» »

Politologija - mednarodni odnosi

Politologija - mednarodni odnosi

Xgeneration ::

Lp

Počasi se bom moral odločiti kam po sš.

Pa mi je v oči padla zgoraj omenjena smer fdv. Zanima me, tisti ki hodite tja, če je to težek študij, pa vaši vtisi (tudi tistih, ki ne hodite tja, pa kaj veste)
kje se po opravljenem študiju v bistvu lahko zaposliš, katere poklice lahko opravljaš?

Prosim za odgovore. Res bi mi pomagali.

Hvala v naprej!

:d

A kdo kaj ve?

Daedalus ::

Sam študiram teoretsko-analitsko politologijo, tak da ti za omenjeno smer ne morem točno povedat kako in kaj. Splošno je znano, da študij na FDV ni posebno težek, da pa zna biti resen problem dobiti službo. FDV-jevcev je pač za Slovenijo veliko preveč, sam študij je usmerjen v piflanje in ne da neke hude podlage za nadaljno delo. Če pa misliš, da boš po študiju MO lahko takoj dobil neko fensi državno službo v Slo al pa mogoče kje v birokratskem kolesju EU se pa zelo motiš. Pri tej vrsti študija je precej pomembna lastna angažiranost v obštudijskih dejavnostih pa seveda splošno zanimanje za politične zadeve. Vsaj jaz to tako vidim.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Hvala!

Potem sem pravilno mislil o vsem tem!

DavidJ ::

Ta teden sem preživel v družbi mnogih FDV-jevcev na enem seminarju. Večinoma so bili absolventi. Nihče ni rekel, da jim je žal, da so se odločili za omenjeno fakulteto, vendar če bi pred vpisom na faks vedeli, v kaj se spučajo, bi šli raje študirat pravo, ker bi tako imeli mnogo boljše možnosti zaposlitev. FDV ti naj bi dal res eno široko znanje, veliko splošno razgledanost, hkrati pa nič specifičnega. Nekaj takega, kot nadaljevanje gimnazije. Znaš se pogovarjat o vsem, ne znaš pa nič konkretno uporabnega.

Študent 3. letnika politologije (analitsko-teoretske smeri) je rekel, da je to najlažji faks v Ljubljani. To naj bi pomenilo, da se za vsak izpit učiš največ en teden in ga ni problem opravit. Je pa res, da se dela veliko seminarskih nalog.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Hvala!

Rad bi si izbral študij, ki ni pretirano težak, ki bo ko bo končan, nudil dobre možnosti za zaposlitev.

Pri katerih poklicih so plače visoke tudi brez posebne kariere?

To je namreč eden osnovnih kriterijev pri izbiri študija. Ne bi namreč rad šrudiral zelo težek študij pa še dolgo, pa bi potem zaslužil 300.000,00 SIT.

_marko ::

Zberi študij, ki ti je všeč. Kaj boš dosegel če boš mel po faxu takoj 300 jurjev plače, pa ti bo od pondeljka do petka tečno v skužbi??? 8-O
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Roadkill ::

Ni dobro, da ti je denar edino vodilo pri izbiri faxa.
Recimo ti tle sprašuješ za FDV in FRI, kje je dobra plača... pomojem ne poznam človeka, ki bi bil sposoben naredit tedva faxa. Preprosto sta tako različna, da skoraj ni možno, da si se sposoben konzumirat toliko podatkov (fdv) in premoreš še toliko logike/matematičnega znanja, da bi bil sposoben izbirat med dvema tako nasprotujočima smerema.

Če boš šel na fax zato, ker pričakuješ po opravljenem faxu visoko plačo (če se ti 300k zdi malo...uh malo faxov ti ostane), se ti bo skoraj zagotovo zgodilo, da boš obupal par let pred prvo plačo in menjal fax... vrjetno večkrat.

Sej čist možno, da si nek posebnež s fotografskim spominom in logiko, sam vseeno si raj poišč nekaj kar te bo zanimalo.

