» »

Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona!

Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona!

«
1
2

V-i-p ::

Glede na to, da se dostikrat pojavi vprašanje, kateri program uporabljati za klicanje preko računalnika, bo mogoče komu tole prav prišlo. Odklikajte sem in si povlečite dol program Skype, ki je za moje pojme res vrhunski. Veliko programov za "telefonirat" sem že sprobal ampak tako perfektnega zvoka kot ga ima pa ta program, ga nima nihče. Res je pogovor bolj kvaliteten, kot če bi se pogovarjal preko stacionarnega telefona, pa še free program je in brez nadležnega spya, ter čisto enostaven za uporabo. Ima pa tudi mnogo funkcij, kot so beleženje zgrešenih klicev itd... Res, toplo priporočam, presenečeni boste...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

mare_ ::

Lahko samo potrdim v-i-p-ove besede. Imam ta programček že, uf, nekaj mesecev in je super:)

Poldi112 ::

Od avtorjev Kazaa-e. Glede odsotnosti spyware-a sem jaz tu malo skepticen.

Mamaplata ::

Kaj potem a potegnem dol ali ne ?
Ali je že kdo našel kakšen spyware v tem programu?

tx-z ::

skype SUX!(vsaj glede zvoka)

mislm..kakšn encoder za zvok so to dal not..v bistvu se zadne čase sploh več ne morm pogovarjat prek tega programa..včasih je bil zvok res dobr..zdj pa je ves zvok robotski pa hrešči itd....upam da bo nasledna verzija kej bolša..drgač pa res nima spywarea
tx-z

ejga40 ::

Sem ga naložu, zgleda v redu, spy programov nisem zasledil, pa še lang datoteka se da fino
prevest.Zdaj jo prevajam v slovenščino, razen če nima že kdo prevedeno?
Potem moram pa še sprobat, pa ne vem s kom?

Dr Evil ::

Mene pa zanima če so ti klici zastonj?In se ti klici odvijajo samo med temi ki imajo internet ali lahko tudi iz interneta na navaden telefon.Im a newbie:D

mare_ ::

Klici so zastonj toliko, kolikor je internet zastonj:D
Zaenkrat lahko 'klicariš' samo poo internetu.

freejack ::

Skype uporabljam že nekaj časa in moram rečt, da se zadeva presenetljivo dobro obnese.
Ena izmed pogostih napak newbie-jev je ta, da mešajo Skype s računalniško vodljivim oz. uporabnim telefonom. Skype deluje preko interneta, P2P, kakor KaZaA in tako lahko "kliče" samo tiste uporabnike, ki so na internetu. Dobre strani so zgrešeni klici ipd.
Edina stvar, ki me je na začetku spravljala ob živce je ta, da ko sem igral Diablo preko neta in sem bil sredi tahujše epske bitke, mi je zazvonil Skype in me je vrglo iz igre (dokler se nisem odstranil te opcije)...

Glejte na to kot navadni messenger ali icq z možnostjo pogovarjanja. Zaenkrat je program še v povojih, tako da težko pričakujemo prvo "uradno" verzijo (1.0).

Dr Evil ::

Samo jaz sem enkrat na TV slišal ,da je tut možno klicat iz interneta na telefon.Samo mislim,da moraš tisto plačat.Sicer manj ,ampak vseeno.

PARTyZAN ::

tx-z ::

men je ta program ful dobr, sam če ne bi bil zvok tok robotski..ene pol ure še gre normalno pol pa tok zanč postane, da morš nujn prekint pa na nov poklicat..
tx-z

ferjan ::

Skype je tudi edini program s katerim se lahko pogovarjaš ob vklopljenih zvočnikih (lahko so zelooo naglas) in tvoj sogovornik ne bo slišal svojega odmeva. Je pa tudi eden redkih voice programov, ki deluje ne da bi posegali v nastavitve routerja....skratka zelo pohvalno!

Desk-Star ::

A to je treba kej plačvt k se pogovarjaš al kk gre to ??0:)

Desk-Star ::

Aja sm vidu k ste gor da ni treba.
Taprvič sm spregludu(str sm že):D

Tea Time ::

Ja, lep pozdrav...

Imam eno vprašanje glede tega programa... A je možno govoriti z večimi prijatelji naenkrat? Da se vsi med sabo slišimo?

Hvala za odgovore.
Have a break!

AvAkI ::

TeamSpeak 2 si downloadajte... Ima veliko možnosti nastavitev, zvok je kvaliteten in še in še...aja lahko si sam narediš server, da se tvoji prijateji povezejo nanj.

Klik!8-)
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~

ferjan ::

Teamspeak in Skype se kar konkretno razlikujeta:

Skype je P2P program, ki uporablja napredne tehnologije, je uporabniku prijazen in ima visoko kakovost zvoka. Njegova resna omejitev pa je ravno P2P tehnologija, ki omogoča povezovanje le dveh oseb.

TeamSpeak uporablja Server-Client tehnologijo in tako omogoča povezovanje večih sogovornikov (primerno za Gaming). Kakovost zvoka je pri TeamSpeaku neprimerno slabša kot pri Skypu. TeamSpeak tudi ni tako prijazen za namestitev. Če postavite TS strežnik je potrebno za komunikacijo preko routerja posredovati udp port 8767.

