Forum » Loža » digitalna servisna knjiga
digitalna servisna knjiga

jobers2 ::
zdravo
ima kdo izkušnje kako priti do digitalne servisne knjige? namreč kupil sem avto iz nemčije prodajalec je rekel da ne sme in nima vpogleda v servisno knjigo zaradi varovanja osebnih podatkov.
lastnika ne morejo dobiti da bi lahko on to zahteval in izročil kopije meni. sedaj v avtu so bili izpiski servisov na A4 formatu lista ampak ni nobenega žiga in podpisa. kako priti do teh podatkov?
drugače avto ela bp samo ra bi vseeno videl.
lp
ima kdo izkušnje kako priti do digitalne servisne knjige? namreč kupil sem avto iz nemčije prodajalec je rekel da ne sme in nima vpogleda v servisno knjigo zaradi varovanja osebnih podatkov.
lastnika ne morejo dobiti da bi lahko on to zahteval in izročil kopije meni. sedaj v avtu so bili izpiski servisov na A4 formatu lista ampak ni nobenega žiga in podpisa. kako priti do teh podatkov?
lp

Greš na pooblaščeni servis, pa ti izpišejo iz sistema proizvajalca.
ravno tukaj se zakomplicira ker npr. porsche slovenija ne sme pogledat v bazo servisov za avto ker so gor osebni podatki prvega lastnika in bi s tem kršil varovanje osebnih podatkov. tako da si res lahko s tem pomagaš. dejansko bi moral it v nemčijo poiskat prvega lastnika in ga prositi da izpiše knjigo servisov

krneki ::
Če si ti kupil avto, si lastnik ti in imaš pravico vpogleda v zgodovino pri pooblaščenem prodajalcu. Jaz recimo pri Avtodelti nisem imel problemov glede tega.

Silvo ::
Vsak lastnik avta ima vpogled v digitalno servisno knjigo.
Če nisi lastnik,ti ne dajo tega vpogleda oz izpiska zgodovine.
Obrni se na trenutnega lastnika.
Če ti tega ne omogoči,glej drug avto.
Če nisi lastnik,ti ne dajo tega vpogleda oz izpiska zgodovine.
Obrni se na trenutnega lastnika.
Če ti tega ne omogoči,glej drug avto.
Silvo

starfotr ::
Greš na pooblaščeni servis, pa ti izpišejo iz sistema proizvajalca.
ravno tukaj se zakomplicira ker npr. porsche slovenija ne sme pogledat v bazo servisov za avto ker so gor osebni podatki prvega lastnika in bi s tem kršil varovanje osebnih podatkov. tako da si res lahko s tem pomagaš. dejansko bi moral it v nemčijo poiskat prvega lastnika in ga prositi da izpiše knjigo servisov
Ali v digitalni servisni knjigi piše še kaj drugega? Potem tudi analogne servisne knjige ne bi smel dobiti v pregled ali last.

Utk ::
To so vse samo izgovori. Kupil si avto brez servisne knjige.
Če bi obstajala, bi sigurno imel servis nek anonimiziram dostop do nje. Brez podatkov lastnika, če je to tak problem.
Fora digitalizacije je ravno v tem da imaš kontrolo kdo kaj vidi. Menda niso naredili servis, skenirali račun in to vstavili v "digitalno servisno knjigo". Kako pa servis ve kaj mora menjat če ne vidi zgodovine. Buče ti prodajajo.
Če bi obstajala, bi sigurno imel servis nek anonimiziram dostop do nje. Brez podatkov lastnika, če je to tak problem.
Fora digitalizacije je ravno v tem da imaš kontrolo kdo kaj vidi. Menda niso naredili servis, skenirali račun in to vstavili v "digitalno servisno knjigo". Kako pa servis ve kaj mora menjat če ne vidi zgodovine. Buče ti prodajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

smile- ::
Sem imel enako situacijo. Na pooblaščenem servisu sem dobil podatke o servisih v tujini, katerim so odstranili osebne podatke predhodnega lastnika. Ni nemogoče, odvisno verjetno od dobre volje osebe tam.

vse lepo in prav sem jim predlagal isto ampak mi je rekel da tudi oni ne semjo videti njegovih podatkov tako da je očitno to v sloveniji nemogoče.

Legon ::
Če si lastnik vozila, je s tem nedvomno izkazan tvoj pravni interes, da do teh podakov prideš. Če je servis pretrd, da bi to razumel, potem lahko v prvi fazi probaš s prijavo servisa infromacijski pooblaščenki.