Tudi 500k ti ne pomaga veliko, če se neskončno dolgočasiš pri delu, ki ga boš opravljal 30+ let.
Drugače sam sem bruc na FRI (uni). Za ta fax sem se odločil zato, ker me delo z računalnikom veseli, me blazno zanima računalniška tehnologija in njen razvoj in tudi z zaposlitvijo (zaenkrat) res ni problemov. Z diplomo na FRI (če slučajno kdaj prilezem do sem) ne bom automatsko dobil neke super plačane službe, a bom delal nekaj kar me bo zanimalo. Če ti pa plača ne ugaja greš pa na dodatna izobraževanja in se ponujaš drugim firmam.
Pomojem je edin recept za res solidno plačo ta, da si na področju, ki te res zanima, najboljši oziroma med boljšimi. Če te ta zadeva ne zanima, gotovo ne boš imel dovolj motivacije....
Itak pa lohka doktorat nardiš, kar ti že zagotovi neko prednost pred ostalimi "tekmovalci"...

Za FRI ti lohka povem tole, če nisi V računalništvu (igranje igric ne šteje-res), nimaš šans, da narediš. FRI ni enostaven zato, ker kdor je matematik po srcu gre na FMF, kdor se pridno sprot uči gre na FDV, na FRI pa pridemo leni NE-ljubitelji matematike... :)

Najbolj smešno je, da se tipu 300k zdi malo... 8-O

Dej ti povej s kako plačo bi bil ti zadovoljen. Res me zanima... in še, če približno pomeriš kako bi ti prišel do take plače...
Pa zavoljo tvoje svetle prihodnosti upam, da si zelo delaven in pameten človek, ker boš drugače kmalu hudo razočaran nad življenjem. Očitno ti točke niso problem, a poznam zlate maturante, ki sedaj ščijejo kri in razmišljajo o menjavi faxa... ker so fax izbirali tako kot ti. Pa šele dva mesca sta minila...
Ker če si pri koncu gimnazije še ne pomeni, da si na vrhu sveta.

Malo statistike: zanimive številke...

Skrat ::

Morda samo ideja za koga, ki se ne more povsem odlocit med recimo racunalnistvom in druzboslovjem:

Druzboslovna informatika na FDV

Ne pricakovat sicer, da bos se bos naucil veliko informatike, prav tako ne bos umiral v popolnem teoretskem druzboslovju. Studij povezuje vse od povsem druzboslovne obravnave vpliva informacijsko komunikacijskih tehnologij, do informatike, statistike, anketne metodologije etc.

Vsekakor je pa zadeva zelo perspektivna, dobiti sluzbo po koncanem studiju ni problem, kot morda pri ostalih smereh na FDVju :\. Vecina studnetov itak dela stvari, ki so povezane z njihovo kasnejso zaposlitvijo ze med studijem. Nekje od 3. letnika dalje imas dovolj prakticnih znanj, da brez problema lahko zacnes delati na podrocju tvoje kasnejse zaposlitve (npr. analiza podatkov, anketna metodologija...).

Dva od vidnejsih projektov, ki ga izvajajo profesorji in studentje na tej smeri sta tudi projekt RIS - Raba interneta v Sloveniji in WebSM - Web Survey Methodology (anketiranje prek interneta)

Pa se dejstva: sam sem diplomiral na tej smeri pred malo vec kot letom dni. Redno zaposlitev sem dobil takoj po diplomi. Na FDV sem sicer prisel zato, da bi se v zivljenju cim manj sreceval z matematiko (no ja, pri 18/19ih si se zelo zelen), trenutno pa delam poleg sluzbe se podiplomca iz statistike :D .
Free software is a matter of liberty, not price.

Gandalfar ::

Skrat: lustna smer, prevec matematike ;)

Ampak se bolj zelen. IMHO bi se dalo ze sedaj dobiti sluzbo, ce bi le bil pripravljen trdo delati po cel dan in za malo placo. Tako bom pa to moral poceti cez ene 5 let. Bom pa vsaj mel en listek papirja pa cel kup novih izkusenj :)

Družboslovje me zanima enako kot matematika in logika. Sem pri obeh stvareh na gimnaziji povsem enako uspešen. Problem pri meni je le, da se ne morem dovolj učit. Matematika mi je na gimn. lahka - pač rešiš za vajo domače naloge pa primere, ki jih v šoli rešiš, pa dobiš 5.

Drugače je pri ZGO. To je v bistvu na gimnaziji edini predmet, ki me odbija. Ko se ga začnem učit, enostavno z mislimi nisem pri ZGO. Ko vidim v zvezku tistih 35 strani, kolikor jih imamo za eno kontrolno nalogo, mi je slabo.

