Forum » Loža » Nezakoniti nadzor zaposlenih
Nezakoniti nadzor zaposlenih

kriptobog ::
Nadzor se seveda lahko uvede na podlagi suma kršitev pravil s strani zaposlenega. Sem imel svašta primerov pri strankah, ampak vedno je prišla zahteva s strani pravne službe ali revizije iz firme in ne s strani direktorja.
Tody ::
Al pa mu das task ki se ga naredi v x casa in cakas.Ja, samo kaj ti rezultat pove? Če ga ne naredi v x časa, mu težiš (empatija??)?
Normalni ljudje vprašajo kaj je narobe, ali človek ne zna ali ni sposoben ali ima kake druge probleme mogoče z računlanikom ali ... Na podlagi POGOVORA! se potem da odločit, če je človek ne sposoben za to kar se pričakuje od njega pač se mu zahvališ za sodelovanje ali pa se greš socialno ustanovo.

D3m ::
V komentarjih se omenja Fotona.
Bi bilo logično, glede na google review-je so res en mess od firme. :)
Fotona ni več naša ampak od Američanov......pardon....Kitajcev.
|HP EliteBook|R7 8840U|
darkolord ::
Normalni ljudje vprašajo kaj je narobe, ali človek ne zna ali ni sposoben ali ima kake druge probleme mogoče z računlanikom ali ... Na podlagi POGOVORA! se potem da odločit, če je človek ne sposoben za to kar se pričakuje od njega pač se mu zahvališ za sodelovanje ali pa se greš socialno ustanovo.Ja, ampak čaki ... Če je samo počasen in ga vprašaš "kaj je narobe", mu boš po nepotrebnem težil in ga boš sekiral in spravljal v stres. Že tako se trudi, potem pa še zatežen šef zraven, super. Ni dosti do trpinčenja:
crniangeo ::
Tega je veliko v naših podjetjih, le da se nekateri radi sprenevedajo. Prav tako tiste "anonimne ankete" le niso tako anonimne. :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: crniangeo ()
link_up ::
krneki ... ze tko je bedno furat odnose, bom pa se zasebne vohal...komaj cakam.
In and Out
krepelce ::
Jaz si tega samo želim. Prosim, lepo prosim, dragi delodajalec, začni tehnično posegati v mojo zasebnost. Lepo prosim.
Boš podjetje prepisal name, najprej boš fasal mojo tožbo, potem pa še tožbo vseh zaposlenih in skupni rezultat bo, da bomo postali podjetje v lasti zaposlenih.
Torej, le, lepo prosim. Vohuni za mano, garantiram ti, da te bom dobil in ti tudi dokazal na sodišču.
In nobeno jokcanje ne bo pomagalo, zmaga zagotovljena, če ne na slovenskem sodišču pa na evropskem, zaradi kršenja človekovih pravic.
Pri nas, ne samo, da se tega ne gredo, ko se odzaposliš brezkompromisno uničijo računalnik - ne da bi wipali disk - fizično uničijo cel laptop, z napajalcem vred (brez komentarja).
Samo, da ja ne bi bilo kakšne tožbe zaradi poseganja v zasebne podatke.
Očitno se slovenski šalabajzerji ne zavedajo dovolj dobro, kaj lahko poseganje v človekove pravice pomeni za njihovo podjetje.
Boš podjetje prepisal name, najprej boš fasal mojo tožbo, potem pa še tožbo vseh zaposlenih in skupni rezultat bo, da bomo postali podjetje v lasti zaposlenih.
Torej, le, lepo prosim. Vohuni za mano, garantiram ti, da te bom dobil in ti tudi dokazal na sodišču.
In nobeno jokcanje ne bo pomagalo, zmaga zagotovljena, če ne na slovenskem sodišču pa na evropskem, zaradi kršenja človekovih pravic.
Pri nas, ne samo, da se tega ne gredo, ko se odzaposliš brezkompromisno uničijo računalnik - ne da bi wipali disk - fizično uničijo cel laptop, z napajalcem vred (brez komentarja).
Samo, da ja ne bi bilo kakšne tožbe zaradi poseganja v zasebne podatke.
Očitno se slovenski šalabajzerji ne zavedajo dovolj dobro, kaj lahko poseganje v človekove pravice pomeni za njihovo podjetje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
WhiteAngel ::
tony1 ::
" Pri nas, ne samo, da se tega ne gredo, ko se odzaposliš brezkompromisno uničijo računalnik - ne da bi wipali disk - fizično uničijo cel laptop, z napajalcem vred (brez komentarja). "
Spomni na internetni vic, kjer na 2 kosa režejo UTP kable, ker da ti morda vsebujejo zaupne podatke
Spomni na internetni vic, kjer na 2 kosa režejo UTP kable, ker da ti morda vsebujejo zaupne podatke
krepelce ::
WhiteAngel je izjavil:
A takoj za tem, ko ga sklonirajo?![]()
Zakaj bi ga potem uničevali?
" Pri nas, ne samo, da se tega ne gredo, ko se odzaposliš brezkompromisno uničijo računalnik - ne da bi wipali disk - fizično uničijo cel laptop, z napajalcem vred (brez komentarja). "
Spomni na internetni vic, kjer na 2 kosa režejo UTP kable, ker da ti morda vsebujejo zaupne podatke![]()
Ja saj uničevanje napajalca je na tem nivoju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Grizzly ::
Tudi pri nas se dela na tem, da bi bili čim bolj pod nadzorom. To pomeni: čim večji delež v pisarnah, beležil bi se čas prihoda v pisarno in čas odhoda iz pisarne, po možnosti še zbiranje kakšnih informacij o dogajanju na računalnikih. Nismo še na točki odločanja, ampak direktor bi verjetno dal meni za uredit zadeve, ker bi bilo cenejše kakor najem neke zunanje firme.
Kot je nekdo že napisal, je tudi pri meni podobno. Sem vešč računalniške tehnologije (od sestavljanja hardwara do programiranja softwara) in takšne reči firma prepusti kar meni. Brez problema bi svoj položaj lahko kdarkoli izkoristil ali reči izdelal tako, da bi delovale meni v prid, ampak mi ni do takšnih igric. Raje sem šefu direktno povedal, da tako strog nadzor ne pomeni večje produktivnosti, ampak večjo verjetnost, da bo kdo šel drugam.
Kot je nekdo že napisal, je tudi pri meni podobno. Sem vešč računalniške tehnologije (od sestavljanja hardwara do programiranja softwara) in takšne reči firma prepusti kar meni. Brez problema bi svoj položaj lahko kdarkoli izkoristil ali reči izdelal tako, da bi delovale meni v prid, ampak mi ni do takšnih igric. Raje sem šefu direktno povedal, da tako strog nadzor ne pomeni večje produktivnosti, ampak večjo verjetnost, da bo kdo šel drugam.
bm1973 ::
Da ne govorimo o tem, da je zakonodajno precej sporen in ti noben podpisan papir s strani zaposlenega ne krije hrbta...
Primer:
1x, že leta nazaj, cirka 25 let, sem moral najti človeka, ki je vsak dan spraznil kartušo na inkjet printerju. Sem ga našel, predal zadevo pravni službi, pa so bili že takrat taki zakoni o osebnih podatkih, da se je pravna služba odločila, da se ne bo ukrepalo. Tisti barvni ikjet smo zamenjali s Č/B lasaercem in je bil mir...
Danes je zakonodaja o varstvu osebnih podatkov še precej hujša...
Primer:
1x, že leta nazaj, cirka 25 let, sem moral najti človeka, ki je vsak dan spraznil kartušo na inkjet printerju. Sem ga našel, predal zadevo pravni službi, pa so bili že takrat taki zakoni o osebnih podatkih, da se je pravna služba odločila, da se ne bo ukrepalo. Tisti barvni ikjet smo zamenjali s Č/B lasaercem in je bil mir...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
enavlaka ::
Te bedarije gredo celo v to smer, da smo imeli na firmi dnevno omejitev 20 natisnjenih strani in je imel vsak svoj uporabniški račun.
johnnyyy ::
Da ne govorimo o tem, da je zakonodajno precej sporen in ti noben podpisan papir s strani zaposlenega ne krije hrbta...
Primer:
Kolikor imam sam izkušnje imaš v podjetjih takšne in drugačne ljudi. Eni so bolj profesionalni drugi manj. Tvoj primer na koncu nič ne pove, saj ne vemo kako je postopala pravna služba in kaj so bili dejanski razlogi, da so odstopili. Ker lahko bi se pokazalo, da niso imeli interesa, ker če bi to delali bi tvegali pa plače ne bi bile nič večje, če pa rečejo da se ne da, potem pač ni treba.

