Forum » Loža » štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?
štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?
gregor ::
Dober dan
Nekaj časa sem razmišljal ali bi naredil to objavo. Odločil sem se, da povem svojo zgodbo, če ne zaradi drugega, da zaščitim morebitne nove kupce pri spodaj omenjenem podjetju. Bodite zelo previdni. Več spodaj.
Odločil sem se za nakup ATV BENDA REDSTONE 550 L7E SHADOW WHITE.
Moj prvi izbor prodajalca je bil Štirikolesniki Cigale, kjer sem tudi bil na obisku.
Ker pa tega modela niso imeli na zalogi in so tudi v SLO razprodani (B kategorija) sem poklical druge prodajalce po SLO.
Tako sem prišel do podjetja X Moto d.o.o. iz Ljubljane, kjer sem se preko telefona dogovoril za nakup. Dobil sem predračun, plačal in prejšnji ponedeljek zvečer (12.06) sem kot je bilo dogovorjeno tudi dobil štirikolesnik. Do tukaj vse lepo in prav.
Potem pa so se začele težave.
Ugotovil sem, da je na sprednjem desnem blatniku delno odlepljena etiketa V-TWIN. Pogledal sem levi blatnik in nalepke ni bilo. Zato sem jo previdno odlepil in spodaj me je pričakala poškodba barve. Nekdo je torej namerno zakril poškodbo, da pri prevzemu vozila tega ne bi opazil. Kdo je ta nekdo še sledi spodaj.
Seveda sem takoj poslal email in zahteval delno povračilo kupnine, navedel sem 350,00 EUR. Odgovora seveda ni bilo. Takrat še nisem imel vseh ugotovitev.
Seveda sem bil jaz kriv za poškodbo, po mnenju prodajalca.
Tukaj so slike, ki sem jih pripel v moji reklamaciji:
https://imgur.com/a/t6ipRoX
Nato sem želel zagnati vozilo in se le to ni zagnalo. Poklical sem v podjetje, da vozilo ne "vžge". Želel sem, da mi pripeljejo novo baterijo, vendar se izredno neprijazna gospa s tem ni strinjala. Zahtevala je, da moram plačati prevoz, 0,45 EUR / km. Seveda se z tem nisem strinjal, saj bi v mojem primeru to znašalo več kot 100,00 EUR. Poslal sem reklamacijo na email, seveda ni bilo odziva. Od kolega sem si sposodil polnilec in napolnil akumulator, ki je imel samo 6V namesto 12,5V.
Seveda sem bil zopet jaz krivec za prazen akumulator. Od te reklamacije sem nato kasneje odstopil.
Naj še omenim, da je bil od drugega emaila dalje v kopiji tudi generalni uvoznik za znamko Benda, to je podjetje Blizu zahoda d.o.o. Govoril sem z direktorjem in ga prosil za pomoč, vendar sem že iz vprašanj, ki jih postavljal videl, da iz tega ne bo nič, kar se je potem tudi potrdilo. Za vse sem jaz kriv.
In sedaj zanimiv del te zgodbe.
Šele dan kasneje sem se spomnil, da sem na FB messenger dobil slike iz podjetja X Moto, ko je vozilo še bilo pri njih. Na slikah se lepo vidi, da je etiketa na desni strani že bila na desnem blatniku. Torej njihova teorija, da sem jaz to naredil, je s tem padla v vodo. Poslal sem nov email in tokrat zahteval celotno vračilo kupnine in moje vračilo izdelka. Kot pričakovano, nobenega odziva od obeh podjetij.
Slike iz FB:
https://imgur.com/a/N3r8OFy
To pa še ni konec. Misli sem, da barva shadow white nima V-TWIN etikete. Pa sem se pošteno motil. To sem opazil šele, ko je g. Cigale na FB objavil dostavo Bende (F kat.) v isti barvi in neverjetno a resnično, na črni plastiki pod napisom redstone je bila ta etiketa. Takoj sem pogledal slike iz FB in presenečeno ugotovil, da to drži.
Tudi na moji Bendi je bila na levi strani, na črni plastiki etiketa V-TWIN, ki pa je pred dostavo v mojo garažo izginila.
Slike, desna stran etiketa premaknjena, leva stran etiketa odstranjena pred dostavo:
https://imgur.com/a/gUBhxPg
Kdo je torej poškodoval lak in skril poškodbo pred dobavo. Slike iz FB lepo dokazujejo, da je to storilo podjetje X Moto. Torej ne Gregor, kok so mi nakazali v telefonskih klicih. Sramotno, nizkotno, pošastno..., lahko bi še kaj bolj primitivnega napisal, pa se bom vzdržal.
V sredo 23.06. sem jih seznanil z novimi ugotovitvami in jih dal rok za odgovor včeraj 24.06. Seveda zopet brez odziva.
Če še kdo bere ta dolg zapis... Kaj mi svetujete? Ali moram prodajalcu postaviti daljši rok za odgovor (8 dni)?
Jasno mi je, da je tržna inšpekcija prva pri kateri bom oddal prijavo.
Če prav razumem, ne more prisiliti prodajalca, da vzame nazaj izdelek. Lahko pa izreče globo, kar bi v mojem primeru bilo več kot upravičeno.
Moje osebno mnenje je, ni nujno da je pravilno, da gre v tem primeru lahko celo za goljufijo, saj je bila napaka namerno prekrita, da ob dostavi nisem opazil poškodbe.
Vem, da gre za 1 cm poškodbo laka in da se veliko bolj pomembne zadeve v življenju, vendar sem jim tako na začetku dal možnost delnega povračila kupnine, pa je bilo vse tiho.
Sedaj pa bom šel do konca, če bom zelo slabe volje (sem že), morda celo predam zadevo odvetniku.
Kaj menite, je to morda za policijo? Goljufija, prevara...
Kaj bi še torej vi storili v mojem primeru, kako bi ukrepali?
Hvala vsem za odgovore.
LP
Nekaj časa sem razmišljal ali bi naredil to objavo. Odločil sem se, da povem svojo zgodbo, če ne zaradi drugega, da zaščitim morebitne nove kupce pri spodaj omenjenem podjetju. Bodite zelo previdni. Več spodaj.
