☰

» »

Applove ure sproti poslušajo, da vam predvajajo zadnjih 15 sekund pogovora

1
2
»

d4vid ::

bm1973 je izjavil:

d4vid je izjavil:

Imam nokio 235 4G, za mail uporabljam lastno domeno in mailbox.

Zdaj nas pa razsvetli kako lahko uporaba telefona, ki uporablja protokol, narejen za prisluškovanje, poveča tvojo varnost?

Da ne govorim, da so Nokia telefoni že od začetka imeli vgrajen RS232 over GSM, kjer je operater z AT komandami dobil vse, kar si imel na telefonu...

Telefon uporabljam za to, ta kar je namenjen. Za klice in sms. Če ima ponudnik pač toliko prostih kapacitet, da prisluškujejo meni, pač naj. Ne rabim pa, da google/MS/amazon itd, firme ki živijo od zbiranja podatkov, vedo na pol metra natančno kje sem in kaj počnem.

Če se vi za par bombončkov prodate, je to vaša stvar. Ampak dejstvo je, da so pametni telefoni veliko hujša droga kot tobak in alkohol.

Karamelo ::

d4vid je izjavil:

bm1973 je izjavil:

d4vid je izjavil:

Imam nokio 235 4G, za mail uporabljam lastno domeno in mailbox.

Zdaj nas pa razsvetli kako lahko uporaba telefona, ki uporablja protokol, narejen za prisluškovanje, poveča tvojo varnost?

Da ne govorim, da so Nokia telefoni že od začetka imeli vgrajen RS232 over GSM, kjer je operater z AT komandami dobil vse, kar si imel na telefonu...

Telefon uporabljam za to, ta kar je namenjen. Za klice in sms. Če ima ponudnik pač toliko prostih kapacitet, da prisluškujejo meni, pač naj. Ne rabim pa, da google/MS/amazon itd, firme ki živijo od zbiranja podatkov, vedo na pol metra natančno kje sem in kaj počnem.

Če se vi za par bombončkov prodate, je to vaša stvar. Ampak dejstvo je, da so pametni telefoni veliko hujša droga kot tobak in alkohol.

jaz telefone še najmanj uporabljam za klice in sms, za vse drugo veliko več

MrStein ::

damirj79 je izjavil:

feryz je izjavil:

besame je izjavil:

Jaz uporabljam OsmAnd navigacijo. Potegneš dol mape, ki jih rabiš in je potem offline. Kot npr Garmin.
In ti kaže trenutni promet? Ker brez tega je vsaka avto navigacija neuporabna.

Btw, tudi z guglom greš lahko offline. Če je to merilo za karkoli.

Če je offline potem ne kaže prometa nobena :) če bi vsaj delal rtti, pa večinoma ne

Hmm, kaj pa TMC?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fikus_ ::

feryz je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

"If you have nothing to hide" butlom:
Nothing to hide argument @ Wikipedia
Kmalu tudi v naših logih.
https://www.24ur.com/novice/tujina/omej...

Samo to še manjka, da EU politična elita pobere in implementira to idejo.
Najprej je zgražanje nad Kitajci, čez nekaj časa pa pri stranskih vratih copy-paste.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

damirj79 ::

MrStein je izjavil:

damirj79 je izjavil:

feryz je izjavil:

besame je izjavil:

Jaz uporabljam OsmAnd navigacijo. Potegneš dol mape, ki jih rabiš in je potem offline. Kot npr Garmin.

Če je offline potem ne kaže prometa nobena :) če bi vsaj delal rtti, pa večinoma ne

Hmm, kaj pa TMC?

A je TMC sploh še živ?

BT52 ::

OutOfTheBox je izjavil:

BT52 je izjavil:

dajte se čim več pogovarjat, da se bodo serverji za obdelavo pregrel :D

Edini "server" je Secure Enclave, ki je HW izoliran, ima svoj namenski CPU (SEP) in do njega nima dostop niti glavni CPU, niti OS, niti nobena aplikacija, še manj pa Applov strežnik.

Ma vem. Malce trolam. Če je dobro izpeljeno imaj oni tudi interes da filtrirajo za NSA keyworde in jim ne filajo baze za bv. Tehnika že stara kot mati zemlja. Logično. Zato pa je smeško ko folk pravi, da nima kaj skrivat hehe

bm1973 ::

d4vid je izjavil:

Ne rabim pa, da google/MS/amazon itd, firme ki živijo od zbiranja podatkov, vedo na pol metra natančno kje sem in kaj počnem.

Ti si res optimist...

Seveda vedo in to že zadnjih 25 let...

Tako ali tako si vsi izmenjujejo ppodatke med sabo.

Ko sem nekaj delal na Mobitelu, je tip tam rekel, da imajo loge od baznih postaj od začetka delovanja omrežja. V eni Oraclovi bazi, za katero najbrž skoraj nihče ne ve.
Evropa je okupirana s strani ZDA od leta 1945.

Dokaz: 80.000 ameriških vojakov na celini.

