Forum » Loža » Koliko vnaprej naj začnem iskati stanovanje?
Koliko vnaprej naj začnem iskati stanovanje?
pujsekpepe ::
najemnik356 je izjavil:
Pozdravljeni,
S punco se želiva vseliti v najem do februarja 2027 in me zanima kakšen je zdrav časovni okvir koliko prej naj začneva iskati stanovanja? Ker se s tem nisem rabil nikoli ukvarjati ne vem koliko vnaprej je fajn d azačnem iskati sploh pa ne zdaj ko je nepremičninski trg tak kot je.
Iščeva nekaj za do 1000EUR s stroški(mogoče kakšen evro čez ampak kaj večjega proračuna pa na žalost nimava). Imava pa psa ter 1 avto. Želiva biti v Ljubljani oz. še rajši v okolici Ljubljane zlasti severni del(Medvode, Domžale, Trzin). Glede na zahteve kdaj bi bilo smiselno začeti iskati? Koliko mesecev v naprej?
Imam pa extra vprašanje za vse v najemu z električnim avtom. Je težko najti stanovanje kjer najemodajalec pusti da polniš avto? Imam majhen avto z majhno 30kwH baterijo tako da ga polnim kar preko navadne šuko vtičnice pa me zanima je to problem najti take? Seveda mi je jasno da bodo zaradi avta želeli kakšen EUR več ampak me zanima samo na splošno če ma kdo izkušnje s tem.
Se pa vsem zahvaljujem že v naprej za odgovore. Sva dokaj mlad par in še vedno ugotavljava kako poteka "odraslo" življenje
Mi sicer oddajamo v gaj preserje ima v garazi polnilnico. Vecji problem kot vse ostalo je samo pes.
Pisem iz izkusenj ker se najemodajalci bojimo malih zivali mogoce macka se gre skoz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsekpepe ()
iKst_ ::
Ne smrdi po dreku, smrdi po psu... Če si vajen, gotovo ne moti. Če nisi, moti...
Ne smrdi no. Stanovanje lahko smrdi po psu, če si lenoba. Če redno sesaš dlake, pereš ležišče in igrače in skrbiš za psa, ni težav. Prebeliš stanovanje in dobro očistiš stanovanje, pa nikoli ne ugotoviš, da je bil kdaj pes not.
iKst_ ::
Jaz sem odgovarjal na tole: "...ampak dejstvo je, da stanovanje s psom smrdi." To pač ni dejstvo ampak možnost.
Lahko smrdi, lahko ne. Osebno nerad oddajam stanovanja ljudem, ki imajo živali. Ampak preden oddam, tako ali tako spoznam človeka in se na podlagi tega odločim.
Lahko smrdi, lahko ne. Osebno nerad oddajam stanovanja ljudem, ki imajo živali. Ampak preden oddam, tako ali tako spoznam človeka in se na podlagi tega odločim.
Jaz sem odgovarjal na tole: "...ampak dejstvo je, da stanovanje s psom smrdi." To pač ni dejstvo ampak možnost.
Ta je tezka. Ce dela od doma in je nek hud itjvec ajde. V nasprotnem orimeru je zival 8 ur ali vec ur zaprta notri, plus vonj. Plus to da lahko laja in povzroca probleme sosedom. To je pac realnost
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
To je težka zgodba. Na koncu pa sam pucaš, če najemnik ne zna pucati.
Tudi če plačaš profi generalno čiščenje, včasih spucajo OK, včasih vse smrdi po kemilkalijah, spucano je pa na pol.
Domače živali so super in zmanjšujejo stres in verjetost za infarkt in kaj jaz vem kaj še vse. Ampak biti najemnik z njimi je pa težko.
OP, še en nasvet: absolutno si ne nakoplji na glavo nobenega pohištva, ker je v najemu selitev dejstvo in boš samo revež. TV in morda kvalitetna pisalna miza, to je to...
DeeJay ::
Leta 2021, sem se selil in sem iskal stanovanje z dvema spalnicama, parkingom in da dovolijo dva starejša psa, ki sem ju imel še takrat. Iskal sem LJ in okolico približno en mesec, preklical najmanj 50 oglasov in potem dobil na Kotnikovi v centru vse kar sem iskal.
Najemnina ni bila ugodna, sam nisem imel več zbire, tko da sm mogu stisnt zobe.
Takrat je bilo še dokej veliko ponudbe in še relativno humane najemnine, ne predstavljam si pa to danes.
Najemnina ni bila ugodna, sam nisem imel več zbire, tko da sm mogu stisnt zobe.
Takrat je bilo še dokej veliko ponudbe in še relativno humane najemnine, ne predstavljam si pa to danes.
Don't f with me.
Koliko la danes placujes? Isto kot 21? A nisi ti full on in kripto in zivis na Tajskem?
pujsekpepe je izjavil:
Koliko la danes placujes? Isto kot 21? A nisi ti full on in kripto in zivis na Tajskem?
Tam sem bil 2 leti, potem sem se selil v svojo nepremičnino.
Ne živim še na Tajskem, plan pa je. Sem pa velikokrat tam čez leto.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Kolk bi rabil da zivis na tajskem mesecno? Tam ni vec pocen. Babe ajd so dobre razumem sam mogoce filipini?
pujsekpepe je izjavil:
Kolk bi rabil da zivis na tajskem mesecno? Tam ni vec pocen. Babe ajd so dobre razumem sam mogoce filipini?
odvisno kje želiš bit. Ruralni del SV (Khon Khaen, Udon Thani), kjer želiva bit s partnerko, je dovolj 1000€/osebo mesečno za vse in ti nič ne manjka. Seveda to govorim o nekem normalnem, višji srednji razred in ne luskuznem preseravanju.