Moj prvi izbor prodajalca je bil Štirikolesniki Cigale, kjer sem tudi bil na obisku.
Ker pa tega modela niso imeli na zalogi in so tudi v SLO razprodani (B kategorija) sem poklical druge prodajalce po SLO.
Tako sem prišel do podjetja X Moto d.o.o. iz Ljubljane, kjer sem se preko telefona dogovoril za nakup. Dobil sem predračun, plačal in prejšnji ponedeljek zvečer (12.06) sem kot je bilo dogovorjeno tudi dobil štirikolesnik. Do tukaj vse lepo in prav.
Potem pa so se začele težave.
Ugotovil sem, da je na sprednjem desnem blatniku delno odlepljena etiketa V-TWIN. Pogledal sem levi blatnik in nalepke ni bilo. Zato sem jo previdno odlepil in spodaj me je pričakala poškodba barve. Nekdo je torej namerno zakril poškodbo, da pri prevzemu vozila tega ne bi opazil. Kdo je ta nekdo še sledi spodaj.
Seveda sem takoj poslal email in zahteval delno povračilo kupnine, navedel sem 350,00 EUR. Odgovora seveda ni bilo. Takrat še nisem imel vseh ugotovitev.
Seveda sem bil jaz kriv za poškodbo, po mnenju prodajalca.
Tukaj so slike, ki sem jih pripel v moji reklamaciji:
https://imgur.com/a/t6ipRoX
Nato sem želel zagnati vozilo in se le to ni zagnalo. Poklical sem v podjetje, da vozilo ne "vžge". Želel sem, da mi pripeljejo novo baterijo, vendar se izredno neprijazna gospa s tem ni strinjala. Zahtevala je, da moram plačati prevoz, 0,45 EUR / km. Seveda se z tem nisem strinjal, saj bi v mojem primeru to znašalo več kot 100,00 EUR. Poslal sem reklamacijo na email, seveda ni bilo odziva. Od kolega sem si sposodil polnilec in napolnil akumulator, ki je imel samo 6V namesto 12,5V.
Seveda sem bil zopet jaz krivec za prazen akumulator. Od te reklamacije sem nato kasneje odstopil.
Naj še omenim, da je bil od drugega emaila dalje v kopiji tudi generalni uvoznik za znamko Benda, to je podjetje Blizu zahoda d.o.o. Govoril sem z direktorjem in ga prosil za pomoč, vendar sem že iz vprašanj, ki jih postavljal videl, da iz tega ne bo nič, kar se je potem tudi potrdilo. Za vse sem jaz kriv.
In sedaj zanimiv del te zgodbe.
Šele dan kasneje sem se spomnil, da sem na FB messenger dobil slike iz podjetja X Moto, ko je vozilo še bilo pri njih. Na slikah se lepo vidi, da je etiketa na desni strani že bila na desnem blatniku. Torej njihova teorija, da sem jaz to naredil, je s tem padla v vodo. Poslal sem nov email in tokrat zahteval celotno vračilo kupnine in moje vračilo izdelka. Kot pričakovano, nobenega odziva od obeh podjetij.
Slike iz FB:
https://imgur.com/a/N3r8OFy
To pa še ni konec. Misli sem, da barva shadow white nima V-TWIN etikete. Pa sem se pošteno motil. To sem opazil šele, ko je g. Cigale na FB objavil dostavo Bende (F kat.) v isti barvi in neverjetno a resnično, na črni plastiki pod napisom redstone je bila ta etiketa. Takoj sem pogledal slike iz FB in presenečeno ugotovil, da to drži.
Tudi na moji Bendi je bila na levi strani, na črni plastiki etiketa V-TWIN, ki pa je pred dostavo v mojo garažo izginila.
Slike, desna stran etiketa premaknjena, leva stran etiketa odstranjena pred dostavo:
https://imgur.com/a/gUBhxPg
Kdo je torej poškodoval lak in skril poškodbo pred dobavo. Slike iz FB lepo dokazujejo, da je to storilo podjetje X Moto. Torej ne Gregor, kok so mi nakazali v telefonskih klicih. Sramotno, nizkotno, pošastno..., lahko bi še kaj bolj primitivnega napisal, pa se bom vzdržal.
V sredo 23.06. sem jih seznanil z novimi ugotovitvami in jih dal rok za odgovor včeraj 24.06. Seveda zopet brez odziva.
Če še kdo bere ta dolg zapis... Kaj mi svetujete? Ali moram prodajalcu postaviti daljši rok za odgovor (8 dni)?
Jasno mi je, da je tržna inšpekcija prva pri kateri bom oddal prijavo.
Če prav razumem, ne more prisiliti prodajalca, da vzame nazaj izdelek. Lahko pa izreče globo, kar bi v mojem primeru bilo več kot upravičeno.
Moje osebno mnenje je, ni nujno da je pravilno, da gre v tem primeru lahko celo za goljufijo, saj je bila napaka namerno prekrita, da ob dostavi nisem opazil poškodbe.
Vem, da gre za 1 cm poškodbo laka in da se veliko bolj pomembne zadeve v življenju, vendar sem jim tako na začetku dal možnost delnega povračila kupnine, pa je bilo vse tiho.
Sedaj pa bom šel do konca, če bom zelo slabe volje (sem že), morda celo predam zadevo odvetniku.
Kaj menite, je to morda za policijo? Goljufija, prevara...
Hvala vsem za odgovore.
LP
bbbbbb2024 ::
Dober dan
Hvala vsem za odgovore.
LP
Več stvari si izpustil, tako da je težko reči. Najprej, če je izdelek bil nov ali rabljen. Drugo, če je izdelek bil kupljen po priporočeni prodajni ceni ali pod njo.
Prazen akumulator ni neka kriza, da ti nekdo pošilja nov (ali drug) akumulator je pretirano. Vzameš polnilec, akumulator napolniš, morda, če imaš orodje, da preveriš stanje akumulatorja.
