» »

Skrita napaka - vračilo kupnine?

Skrita napaka - vračilo kupnine?

1
2
»

feryz ::

Pa saj mi samo debatiramo, tukaj ne bo nihče nič rešil.

Meni je samo žalostno, da človek nabavi zadevo, je zadovoljen z njo, potem pa, ker mu ne da miru, gre brskat po ozadju in si zagreni življenje.
Res ne vidim smisla v tem. On pa, najbrž.

JokerResiden ::

feryz je izjavil:

Pa saj mi samo debatiramo, tukaj ne bo nihče nič rešil.

To povsem razumem, je pa vseeno dobrodošlo še kakšno drugo mnenje

feryz je izjavil:

Meni je samo žalostno, da človek nabavi zadevo, je zadovoljen z njo, potem pa, ker mu ne da miru, gre brskat po ozadju in si zagreni življenje.
Res ne vidim smisla v tem. On pa, najbrž.

To je tudi res. Mislim, da je šel brskat predvsem zato, ker je želel videti točno kaj se je servisiralo na zadnjem velikem servisu. Za poškodbe toče je pa orav tako izvedel zgolj zaradi tega, ker je želel popraviti tistih par stvari, ki so bile vidne že ob ogledu

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Pooblaščeni servisi so še slabši, kot nek domači "fušar", saj ti tam avto za 100k šraufa nek smrkovec, ki je naredil 3 leta mehanične šole in se šele uči.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

MadMax ::

Če se mikropoškodb od toče sploh ne vidi brez "posebne lučke", a sta s prijateljem prepričana, da je prodajalec sploh vedel zanje? Resno mislita, da nihče ne gre stran od avta 24/7/365/4leta? Hej, greš v šoping center, vmes nevihta za katero sploh veš ne, pa tudi če: nič poškodb videt. Torej?

Pooblaščenci: jaz sem tudi pred leti bavarca vozil k pooblaščencu. Mehaniku takratnega Tehnouniona. Le da je šraufal popoldan, doma. Šment, še listek s svojim imenom/priimkom/naslovom mi je pustil pod haubo. Ne pa kar nek dobesedni kozolčar, ki piše na generične listke iz aliexpresa.
Je tvoj prjatu kupil nekaj z listki AA (anonimnih avtomehanikov)?

Ene par avtov sem že kupil. Enega za 16kDEM nisem niti pogledal.
Drugega za 4kEUR pa še s priklopljeno diagnostiko vozil.
Une vmes pa kakor kdaj, pri kakem se tudi malce nategnil.
Enega takega vmesnega imam še zdaj, nič gledal, samo tesst drive, potem pa ob prvem pranju po nakupu videl da je samo še streha original farba, pa leve bočne šipe. Pa veš kaj je sledilo v naslednjih 12 letih? Najbolj zvest in hvaležen kup pleha kar sem jih kdaj kupil!
Zadnjega leto starega za 26k pregledal bolj kot bilokater "amzs varni nakup" z zunanjimi strokovnjaki vred. Kar je bilo sumljivega se je izkazalo za tovarniško oz. normalno. Težave oz. napake se pa na tovarniških kosih pojavljajo...
Imel tudi novega vmes, prava limona!

Daj mi čas in prostor, pa ti na novem avtu najdem večje napake, kot pa tvojega prjatla bolijo.

Skratka, get a life, uživaj v všečnem avtu, naj te služi.
Naslednjič pa nič drugega kot novega kupit. Pa ne takega iz salona, ko je že tisoč riti sedelo v njem, čeprav ima le 6km na števcu, ampak tistega iz skladišča, da ga boš tik pred nakupom videl še vsega v folije zavitega. Še bolje: da prodajalca prepričaš da ti ga niti ne "razpakira".
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

mugen999 ::

Povej kolegu da je boljše da servise delajo nepooblaščeni garažarji(mojstri ki so včasih mladi delali na pooblaščenih), kot pa pooblaščeni neizkuseni vajenci ki samo gledajo kako ti bodo nalili najcenejse(najcenejse za njih, za tebe pa ekstra drago) olje z 200 literskega soda. Garažarju pa sam prineseš takšno olje ki ga ti hočeš da je v mašini.
Prodajalec avta ko le ta ni bil več v garanciji pooblascenim lopovom ni vec vozil avta. Tako to delajo dobri gospodarji.

Ahim ::

JokerResiden je izjavil:

Uradni ali pooblaščen, servis na kateremkoli od navedenih bi bil zabeležen v servisni knjigi, če se ne motim. Nevem, če je vozilo s tem izgubilo na vrednosti, je pa definitivno prepričalo prijatelja v nakup, četudi je bila cena nekoliko na dražji strani

Vem za avto, ki je bil vsa leta redno servisiran na uradnih servisih znamke, od tega dve leti pri Kalanu v Siski. Vsi servisi prej (opravljeni izven LJ ter 1x Malgaj na Trzaski) ter kasneje (AH Real na Vodovodni) so bili vpisani v servisno knjigo, tista dva vmes pa ne. Nimam pojma zakaj ne, racun so vsakic izdali normalno ... se zgodi.

Na katerem servisu sta pa bila opravljena tista dva na 105K in 120K, ki ju omenjas?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna servisna knjiga

Oddelek: Loža
395598 (3194) jobers2
»

Redni servis dražji od dogovorjenega. Kaj storiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19645232 (36774) Glugy
»

Kupovanje rabljenega avta (strani: 1 2 3 )

12732031 (23939) TheJack
»

Zbijanje št. prevoženih km na števcih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )

20967038 (57845) kixs

Več podobnih tem