AI-SLOP ::
Je bil kakšen višje rangiran? Nam tudi niso težili nikdar, če ni bilo ekstremno in ni bilo. Kaj bi sploh pribtal, FFS? Ok, ženske očitno vse živo, vidim doma, da samo kompatibilne tonerje kupim vsake toliko časa in se ne spuščam v debate, ker pač ne. Drugače bi bili za 10+ let :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AI-SLOP ()
Je bil kakšen višje rangiran? Nam tudi niso težili nikdar, če ni bilo ekstremno in ni bilo. Kaj bi sploh pribtal, FFS? Ok, ženske očitno vse živo, vidim doma, da samo kompatibilne tonerje kupim vsake toliko časa in se ne spuščam v debate, ker pač ne. Drugače bi bili za 10+ let :)
Glede na to, da so se na tistem tiskalniku vsako uro tiskala poročila za 14 inšpekcij, katerih pregled je firma lahko fasala, je bil tiskalnik pomemben.
Ne primerjaj to s tiskanjem bab doma...

Glede na to, da so se na tistem tiskalniku vsako uro tiskala poročila za 14 inšpekcij, katerih pregled je firma lahko fasala, je bil tiskalnik pomemben.
Ne primerjaj to s tiskanjem bab doma...
Takrat je že bila tako ostra zasebnost na delovnem mestu zapovedana in posledično odobrena kraja pisarniškega materiala za tako pomemben tiskalnik? Po mojem mnenju je moral bit kak pomembnež, njim se hitro pogleda skozi prste.
Pozabil kaj je bil tisti tip tam v proizvodnji, ampak nič posebnega.
Tiskalnik za 200 EUR rešil vse skupaj
.
Včasih je to najboljša rešitev...
Tiskalnik za 200 EUR rešil vse skupaj
Včasih je to najboljša rešitev...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Ja, razumem. Dodaten/namenski tiskalnik je smiselna rešitev. Sem ravno popravljal sporočilo, sem bil prepozen.
Ne dodaten, zamenjan.
Glupi šefi v proizvodnji so pač naročali barvne inkjete. Ker niso nikogar vprašali kaj je potrebno.
Glupi šefi v proizvodnji so pač naročali barvne inkjete. Ker niso nikogar vprašali kaj je potrebno.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Delodajalec je izvedel za moj zaposlitveni razgovor (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13762 (8366) | mirator |
| » | Zahteva za izpis klicev brez dovoljenjaOddelek: Mobilne tehnologije | 7089 (5828) | poweroff |
| » | Službeni mail, ko odideš (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28992 (13952) | johnnyyy |
| » | Orodja za nadzor IT mrež (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13267 (11356) | louser |
| » | Prepoved uporabe FB v privat življenju (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 15167 (13148) | fizikalac |