Forum » Loža » Koliko vnaprej naj začnem iskati stanovanje?
Koliko vnaprej naj začnem iskati stanovanje?
najemnik356 ::
Pozdravljeni,
S punco se želiva vseliti v najem do februarja 2027 in me zanima kakšen je zdrav časovni okvir koliko prej naj začneva iskati stanovanja? Ker se s tem nisem rabil nikoli ukvarjati ne vem koliko vnaprej je fajn d azačnem iskati sploh pa ne zdaj ko je nepremičninski trg tak kot je.
Iščeva nekaj za do 1000€ s stroški(mogoče kakšen evro čez ampak kaj večjega proračuna pa na žalost nimava). Imava pa psa ter 1 avto. Želiva biti v Ljubljani oz. še rajši v okolici Ljubljane zlasti severni del(Medvode, Domžale, Trzin). Glede na zahteve kdaj bi bilo smiselno začeti iskati? Koliko mesecev v naprej?
Imam pa extra vprašanje za vse v najemu z električnim avtom. Je težko najti stanovanje kjer najemodajalec pusti da polniš avto? Imam majhen avto z majhno 30kwH baterijo tako da ga polnim kar preko navadne šuko vtičnice pa me zanima je to problem najti take? Seveda mi je jasno da bodo zaradi avta želeli kakšen € več ampak me zanima samo na splošno če ma kdo izkušnje s tem.
Se pa vsem zahvaljujem že v naprej za odgovore. Sva dokaj mlad par in še vedno ugotavljava kako poteka "odraslo" življenje
S punco se želiva vseliti v najem do februarja 2027 in me zanima kakšen je zdrav časovni okvir koliko prej naj začneva iskati stanovanja? Ker se s tem nisem rabil nikoli ukvarjati ne vem koliko vnaprej je fajn d azačnem iskati sploh pa ne zdaj ko je nepremičninski trg tak kot je.
Iščeva nekaj za do 1000€ s stroški(mogoče kakšen evro čez ampak kaj večjega proračuna pa na žalost nimava). Imava pa psa ter 1 avto. Želiva biti v Ljubljani oz. še rajši v okolici Ljubljane zlasti severni del(Medvode, Domžale, Trzin). Glede na zahteve kdaj bi bilo smiselno začeti iskati? Koliko mesecev v naprej?
Imam pa extra vprašanje za vse v najemu z električnim avtom. Je težko najti stanovanje kjer najemodajalec pusti da polniš avto? Imam majhen avto z majhno 30kwH baterijo tako da ga polnim kar preko navadne šuko vtičnice pa me zanima je to problem najti take? Seveda mi je jasno da bodo zaradi avta želeli kakšen € več ampak me zanima samo na splošno če ma kdo izkušnje s tem.
Se pa vsem zahvaljujem že v naprej za odgovore. Sva dokaj mlad par in še vedno ugotavljava kako poteka "odraslo" življenje
bm1973 ::
Čimprej...
Pa če bosta dajala že jurja na mesec, razmisli o kreditu in nakupu...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
fikus_ ::
Polnjenje avta gre itak na tvoj račun.
Kar takoj išči in pojdi na ogled, da dobiš nekaj kilometrine in občutek, kaj lahko dobiš za ta denar.
Kar takoj išči in pojdi na ogled, da dobiš nekaj kilometrine in občutek, kaj lahko dobiš za ta denar.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
velikBrokoli ::
velikBrokoli je izjavil:
Čimprej...
Jurja na mesec je na 20 let približno 170k kredita. Kaj pametnega dobiš v Ljubljani za tak dnar?
Na 30 let, 200k kredita, obrok, 832 EUR.
https://www.izracun-kredita.si/
Če je temu pagu za verjeti...
Čimprej...
Kar se tega tiče bo tole trenutno najemniško verjetno začasno. Načeloma čeprav ne vem kako to rečt brez da izpadem kot kreten in kot da čakam da familija "dol popada". Ampak trenutno živim s staro mamo in mi je žal da ga jo bom zapustil saj mava dober odnos, ampak načeloma naj bi potem ta hiša padla name. Če se bo pa kaj vmes zgodil pa itak ne vem.
Saj veš kako je pri teh družinskih zadevah kar naenkrat ko se govori o zapuščinski vsi naenkrat v rit lezejo. Tako da 100% se ne zanašam na hišo sem pa kar samozavesten saj mava s staro mamo dober odnos in nama je obema žal da grem, ampak sem pa po drugi strani s punco skupaj že par let in je že čas da stestirava kako nama je če dejansko živiva skupaj
DeeJay ::
Pri današnjih instant odnosih, je bolš ne vzet kredita, ker se s tem samo zaštihaš.
