» »

FRI VS LJ; kaj vse se na tem programu dela?

FRI VS LJ; kaj vse se na tem programu dela?

Microsoft ::

Mal sm zdele pogledal ta urnik, pa lahk rečem, da se mi zdi kr zanimiv. Zanima pa me, ko delate kej na računalnikih, s kerimi programskimi jeziki programirate? Mogoče kej v C++?

Pa tud drgač, kaj se tam kej počne in da school?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

[SkA] ::

Zdele so program sicer neki spreminjal ampak nekako tako je (pišem za smer informatika, prvi letnik majo vsi enako drugi se potem začnejo razlike).

Prvi letnik: Programiranje v Oberon, sedaj Java, potem ANSI C v Linuxu. Zraven maš še ASM za MC680nevemkuk. Pa seveda nekaj matematike in teoretskih predmetov o delovanju in zgradbi računalnikov.

Drugi letnik: Poudarek na alrogirtmih - programiraš v čemer ti paše, oziroma compiler v učilnici imaš za C (linux) pa za delphi. Vsaj pri meni je bilo tako. Potem je tu še teorija informacijskih sistemov, na vajah programiraš v Delphi in ASP če se prav spomnim. Potem pa nadaljevanje o inf. sistemih in UML (Rational Rose) ter PowerDesigner (ER diagrami). Pa seveda se vzporedno pri drugem predmetu učiš SQL, ER diagrame in teorije o podatkovnih bazah (predvsem relacijskih). Pol je še osnove statistike, pa še malce matematike... in najbolj "priljubljen" del - osnove ekonomike (za inžinirje).

Vem da so imeli v drugem letniku programska oprema še ProLog.

Tretji letnik je pa programiranje v VBA in VBS, naj bi blo še ASP.NET pa ga ni bilo. Java, ANSI C, Bash scripting za Linux. Pol pa še ne vem,... :D

Za druge smeri naj ti pa kdo drug pove. Je pa tko.. brez večjih težav boš v večini letnikov verjetno imel čas še za honorarno delo, kar večina na UNI smeri ne more reči.

Kaj ti šola da? Hm jah, jaz mislim da ti da solidno količino teoretskega znanja, nek osnovni občutek za programiranje pa trudijo se dati ti vpogled v prevladujoče tehnologije - tko, večino recimo, da se ne bo kdo spotaknu. Vsega ti pa pač tudi ne morejo predstavit. Dajo ti tudi možnost uporabe MSDNAAja, kdaj pa kdaj se kak seminar tudi zgodi itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Microsoft ::

Zanimivo. Drgač jaz mislim, da je meni nekako bližje smer Računalniška logika in sistemi. Drgač pa tistle, ko si napisal, da je še čas za honorarno delo. se pravi, da kar v času študija delaš? In kaj si ti kej delal, če ni skrivnost? Je težko to dobit al si mel kake veze?

Kako je pa kej na šoli z samo opremo, s katero se dela? Pa kaj se dogajajo kaka tekmovanja? Recimo, mislim da majo na FE taka tekmovanaj v fuzbalu z robotki. Al pa če se tam dogajajo kaki krožki al pa ka vem kaj, pač da nek tim razvija kak software al pa kej tazga...

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

[SkA] ::

O smeri logika in sistemi na žalost kej dost ne vem.. se boš mogu še mal poznanimat. Pejt na fri-info pa poglej mal strani predmetov.

Jaz delam drugače honorarno okol že tam nekje od 16. leta. Samo da ko sem na faks pršu sem lahko bolj resno delal, ker sem vsaj 2 dni v tednu lahko normalno v službi bil. Ostlao pa mal not prneseš čez vikende pa tko. Odvisno kaj delaš. Jaz sem se z administracijo/implementacijo/postavitvijo mrež/strežnikov večino ukvarjal. Služba je po nekem čudnem naklučju vedno mene našla... edino zdaj jo sam iščem ker sem dal odpoved v prejšnji. Recimo pa da velika večina mojih kolegov programira tu in tam. Tisto je ponavadi lažje najti kot študent.
Službe ni težko dobiti - malo več časa in truda rabiš da dobro službo najdeš oziroma tako ki tebi ustreza.

Kar se tiče opreme na šoli.. hja.. kaj več kot PCjev mi nismo uporabljal. Niso to neke strašne mašine ampak zadovoljijo potrebe predmeta. Drugo je pa kaj se skriva v osrčju, o tem pa ponavadi kaj dosti ne veš razen da vidiš kak strežnik skrit v omaricah na hodnikih. Nekako se FRI bajta razbije na dva dela. Manjši del so predavalnice in učilnice, večji del po moji oceni pa laboratoriji in kabineti.

Kakšnih blaznih krožkov nisem med študijem opazu, je pa tud res da nisem nikoli iskal ker sem mel službo. Tekmovanja ... se najdejo ampak niso na FRI omejena.

Tko bom reku... večina se dogaja v laboratorijih - to so pa prostori za profesorje in njihove asistente oziroma manjšine. Kako v to manjšino pridt? ma na več načinov... se spoprijateljiš s kakim asistentom al pa ga z znanjem očaraš, al pa profesorja .. itd.
Skratka... študent s temi laboratoriji v večini primerov nima stika.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7114866 (6408) PH03N1X
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22148279 (35799) awy
»