Izdelek je že tak, da zahteva nekaj iznajdljivosti. Načeloma bi moral izdelek priti s polnim akumulatorjem, ampak gre preprosto za to, da nekdo ni napolnil akumulatorja, preden je izdelek dal iz rok.
Pizdolirati zaradi tega nima smisla.
Kar se praske tiče, nisi povedal, če je površinska praska, ki se jo da spolirati ali je vdrtina ali je globlja praska.
Če te praska zelo moti, kar sicer ljudi, ki kupijo nov izdelek v nulo zelo moti, daš popraviti sam. Če je samo za spolirati, lahko to spoliraš sam.
Če te je to stalo, ne vem, neko vsoto, potem pač to predaš odvetniku, on sproži spor male vrednosti, to je še jurja za stroške odvetnika. Pač iztožiš jih, pri čemer pa seveda ni zagotovljeno, da boš spor dobil. Tega se zavedaj, ker oni lahko rečejo, da si ti poškodoval izdelek. Nalepka gor ali dol.
Če sem odkrit, jaz sem dosti izdelkov kupil, v glavnem sicer na podjetje, službene zadeve.
Mi stroške do 800EUR absorbiramo sami. Enkrat sem imel služben avto, ki je imel grdo prasko na pragu, 5-6cm dolgo, do kovine. Šel sem nazaj, prijazno povprašat, kaj bi se dalo urediti, da se praska sanira. So mi s korekturo popravili in spolirali prasko, pa smo si dali roko.
Osebno mislim, da se odloči, da daš prasko popraviti ali ne. Če je popravilo nad 500EUR, bi jaz sprožil spor pred sodiščem, če je izdelek bil izrecno oglaševan, kot nov.
Če je pod 500EUR, se preveč sekiraš, absorbiraš strošek in greš naprej.
Tak štirikolesnik, sicer ne vem, kje se nameravaš voziti, ampak če se malo zaletiš kam ali padeš ali obdrgneš kam, to bo še najmanjši problem ta praska.
Morda edina napaka, ki si jo storil je, da nisi izdelka osebno prevzel in pregledal od A do Ž.
Jaz sem za eno službeno prikolico šel na drugi konec Slovenije. Prikolico sem pregledal, vse tip-top, edino na dveh mestih je bila malenkost rjasta, ker je očitno stala na dežju. Dobil pa sem 30% popust, tako da jaz sem bil zadovoljen. Za to ceno sem dobil nerabljen izdelek, ki je sicer dolgo stal nekje, a nam služi zvesto, dva rjasta vijaka gor ali dol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

Blinder ::
Vozilo je bilo novo ane? Nategnili so te. Tvoja dolžnost je zdej, da se naredi pravico. Takšni prodajalci ne bi smeli poslovat.
350 EUR za prasko je morda veliko, imam pa feeling, da bi ti oni ponudili glih mogoče 3.5 EUR vračila denarja za tisto prasko.
Baterijo pa so očitno aktivirali, torej dali tekočine notri. Od takrat dalje je bilo škodljivo za baterijo, če ni bila napolnjena. Tako da so ti tudi lepo skrajšali življenjsko dobo baterije z njihovim neprofesionalnim ravnanjem.
V tisti firmi pa tisti, ki prejema odločitve je določil, da bodo ustrajali pri tem, da te poskusijo nategnit, zato tudi se ti ne odzivajo na telefon ali email. Nekdo je v tisti firmi naročil zapsolenim, temu pa temu ne vračat nič denarja.
350 EUR za prasko je morda veliko, imam pa feeling, da bi ti oni ponudili glih mogoče 3.5 EUR vračila denarja za tisto prasko.
Baterijo pa so očitno aktivirali, torej dali tekočine notri. Od takrat dalje je bilo škodljivo za baterijo, če ni bila napolnjena. Tako da so ti tudi lepo skrajšali življenjsko dobo baterije z njihovim neprofesionalnim ravnanjem.
V tisti firmi pa tisti, ki prejema odločitve je določil, da bodo ustrajali pri tem, da te poskusijo nategnit, zato tudi se ti ne odzivajo na telefon ali email. Nekdo je v tisti firmi naročil zapsolenim, temu pa temu ne vračat nič denarja.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
karafeka ::
Če štirikolesnika nisi videl pred nakupom oz. pred plačilom, ga lahko v 2 tednih vrneš nazaj.
GupeM ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Drugo, če je izdelek bil kupljen po priporočeni prodajni ceni ali pod njo.
Kaj ima pa to veze? Če je bil prodan kot nov izdelek brez napak, nima veze, ali je bil 1 eur ali milijon... Če je bil znižan zaradi napake, je pa drugo. Ampak mora biti jasno, da je znižan zaradi napake.
bbbbbb2024 je izjavil:
Prazen akumulator ni neka kriza, da ti nekdo pošilja nov (ali drug) akumulator je pretirano. Vzameš polnilec, akumulator napolniš, morda, če imaš orodje, da preveriš stanje akumulatorja.
Izdelek je že tak, da zahteva nekaj iznajdljivosti. Načeloma bi moral izdelek priti s polnim akumulatorjem, ampak gre preprosto za to, da nekdo ni napolnil akumulatorja, preden je izdelek dal iz rok.
Pizdolirati zaradi tega nima smisla.
Polnilec naj pa iz čigave riti potegnem? Nimamo vsi polnilca za akumulator doma.
OutOfTheBox ::
donvito ::
OutOfTheBox je izjavil:
Če štirikolesnika nisi videl pred nakupom oz. pred plačilom, ga lahko v 2 tednih vrneš nazaj.
Jp to je to. OP, koliko dni je minilo od nakupa?
Dobil sem predračun, plačal in prejšnji ponedeljek zvečer (12.06) sem kot je bilo dogovorjeno tudi dobil štirikolesnik.