Punca bo hitro želela kej bolj primernega, kot ji to narekujejo ostale frajle na instagramu in tiktoku. "Pustit luzerja brez denarja in najdt nekoga, ki že ima stanovanje in dovolj denarja, da ji plača vse kar si želi, ker to je edino kar si zasluži."
Vso srečo in upam, da imata pravo ljubezen.
Punca bo hitro želela kej bolj primernega, kot ji to narekujejo ostale frajle na instagramu in tiktoku. "Pustit luzerja brez denarja in najdt nekoga, ki že ima stanovanje in dovolj denarja, da ji plača vse kar si želi, ker to je edino kar si zasluži."
Don't f with me.
Načeloma hiša ne bo tvoja, saj ima babica vsaj enega otroka, ki je prvi dedni red in kot tak edini dedič... Vnuk je dedič samo, če so njegovi starši mrtvi.
Boljši test bi bil, da punca pride k babici, da vidiš, kako se obnaša malo v "širši" družini... Ali pa da najameš samo sobo za začetek...
Ker eno leta testa hitro mine, ker si mlad in bosta non stop seksala... Moškemu to malo zmede presojo
. Pač prazna jajca efekt
.
Če si hočeš zagarantirati hišo, imaš dve močni opciji:
- izročilna pogodba -> ostali dediči se morajo strinjati
- pogodba o preužitku -> bullet proof zadeva pred vsemi dediči, tudui če si ti neka tretja oseba...
Boljši test bi bil, da punca pride k babici, da vidiš, kako se obnaša malo v "širši" družini... Ali pa da najameš samo sobo za začetek...
Ker eno leta testa hitro mine, ker si mlad in bosta non stop seksala... Moškemu to malo zmede presojo
- pogodba o preužitku -> bullet proof zadeva pred vsemi dediči, tudui če si ti neka tretja oseba...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Načeloma hiša ne bo tvoja, saj ima babica vsaj enega otroka, ki je prvi dedni red in kot tak edini dedič... Vnuk je dedič samo, če so njegovi starši mrtvi.
Ker eno leta testa hitro mine, ker si mlad in bosta non stop seksala... Moškemu to malo zmede presojo. Pač prazna jajca efekt
.
Hvala za odgovor, ja nisem povedal čisto vse zgodbe saj je zapletena in kar dolga. Gre se za 2 dediča 1 je moj oče drug njegova sestra. Skrbi me za njo kaj se bodo zmenili. Pogovorno smo zmenjeni da vse pade na očeta jaz pa to smatram kot da potem pade name saj se njega ne bojim... bi mi dal še to kar ima sam. Težava je teta, ona je pa zvita sicer na prvi pogled deluje ok. Ampak mene je že parkrat že skušala nategniti za par evrov tako da tukaj je skrb samo da bi padlo na njo. Je pa zdele v kratkem v planu da grejo vsi skupaj do notarja, uredijo da se teta odpove svojemu dleežu,... ampak dokler to ne bo storjeno bom še naprej skeptičen
iKst_ ::
Sicer ne najemam stanovanja ampak ga oddajam. Par mesecev nazaj se mi je najemnik izselil. Dal sem oglas na nepremičnine, naslednji dan sem imel novega najemnika, pa še 3 so čakali v vrsti, če tisti mogoče ne bi vzel. Ceno imam čisto normalno, ni ultra poceni.
Predlagam, da redno spremljaš ponudbo in potem zagrabiš, ko najdeš kaj primernega.
Predlagam, da redno spremljaš ponudbo in potem zagrabiš, ko najdeš kaj primernega.
Pri današnjih instant odnosih, je bolš ne vzet kredita, ker se s tem samo zaštihaš.
Hvala, ampak moram potrkat na les je moja res šparovček in zelo skromna tako da me iz tega vidika ne skrbi preveč. V 3 letih mi ni dala niti 1ga dvoma pa sem načeloma zelo previden in sem vsaj do zdaj zaznal zadeve dokaj hitro. Sicer v večini primerov sem si lagal pa rekel da pretiravam in na koncu nisem naredil nič ampak vsaj zaznal sem pa vedno. Seveda se pa ljudje spreminjajo tko da nikol ne veš kaj bo jutri
Ker eno leta testa hitro mine, ker si mlad in bosta non stop seksala... Moškemu to malo zmede presojo. Pač prazna jajca efekt
.
