» »

Delodajalec je izvedel za moj zaposlitveni razgovor

Delodajalec je izvedel za moj zaposlitveni razgovor

1 2
3
»

floyd1 ::

1. Kako je drugje ne vem, a nenapisano pravilo je, da si sodelujoči podjetji v dobrih odnosih ne "kradeta" kadra, zato je vsaj malo čudno, da si (OP) sploh šel v to.
2. Oni pa, če te že povabijo na razgovor (in ti s tem nekako pokažejo, da za njih to vseeno ni problematično), seveda nimajo potem kaj tožarit v tvojo firmo, to je res podlo. Pa čisto možno, da te niso vzeli ravno zaradi točke 1, ampak - to se pove vnaprej. Me zanima, kaj bi tisti glasni "heroj" naredil, če bi njegov zdravnik vsem znancem razbobnal o njegovih zdravstvenih težavah ali kaj podobnega.

Sicer pa - je samo služba. Ni to združitev v stilu "Dokler naju smrt ne loči", a ne?

delavec44 ::

Če se delavec sam prijavi na razgovor, to ni kraja kadra. Pri kraji kadra druga firma aktivno snubi zaposlenega v 1. firmi.
Oz. napišem drugače, če delavec najprej da odpoved in gre šele potem na razgovor na 2. firmo, je pa ok?

floyd1 ::

Pri kraji kadra druga firma aktivno snubi zaposlenega v 1. firmi.

Kako pa naj bi oni (stara firma) vedeli, da ga niso snubili?
Saj imaš po svoje prav, a običajno se firme tega ne grejo, če jim ni res nujno.

IL_DIAVOLO ::

delavec44 je izjavil:

Če se delavec sam prijavi na razgovor, to ni kraja kadra. Pri kraji kadra druga firma aktivno snubi zaposlenega v 1. firmi.
Oz. napišem drugače, če delavec najprej da odpoved in gre šele potem na razgovor na 2. firmo, je pa ok?

Saj v vecini se "snubitev" zgodi, ko se delavec sam ponudi. Noben ne ve, da si nezadovoljen, razen ce jim poves.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

GupeM ::

Snubitev se zgodi brez da se ponujaš. Še posebej, če kot zaposlen veliko delaš direktno pri tej stranki.

delavec44 ::

Točno tako. Vse primere, ki jih poznam so dobili povabila iz lepega. Potem pa pač razmisliš. Če se delavec sam ponuja, to ni več snubitev.

Jaz recimo sem povabilo izkoristil 1 leto kasneje od tega ko je bilo dano. Pri poslovnem partnerju. Po moje je to prednost za obe podjetji, da imaš človeka, ki pozna delovanje na vsaki strani. Vsaj strokovno.

mirator ::

Če v pogodbi o zaposlitvi nimaš konkurenčne klavzule, potem lahko službo menjaš kadarkoli, kamorkoli z vednostjo ali brez vednosti nadrejenih. Če pa imaš konkurenčno klavzulo, pa se ne smeš zaposliti pri konkurenčnem podjetju, celo kakšno leto potem, ko si dal odpoved. Se pa konkurenčna klavzula finančno ovrednoti.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prijava na razpis in višanje plače (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12613478 (9359) fikus_
»

Plačilna lista (strani: 1 2 )

9312198 (9120) FrRoSt
»

Dobra vprasanja za novo delovno mesto (strani: 1 2 )

8113858 (10182) Invictus
»

Kako se obnašati do arogantnega ''bodočega'' šefa? (strani: 1 2 )

6113479 (10942) MIHAc27

Več podobnih tem