Ganon ::
Omenjeni primer potrjuje, da gre za politiko podjetja. Naivno bi bilo razmišljati, da so takšno odločitev sprejeli prvič. Da greš prestaviti nalepko na pregib karoserije, da prikriješ poškodbo, moraš biti ekstremno pokvarjen in neumen. Da še vztrajajo pri nedolžnosti in ignorirajo, je sploh razred zase. Jaz bi šel do konca. Ne veš, kaj vse so lahko še prikrili.
kamiKaZaA ::
Jaz pa ne bi šel do konca. Škoda časa in živcev (+ denarja za odvetnike in sodne stroške). Lepo bi jim vrnil ta 4-kolesnik v 14. dneh od nakupa in zahteval kupnino nazaj. Potem pa drugje kupil in pred prevzemom v prodajalni pregledal v nulo ta 4-kolesnik.
OutOfTheBox je izjavil:
Jp to je to. OP, koliko dni je minilo od nakupa?
Dobil sem predračun, plačal in prejšnji ponedeljek zvečer (12.06) sem kot je bilo dogovorjeno tudi dobil štirikolesnik.
Spregledal.. se opravičujem. Torej je jutri zadnji dan ko ga lahko vrne.
Legon ::
Zadnji da, ko mora prodajalca obvestit, da odstopa od pogodbe, za samo vozilo vrnit je potem spet 14 dni.
Jaz pa ne bi šel do konca. Škoda časa in živcev (+ denarja za odvetnike in sodne stroške). Lepo bi jim vrnil ta 4-kolesnik v 14. dneh od nakupa in zahteval kupnino nazaj. Potem pa drugje kupil in pred prevzemom v prodajalni pregledal v nulo ta 4-kolesnik.
Veliko sreče pri tem, da ti vrnejo denar in to točno vsoto, ki si jo plačal za izdelek. Pogosto ti bodo ponudili vrnitev kupnine po odbitku uporabnine, ki lahko sega arbitrarno tja do 30% kupnine.
Ker se s tem ne boš strinjal, boš moral denar terjati nazaj po sodni poti.
Moj sodelavec je svojčas vrnil nazaj Mercedes Vito, nekaj mu ni pasalo višina neke letve. Trdil je, da je v katalogu ena mera, v realnosti pa neka druga. Sodišče je odločilo, da sicer izdelek lahko vrne, a je prodajalcu priznalo višino uporabnine nekih 12% cene kupnine, ker avto več ni bil nov in je bil naročen po meri. To je bila zelo draga letev. Plus, denar je dobil nazaj po 5-6 letih, že inflacija je pojedla dodatnih 6%.
Upam, da se takih stvari zavedate. Ni to ovitek za telefon, ki ga vračate.
100% vračilo kupnine bi bilo, če izdelek ni funkcionalen in ga ni mogoče spraviti v funkcionalno stanje.
Zgodovina sprememb…
Argument za vračilo je nakup na daljavo.
Veliko sreče pri tem, da ti prodajalec vrne 100% kupnino. Večinoma se sklicujejo, da je bil izdelek odprt in v rabi, torej ti smejo zakasirati uporabnino.
Večinoma se uporabnina šteje, za koliko bi oni zdaj lahko ta "rabljen" izdelek prodali. In ti odbitki sigurno niso pod 10% cene novega, v realnosti še več.
Samael ::
No daj, ne izmišljuj se in ne dajaj zavajujočih informacij. Večinoma se nič ne sklicujejo, ampak naredijo kot veli zakonodaja.
Zmanjšanje vrednosti izdelka
Potrošnik izdelka ne sme uporabljati več, kot je to nujno potrebno za ugotovitev njegove narave, lastnosti in delovanja. V praksi to pomeni, da bi potrošnik moral z njim ravnati in ga pregledati samo na način, ki bi bil dovoljen tudi v (fizični) trgovini.
Potrošnik pa za zmanjšanje vrednosti izdelka ne odgovarja, če ga prodajalec ni ustrezno obvestil o pravici do odstopa od pogodbe.
https://vemvec.si/pravice-potrosnikov/1...
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Kaj pomeni "odprt" v tem primeru? Sej ni prišel v škatli. In tudi če pogledaš slike, npr tam kjer vidiš pnevmatiko se vidi da se praktično niti peljal ni.
Vidim, da eni mislite, da se lahko vse vrača brez problemov. Izkušnja ljudi, ki jih poznam je, da je težko vrniti izdelek, vreden 5k+ €, da ti oni vrnejo 100% kupnine. Ampak ni problem, naj OP kar vrne in poroča, kako mu bodo v nulo dali denar nazaj.
Pa boste videli, kako je to z vračilom.
Pa boste videli, kako je to z vračilom.
Upam, da tem ljudem nisi svetoval ti ...
Ne, kje pa. Jaz praviloma izdelkov sploh ne vračam. Jaz 100x preštudiram in praktično vsak izdelek osebno prevzamem ali pošljem sodelavca. Ni se mi še zgodilo, da bi kupil škart robo. Kakšna praska pa to se pa sanira. Kot rečeno, eno grdo prasko sem spregledal na pragu mislim da pri sopotniku. Ni to konec sveta. To so sanirali, ni mi padlo na pamet, da avto vračam.
Ampak imel pa sem cel kup sodelavcev, ki so vračali vse, od kombija, do novega Opel Corse.
Še več, ženi sem kupil Opel Corso, ki jo je ena gospa vrnila, ker preveč trese. Odbili so ji kar nekih 15%. In je šla kupila drugo Corso. Rdeča 3 cilindrska Corsa je imela morda 2km na števcu in sem jo dobil z 10% odbitkom, ker avto več ni bil nov.
Zato bodite moji gostje in kar vračajte stvari. Vi kar.
Zgodovina sprememb…
ššš ::
WTF model? Zarad ene pikice? 10 takih bo gor k ga boš prvič pelal po makadamu.
Če te res moti, kup na aliexpres korekturni lak v svinčniku za 2 evra in popravi pikico.
Pa kr kupnino bi nazaj in tozu bi jih ker se ti je akumulator spraznu? Haha.
Če te res moti, kup na aliexpres korekturni lak v svinčniku za 2 evra in popravi pikico.
Pa kr kupnino bi nazaj in tozu bi jih ker se ti je akumulator spraznu? Haha.