300 čukov se mi ne zdi malo. Je pa tako, da ne bi rad trdo delal 12 ur na dan za 300 čukov, medtem ko drugi dobijo 3× več za sedenje v pisarni. Saj ne rečem, da ne delajo. Samo po mojem pisanje npr. Računalniškega programa ni tako enostavno, kot pa sedeti kot direktor nekega podjetja v pisarni, pregledovati številke, se sestajati z uradniki, sem pa tja iti na "službeno potovanje" na katero od najlepših obal sveta!

Lani sem imel na gimnaziji vse predmete zaključene z odlično oceno. V celem šolskem letu sem imel le nekaj pdb ocen in le kakšno dobro. Pa nisem kak extra piflar - vedno sem v vsem, kar sem se učil, iskal neko logiko in si to po tem ključu zapomnil.

Pri takih ocenah mi boste verjetno lažje verjeli, da res ne vem kam po SŠ - sprejet bom verjetno kamorkoli.

Dejstvo pa je, da me računalništvo veseli. Računalnik znam sestaviti sam, prav tako obvladam okolje WINDOWS za domače uporabnike. Nimam pa pojma o programiranju, ker pač ne hodim na računalniško gimnazijo. ALi moraš za FRI to znati?

Hvala vsem, ki odgovarjate.

Lej... fora je v tem, da ne obstaja fax, po katerem si ti direktor uspešnega podjetja, ki bi sedel v pisarni in hodil na počitnice.... Do direktorskega stolčka je pot ponavadi veliko daljša kot le fax. Še največ šans maš, če prejšni direktor umre :D

In jaz ne vidim povezave med tem, da imaš veliko točk in tem, da ne veš kam bi šel. Tudi sam sem imel točk dovolj, da bi lahko izbiral med parimi faxi (na fri itak ni blo omejitve), pa nisem bil v kaki dilemi.
Če te piflanje odbija se izogibaj medicine, prava, določenih smeri na filofaxu in še česa..

Za fri ti pa ni treba znat programirat, je pa fajn, če vsaj malo veš kako zgleda, ker je drugače malo težje dohajat na začetku...

>Drugače je pri ZGO. To je v bistvu na gimnaziji edini predmet, ki me odbija. Ko se ga začnem učit, enostavno z mislimi nisem pri ZGO. Ko vidim v zvezku tistih 35 strani, kolikor jih imamo za eno kontrolno nalogo, mi je slabo.

He, he kaj bi pol reko napr. za primerjalno politologijo, kjer maš okoli 400 - 500 strani snovi za en kolokvij? In morš naredit štiri take kolokvije? Sicer lahk greš na koncu leta na izpit, samo pol je pa tega že res veliko>:D

FDV jeres bol lahek faks, sam to še ne pomeni, da ga lahk narediš z levo roko - vsaj če maš kake ambicije glede povprečja in podipomskega študija.
[J.P.Sartre]

yabadak ::

Najprej si oglej stran fdv-ja (razpravno desko) http://www.fdv.uni-lj.si/
na kateri ti bojo z veseljem odgovorili na tvoja vprašanja-če že niso.
Sem 3.l. politologije in šele sedaj mi je postalo dobro na faxu. V 1. in 2. let. delajo tako selekcijo da te kap. Vse kar te naučijo je kako po bližnjicah narediti diplomo. So predmeti, ki so nadvse težki in jih nekateri delajo tudi po 5x ali več.
Če misliš v diplomacijo ti tudi ni potrebno iti na mednarodno smer, kajti v službi te vprašajo samo ali si politolog.
lp
Poletje je toplo in zima je hladna

Roadkill - Hvala! Saj v bistvu vem, da takoj po faxu pač ne moreš postati direktor ; razen če podjetje sam ustanoviš :) (ali pa če direktor umre pa ...)

Sej to je, ker imam Zoisovo štipendijo, moram met povprečje ocen !!8!!.

Ne, saj zdaj sem se že 3/4 odločil, da grem na FERI v MB. Računalništvo in s tem povezane tehnologije me tako ali tako zanimajo..