Pa pozabil odgovort na drugi del. Želiva mal miru pri men doma je tko še sam nimam miru razen če sem v svoji sobi. Stara mama zna bit kdaj hudič. Večinokrat se ugriznem v jezik vem pa če bi moji rekla kaj se pa z njo skregam do konca ker zna biti zlo nesramna. Jaz sem pa načeloma miren, ampak mam nek princip pa meje in vem če bi jih prečkala kar jih ona definitivno bi prej ali slej bi se z njo skregal do te točke da ne bi več govorila po tem bi mi blo pa tud vseeno če hišo polijez bencinom pa zažge.
Sva imela že primere(nepovezani z mojo punco saj jo zelo redko pripeljem domov) kjer je želela izsiljevati češ da je hiša njena,... težak karakter v glavnem
Sicer ne najemam stanovanja ampak ga oddajam. Par mesecev nazaj se mi je najemnik izselil. Dal sem oglas na nepremičnine, naslednji dan sem imel novega najemnika, pa še 3 so čakali v vrsti, če tisti mogoče ne bi vzel. Ceno imam čisto normalno, ni ultra poceni.
Vedel sem da je veliko povpraševanje. Ne pa da je takšno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: najemnik356 ()
Najboljši razlog za dolgotrajno vezo ni otrok, ampak skupen kredit
.
Če bosta šla na svoje, pazi, da ti bo punca plačevala polčovico stroškov...
Če bosta šla na svoje, pazi, da ti bo punca plačevala polčovico stroškov...
Magic1 ::
Sej tako je najbolje in tudi stanovanje kupita skupaj, sta lahko oba lastnika. Če gresta narazen ja pač jasno, da je pol od vsakega. Enakopravnost pa te fore.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Sej tako je najbolje in tudi stanovanje kupita skupaj, sta lahko oba lastnika. Če gresta narazen ja pač jasno, da je pol od vsakega. Enakopravnost pa te fore.
če bi bilo to tako enostavno, se ne bi ljudje potem tožarili po več let, kdo je dal kak evro več za kej. Če imata do evra enake plače, mogoče še gre. Takoj, ko en zasluži več, je pa to že druga zgodba, sploh, če je to ženska.
Soseda sta se nedavno razšla, kako leto je zdej od tega. Ko sta začela sta oba vzela kredit za hišo, ona se sedaj že eno leto pravda, da ker je imela večjo plačo, si zasluži večji delež hiše. Zraven je na žalost vmešan še 6 letni otrok. Njemu konstantno omejuje stike in nagaja na vsakem koraku, čeprav je sodišče odločilo sostarševstvo.
Pač ne pravim, da je povsod tako in da so vsi tako zlobni, pravim samo, da je bolje bit pripravljen prej na vse situacije, pa čeprav si v honeymoon fazi, misliš da bo veza trajal forever in se teb kej tazga nikol ne more zgodit.
No in ko mi sosed zdej to razlaga, je blo točno tako pri njemu in si ni mogu nikol mislt, da bo do tega prišlo.
Kaj je bil razlog razhoda? Veza ji je postala dolgočasna (uradno).
Imejte varovalke in ne brezglavo rint v nepremišljene odločitve.
Don't f with me.
Mogoče je trenutno res najboljša rešitev najem za kakšno leto, da sploh vidita ali sta za skupaj. Tadaj ponavadi poči, ali ko stvari postanejo težje.
Magic
Mogoče je trenutno res najboljša rešitev najem za kakšno leto, da sploh vidita ali sta za skupaj. Tadaj ponavadi poči, ali ko stvari postanejo težje.
Tak je trenutni plan ja. Zdaj sva skupaj ze slaba 3 leta in sva se pogovarjala pa sva oba mnenja da preden bi se porocila in karkol vec si zeliva vsaj 1 leto ziveti skupaj da vidiva kako bo potem. Ce sva kompatibilna se na tem nivoju. Sva na sreco oba taka da se ne zaletavava z glavo v zid in se rada lotiva zadev pocasi pa kolikor se le da premisljeno
Na smrtni postlji pa res ni drugega za ugotovit... Drugače pa lahko čist lepo funkioniraš skupaj na dolgi rok. Seveda pod pogojem, da si našel primerno osebo in obratno ter se noben ne drastično spremeni.