ššš ::
Se vam zdi normalno, da bi vas ene par let po tistem, ko ste enmu dilerju prodal svoja stara jajca, klical en bluzič sa balkana in vas poslal na servis fehtat za neke prastare servisne knige in dovolenja za sheranje podatkov? Res nimate feelinga.

val46 ::
Prodali so ti avto brez servisne knjižice, po vsej verjetnosti tudi s prevrtenimi kilometri, sedaj se pa delajo budale in upajo da boš pozabil na vse skupaj. Kot sedanji lastnik imaš vso pravico na uradnem servisu dobiti izpisek servisnih intervalov in kaj je bilo na teh servisih delano/popravljeno/menjano. Ter kdaj(tako datumsko, kot tudi pri katerih kilometrih). Kot ti je legon omenil. Zateži jim s informacijko pooblaščenko, morda celo s kakim odvetnikom, pa boš videl, kaj ti bodo odgovorili. Drugače lahko menda tudi vrneš avto in so ti dolžni vrnit kupnino.

Se vam zdi normalno, da bi vas ene par let po tistem, ko ste enmu dilerju prodal svoja stara jajca, klical en bluzič sa balkana in vas poslal na servis fehtat za neke prastare servisne knige in dovolenja za sheranje podatkov? Res nimate feelinga.
Ne. Ampak to servis pričakuje od njega. V resnici seveda ve da ne bo naredil tega.

bbbbbb2024 ::
zdravo
lp
Nisi povedal, za kakšno firmo avta gre. Ker če gre za BMW, so to bučke. Vpišeš šasijo (zadnih 7 znakov), ter ti izpiše vso zgodovino. Servis lahko vpiše tvoje podatke (iz tvoje prometne) in od takrat je avto v bazi "tvoj".
Jaz, preden avto kupim, vedno prosim slovenskega zastopnika za BMW, da pregleda servisno knjigo, če je normalna, po njegovem občutku. Nikjer ni bilo podatkov o prvem oz. trenutnem lastniku. Tipično izberem 3 potencialne avte, zastopnik pa mi komentira njihovo servisno zgodovino. Eni so imeli menjavo gum vpisano, ter menjavo baterije na vsaki 2 leti. Drugi samo redne servise. Eni so imeli v nulo pravo olje 0W30 FE-12 drugi nepravo olje 5W50. Ter seveda kilometri.
Tako da... To so bučke.

karafeka ::
Se pravi, da lahko kdorkoli z vin številko kliče na bmw servis in dobi podatke za bilokater model? Malomorgen. Z vezami je pa seveda vse mogoče.

Med kdorkoli po telefonu in nekom, ki pride s prometno na servis, je neka razlika, se ti ne zdi?

IL_DIAVOLO ::
Meni ga je dal prodajalec avta, ki ga je pripeljal iz tujine.
Ce tega noče, nekaj skriva.
Ce tega noče, nekaj skriva.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

feryz ::
A nimajo vsi bmw-ji vpisano vse tudi v avtu?
Vsaj moji zadnji trije imajo.
Ok, skoraj vse. Servise vpišejo kompletne, popravila ne.

A nimajo vsi bmw-ji vpisano vse tudi v avtu?
Načeloma ja, a je možno goljufati. In to tako, da s čitalcem in programom zapišeš servis na ključ. Ko ta ključ uporabiš v avtu, se ta servis prenese na dashboard, oz. v avto.
Vendar ključ ni sinhroniziran z bazo.
Če nekdo ključ odčita, ter ga sinhronizira z bazo, vse tisto, kar ni bilo prej sinhronizirano z bazo, izgine iz ključa in ko ključ uporabiš, izgine iz dash boarda.
Meni je enkrat servis izgubil dostop do tistega njihovega ISTA dostopa oz. so imeli nek spor, nadgradili so program, pa jim je star čitalec (model čitalca) nehal delati, oz. je čitalec delal lokalno, tisti ISTA pa ga ni mogel prebrati in ni bilo sinhronizacije.
Pa so mi rekli, da servisa zdaj ne bodo vpisali, ker če ključa ne sinhronizirajo v enem kratkem času, teh zapisov več ni možno sinhronizirati. Ko jim je dostop delal, pa so potem vpisali v ključ in sinhronizirali.