Samael ::
A ker je ob nakupu novega izdelka utopično pričakovati, da bo ta popolnoma brezhiben, oz. je neupravičeno pričakovati, da bo trgovec oziroma uvoznik v primeru napake zanjo prevzel odgovornost, jo skušal odpraviti in ustrezno obravnavati?
Sicer pa, kolikor sem razumel iz zapisanega, je za kupca večja težava predvsem odnos prodajalca, ki je zadevo poslal naprej takšno, kakršna pač je, potem pa ga zadeva ni več zanimala, namesto da bi aktivno sodeloval pri reševanju težave in kupcu nudil ustrezno podporo.
Sicer pa, kolikor sem razumel iz zapisanega, je za kupca večja težava predvsem odnos prodajalca, ki je zadevo poslal naprej takšno, kakršna pač je, potem pa ga zadeva ni več zanimala, namesto da bi aktivno sodeloval pri reševanju težave in kupcu nudil ustrezno podporo.
Samael != Samuel
delavec44 ::
Ne samo, da je poslal naprej takšno kot je, še aktivno je prikrival napako. To gre že pod goljufijo?

forplan ::
Jaz bi peljal štirikolesnik na pregled če je ostalo OK. Ker meni deluje da je že bil kaj uporabljen ali pa si ga podajajo ker je že "počohan"
Če je vse ostalo OK se nebi sekiral glede ene male praske (ker jih bo veliko, sploh na belem) Baterijo pa zamenjaš če je uničena...
Zakaj ga nisi kupil na uvozniku? Je bil dražji? Mogoče pa tile tekšne odkupujejo in dajejo cenej
Če je vse ostalo OK se nebi sekiral glede ene male praske (ker jih bo veliko, sploh na belem) Baterijo pa zamenjaš če je uničena...
Zakaj ga nisi kupil na uvozniku? Je bil dražji? Mogoče pa tile tekšne odkupujejo in dajejo cenej
da se strinjam
SambaShare ::
Čisto dobronameren nasvet OP-u. Vrni. Kitajski ATV/UTV so pač/na žalost zelo DIY. To se precej šravfa in modificira preden je OK. Ceni primerno, pa lahko moralizirate naprej kolikor hočete.
Tista praska in prazen akumulator bosta na dolgi rok trivilana problema.
Tista praska in prazen akumulator bosta na dolgi rok trivilana problema.
A ker je ob nakupu novega izdelka utopično pričakovati, da bo ta popolnoma brezhiben, oz. je neupravičeno pričakovati, da bo trgovec oziroma uvoznik v primeru napake zanjo prevzel odgovornost, jo skušal odpraviti in ustrezno obravnavati?
Na ta vprašanja si kar odgovori sam.
bbbbbb2024 je izjavil:
Veliko sreče pri tem, da ti vrnejo denar in to točno vsoto, ki si jo plačal za izdelek. Pogosto ti bodo ponudili vrnitev kupnine po odbitku uporabnine, ki lahko sega arbitrarno tja do 30% kupnine.
Ker se s tem ne boš strinjal, boš moral denar terjati nazaj po sodni poti.
Hvala za te informacije. Na to nisem niti pomislil.
Da ne odgovarjam vsakemu posebej.
Gre za NOV štirikolesnik, kupljen 12.06., dobavljen 15.06.
Da odstopam od pogodbe in zahtevam vračilo kupnine sem v emmailu prvič napisal 18.06. Na ta email in vse prihodnje ni bilo odgovora od prodajalca oz. generalnega uvoznika.
Morda niste vsi pogledali, ampak ne gre za prasko, ki se je da izpolirati:
Ja, poškodba me zelo moti. Kaj pa ko bom prodajal zadevo, vsi vemo kako kupci zbijajo ceno zaradi malenkosti.
V skrajnem primeru, če ne uspem vrniti, jo bom pač pobarval z belo barvo, zakril z drugo V-TWIN nalepko..., se vam to zdi normalno? Meni ne, kupil sem NOV izdelek.
Še bolj pa me moti namerno skrita poškodba, kar je prodajalec storil namenoma, da tega nisem opazil pri prevzemu. Etiketa je bil gor že pri prodajalcu (imam slike), verjetno ne brez razloga...
ATV je stal 7890,00 EUR + kovček + priprava + dostava = cca 8300 EUR, za mene to ni mala cifra.
Kako je sedaj glede vračila, ali ga moram jaz sam vrniti na moje stroške? Sicer pa je bilo vse tiho, nobenega odgovora, kako naj vrnem?
Komunikacija z prodajalko (lastnico) pod mejo dobrega okusa, žalost od žalosti, da ne grem v podrobnosti, ko sem jo kontaktiral zaradi baterije. Potem več nisem klical, ker sem v tem 1+ urnem klicu izvedel vse kar se tiče odnosa do kupca.
Sicer pa gre tukaj za posel dveh oseb, gospa vodi biznis, gospod pa vozi robo okoli.
https://www.companywall.si/podjetje/x-m...
Morda se motim, sem pa dobil takšen občutek.
Še to, ATV stoji zaradi vsega stoji v garaži, ni bil narejen še niti 1 km. Sem pa ga registriral, očitno prehitro.
Jutri pokličem tržno inšpekcijo, da dobim kakšen nasvet.
Hvala za vaše odgovore.
LP
Gre za NOV štirikolesnik, kupljen 12.06., dobavljen 15.06.
Da odstopam od pogodbe in zahtevam vračilo kupnine sem v emmailu prvič napisal 18.06. Na ta email in vse prihodnje ni bilo odgovora od prodajalca oz. generalnega uvoznika.
Morda niste vsi pogledali, ampak ne gre za prasko, ki se je da izpolirati:
Ja, poškodba me zelo moti. Kaj pa ko bom prodajal zadevo, vsi vemo kako kupci zbijajo ceno zaradi malenkosti.
V skrajnem primeru, če ne uspem vrniti, jo bom pač pobarval z belo barvo, zakril z drugo V-TWIN nalepko..., se vam to zdi normalno? Meni ne, kupil sem NOV izdelek.