Hvala vsem, ki ste pomagali. :D

Xgeneration: 7

mchaber ::

>FRI ni enostaven zato, ker kdor je matematik po srcu gre na FMF, kdor se pridno sprot uči gre na FDV, na FRI pa pridemo leni NE-ljubitelji matematike... :)

Kaj je FMF?:8)
.

Fakulteta za matematiko in fiziko

mchaber ::

Gandalfar, ti maš pa dobre reflekse.Zelo priročno.;)

Hvala! :D
.

A res je 7 potrebno povprečje?

Samo če hočeš naprej je pa 8 a ne?

Pa vi sploh veste kaj pomeni delat?
Vsi bi radi imeli 500000 sit plače ali več pa o delu nimate pojma. To je sploh največji problem med mladimi, ki mislijo z diplomo v žepu postati predsedniki. Diploma je samo ena malo večja seminarska in kar me moti so vse diplome po vsebini vse kaj drugega kot pa pridonos k znanosti. Žalost je to da nekatere druge panoge crkujejo samo zaradi "trendi" študija, ki je na žalost postal samo manufaktura novodobnih objestnežev, ki se jim po končanem študiju še delat ne da.

Pa še za vse tiste, ki modro trdijo, da direktorji nič ne naredijo. Mulc, sestavi mi proračun za nasledje leto za celo firmo!
Me zanima kako bi to storil en revše, ki še davka nezna odvesti pravilno....

Nisem rekel, da direktorji NIČ ne delajo. Ne boš pa rekel, da imajo najzahtevnejše delo na svetu; če še nisi slišal, imajo tisti najbolj zaposleni direktorji NEMALO pomočnikov.

ČE NE RAZUMETE VSEBINE TEME, NE PIŠITE; rekel sem, da se pri nekaterih poklicih dela VEČ po obsegu za manjšo plačo!!!

PS: Delat se da vsakemu, če je zato dovolj motiviran! Zakaj bi se nekdo z univerzitetno izobrazbo jebal X-krat bolj kot nek srečnež s poklicno ali pa srednjo za isto plačo! - DEJ ŽE RAZUMI NO YABADAK - če se s tem ne strinjaš ...

Heh, če misliš, da boš pa z univerzitetno izobrazbo neka sveta krava, ki ji bojo vsi ponujali delo za nevemkolko denarja, ti zdaj povem, da se zbudi. Marsikdo z univerzitetno izobrazbo se še kako jebe, preden pride do spodobne službe za spodoben denar. Pri nas je namreč relativno veliko izobraženega folka - več kot zahteva trg delovne sile na nekaterih področjih. In kjer je ponudba večja od povpraševanja, je cena nizka...:\
[J.P.Sartre]

Matty ::

Sam en komentar...

Mednarodni odnosi so med tezjimi studiji na FDV, definitivno pa najtezji na politoloski smeri. S FDVjem definitivno ni lahko najti ustrezne sluzbe, se najmanj problemom imajo tisti na mednarodnih odnosi (seveda je tezko zraven priti). Najboljsi imajo ze skoraj zagotovljene sluzbe na zunanjem ministrstvu... Seveda, te mora zanimati potem sluzba v drzavni upravi ali mednarodni instituciji (ala EU)... In prav tukaj so za to smer zanimive opcije, kot so npr. delo na raznih misijah, veleposlanistvih in podobno... In tam se zacnejo pravi denarji...

Seveda pa gres lahko v EU institucijo, pa kot zacetnik z diplomo dobis okoli 4000 EUR neto. Sam je tezko zraven priti... Lahko gres pa za tajnico v EU institucijo, oni majo pa okol 2400 EUR neto na mesec...

V Sloveniji pa si lahko srecen, ce na zacetku kot pripravnik dobis 130-140k sit (govorim o drzavnih sluzbah!!!). No, v drzavni sluzbi itak traja precej casa, da prides na raven 300k sit. Ce pa hoces imeti hitro precej denarja, pa nikar na FDV... oz. ce gres, moras iti delat v gospodarstvo!!!

Ce za hoces studirat druzboslovje potem izberi pravo! Studij sicer ni lahek, je pa v primerjavi z ostalimi studiji sluzbe lazje dobiti (moje izkusnje med kolegi kot ne-pravnik), pa se hitreje prides do spodobnega denarja... Seveda spet, izogibaj se ministrstev...

