☰

» »

Citroen C3

Citroen C3

1
2
»

Alexius Heristalski ::

Kupi si novega Twinga na kredit Ekosklada, pa je. Osnovna oprema in paket napredno polnjenje, ki ti pohitri polnjenje na javnih polnilnicah.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

OutOfTheBox ::

lara2 je izjavil:

Je pa outofthebox na začetku rekel da naj grem stran od Stellantis grupe ampak v zadnji objavi glede Citroena elysee pa ni bil proti da ga kupim.

Specifično tisti motorji so bili dobri, ker je bil to preprost atmosferc. Razvijali so ga Peugeot, Citroen in BMW. Stelanis je drugače prevzel Citroen leta 2021.

Ahim ::

lara2 je izjavil:

Če sem se kaj naučila iz te teme je da ni pomembna znamka, ampak kateri motor uporablja ta znamka.

Ne vem pa zakaj ni možnosti na avto.net da iščeš po motorjih in ne samo po znamkah. Je pa outofthebox na začetku rekel da naj grem stran od Stellantis grupe ampak v zadnji objavi glede Citroena elysee pa ni bil proti da ga kupim.

lp lara.

Vsaka znamka je imela kdaj kaksne limone, ampak ce bi delali samo klump, jih danes ne bi bilo vec.

Ce izbiras po znamkah, je edini racionalen razlog za to recimo "servis imam v druzini" ali pa "servis imam 5 minut pes stran od doma" ali pa mogoce "hocem to znamko pa pika", ne vem kaj pricakujes drugega na forumu s predominantno mosko publiko kot racionalen odgovor (no, pa mogoce fanboyizem, ampak nisem se zasledil HotBureka s sklumpanimi 20+ let starimi BMWji v tej temi :))).

Postavi si omejitve (npr. glede razdalje, ki jo dnevno prevozis, ker to vpliva na tip pogona, glede udobja, glede cene ob nakupu, glede cene pricakovanih popravil, glede casa zapravljenega na popravilih, glede oblike karoserije, glede poskocnosti motorja itd.) potem pa znotraj tistega pac izberes kar je na voljo in ti je najbolj vsec, pa tudi ce je to Citroen.

Pac Puretech 1.2 motorji so eni od najbolj zanic motorjev vseh casov - ticking time bomb - kot recimo Subarujev dizel boxer. Ce nisi mazohistka, se takim problemom raje lepo izogni.

Danes iz kopra do razdrtega.. dva avta so nalagali (neodvisni dogodki), na avtovleko. En je bil VW (Sharan ali Touran), letnik okol 2014. Drugi Citroen Picasso, cca 2005 letnik. Vsi se kvarijo :)

tony1 ::

Eden star dobrih 20, drugi dobrih 10 let.

Kar je novih ICE stellantisov na cesti ne bo noben videl tako dolge zivlj. dobe...

bosmla ::

Pa dobro kaj je tako narobe s Puretech 1.2 motorji? Resno me zanima, ker sorodnica vozi enega C3 III (drugega noce, ker je baje tako dober) skoraj 9 let, 130k+ km, brez nekih tezav...

iloveboobz ::

nič, dokler ti ne utrga jermena ali pa zariba motor, zarad zabitega sita (ki se zabije, surprise surprise zarad razpadajočega jermena)...
smoki

bosmla ::

Aha, hvala. Torej pazit na redno menjavo jermena, ki pa je res butasto v olju... Sicer ni grozni strosek menjava, bi pa bilo fajn imeti tam verigo ali vsaj jermen zunaj. Me zanima, ce so tisti nesrecniki z unicenim motorjem mogoce pozabili na menjavo na 90k se mi zdi?

Sem nedolgo nazaj videl en video, ko je nekdo pripeljal Peugeoja na menjavo zobatega jermena pri 60k km (preventivno). Mehanik je rekel, da ni še kritično (sam jermen se ne bi utrgal še ravno takoj), ampak se že vidi obraba (razpadanje) tega jermena,.. kar se posledično zgodi tisto kar je boobz napisal zgoraj.

Če hočeš bit ziher boš menjal mnogo prej kot na 90k. Tile milestoni ki jih pišejo proizvajalci zadnje čase se mi zdi da so napisani tako da namensko škodujejo produktu. Kot npr tisti nesmisli o longlife oljih (menjava na 30k km). lol.

puretech pac tretiras kot yugo 55. Menjava olja na 5kkm in menjava jermena na 50kkm:))
smoki

In še to - kadar že začne jermen razpadat (delci jermena se kopičijo v motorju), je potreba tudi zadevo pravilno očistit, kar zahteva dodatno delo, in te pride dražje na dolgi rok.