Še bolj pa me moti namerno skrita poškodba, kar je prodajalec storil namenoma, da tega nisem opazil pri prevzemu. Etiketa je bil gor že pri prodajalcu (imam slike), verjetno ne brez razloga...
ATV je stal 7890,00 EUR + kovček + priprava + dostava = cca 8300 EUR, za mene to ni mala cifra.
Kako je sedaj glede vračila, ali ga moram jaz sam vrniti na moje stroške? Sicer pa je bilo vse tiho, nobenega odgovora, kako naj vrnem?
Komunikacija z prodajalko (lastnico) pod mejo dobrega okusa, žalost od žalosti, da ne grem v podrobnosti, ko sem jo kontaktiral zaradi baterije. Potem več nisem klical, ker sem v tem 1+ urnem klicu izvedel vse kar se tiče odnosa do kupca.
Sicer pa gre tukaj za posel dveh oseb, gospa vodi biznis, gospod pa vozi robo okoli.
https://www.companywall.si/podjetje/x-m...
Morda se motim, sem pa dobil takšen občutek.
Še to, ATV stoji zaradi vsega stoji v garaži, ni bil narejen še niti 1 km. Sem pa ga registriral, očitno prehitro.
Hvala za vaše odgovore.
LP
Hvala za vaše odgovore.
LP
To je to. Pred leti sem imel problem z vračilom izdelka in spor rešil po posvetu s tržno inšpekcijo. Za inšpektorja preko telefona lahko rečem samo kapa dol, ker mi je vse zelo dobro obrazložil in si vzel čas. Za ta del javnega servisa lahko dam samo plus točke. Pa saj tako je povsod, kjer se dela v JS, jih je pa ogromno, kateri ne delajo in te bi bilo potrebno enkrat odpustiti iz javnega servisa (sektorja), ker zaradi njih imamo visoke davke vsepovsod...
kumer ::
Žalostno branje.
Glede na zastopnika podjetja Xmoto (link zgoraj) bi rekel "balkanska posla".
Vem da je stereotipno, ampak to mi prvo pade na misel.
Groza, kaj si dovolijo. Morda to res spada pod goljufijo, o tem pa verjetno lahko samo sodišče odloči, ne vem če tržni inšpektorat lahko to ugotovi?
Blizu Zahoda pa je tiho, ker mu ta in drugi prodajalci delajo lep posel.
Jasno, da je kupec vse kriv, več kot za zjokat.
Kupec ni pomemben, samo denar, dobiček, še boljši avto, še večji apartma na morju, še večja jahta itd. Požrešnosti pri teh privatnikih nikoli ni konca.
Sem sedaj pogledal, lani 5.2 mio EUR prometa.
Mora prodati veliko ATV in kitajskih motorjev...
Glede na zastopnika podjetja Xmoto (link zgoraj) bi rekel "balkanska posla".
Vem da je stereotipno, ampak to mi prvo pade na misel.
Groza, kaj si dovolijo. Morda to res spada pod goljufijo, o tem pa verjetno lahko samo sodišče odloči, ne vem če tržni inšpektorat lahko to ugotovi?
Blizu Zahoda pa je tiho, ker mu ta in drugi prodajalci delajo lep posel.
Jasno, da je kupec vse kriv, več kot za zjokat.
Kupec ni pomemben, samo denar, dobiček, še boljši avto, še večji apartma na morju, še večja jahta itd. Požrešnosti pri teh privatnikih nikoli ni konca.
Sem sedaj pogledal, lani 5.2 mio EUR prometa.
Mora prodati veliko ATV in kitajskih motorjev...
feryz ::
Naša je hotela avto zadnjič vrniti, po dveh dneh, zaradi zavajanja z dometom. Kar je, seveda, popolnoma res. Vsi vemo da je tako.
In, verjeti ali ne, trgovec bi ga celo vzel nazaj. Ampak bi me koštalo 5 jurjev. Pri 30 jurjev vrednem avtu.
Ok, to je pač specifika EV, toliko mu cena pade tisto sekundo, ko ga kupiš. Pravzaprav ko ga registriraš.
Če bi bil navaden, bi bilo samo jurja obrabnine oz. nič, če bi kupil drug avto.
Ampak smo s trgovcem v dobrih odnosih. V tem primeru očitno ni tako.
In, verjeti ali ne, trgovec bi ga celo vzel nazaj. Ampak bi me koštalo 5 jurjev. Pri 30 jurjev vrednem avtu.
Ok, to je pač specifika EV, toliko mu cena pade tisto sekundo, ko ga kupiš. Pravzaprav ko ga registriraš.
da vam razlozim v kero smer se svet vrti, ker ste zgleda sami otroc kle. ko kups nov avto, podpises prevzemne papirje, da je vse ok. tud ti si jih. zdej pa kle neki jokas online zarad ene pikice in ne vem kaj. firma ma tvoj podpis. good luck na sodiscu. ce bodo dokazal da jim je promet padu zarad laznive objave na forumu s par 100k folka bos bajto prodajal.
to ni nic drucga kot tvoja naivnost, prej se bos sprjaznu s tem in naredu kej na seb, boljs bo. ko bos drugic pleh kupval si pa mal cajta vzem.
to ni nic drucga kot tvoja naivnost, prej se bos sprjaznu s tem in naredu kej na seb, boljs bo. ko bos drugic pleh kupval si pa mal cajta vzem.
Si ti temo sploh prebral?
A misliš tko kot uni k skemajo s švicarskimi vzmetnicami? Dej nehi no.. :)
ce bodo dokazal da jim je promet padu zarad laznive objave na forumu s par 100k folka bos bajto prodajal.
A misliš tko kot uni k skemajo s švicarskimi vzmetnicami? Dej nehi no.. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Naša je hotela avto zadnjič vrniti, po dveh dneh, zaradi zavajanja z dometom. Kar je, seveda, popolnoma res. Vsi vemo da je tako.
seveda je res. v 2 dneh ni niti prebrala pogojev za katere veljajo te stevilke. a je sla en WLTP cikel odpelt za test? isto kot zgorej. funkcionalna nepismenost in naivnost. dons ni tezko odpret google in notr vtipkat: what is real world range of car tapata. ali pač?