Magic
otago ::
Predlagam, da začneta iskati ali vsaj gresta na kak ogled. Stanje za iskalce je težko.
Pripovedovanje sodelavke. Sestra v Ljubljani kupila stanovanje v slabem stanju. Renovirali so manj kot 6 mesecev. Popolnoma obnovili. Dali oglas na splet. 1200e/m za enosobno stanovanje. Brez živali, garantiranega parkinga, Bežigrad. Oddano in vseljeno v roku 3 dni.
Pripovedovanje sodelavke. Sestra v Ljubljani kupila stanovanje v slabem stanju. Renovirali so manj kot 6 mesecev. Popolnoma obnovili. Dali oglas na splet. 1200e/m za enosobno stanovanje. Brez živali, garantiranega parkinga, Bežigrad. Oddano in vseljeno v roku 3 dni.
bozicek ::
Kar začni iskati ker so dolge vrste
V ponedeljek dali oglas, torek ko je najemnica šla ven ogledi, sredo že podpisano.
Pozabili tisti dan dat oglas dol, telefon pregorel
Grosuplje center/54m/700€ + cca120€ stroški
V ponedeljek dali oglas, torek ko je najemnica šla ven ogledi, sredo že podpisano.
Pozabili tisti dan dat oglas dol, telefon pregorel
Grosuplje center/54m/700€ + cca120€ stroški
Darila letos samo za poredne
Utk ::
EU_zamašek- ::
feryz ::
Uff, spregledal sem, da imata psa.
Jej, jej, bo treba kar kupiti stanovanje. Ali imeti noter psa na črno.
Jej, jej, bo treba kar kupiti stanovanje. Ali imeti noter psa na črno.
Pa kater normalen bo oddal nekomu s psom? Rizik za škodo, ali težave bistveno večji. Sami minusi in nobene prednosti. Razen če hočeš jezit soseda...
Magic
Odvisen kak pes je, bo pa v vsakem primeru nek 2-5 letni otrok nardil več škode in hrupa, kot praktično kerkoli pes.
Don't f with me.
Ne ne bo.
Otrok ne bo z dlako povaljal kavča, spraskal vrat in zasmradil celga stanovanja. Če bo naredil kakšno packo na steni, to se pa itak prebeli.
Otrok ne bo z dlako povaljal kavča, spraskal vrat in zasmradil celga stanovanja. Če bo naredil kakšno packo na steni, to se pa itak prebeli.
johnnyyy ::
najemnik356 je izjavil:
Pozdravljeni,
Dobro je da začneš iskati čim prej. Saj če iščeš ti ni potrebno vzeti, samo boš dobil bolj občutek kaj je na trgu in kaj dobiš za svoj denar.
Pes zna biti problem.
S polnjenjem avta so bolj praktični problemi kot z lastnikom. Ker če si v nekem 5 štuku bloka, ki nima lastnega parkinga direktno pod blokom, pač ne moreš kabla vleči do avta. Tako potem ostanejo samo še pritlična stanovanja, pa da je parking blizu - kar pa je v LJ konkretno omejeno.
oracle ::
Jaz veliko raje vidim psa v najemniškem stanovanju kot otroka. Še raje imam osebo s psom, kot osebo brez otrok ali živali. Zelo poenostavljeno rečeno, imeti psa meni odraža nek nivo organiziranosti in odgovornosti, medtem ko najemnik z otrokom/ki meni odraža ravno obratno. Škodo na stanovanju naredi predvsem nespoštljiv odnos najemnika, ne pa otrok/pes. Spoštljiv bo enostavno pazil in poravnal/popravil morebitno škodo.
Avtor teme bi zame bil idealen najemnik, če bi bil samski s psom
Mlade zveze so pač striktno gledano iz finančnega vidika neugodne/tvegane (za najemodajalca). Pa tudi v trenutni obliki bi bil zelo blizu idealnega najemnika. Kdor pozna trenutne razmere na najemniškem trgu ve, kakšni so običajni interesenti in koliko mnogo jih je. Normalnih praktično ni.
Avtor teme bi zame bil idealen najemnik, če bi bil samski s psom
medtem ko najemnik z otrokom/ki meni odraža ravno obratno
Lahko tole razložiš? :) Če imaš otroka si neodgovoren? Če imaš psa, si avtomatično odgovoren?
feryz ::
Aja, nejemnik z otrokom. To je res drugače kot najemnik z otrokom.
