» »

Mp4 codec Nvida RTX + AMD Ryzen

Mp4 codec Nvida RTX + AMD Ryzen

jurezphoto ::

Pozdrav vsem.
Pred kratkim sem kupil gaming notebook pc Asus Rog strix, ker veliko delam z videi in produkcijo. Načeloma vse lepo teče, vendar imam težavo:

Vedno ista video kamera, ista sd kartica.
Format snemanja je vedno enak, torej MP4. Dogaja se sledeče ko presnamem iz sd kartice na pc:
Posnetke - videe enkrat lahko odpiram in gledam.
Nato s kamero naredim novi posnetek čez nekaj dni in ko ta drugi posnetek skopiram iz sd kartice na pc, mi napiše da verjetno manjka codec in videa ne morem odpreti.

Poizkusil sem na drugem računalniku, ki je star več kot 10 let in odpre normalno, vsakič. Poizkusil sem tudi, da sem na starem računalniku skopiral posnetek na prenosni disk, posnetek prenesel na notebook, pa ista zgodba. Ne odpre.
Tukaj se pojavi še ena zanimivost. Vcasih pri tem postopku (najprej na starem pa presnamem na prenosni disk in prenesem na novi pc) odpre brez problema...

Ali kdo od vas ve, kaj še lahko naredim, da bo zadeva delovala vsakič?

Aja... poizkusil sem prenesti tudi codece iz Nvida strani, pa napiše, da namestitev ni mogoča, ker ti codeci že obstajajo.

Prosim za pomoč in podporo... priznam... sem računalniško slabo pismen, ker se tega tiče.

Pa hvala vsem

iloveboobz ::

o kriza, veliko delas s produkcijo pa niti ne ves razlike med containerjem in video kodekom...

MP4 je container, k lahko drzi več razičnih kodekov.

Torej najprej razčisti, v katerem kodeku je posneto in s katerim profilom (h.264, h.265 itd...) potem pa dalje ugotavljat, kje je catch.

Kot drugič, je fino razčistit s katerim programom to hočes sploh gledat.
smoki

Vem, da je kriza ja... kaj češ... pač podpovprečno znanje. Priznam. Hvala za usmeritev.

Videe urejam v Davinci resolve in po tem izvozim v h.264.... potem jih naložim na youtube in deluje. Oproti prosim, ker sem res totalni laik kar se te tehnike tiče.

Finta je v tem, ker lahko odprem "surovi" posnetek s kamere, ko pa drugic spet snemam neki drugi z istimi nastavitvami na kameri, pa ne morem odpreti na tem novem pc... na starem laufa.

torej včasih posnetek ne odpre v davinci resolve al media playerju ali čemu drugemu? Tle bo treba najprej razjasnet.

Pa tudi; če je vedno isti program, smiselno preverit če je tudi kodek dejansko enak za vsak...
smoki

O moj Bog... pa sem res totalno te.. :)

Primer:
Posnetek 1, dne 2.5.26 - ista kamera ista sd kartica - popolnoma enake nastavitve na kameri: posnetek odpre v media player in v davinci resolve.

Posnetek 2, dne 10.5.26 - ista kamera ista sd kartica - popolnoma enake nastavitve na kameri: posnetka ne odpre v media player in ne v davinci resolve

Posnetek 3, dne 12.5.26 - spet vse enako: odpre v media player in davinci resolve.

To me jezi ko....

torej bo treba najdet kaj je z posnetkom #2 drugače.

https://mediaarea.net/en/MediaInfo

snames dol in nardis presek, kaj je drugače. Pa tudi, precej smiselno bi blo napisat _kaksn_ točno error pljune ven media player oz. davinchi...
smoki

Media player napiše:

Elementa "test" ni mogoče odpreti. Morda gre za nepodprto vrsto datoteke, nepravilno pripono datoteke ali pokvarjeno datoteko.
0xC00D36C4

ko media player napiše to sporočilo za video, ga ne sploh ne morem uvoziti v resolve....

Furbo ::

Katero kamero uporabljaš?
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

Katero kamero uporabljaš?

Sony XAVC S - FDR-AX43A

Ko snemam s telefoni.... teh težav ni. Samo pri tej kameri se to občasno pojavi :(

tole bolj smrdi po curruptani datoteki, kot karkoli druga. Js bi za hec probu se z drugo sd kartico..
smoki

Han ::

Ima kamera naložen zadnji (1.02) firmware?

DamijanD ::

- a kopiraš posnetek direktno iz SD kartice ali iz kamere?
- če posnetek, ki ti ne dela na novem računalniku, skopiraš na stari računalnik a ti deluje ali ne?
- kaj če ta isti posnetek še enkrat skopiraš direktno iz SD kartice/kamere na stari računalnik ? (če ne ali lahko ta posnetek sploh predvajaš na sami kameri)?

Han je izjavil:

Ima kamera naložen zadnji (1.02) firmware?

Jap.... ima ja....

DamijanD je izjavil:

- a kopiraš posnetek direktno iz SD kartice ali iz kamere?
- če posnetek, ki ti ne dela na novem računalniku, skopiraš na stari računalnik a ti deluje ali ne? na starem računalniku delujejo vsi posnetki. Tudi direktno z SD kartice. Probal sem tudi, da najprej prekopiram na stari računalnik (kjer deluje) in potem na prenosni disk, da prenesem na novi računalnik. Potem ta posnetek včasih deluje, včasih pa ne. Zato me toliko bolj bega, ker pač nimam tovrstnega znanja. Probal sem tudi na starem računalniku posnetek uvozil v Davinci resolve, ga tam renderiral v h.264 in ga prenesel na novi računalnik, kjer zadeva ponovno ni delovala...

- kaj če ta isti posnetek še enkrat skopiraš direktno iz SD kartice/kamere na stari računalnik ? (če ne ali lahko ta posnetek sploh predvajaš na sami kameri)?
Vse posnetke lahko predvajam na kameri in na starem računalniku.

Na starem računalniku se nikakor nisem mogel povezati direktno s kamero, zato sem vedno vzel sd kartico ven in tako prekopiral na disk računalnika.
Sedaj delam enako...

Res nimam nekega znanja okoli tega in se kdo izmed vas upravičeno zgraža nad mano.... Ne zamerim.

yayo ::

Nimaš kaj zameriti. Tole je standardna slo-tech procedura. "Staroselci" te najprej dobro popljuvajo in, če ne zbežis se bo morda kdo s teboj začel pogovarjati. Tole je glavni tehnični forum za nekaj panog v slovenščini pa spi namesto, da bi pokal po šivih od vprašanj in ogledov. Mora biti nek razlog ampak se mi ne svita kaj bi to bilo...:P

bi blo smiselno pogledat, če je na obeh PCjih ista verzija davinchija in media playerja. Oz poskusit odpret fajl v kaksnem 3rd party programo kot je VLC.

In pa seveda; ugotovit kaj je drugače (če sploh kaj) v tej specifični datoteki, k jo zelis predvajat.

Mogoče bi blo tut v pomoč, da poskusis s kaksno drugo sd kartico v kameri ali kaksnim 3jim PCjom. Nekje imas tezav, naredit presek, da ugotovis kaj je vsem stvarem skupno in kaj ne...
smoki

pegasus ::

Da Vinci free je zelo picky glede podprtih formatov, moraš izkašljati tistih par sto EUR, da dela z vsemi fajli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z zvokom v Adobe Premiere 2020 Pro

Oddelek: Zvok in slika
7771 (631) DamijanD
»

Snemanje za Youtube

Oddelek: Zvok in slika
81142 (943) Kvinta
»