GupeM ::
da vam razlozim v kero smer se svet vrti, ker ste zgleda sami otroc kle. ko kups nov avto, podpises prevzemne papirje, da je vse ok. tud ti si jih. zdej pa kle neki jokas online zarad ene pikice in ne vem kaj. firma ma tvoj podpis. good luck na sodiscu. ce bodo dokazal da jim je promet padu zarad laznive objave na forumu s par 100k folka bos bajto prodajal.
Si ti ta prodajalec, pa malo strašiš? Al si samo zabit?
Prvo ti ne uspeva. V drugem briljiraš.
Prvi joka zarad pikice na mopedu, drugi ker ma zenin avto 280km dosega namest 300. reality bo, ko bo prsla, brutalna.
delavec44 ::
Prvi joka zarad pikice na mopedu, drugi ker ma zenin avto 280km dosega namest 300. reality bo, ko bo prsla, brutalna.
In kje točno je podpisal prevzemne papirje, če so mu štirikolesnik dostavili po pošti? Pa tudi če bi jih, namerno skrita poškodba še vedno pade pod stvarno napako. Ni treba čisto vsake teme zasrati.
roCkY ::
Tole bo za pravo ceno kupil tisti, ki ga ne bo imal za v garaži stat. Tega niti opazil ne bo. Boš pa za takole noname igračo težko našel kupca, ki bo dal kaj za rabljeno.
Hebat prodajalca za 350 € gotovine pa ne vem no. Tudi če so namerno prikrili nepobarvano piko na plastiki.
Pokličeš rečeš ej tole je tkole. Daj mi 2 servisa gratis... pisno seveda. Njega stane njegova nabavna cena materiala in mal časa. Ti prišparaš precej... Če ima funkcionalno aktivni 2 sivi celici..
Hebat prodajalca za 350 € gotovine pa ne vem no. Tudi če so namerno prikrili nepobarvano piko na plastiki.
Pokličeš rečeš ej tole je tkole. Daj mi 2 servisa gratis... pisno seveda. Njega stane njegova nabavna cena materiala in mal časa. Ti prišparaš precej... Če ima funkcionalno aktivni 2 sivi celici..
ZveeZ ::
Jaz ne razumem prodajalca, da je tako neumen, da si za 350€ drobiza dela morebitne probleme ali pa vsaj slab renome. Posledicno, veliko visji minus od teh 350€.
Edino ce je res preprican v svoj prav, da je vozilo predal brez poskodbe.
Edino ce je res preprican v svoj prav, da je vozilo predal brez poskodbe.
Squirrel ::
Ja, ker je fuuul razlike med zahtevati dva servisa gratis ali pa manjši popust zaradi prikrite napake na novem vozilu.
Čista semantika, kjer misliš da tvoja ideja je pa nekaj bistveno bolj sprejemljiva kot njegova.
Čista semantika, kjer misliš da tvoja ideja je pa nekaj bistveno bolj sprejemljiva kot njegova.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
starfotr ::
To je izkušnja nizkocenovne kitajske robe v kombinaciji z no name ponudniki.
Ogromno časa, živcev, denarja in zajebavanja. Do rezervnih delov in servisa sploh še nismo prišli.
Lahko bi izbral boljšega kitajca. Recimo Kymco.
Ali pa japonca, recimo Yamaho. Garantirano mnogo bolje v vseh pogledih.
Ogromno časa, živcev, denarja in zajebavanja. Do rezervnih delov in servisa sploh še nismo prišli.
Lahko bi izbral boljšega kitajca. Recimo Kymco.
Ali pa japonca, recimo Yamaho. Garantirano mnogo bolje v vseh pogledih.
roCkY ::
Ja, ker je fuuul razlike med zahtevati dva servisa gratis ali pa manjši popust zaradi prikrite napake na novem vozilu.
Nič ne misim. Tako se pač v praksi naredi. Če ti ni domače ti morda nekoč še bo.
a_borlak ::
Torej, praska in ni vžgal, če sem prav razumel? Jaz bi tisti trenutek, ko mi ne bi stvar delovala vrnil.
5mm praska?
Vi to resno?
Resno. In ne samo to. Omenil sem, da je za tak (poceni kitajski) stroj potrebno imeti aku polnilec, jaz jih imam kar nekaj (za dražje stroje), diagnostiko - in je bil moj post izbrisan.
Potem se je pojavil še potrditveni zapis, da za tak štirikolesnik potrebuješ dosti DIY, da ta stroj sploh laufa, kot bi moral.
Ljudje pa mislijo, da bo nek no-name trgovec vzel stroj nazaj in vrnil 100% kupnine. Mercedez ni hotel to storiti za custom Vitota za 60k EUR, zdaj pa bo tu nekdo vračal poceni kitajski jajc, ter je pričakovanje, da bo dobil kupnino 100% nazaj.
Realnost je povsem drugačna. Vrnejo ti 100% kupnine za ovitek za telefon, ali salamo v Lidlu, ko imajo maržo 100% in več. Vse ostalose skomplicra do daske in je sodni postopek 5+ let. In kolega je dobil kupnino za Vitota ZMANJŠANO za obrabnino. Po par letih, po inflaciji.
Zgodovina sprememb…
Ganon ::
5mm praska?
Vi to resno?
Stvar je tako prekleto resna, da jo je trgovec želel prikriti s prestavljeno nalepko na mestu, kjer se je v zelo kratkem času tudi odlepila. In prav je, da se takšne in podobne umazance na veliko izpostavi. Če ne vidiš težave, mi je zelo žal zate. Vprašaj se, kaj vse je do zdaj že prikril kupcem.
karafeka ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Ljudje pa mislijo, da bo nek no-name trgovec vzel stroj nazaj in vrnil 100% kupnine. Mercedez ni hotel to storiti za custom Vitota za 60k EUR, zdaj pa bo tu nekdo vračal poceni kitajski jajc, ter je pričakovanje, da bo dobil kupnino 100% nazaj.