Seveda poznamo direktorje s sredno šolo in gromozansko plačo.
Toda ali si se vprašal kdaj so prišli na stolček? Denimo, da pred 30. leti.
Takrat si bil totalen car če si imel tako izobrazbo. Z leti so se seveda te ljudje naučili opravljati svoje delo ( povdarjam opravljati). Kreativnosti pa seveda ni moč zaslutiti med temi ljudmi, kajti imajo še par let do penzije in jim je prav malo do nadaljnega študija. Zato pa bi morale obstajati neke norme ( seveda nekje že obstajajo v javni upravi), ki bi kratkomalo popucale s tem odvečnim kadrom. Je pa res, da ta stolček še vedno ne bo tvoj kajti nanj čaka že nečak od tega direktorja. In krog je sklenjen. Tako da o uspešnem zaposlovanju diplomanta mednarodnih odnosov ne bi govoril. Kajti kreativnost, sposobnost, inovativnost, uspešnost, zanesljivost še NE POMENI, da boš dobil službo. Če seveda nimaš vezic.
itd.itd.itd......:D

Ja saj te razumem, pa vem da imaš prav Yabadak.

Hvala vsem, ki ste odgovarjali. Zvedel sem več kot dovoj za to temo.

Uživajte!!!!!!!1 :D

DavidJ ::

Mednarodni odnosi so med tezjimi studiji na FDV, definitivno pa najtezji na politoloski smeri. S FDVjem definitivno ni lahko najti ustrezne sluzbe, se najmanj problemom imajo tisti na mednarodnih odnosi (seveda je tezko zraven priti). Najboljsi imajo ze skoraj zagotovljene sluzbe na zunanjem ministrstvu... Seveda, te mora zanimati potem sluzba v drzavni upravi ali mednarodni instituciji (ala EU)...

Tole je gledano zelo optimistično.

Ena besedna zveza je tu na mestu. VIP. Sam sem slišal od absolventov zgodbico, kako je stolček na ministerstvu za notranje zadeve pripadel diplomantki umetnostne zgodovine pred (zelo pridnimi) diplomanti FDV-ja smeri mednarodnih odnosov.

Še o lahkosti študija. Noben študij ni lahek. Obstajajo pa težji in lažji. In tudi najlažji so težki.

Kul? :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DavidJ ()

gkovac ::

Skrat... no pa smo poleg Matthai -ja in mene že trije informatiki na ST :D

Informatika na FDV je specialna smer, ki postaja bolj in bolj "zakomplicirana" nihče od profesorjev pa vam ne pove kaj boste lahko s to smerjo počeli. Kajti če mislite, da boste informatiki ste se zmotili. Lahko boste delali kot statistični analitiki na recimo uradu za statistiko RS... res krasna služba >:D

Študij na FDV pa ni tako preprost kot bi marsikdo rad prikazal, da je, še posebej, ker se moraš v prvih dveh letnikih pregrizti mimo nekaj splošnih predmetov, ki so (ali so vsaj bili) splošna loterija za narest :D

Če nimaš kakšnih res specifičnih želja (zdravnik, hard core matematik, gradbeni ing. etc.) potem je študij na FDV kar primeren svetujem pa vsem, da grejo na študij tistega kar se najbližje približa tistemu kar jim je všeč in kar bi radi počeli v življenju.
lp,

Luc ::

Dejstvo je da je težko primerjati fakultete med seboj.

Znanje tudi ni povsod enako merljivo.
Recimo Fakulteta za matematiko in fiziko in FDV.

Oni na izpitu naredijo dokaz ene formule, na fdv imajo vprašanje recimo : Elementi zunanje politike RS.

Kera fakulteta je zdaj težja mislim da se je brezmisleno kregati, ker si mi zdi to podobno kot v stilu moj očka je močnejši.

Zaposlitev ti nobena fakulteta ne garantira, v življenju se moraš zmeraj sam znajti. Tako kot jaz poznam pravnike, ki fotokopirajo v službi, kot je tudi recimo ekonomistov kot listja in trave ( kaj jih ne bo ko so fakuletete v LJ, MB, na obali, ... ).

Probaj res študirati tisto kar te zanima.

Študij MO na FDVju ti bo vsekakor dal globino (imaš tudi 2 jezika). Imaš tudi malo morje seminarskih , in je dobra iztočnica če želiš biti akademik.