Karamelo ::

še vedno ne vem čemu točno je ta feature sploh nmamenjen, resno

OutOfTheBox ::

tistim s spominom zlate ribice :)

BigWhale ::

OutOfTheBox je izjavil:

BT52 je izjavil:

dajte se čim več pogovarjat, da se bodo serverji za obdelavo pregrel :D

Edini "server" je Secure Enclave, ki je HW izoliran, ima svoj namenski CPU (SEP) in do njega nima dostop niti glavni CPU, niti OS, niti nobena aplikacija, še manj pa Applov strežnik.

Kako trdno preprican si v to?

Dogaja se normalizacija masovnega nadzora nad ljudmi, vecinoma pod pretvezo, da moramo nekoga scititi. In zagovarjanje tega s strani mnozic je kr lep uspeh te normalizacije.

OutOfTheBox ::

Odgovor je bil replika da se bodo "serverji za obdelavo pregreli", kar ne drži - surovi zvok se obdeluje na napravi v izolaciji in se ne pošilja nikamor (kar pa ne morem trditi za vse Audio Intelligence funkcije).

Dogaja se normalizacija masovnega nadzora nad ljudmi, vecinoma pod pretvezo, da moramo nekoga scititi. In zagovarjanje tega s strani mnozic je kr lep uspeh te normalizacije.

To bo mogoče težko dojet, ampak največji prehod "nadzora", se je že zgodil. In to ni povezano nič z državo / vlado in njihovim "šnofanjem", ampak z največjimi korporacijami ki vsak dan krojijo naša življenja.

1. Google / Youtube / ..
2. Meta / FB / IG /.. (hvala bogu se MV ni (še) zgodil, ker bi zadevo drastično poslabšal
3. Open AI , Antrophic
4. Revolut in podobni
5. Amazon

Jasno je da navedeni produkti absolutno izboljšujejo naša življenja (v povprečju). Brez njih si življenje danes težko predstavljamo - problem je ker oni krojijo našo usodo s tem da odločajo ali bomo njihove storitve lahko uporabljali ali ne.

Pejd mal v temo od Revoluta, kjer včasih rahlo pokritiziram ljudi (ki zagovarjajo, da je "ok" da prejemajo tja plačo), in potem boš videl koliko zombijev šele tole zagovarja.

Ti gledaš na to da bodo tehnologijo uporabila oblast proti nam (kar zagotovo drži, ko se gre za problematične posameznike, niti to ni nič novega), jaz pa vidim da bodo (in že) tehnologijo uporabila podjetja proti nam, kar je bistveno hujše ker delujejo na svojo roko.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

OutOfTheBox je izjavil:

Odgovor je bil replika da se bodo "serverji za obdelavo pregreli", kar ne drži - surovi zvok se obdeluje na napravi v izolaciji in se ne pošilja nikamor (kar pa ne morem trditi za vse Audio Intelligence funkcije).

Ja, moja implikacija je bolj to, da nimamo garancije, da se stvari resnicno nikamor ne posiljajo oziroma da neka tretja oseba nima dostopa do teh stvari.

OutOfTheBox je izjavil:

Ti gledaš na to da bodo tehnologijo uporabila oblast proti nam (kar zagotovo drži, ko se gre za problematične posameznike), jaz pa vidim da bodo tehnologijo uporabila podjetja (na svojo roko) proti nam ,kar je bistveno hujše.

Aja ne, tle se kr strinjava. Jest sem preprican v to, da drvimo v distopicno corpo ureditev privatnih vojsk in milic, kjer so vlade v drzavah bolj podobne danasnjim monarhom. Tam so zgolj za show. :>

feryz ::

Ne najdem vira.
Enkrat je en tip raziskoval, koliko gugl ve o popolnoma deguglanih osebah, ki gugla niti uporabljale niso nikoli.
Izkazalo se je, da skoraj toliko kot o ostalih. Edino mailov ne more brati, ker ne obstajajo.

Tukaj pa eni sanjajo, da jih gugl ne bo več poznal, če mail ukinejo. Sure.
Dokler si na internetu, te najde vse.

Nikonja ::

Aja ampak če vprašaš politiko migranti so problem, ne korporacije... pa vsak debil ve kaj/kdo kooridnira politiko v vsaki državi (hint. niso prebivalci)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

Markoff ::

IvoJan je izjavil:

Karamelo je izjavil:

kakšen je pravzaprav namen te funkcionalnosti?

da ti lahko zena zvecer u pojstli predvaja kaj si narobe rekel pri vecerji

Žene imajo fotografski spomin, kadar se gre o izjavah moških, zato te ure pomagajo kvečjemu moškim, ki neumnosti ponavadi pozabimo v 10 minutah.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

MrStein ::

damirj79 je izjavil:

MrStein je izjavil:

damirj79 je izjavil:

feryz je izjavil:

besame je izjavil:

Hmm, kaj pa TMC?

A je TMC sploh še živ?

Sem odprl temo: TMC (Traffic message channel) v Sloveniji?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1
2
»