Oba programa sta super in vsak služi svojemu namenu. Kot nadomestek telefonu pa lahko služi le Skype.

V-i-p ::

ferjan, o to pa ne drži :) Skype ima tudi možnost t.i. konferenčne zveze, se pravi da se lahko naenkrat pogovarja več ljudi. Jaz sem sprobal z petimi naenkrat in vseh pet se nas je pogovarjalo in se nas je slišalo odlično.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tea Time ::

Hmm...

Hvala za odgovore... Kaj pa Skype in zamuda v govoru (delay)? A je velika? Poznam Ventrilo in je razlika v času, ko nekaj izrečeš in ko drugi sliši tudi do 0.5 sekunde... Vsekakor preveč.

Hvala
Have a break!

RuN ::

Sem zadevo probal in tal Skype uporablja prevelik bandwith.
Zaenkrat stvar deluje, zamiki so pa minimalni ca. 0.5 sek.

Tea Time kaj je za tebe pol sekunde preveliko ???
Če gledaš preko koliko strežnikov zadeva potuje itd...

Bom probal tudi TS 2 pa bomo vidl!!

plavko61 ::

Meni se ne zdi da je 3.4kB uploada in 3.4kB downloada veliko bandwith. Sicer pa bomo videli kaj nam bo poskušal Siol prodati čez par mesecev.
Tako jajco kot Siol TV "zadnja tehnologija", ki je ne moreš gledati preko PC-ja, potem pa ugotoviš da gre z video LAN. Tako bo tukaj...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

bogy ::

Zdravo
A mogoče kdo ve zakaj pr skype-u druge slism k mi govorijo, pa tud sebe od mikrofona, drugi pa mene ne slisijo

tx-z ::

poglej v nastavitvah če maš slučajno naštelan snemanje na line in..namest mikorofn..
..v nadzorni plošči pa zvoki ..dodatno..lastnosti..snemanje..tm more bit izbran mikrofon..pa pač glasonst..mogoče je to..
tx-z

Ghero0 ::

Mam en problem: moj sogovornik mene čist kul sliš sam js pa njega ful slabo, morm met stolp ful naglas + master volume na kompu mam do fula in ga glih normalno slism. Sam k js začnem govort začne njega prekinjat, pa še ful šuma je k ga morm met čist naglas pa skos šumi k ga poslušam, k da bi bil on pr enmu slapu :\
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Spc ::

Še en hudo dober ring od Cisco IP Phone-a:
Cisco IP Phone Ring

Lahko kje napišem samo ip noter ?
to bi blo full vredu za lokalni network :D

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

profii ::

kak se to pačuje te pogovore al so za džabe?

V-i-p ::

Taki pogovori so, logiš, zastonj.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

tx-z ::

ksreč.. :D da bi mogu še plačvat, bi se raj nauču sam programirat pa si naredu tak program :)
tx-z

Earnhardt ::

Ta program uporabljava tudi s punco za pogovore, ker je v zadnjih casih med nama precej razdalje.

Zadeva dela ko sus in ce imas kablski net je to se tolko bl fajn, res supr

Ghero0 ::

A pa vi vsi sogovornika cist normaln na glas sliste al morte dat vse do fula, potem je pa se ful enga suma zraven?
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

CaqKa ::

ghero: poštelaj nastavitve za zvočno pa v mixerju poglej da nimaš recording settingse na 0...
zvok je vredi.

Soprano ::

@Ghero0: dela brez šuma, zvok je super =)

Zdaj vsi operaterji govorijo toliko o voice over IP, po moje pa se bomo prej ali slej vsi v glavnem pogovarjali preko SKYPEa ali podobnih variant, ki jih bo ziher v prihodnosti kot smetja in bodo FREE >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soprano ()

Ghero0 ::

Recording settings in vse ostalo mam na maksimumu, res ne vem kaj bi lahko blo to. Zdej edin ce ma kolega prepotih, sam me more met on tut na glas je reku... cudn. Ej , kakšne mikrofončke pa maste kej, namizne al na slušalkah?

LP
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Raw ::

En nasvet, ce vi slisite kolega normalno, on pa vas zelo slabo:
dvoklik na 'zvocnik' v trayu (ikona zraven ure, na start vrstici), pod 'Microphone' klik na 'advanced' in tam kljukica na '1 Mic Boost (+20dB).
Pomagalo je skoraj vsem, ki so imeli take probleme. Preglejte pa tudi nastavitve na softweru od svoje zvocne. Nekateri imajo vklopljeno zaznavanje glasnosti in se volume avtomatsko prilagajaja, kar v vecini primirov ni dobro.
I am what I am and I do what I can

bradek ::

OK jaz imam pa problem s Skypom.