Se pravi, da lahko kdorkoli z vin številko kliče na bmw servis in dobi podatke za bilokater model? Malomorgen. Z vezami je pa seveda vse mogoče.
Ne, glej, to gre tako...
Jaz si zberem tri BMW avte, ki so naprodaj v Nemčiji. Linke iz spletne strani pošljem trgovcu z BMWji v Sloveniji. On kontaktira potem prodajalca avta, to je avtosalon. Jaz načeloma pazim, da je to salon z BMWji, čeprav to ni nujno, včasih kak salon nima registriran servis z BMWji, pa vseeno imajo dosti BMWjev. Kaj mu reče, ne vem. V grobem, dobi 7 mestno kodo (del VIN), potem on sam vpogleda v servisno knjigo, ter mi pošlje tri PDFje. Pošlje mi še en drug izpis, kjer se vidi, kakšne opcije je avto imel, ko je prispel iz tovarne.
Zdaj izpis iz servisne knjige pač ne vem, eni so zelo dosledni, eni vpisujejo samo obvezne servise. Potem mi to komentira, kaj se mu zdi v redu in kaj ne. Ne vem, recimo, da je bil avto opraskan na parkirišču, ter je bil ličan. Saj avto ni karamboliran, ampak sem bolj vesel, če takih zapisov ni v servisni knjigi. Eni imajo vpisane samo obvezne servise, OK, to je možno, ampak sem raje, če ima recimo vpisano, da je menjal zimske gume za letne. Eni imajo vse na enem servisu, eni imajo servis vsepovprek po Nemčiji. To recimo mi boljkone ne ustreza, ni pa red flag, no.
Potem pa še pogleda opcije, da vidi, če se avto ujema z opcijami. Saj ni nič takega. Lahko je avto imel kakšne super feltne, ki pa jih tisti avto, ki je naprodaj, nima na sebi (več). To je recimo zame red flag, ker je avto očitno nekdo oskubel preden je šel v prodajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

bbbbbb2024 je izjavil:
zdravo
lp
Nisi povedal, za kakšno firmo avta gre. Ker če gre za BMW, so to bučke. Vpišeš šasijo (zadnih 7 znakov), ter ti izpiše vso zgodovino. Servis lahko vpiše tvoje podatke (iz tvoje prometne) in od takrat je avto v bazi "tvoj".
Jaz, preden avto kupim, vedno prosim slovenskega zastopnika za BMW, da pregleda servisno knjigo, če je normalna, po njegovem občutku. Nikjer ni bilo podatkov o prvem oz. trenutnem lastniku. Tipično izberem 3 potencialne avte, zastopnik pa mi komentira njihovo servisno zgodovino. Eni so imeli menjavo gum vpisano, ter menjavo baterije na vsaki 2 leti. Drugi samo redne servise. Eni so imeli v nulo pravo olje 0W30 FE-12 drugi nepravo olje 5W50. Ter seveda kilometri.
Tako da... To so bučke.
gre za Audi A6 2019 letnik
dejansko oni bi mi dali izpise ampak ne smejo videt podatkov prvega lastnika. bluz da večjega ni..... knjiga pa je sem jo spregledal in je v njej vse zabeleženo vsi servisi zato bi probal še videt v bazo podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jobers2 ()

Potem naloži in se prijavi v aplikacijo myAudi,poveži svoj avto in imaš digitalno zgodovino oz zavihek s servisno knjigo.
https://www.audi.co.uk/en/owners/audi-c...
https://www.audi.co.uk/en/owners/audi-c...
Silvo

feryz ::
Ampak le če je dobil tudi kodo za povezavo.
Domnevam da jo nima, če tukaj sprašuje po drugih načinih. Pridobiti to kodo je misija nemogoče. Vsaj pri slovenskih pooblaščencih.
Domnevam da jo nima, če tukaj sprašuje po drugih načinih. Pridobiti to kodo je misija nemogoče. Vsaj pri slovenskih pooblaščencih.

modelno1 ::
erWin. 1 ura dostopa je 7 eur.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Ampak le če je dobil tudi kodo za povezavo.
Ne rabi kode.Če je nima,samo stopi do okenca na uradnem servisu,
predloži svoje prometno dovoljenje ter osebno izkaznico,
kjer oni povežejo app z avtomobilom na daljavo.
Silvo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Realni kilometri so tu kaj? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18219 (8786) | Arzen28 |
» | Ali pred nakupom rabljenega vozila preverite njegovo zgodovino preko interneta?Oddelek: Na cesti | 8090 (6584) | Stari maček |
» | Kakšne izkušnje imate s Porše Slovenija? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 55037 (48163) | xmetallic |