To lahko morda pričakuješ, če ga naročiš direkt prek aliexpresa. Če pa kupiš nekaj novega pri trgovcu v Sloveniji, pa upravičeno pričakuješ, da je brez poškodb in napak. A smo res prišli do točke, kjer moraš akumulator na novem vozilu polnit cel dan, da lahko z njim en krog narediš??? Pa v lastni režiji barvo sanirat, da zgleda kot nov??
Nažalost pa velja kot pri vseh ostalih stvareh, če se bo šel en navaden Franc tožarit z nekim trgovcem, ki ima 5 milijonov prometa in z ne vem kakšnimi vezami, potem...vso srečo. Bolj je trgovec nepošten in več denarja ima, več sreče rabiš.... Moč je v rokah elit...
Potem se pa čudijo, ker folk raje iz kitajske naročuje po nižji ceni. Pa še tu ga EU jebe kolikor ga more.

IL_DIAVOLO ::
Kar precej red flagov ja. Zadeva bi se dejansko lahko pometla pod preprogo, ampak zdaj imajo lahko hude tezave, ker niso zeleli sodelovati s stranko, ki je na pošten način zelela rešiti tezavo.
Zrelo za policijo, ker obremenilnih dokazov je precej.
Zrelo za policijo, ker obremenilnih dokazov je precej.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Vidim, da nekateri kar zagovarjate prodajalca...
Malo čudno, ampak ni panike.
OK, rwcimo da ne bom dobil vračila kupnine, delno ali v celoti. Bom že moral preživeti.
Morda pa bo tržni inšpektorat bil drugačnega mnenja in dal prodajalcu konkretno kazen. V poduk prodajalcu, da takšna praksa ni sprejemljiva. To bo tudi moj namen, za prijavo. Itak vem, da ne morejo prisiliti prodajalca, da kakorkoli ukrepa.
Ter seveda, da opozorim potencialne kupce, da zelo plazijo pri poslih s to trgovino.
Še to.
Kaj pomeni podpis na listu po papirja, da sem dobil brezhiben izdelek, če je bila poškodba lepo skrita za etiketo. Pred dobavo nisem natančno preučeval položaj vseh etiket.
Sem pozabili, nekdo je zgoraj vprašal, prodajalec mi ni ponudil nižje cene. Na telefonu večkrat rečeno, novo vse brezhibno...
OK, rwcimo da ne bom dobil vračila kupnine, delno ali v celoti. Bom že moral preživeti.
Morda pa bo tržni inšpektorat bil drugačnega mnenja in dal prodajalcu konkretno kazen. V poduk prodajalcu, da takšna praksa ni sprejemljiva. To bo tudi moj namen, za prijavo. Itak vem, da ne morejo prisiliti prodajalca, da kakorkoli ukrepa.
Ter seveda, da opozorim potencialne kupce, da zelo plazijo pri poslih s to trgovino.
Še to.
Kaj pomeni podpis na listu po papirja, da sem dobil brezhiben izdelek, če je bila poškodba lepo skrita za etiketo. Pred dobavo nisem natančno preučeval položaj vseh etiket.
Sem pozabili, nekdo je zgoraj vprašal, prodajalec mi ni ponudil nižje cene. Na telefonu večkrat rečeno, novo vse brezhibno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor ()
bbbbbb2024 je izjavil:
To lahko morda pričakuješ, če ga naročiš direkt prek aliexpresa. Če pa kupiš nekaj novega pri trgovcu v Sloveniji, pa upravičeno pričakuješ, da je brez poškodb in napak. A smo res prišli do točke, kjer moraš akumulator na novem vozilu polnit cel dan, da lahko z njim en krog narediš??? Pa v lastni režiji barvo sanirat, da zgleda kot nov??
Nažalost pa velja kot pri vseh ostalih stvareh, če se bo šel en navaden Franc tožarit z nekim trgovcem, ki ima 5 milijonov prometa in z ne vem kakšnimi vezami, potem...vso srečo. Bolj je trgovec nepošten in več denarja ima, več sreče rabiš.... Moč je v rokah elit...
Potem se pa čudijo, ker folk raje iz kitajske naročuje po nižji ceni. Pa še tu ga EU jebe kolikor ga more.
Ah, pusti Kitajce. Jaz max. iz Aliexpressa naročim robo za 20€. Že ko sem naročil 10 IP kamer - so mi jih poslali - 9. Kitajci ti povrnejo kupnino na kablih, ki jih prodajajo za 12€, njih pa stane morda 0,5€.
Neko drago reč, 5k+ € ne kupim kitajsko nikoli. Tukaj so pričakovanja visoka, trgovec pa ne ravno ugleden. Se strinjam, da je grdo, če nekdo prasko prekriva, soliden trgovec bi s korekturo popravil in malo spoliral, pa to se sploh ne vidi. Ampak, to je že kumulativno morda 200€ strošek, pa nekdo niti tega noče narediti.
In kaj potem folk pričakuje od takih ljudi? Da bi pa celo robo vrnil (štirikolesnik) in nekdo 100% kupnine pričakuje? Mislim, to se realno ne bo zgodilo.
Polda ::
Če kupim novo hočem novo. Praska tudi če je samo 1mm ,bo to tista katero bom naredil jst sam ne pa, da jo zakriva pokvarjen prodajalec.
Jst bi šel, do konca že zato, ker te ignorirajo.
Vidim, da nekateri kar zagovarjate prodajalca...
Še to.
Sem pozabili, prodajalec mi ni ponudil nižje cene. Na telefonu večkrat rečeno, novo vse brezhibno...
Jst bi šel, do konca že zato, ker te ignorirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Polda ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | SONY OLED - Big Bang vračilo kupnineOddelek: Pomoč in nasveti | 6029 (3664) | ginekk |
| » | BigBang vračilo blaga 1.1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 112273 (102923) | St235 |
| » | garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11819 (9684) | medenko |
| » | Nočejo reklamirat diska - ponudili so mi dobropis (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15021 (11129) | amigo_no1 |
| » | BigBang nateg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13769 (9848) | BoBi19 |