Kvečjemu je neodgovorno, da imaš psa. Čeprav nimaš niti osnovnih pogojev zanj.
Pse v stanovanjih bi bilo treba, tako ali tako, prepovedati.
Ni treba zdaj še enkrat naštevati vseh vzrokov, zakaj bi moralo tako biti.
oracle ::
Jebiga, ne znam pisat. Popravit mi pa ne pusti.
Skratka, kdor je kdaj potipal najemniški trg ve o čem govorim.
Skratka, kdor je kdaj potipal najemniški trg ve o čem govorim.
Tako je, pse je treba ruknit na vrt pa na ketno, da cele dneve lajajo na mimoidoce. Pa se na sprehod ga ni treba peljat, ker se ti fajn poserje pa poscije po tvoji zelenici. Notri ga pa ne bos imel, ker bo tak pes tako ali tako smrdel.
Najemnik z otrokom je bolj siguren, sploh če ga ne odereš z najemnino.
Ko gre otrok v vrtec/šolo, so to dolgoročni najemniki, ki celo kaj sami popravijo v stanovanju. Če jim pustiš...
Malo nižja najemnina (5% od povprečja), pa so noter dokler jim lokacija/velikost ustreza in praktično nič dela z njimi.
Najhujši najemniki so samske ženske z mački/cucki. Nikoli takih. Nobene higiene, ne znajo počistit stanovanja, na koncu vse smrdi po drekih. Tudi njihovih. Sam takih nisem imel, od znancev slišal /pri znancih videl) same slabe stvari. Sploh kopalnice... Jih nočem, tudi če bi del najemnine plačala z rednim seksom...
Zelo poenostavljeno rečeno, imeti psa meni odraža nek nivo organiziranosti in odgovornosti
Haha. Poznam primer ko je prejšni najemnik imel psa, prišel novi, vse super, čez 3 mesce je pa moral zažgat vse cunje. Kar je plačal (čisto pravilno) najemodajalec.
tony1 ::
Pasjeljubce bo infarkt, ampak dejstvo je, da stanovanje s psom smrdi. In da je smrad čez nekaj let, ko gresta oba s psom ven, težko spraviti ven.
Žlahtnik ima not najemnico z otrokom, prva stvar ki sta se jo zmenila je, da bi bili not 4 leta, da gre otrok pol ven iz lokalne šole. Ziher biznis in vsi zadovoljni.
Najemnik z otrokom je bolj siguren, sploh če ga ne odereš z najemnino.
Ko gre otrok v vrtec/šolo, so to dolgoročni najemniki, ki celo kaj sami popravijo v stanovanju. Če jim pustiš...
Malo nižja najemnina (5% od povprečja), pa so noter dokler jim lokacija/velikost ustreza in praktično nič dela z njimi.
Žlahtnik ima not najemnico z otrokom, prva stvar ki sta se jo zmenila je, da bi bili not 4 leta, da gre otrok pol ven iz lokalne šole. Ziher biznis in vsi zadovoljni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Pasjeljubce bo infarkt, ampak dejstvo je, da stanovanje s psom smrdi. In da je smrad čez nekaj let, ko gresta oba s psom ven, težko spraviti ven.
Ne, to še zdaleč ni dejstvo. Zakaj naj bi stanovanje smrdelo? A psu pustiš, da se zunaj po dreku valja, potem gre pa direktno na kavč?
tony1 ::
Ne, to še zdaleč ni dejstvo. Zakaj naj bi stanovanje smrdelo? A psu pustiš, da se zunaj po dreku valja, potem gre pa direktno na kavč?
Ne smrdi po dreku, smrdi po psu... Če si vajen, gotovo ne moti. Če nisi, moti...
vke4XC ::
Ja. Drži, idealno, če ne pride do zaostritev kasneje, zelo pomaga tudi, če se ne trže čisto zadnjega EUR iz denarnice. En moj znanec je ponudil dodatne kapacitete - zaenkrat še sicer niso izkazali potrebe, če bi kmalu želeli tudi kaj za odrasle otroke. Ne poznam vseh podrobnosti, se mi pa zdi, da prav z najstarejšim tudi nekaj sodelujeta v IT.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | oddaja kdo stanovanje(a) tukaj? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 32200 (18055) | Invictus |
| » | Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 139768 (92741) | tommy300 |
| » | Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35149 (29223) | ProGo |
| » | Slovenci hodimo nadpovprečno daleč v službo?Oddelek: Loža | 5957 (5029) | T0RN4D0 |