Ob morju ali Bangkok je pa vsaj ene 2x tolk. Odvisno od lifestyla, ki ga želiš. Če želiš žurke, alkohol in konstantno jest zuni pol to hitro dvigne porabo.
Drugač pa je trenutno zelo velik porast v Vietnamu.
Don't f with me.
bm1973 ::
Za Vietnam sem slišal, da je trenutno še poceni.
Ampak ne ve se koliko časa bo to trajalo...
Ampak ne ve se koliko časa bo to trajalo...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Drugač pa če se vrnemo k temi, takrat sem za to 70m2 stanovanje dve leti plačeval 1200EUR najemnine in cca 300EUR stroški, ker je bil zelo dobro oskrbovan in praktično nov blok in par let staro stanovanje s parkingom v podzemni garaži.
Danes si niti ne predstavljam, da karkoli podobnega dobiš za to ceno sploh na taki lokaciji 15 minut peš do prešerca.
Pa takrat niti nisem iskal strogega centra, sam ni blo druge izbire zaradi specifičnosti, ki sem jo potreboval, sploh zarad psov. Al niso imel parkingov, al pa niso dovolil živali, pa sem nekaterim celo več ponujal.
Psa sta bila že zelo v letih in ju sedaj žal tudi ni več, praktično sta bolj kot ne cele dneve ležala, razen ko smo šli ven parkrat na dan. Nobenega laježa ali praskanja in podobno.
Preden smo podpisal pogodbo, so lastniki tud želell vidt oba psa kakšna sta in ko so vidl kok sta mirna, so potem dovolil.
Danes si niti ne predstavljam, da karkoli podobnega dobiš za to ceno sploh na taki lokaciji 15 minut peš do prešerca.
Pa takrat niti nisem iskal strogega centra, sam ni blo druge izbire zaradi specifičnosti, ki sem jo potreboval, sploh zarad psov. Al niso imel parkingov, al pa niso dovolil živali, pa sem nekaterim celo več ponujal.
Psa sta bila že zelo v letih in ju sedaj žal tudi ni več, praktično sta bolj kot ne cele dneve ležala, razen ko smo šli ven parkrat na dan. Nobenega laježa ali praskanja in podobno.
Preden smo podpisal pogodbo, so lastniki tud želell vidt oba psa kakšna sta in ko so vidl kok sta mirna, so potem dovolil.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
pujsekpepe je izjavil:
odvisno kje želiš bit. Ruralni del SV (Khon Khaen, Udon Thani), kjer želiva bit s partnerko, je dovolj 1000EUR/osebo mesečno za vse in ti nič ne manjka. Seveda to govorim o nekem normalnem, višji srednji razred in ne luskuznem preseravanju.
Ob morju ali Bangkok je pa vsaj ene 2x tolk. Odvisno od lifestyla, ki ga želiš. Če želiš žurke, alkohol in konstantno jest zuni pol to hitro dvigne porabo.
Udon Ratachani? Tam pri tistem jezeru in meji z vietnamom?
Ja tam je res lepo. Ko sem bil tam ni blo nobenih turistov top izkusnja.
Jurja je kar mal premalo za tam. To se da ze v sloveniji zivotarit s tem. 3 pa ze dobr cez hodis.
Zgodovina sprememb…
pujsekpepe je izjavil:
pujsekpepe je izjavil:
odvisno kje želiš bit. Ruralni del SV (Khon Khaen, Udon Thani), kjer želiva bit s partnerko, je dovolj 1000EUR/osebo mesečno za vse in ti nič ne manjka. Seveda to govorim o nekem normalnem, višji srednji razred in ne luskuznem preseravanju.
Jurja je kar mal premalo za tam. To se da ze v sloveniji zivotarit s tem. 3 pa ze dobr cez hodis.
Udon Thani, ti misliš UBon Ratchathani.Tam še nisem bil, sem pa prevozil velik del severovzhoda.
Tajska ne meji na Vietnam, ampak Laos in Kambodžo.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::
Pri današnjih instant odnosih, je bolš ne vzet kredita, ker se s tem samo zaštihaš.
Punca bo hitro želela kej bolj primernega, kot ji to narekujejo ostale frajle na instagramu in tiktoku. "Pustit luzerja brez denarja in najdt nekoga, ki že ima stanovanje in dovolj denarja, da ji plača vse kar si želi, ker to je edino kar si zasluži."
Vso srečo in upam, da imata pravo ljubezen.
Zal je res tako.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
pujsekpepe je izjavil:
pujsekpepe je izjavil:
Udon Thani, ti misliš UBon Ratchathani.Tam še nisem bil, sem pa prevozil velik del severovzhoda.
Tajska ne meji na Vietnam, ampak Laos in Kambodžo.
Ubon ratachani ja. In ja to je na meji z laosom, sem se zmotil. Golden triangle kjer se sverca drogo. Pejt pogledat.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | oddaja kdo stanovanje(a) tukaj? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 32201 (18056) | Invictus |
| » | Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 139777 (92750) | tommy300 |
| » | Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35149 (29223) | ProGo |
| » | Slovenci hodimo nadpovprečno daleč v službo?Oddelek: Loža | 5957 (5029) | T0RN4D0 |