» »

čudno obnašanje mojega pc-ja

čudno obnašanje mojega pc-ja

Easx ::

zadnje čase imam problem z tem da se moj pc ugaša ali restarta kar sam od sebe. Ponavadi se to zgodi ko zaženam kak program ali igro in potem iz nje preklopim z pomočjo tipk alt+tab nazaj v winse ali pa ko kaj delam v paintshopu ...

no poleg tega se mi je danes zgodilo da je zmanjkalo elektrike in ko sem hotel rač spet prožgati je ta začel delovati za par sek in se nato sam ugasnil. To je počel vedno ko sem ga prižgal. Nato sem ga za kako uro pustu primiru in ko sem spet probal se je normalno prižgal... to se mi je včasih pogosto dogajalo dokler se ni skuril napajalnik, ampak odkar imam novega se mi je to prvič zgodilo

Zanima me če kdo pozna težavo in pozna rešitev???

sloxl8 ::

Po mojih izkušnjah je to Blaster.worm. Program za odpravo tega črva dobiš na Symantecovi strani. Če se ti računalnik sam ugaša, oziroma napiše, da se bo ugasnil, ne zapri tega sporočila, zaženi inet in poberi programček.

Easx ::

ne ni ta čru! Neki druzga mora bit...

MKrmec ::

Glej če ti računalnik sam odpre en oknčk na sredini enkrana pa se cajt odšteva od 60 >> 0 je to "Blaster" ("Črv neprevidnih ljudi")!!

Če se pa računalnik ugasne takoj in malo pred tem vidiš za delček sekunde moder enkran je nekaj narobe z Windowsi!!

Če se pa ugasne takoj brez modrega ekrana in brez odštevanja je nekaj narobe z hardwerom najpogosteje z napajalnikom!!!

Ampak ne pravim da 100% napajalnik nagaja!!

:))

Easx ::

ok bom še enkrat povedu da čru 100% ni!!!

Predvidevam da je neki narobe z hw. Predvidevam pa da je za to kriva mat. plata, ker ima pokvarjen temp. senzor (100-110c se mi kao greje proc). Sicer sem v biosu onemogočil avtomatski shut down če se temp vzdigne nad 110C, samo lahko da je to krivo. Skratka ima še kdo kako idejo?

MKrmec ::

Ah ampak ti pa si mal KUKU!!!

Če ti da človek primere kaj bi blo lahko narobe se mal počekira in se odgovori!!!!

Pa še neki a si mogoče pomisu da se proc preveč greje in ko si izklopu auto shutdown maš zdej 50% šans da ga boš skuru če senzor slučajno prov dela!!

Pa še neki če maš Athlona XP ti povem da se tko obnaša preden crkne!! IZKUŠNJE!!

8-O 8-O

mikkaa ::

najverjetneje je kriv CPU atlon XP... vendar je tukaj težava ker smo različne procesorje probavali na različnih platah (asus , msi, "no name"). na nekaterih se je sesul večkrat na nekaterih ne (isti procesor)...poskusli smo z XP 2200, 2400, 2600 ...vsi restartajo...

Proizvajalec nekih plat je v popravku za bios napisal tole: ""1. All AMD CPU should function correctly."" ...pa ne delujejo.... od enega osebka pa sem zvedel da so baje AMD jedra zelo občutljiva... torej če si večkrat menjal procesor ali ventilator, je najverjetneje jedro okrušeno, zato procesor ne deluje prav...oz se sesuva ..

Container ::

mene pa zanima, zakaj ti je crknu prejšnji napajalnilk?
-je to, da ti je crknu po tem ko ni blo štroma posledica strele??? al samo slučaj
-prever če maš ozemlitev v štekrju
-kaj si pa delu s termometrom?

Easx ::

Hja prejšnji napajalnik se mi je skuru ob prižigu rač. Nepravilno delovanje senzorja je verjetno povzročilo to da sem že enkrat skuril na njej proc. Nažalost je bilo to ko sem komp prvič sestavil tako da ne vem ali je prej delal ali ni ... Da senzor kaže narobe pa predvidevam zato, ker ga hladi vulcano 7+ na max obratih, in če se hladilnih reber dotaknem z roko so mlačno topla in nikakor ne vroča tudi če imam rač. prižgan več dni ali igram par ur kako igrico...

TriSiX ::

Moj sosed ima 3 mesece starega AMD-ja!

Sem mmu gor vrgel nekaj špilov, mulo,in ostale običajne zadeve! Ima tudi vse upadate in zagotovo nima BLASTERJA ali WELCHIE!


Sedaj se mu že en teden dogaja, da se mu računalnik kar sam od sebe resetira (brez bloo screena) ali pa freezne! Običajno takrat ko dela kaj bolj obremenjujočega, kot so igre ali kaj podobnega!

Zanimivo je tudi, da pride do reseta ob NAV2002 scanu oz. javi napako da pogona ni možno skenirati! V eni izmed misteričnih situacij je bil računalnik celo tako prijazen, da je soseda vprašal, če želi podslati sporočilo o napaki na Microsot, kar je v dobri veri tudi storil in odgovorili so mu, da ima težave z gonilniki neke strojne opreme, ki se menda čudno vede :)!

Jaz pa vem, da temu ni tako, saj sem lastoročno namestil sistem in je vse šibalo brez težav 2 tedna!

Je pa finta, da se takoj na restartu nekaj dogaja, saj se prvih 20s ne žane nobeden program tudi če ga ful naklikaš :)!




Ali je morda kakšen novi črv? ALi ima kdo kašno drugo idejo?


Hvala, vesele praznike!!

mikkaa ::

PROCESOR JE HIN !!!!!!!!!!!!

amd XP... a ne??

Easx ::

hah, jas sem formatiral disk in mi zdaj zoped dela vse normalno. Res pa je da nise še nobenega prog. poganjal ki bolj resno obremeni proc...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ugotoviti zakaj se mi ugasne računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153012 (2665) Jst
»

Ugašanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
81551 (1144) Pyr0Beast
»

Ugasanje racunalnika v igrah!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
381834 (1562) markxxx
»

ugašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
231682 (1274) nonenone
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
29339654 (14636) brainiac20

Več podobnih tem