Skratka, sami nepotrebni problemi, ki jih z "normalnim" avtom nimaš.

aytim ::

OutOfTheBox je izjavil:

Sem nedolgo nazaj videl en video, ko je nekdo pripeljal Peugeoja na menjavo zobatega jermena pri 60k km (preventivno). Mehanik je rekel, da ni še kritično (sam jermen se ne bi utrgal še ravno takoj), ampak se že vidi obraba (razpadanje) tega jermena,.. kar se posledično zgodi tisto kar je boobz napisal zgoraj.

Če hočeš bit ziher boš menjal mnogo prej kot na 90k. Tile milestoni ki jih pišejo proizvajalci zadnje čase se mi zdi da so napisani tako da namensko škodujejo produktu. Kot npr tisti nesmisli o longlife oljih (menjava na 30k km). lol.

330k kilometrov. Menjavanje olje na 28 do 36k.
Poceni dizl kanta .
Tvoj point?

ššš ::

Ta jermen niti ni tok, da se komplet utrga. Lahko se sam tok zmehca in raztegne, da en zob preskoci.

aytim je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

330k kilometrov. Menjavanje olje na 28 do 36k.
Poceni dizl kanta .
Tvoj point?

Da bo namesto 600k, zdržal 450k.

Bo že pri 400 šel v prešo. Izvzemši zavarovanje in ostale obvezne dajatve me stane on average 110 eur na mesec upoštevajoč celotni strošek nakupa avta. Z vsakim nesecem se torej povpreček zniža.

Razumljivo. Moj point je bil, da z rednim servisiranjem in pravim oljem, lahko občutno podaljšaš življensko dobro motorja. Ne pravim da so Long Life olja slaba, ampak ob predpostavki da bi avto želel met do popolnega uničenja motorja (optimizacija obrabe), ga ne bi menjal na 30k.

Če ti vidiš dodano vrednost v tem da narediš manjkrat servis ker s tem prihraniš, potem tudi ok. Je do ene mere "valid" logika.

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

300k s servis na 30k namesto 15k ti privarčuje 10 servisov. Niti ni tako velikega prihranka.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

OutOfTheBox je izjavil:

Razumljivo. Moj point je bil, da z rednim servisiranjem in pravim oljem, lahko občutno podaljšaš življensko dobro motorja. Ne pravim da so Long Life olja slaba, ampak ob predpostavki da bi avto želel met do popolnega uničenja motorja (optimizacija obrabe), ga ne bi menjal na 30k.

Če ti vidiš dodano vrednost v tem da narediš manjkrat servis ker s tem prihraniš, potem tudi ok. Je do ene mere "valid" logika.

Da. Kučne majstre vsak dan poslušam.
Načeloma pa je stanje motorja ob pravilnem vzdrževanju kriv proizvajalec pziroma zastopnik.
Če ti motor ob pravilnem vzdrževanju tudi po izteku garancije gre po gobe in proizvajalec tega ne spoštuje, potem ni težava v menjavanju olja, ampak v samem projzvajalcu.

Blinder je izjavil:

300k s servis na 30k namesto 15k ti privarčuje 10 servisov. Niti ni tako velikega prihranka.

Zakaj pa ne bi kar na 8 menjavali, tako kot bembare m klasa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aytim ()

Blinder ::

Sej imaš vnete debate, da bi treba na 8k menjavat. Bolj, ko človek veruje v teorije zarote, bolj predava, da je olje po 8k zanič. Jaz od takega folka ne bi jemal nasvetov.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

bm1973 ::

1x na leto ali po 15k km pač menjaš olje.

Kar pride prej.

Pa flikneš noter lahko tudi najcenejše olje...

5 EUR za oljni filter plus kolikor je že 5 litrov olja.

Stane to toliko kot da greš 1x na kak pir s kolegom...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

bm1973 je izjavil:

Pa flikneš noter lahko tudi najcenejše olje...

Dokler ima pravo tehnično specifikacijo (ne samo viskoznost), potem tud ok.

Ijus ::

kaj ke kaj z PureTech Gen3 kjer je gumijasti zobati jermen nadomeščen z kovinsko verigo?
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike
marjan-kaj-delas.blogspot.com ... zgodbice o Marjanu, ki ne ve kaj dela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ijus ()

bo sigurn kakšn drug faulire point. Sam zato k ma ketno, še ne pomen, da nebo tut ta preskakovala oz. se prehitro raztezala. Sj ta fenomen ze ponamo pr nemcih.
smoki

Ahim ::

Ne bo pa ze sproti zamasilo pol motorja - en failure mode manj. Bo bolj kot Prince linija :)

Ijus ::

ja nč ljudje. peške pa bo... vse v redu. :))
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike
marjan-kaj-delas.blogspot.com ... zgodbice o Marjanu, ki ne ve kaj dela
1
2
»