Najprej vsakic ko se vzpostavi veza med dvema pcjema traja ene 15 sekund da se sploh slisiva normalno, drugace vse prekinja. Med tem casom na obeh pcjih ponavadi cpu naraste na 100% in ne mors prakticno nic. Potem pa odvisno, kakor mu pase, vcasih dela lepo in se slisi dobro, vcasih pa prekinja in je zadeva popolnoma neuporabna. Kje je problem? Obe liniji sta adsl, pcja 1,8-2ghz, a je ta zadeva res se tok beta beta da kr smrdi, al je kje drugje problem? Router imam skonfiguriran normalno in dela b.p., tocno po njihovih navodilih.

Bi sel na kak *messenger program ampak majo vsi zelo svoh ta audio del, meni se gre pa predvsem za to, kar ponuja skype, telefon, missed calls itd. Obstaja kak podobn program z istimi funkcijami in brez teh napak?

bradek ::

OK, najdu sm eno zadevo ki je (upam da popolno) resila moj problem, naprej bom videl ce je res resilo komplet z mal vec testiranja. Torej iz njihovega foruma:

The 100% CPU problem with Nod32 antivirus seems to be caused by Nod32 AMON component re-scanning Skype.exe every time the Skype system tray icon is changed. It is not known why it re-scans, as the Skype.exe file is clearly the same as before. The problem is that 0.97 version of Skype has animated system tray icon, which keeps changing all the time while in a call. So Nod32 re-scans it constantly, and takes a lot of CPU to do that, which is evident in high CPU load of explorer.exe in Task Manager.
The workaround is to exclude Skype.exe from scanning. You can scan it initially, to be sure it contains no viruses, and then exclude it to allow Skype run normally. Thanks to ukskypefan for helping us to find this problem.
Similar effects may occur with other antivirus software. So people who see prolonged 100% CPU usage when using Skype could experiment with disabling the antivirus software, and see if the CPU problem improves.


lp

madmitch ::

Brad3K: meni tudi to počne, pa nimam Noda temveč Kasperskega. Mora biti kaj drugega.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

mrky ::

Tud men Skype odlično dela, sam zdaj se mi je pa pojavil problem, ker mam en starejši laptop z Win98, na katerih pa Skype ne dela.
A mogoče kdo pozna alternativo za na Win98.:\

Hvala in LP,
Mrky

K0K0 ::

A je mogoče že kdo probal kako se obnese skypeout?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

bradek ::

Po mojih izkusnjah se obnese odlicno.

Bass0 ::

Jaz SkypeOut pridno uporabljam. Študiram na Nizozemskem, tako da pride še kako prav. Zamik je minimalen, kvaliteta zvoka je dobra in konstantna, poraba pasovne širine zanemarljiva. 6 evro centov ali 14 tolarjev na minuto je za te razmere ZELO ugodna cena. :D Upam, da bo kmalu tudi za Slovenijo veljala enotna tarifa, ki že velja za Evropsko unijo: 2 evro centa na minuto! Samo kapnit jim mora, da so dobili 10 novih članic...

Lep pozdrav s severa. :)

K0K0 ::

zamik? Pa misliš da bi blo to potem vredu za poslovno uporabo, ker zlo dost telefoniramo v švico in anglijo pa se mi zdi tale tarifa super?

bradek ::

Zamika prakticno ni. Sem klical iz ZDA v naso kokosko in zadeva je funkcionirala odlicno. Sicer je pa tako ali tako nepomembno od kod klices, internet je internet, razen ce nisi kje bogu za hrbtu kjer pod 300 pinga ne pades ;) Kar pa dvomim.

p.s.: Tudi jaz razmisljam o integraciji v podjetju. Ce se bomo odlocili za to bom porocal.

mali tapravi ::

Jaz skype uporabljam že precej dolgo.
Stvarca šiba bp.Pogovori s sorodniki v tujino so že nekaj časa brezplačni.:D
Vmes pa počasi prevajam v slovenščino, bolj kot ne zaradi ostalih domačih ki niso najbolj na angleščino.
A je mogoče kdo prevedel že večji del Skype-ja?
Pa lep dan še naprej....

Sloviper ::

kaj mi lahko nekdo pove, ko se povezem na ta program in vzpostavim stik mi crkne mikrofon.Kje si lahko nastavim da bo deloval, ker drugace mic dela!

Gemm ::

Skype je kul, edino par pomankljivosti ma:
- podatki se prenašajo vedno, tudi ko ne govoriš
- pri 128kbit uploadu se hkrati lahko pogovarjaš le z 2 sogovornikoma, ko pride še 3. se stvar hudo upočasni (>1s zamika).

Kot nadomestek telefona je odločen, je pa res da ne nadomešča TeamSpeaka in podobnih programov.

Sloviper ::

kaj res nobeden ne ve

mali tapravi ::

Sloviper

File>Oprions>Hand/headsets>device
Pa lep dan še naprej....
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativa skypu//?

Oddelek: Programska oprema
82436 (2314) Bass0
»

pogovor med igro

Oddelek: Igre
241853 (1397) Tilen
»

chat prek neta

Oddelek: Loža
121499 (1363) ahac
»

Pogovori preko interneta - skupinsko

Oddelek: Omrežja in internet
232130 (1754) cryptozaver
»

Voice chat

Oddelek: Igre
91219 (1069) gruntar

Več podobnih tem