarodno korporacijo, ki bi izvažala tudi na Kitajsko. Pa ne samo na eno firmo, na množico njih.
Hhahaha, pritrjuje tebi v tvoji fantaziji. Če ti pokažem proizvodnjo v Etiopiji s kitajskim lastnikom, to pč ovrže tvojo glupost, da kitajska bremza proizvodnjo v revnih državah, če je pa jasn, da jo poganja. In v članku kitajski lastnik pove, da na kitajskem nben noče več cunj delat, tk da je kr velika verjetnost, da se te cune izvažajo tudi na kitajsko potem. Etiopijska proizvodnja ni sam tist, k ma etiopskega al pa ne-kitajskega lastnika al pa da je po nekih tvojih sprot izmišljenih kriterijih mednarodna korporacija. Sej zahodnjaki so pa kako stoletje ali pa več tam bili, ke so svetovno uspešne etiopske korporacije od tega?
Vse narobe razumeš in vlečeš napačne zaključke.
To je rs, kakr hitr človk začne tvoje debilnosti povzemat, lahko pride sam do idiotskih zaključkov, to je neobhodno.

PovemVfaco je izjavil:
Hhahaha, pritrjuje tebi v tvoji fantaziji. Če ti pokažem proizvodnjo v Etiopiji s kitajskim lastnikom, to pč ovrže tvojo glupost, da kitajska bremza proizvodnjo v revnih državah, če je pa jasn, da jo poganja. In v članku kitajski lastnik pove, da na kitajskem nben noče več cunj delat, tk da je kr velika verjetnost, da se te cune izvažajo tudi na kitajsko potem. Etiopijska proizvodnja ni sam tist, k ma etiopskega al pa ne-kitajskega lastnika al pa da je po nekih tvojih sprot izmišljenih kriterijih mednarodna korporacija. Sej zahodnjaki so pa kako stoletje ali pa več tam bili, ke so svetovno uspešne etiopske korporacije od tega?
Očitno je tvoja slovenščina tako zanič, da imaš kognitivne težave z najosnovnejšimi zadevami.
Kitajec odpira delovna mesta po vukojebinah predvsem zato, da lahko obesi nanjo proizvodnjo iz Kitajske in se izogne tarifam, ki veljajo za Kitajsko.
IN PIKA.

Bellator ::
Hm, malo sem zmeden. Zadnjih par desetletij ste me ob vsaki priliki obmetavali s prostim trgom. Prosti trg je nedotakljiv. Prosti trg je srce kapitalizma. In seveda konkurenca. Ta tudi ne sme biti ovirana, nikoli, to je greh. Pri tem ste v "prosti trg" zvito zavili kmetijske doklade (držijo v revščini tretjino sveta) in ekonomske sankcije (25% svetovnega gospodarstva deluje pod sankcijami) in vojaška posredovanja, kjer so doklade in sankcije odpovedale (cca 120 posredovanj od WW2 naprej). Kljub naštetemu je to še vedno čudežno bil prosti trg. S tem prostim trgom ste izropali do golega tri četrtine sveta. A se mi malo zdi, da imate po nekem čudnem slučaju nenadoma pripombe proti prostemu trgu? Ne, to ne more biti. Ziher samo ne razumem dobro, ker nisem preveč bister.
Mal si se zmotil, na Kitajskem ni prostega trga, ampak je precej bolj protekcionističen, kot je lahko zahodni carinam navkljub.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

PovemVfaco je izjavil:
Očitno je tvoja slovenščina tako zanič, da imaš kognitivne težave z najosnovnejšimi zadevami.
Kitajec odpira delovna mesta po vukojebinah predvsem zato, da lahko obesi nanjo proizvodnjo iz Kitajske in se izogne tarifam, ki veljajo za Kitajsko.
IN PIKA.
Maš ti pike v glavi, ja, hahahha
Če so na zahodi take glupe anti-kitajske carine, da se to splača, pa naj. Če kitajc plača, d lhk tam fejk fabriko postav, pa zravn še plača igralcem, d se pretvarjajo, kot da delajo v telih fabrikah, prava pocen delovna sila jih pa sploh ne zanima, ker robo v resnic vozijo iz kitajske, pa še tolk boljš za vukojebčane, keš za malo oz. nič dela, sweet. Hahahah
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ZDA Intelu in Qualcommu omejile dobave Huaweiju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 10091 (2926) | Mr.B |
» | Bing Copilot (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3859 (1764) | Miki N |
» | V ZDA bodo zahtevali, da se TikTok odreče lastniku ByteDanceu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 24873 (13265) | LeQuack |
» | Globalno segrevanje za trenutek doseglo 2 °C (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12901 (9559) | TESKAn |