Na koncu pa še kdaj gledaš razpise za službe , več ali manj je pomembno... da imaš univerziteno izobrazbo, čim več delovnih izkušenj, in čimveč jezikov. Kaka veza pa še vedno prav pride :D .

Tko da posluši svoj srce .

Matty ::

davids...

Glede MZZja... po lastnih izkusnjah lahko trdim, da je tam pod trenutnim ministrom in v kadrovski ena obicna minestra... (pa nisem mednarodnik). Ce hoces danes delati tam (v postev pride samo pripravnistvo in seveda DOBRE ZVEZE.

Poznam pa nekaj iz mednarodne, ki so med leti 98-2000 tam brez problema in vez dobili sluzbe (bili so pa med boljsimi na faksu). Verjetno pa to danes ne gre vec... (sanso imajo samo pripravniki, ki zvedo preko stricev in podobnega - in jih ustrezne osebe priporocijo - kvalifikacije itak niso vazne).

zepek ::

Mene pa zanima politologija smer obramboslovje...ce morda kdo od vas ve kaj vec o tem? tezavnost studija? moznosti zaposlitve po koncanem studiju in podobne osnovne stvari...pocasi se bom mogel odlociti glede faksa in me trenutno to najbolj privlaci (fdv nasploh) in morda pravo (sam nebi sou gor, ker bo pravnikov moje generacije malo morje, ker je pac studirat pravo "in")...za odgovore sem vam ze vnaprej hvalezen....
borovnicke 4life

Obramboslovje sem študiral (sam 1. letnik), pol sem se pa prestavo. Težavnost je tak kot vse ostalo - ne preveč, sam se je treba precej učit, gadn je 3. letnik --> tona obveznih vaj (izkušnje bivših sošolcev), zaposlitev pa itak zelo težko, če sploh (morš biti VIP - veze in poznanstva) vsaj za kako ministrstvo. Mene osebno je zelo motilo stanje duha - večina je gledala preveč Rambo filmov in se temu primerno obnašajo. Če te pa veseli, pol kr.

Aja, pa še nekaj - da ne boš živel v iluziji, da boš z končanim obramboslovjem general v vojski. Če te zanima vojaška kariera, pol jo je dosti boljše delat v vojski. Se pa v 3. letniku odločiš, kam se boš usmeril naprej, al v bolj vojaško al pa bolj civilno obarvan študij.
[J.P.Sartre]

zepek ::

he he nism jst tak, da bi šel študirat obramboslovje zaradi tega, ker bi želel biti general ali ker bi gledal preveč akcijskih filmov in podobno. sama tematika študija me nasploh zanima - posebej evropske razmere (nato, vojaška in civilna ureditev države in podobno). definitivno sem družbosloven tip človeka, zato sta edini zame aktualni možnosti študija na fdv ali pravo. pravo me ne vleče, ker je študij trenutno aktualen oz. na kratko "in", in bo za mojo generacijo pravnikov malo morje. če bi imel čisto proste roke pri izbiri (gledano iz strani šole-uspeha) bi se upisal na mednarodne odnose sam redno najbrž nebi bil sprejet (sicer je to odvisno od mature). koliko pa kaj stane izredni študij za obe smeri - obramboslovje in mednarodni odnosi? pa kakšne so možnosti prepisa in ene smeri študija na drugo (mislim ali je to mogoče)?

že vnaprej hvala za odgovore

Izredni študij ti odsvetujem...razen če maš 400k SIT preveč>:D Lej, za menjevanje smeri znotraj politologije na FDV iz 1. v 2. letnik, maš po večini po en diferencialni izpit. Za na mednarodne odnose je diferencialni pač drugi tuj jezik - če se boš prepisoval, izberi ruščino:))
Tak da jaz ti priporočam kr redni vpis na eno izmed politoloških smeri pa pol prepis, če se boš odločil za študij na FDV seveda. V primeru prepisa boš pač mel 9 izpitov namesto 8, kar pa tudi ni prehudo.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10126012 (19209) jernejl
»

Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )

10428346 (25063) bbbbbb2015
»

FDV? EF? Pravo? Na katero fakulteto se vpisati?

185468 (5040) Invictus
»

KAM na faks? (strani: 1 2 )

6815671 (12897) sandmat

Več podobnih tem