Forum » Loža » Avstrijska policija ima slabe izkušnje z električnimi avtomobili
Avstrijska policija ima slabe izkušnje z električnimi avtomobili
feryz ::
To ne, ampak s tem čudom je težko slediti normalnemu avtu.
Ni vse v moči in pospeških. Je treba tudi varno voziti in se ustaviti.
Ni vse v moči in pospeških. Je treba tudi varno voziti in se ustaviti.
iKst_ ::
Model 3 Performance je na dirkališču enakovredna BMW M3 v vseh pogledih. Največja hiba so gume, ki se relativno hitro pregrejejo, kar na cesti ni problem. Ni ravno veliko hitrejših avtomobilov na cesti.
Definitivno svetlobna leta pred raznimi Škodami, ki jih uporabljajo trenutno.
brbr21 ::
nejc_nejc ::
Model 3 Performance je na dirkališču enakovredna BMW M3 v vseh pogledih. Največja hiba so gume, ki se relativno hitro pregrejejo, kar na cesti ni problem. Ni ravno veliko hitrejših avtomobilov na cesti.
Primerjava na dirkališču je samo pokazatelj, ne pa realno stanje.
Utk ::
Samo Škoda lahko več ur zasleduje s polnim tankom.
To bo to ja :) Od Celovca na jugu do Linza na severu Avstrije je cca. 250km.
Model 3 Performance je na dirkališču enakovredna BMW M3 v vseh pogledih.
Pa da se razumemo, tudi M3 hudo tone iz generacije v generacijo.
Evo, konkreten test. 1,5 sekunde počasneje na krog kot M3 Competition, na bistveno manj agresivnih gumah. Pri enduro testu je razlika malo večja, ampak tudi tam večji del razlike naredijo cestne "EV" gume.
Primerjava na dirkališču je samo pokazatelj, ne pa realno stanje.
Ne vem kaj misliš s tem. Test na dirkališču pokaže, da se Model 3 Performance pelje odlično tudi po zavitih cestah, kjer pridejo do izraza grip, handling in zavore
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
ZveeZ ::
Jaz policiste razumem.
Zakaj bi imeli malenkost vec dela (polnjenje oz menjava vozila med izmeno), malenkost prevelik avto s premajhnim prtljaznikom, ko pa je na voljo alternativa katero so navajeni?
Tudi sam bi raje izbral performance bencinca ali dizla alpa celo phev za sluzbeno vozilo, ki ga kupi, tanka in vzdrzuje delodajalec:)
Zakaj bi imeli malenkost vec dela (polnjenje oz menjava vozila med izmeno), malenkost prevelik avto s premajhnim prtljaznikom, ko pa je na voljo alternativa katero so navajeni?
Tudi sam bi raje izbral performance bencinca ali dizla alpa celo phev za sluzbeno vozilo, ki ga kupi, tanka in vzdrzuje delodajalec:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Jaz policiste razumem.
Tocno to, zakaj bi se jebali, če ni treba. Enako je bilo pri vseh hibridih v slo državnih firmah, kjer so se vsi vozili na tekoce gorivo.
To pomeni, da žal, ni do uporabnika prijazno.
Test na dirkalisču ni enak voznji po recimo AC z nebroj vozili pred in ob tebi....
Tudi razlika med rezultatom dveh tipov vozil, je odvisna od voznika, zajetega stevila krogov v obdelavo oziroma naročnika preiskave......
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
PluribusUnum ::
Danes je en linkal baterijo v sorodni temi z LiPo karakteristikami s 500x več cikli, to gre že minimalna kapaciteta krepko čez 1:1 kilaža-moč. Nimajo za gume
kow ::
Policiste seveda lahko "razumemo". Ampak, ce so stroski z BEV nizji, bodo pac morali poslusati nadrejene.
Policiste seveda lahko "razumemo". Ampak, ce so stroski z BEV nizji, bodo pac morali poslusati nadrejene.
Itak.
Sledi pa lahko prikrita nepokorščina....
Zgodovina sprememb…
Koliko kilometrov naredi policijski avto letno? Verjetno cirka 30k? BEV so no brainer.
Po moje x2
Tole napise AI:....
Povprečna letna kilometrina policijskega avtomobila: približno 25.000-40.000 km na leto.
Vozila, ki se uporabljajo za specialne naloge ali patrulje na avtocestah, lahko prevozijo tudi 50.000 km ali več na leto.
Zgodovina sprememb…
Mislim, da gre tukaj za nekaj tradicionalnega odpora proti novostim, plus pogosto so ti projekti vodeni prevec birokratsko od zgoraj in se potem vsiljuje kvote ipd. ter ne poslusa ljudi na terenu.
....pogosto so ti projekti vodeni prevec birokratsko od zgoraj in se potem vsiljuje kvote ipd. ter ne poslusa ljudi na terenu.
Tocno to, mora biti za vsako ceno.
V tem trenutku je kristalno jasno, da neka srednja postaja v polhribih potrebuje obe varijanti vozil oziroma pri 100%, EV na AC, drug nacin organizacije.
O podobnostih tudi na naši strani meje raje nebi.
Test na dirkalisču ni enak voznji po recimo AC z nebroj vozili pred in ob tebi....
Tudi razlika med rezultatom dveh tipov vozil, je odvisna od voznika, zajetega stevila krogov v obdelavo oziroma naročnika preiskave......
Ne razumem kaj želiš povedati. Zgoraj je nekdo omenil, da ima Model 3 Performance dobre pospeške, to je pa vse. Jaz sem prilepil test, ki jasko pokaže, da ima poleg pospeškov tudi odlično lego in dobre zavore. Zakaj misliš, da je vožnja po avtocesti nekaj posebnega?
Povprečna letna kilometrina policijskega avtomobila: približno 25.000-40.000 km na leto.
Vozila, ki se uporabljajo za specialne naloge ali patrulje na avtocestah, lahko prevozijo tudi 50.000 km ali več na leto.
V takih razmerah so EVji no brainer. Je pa res, da moraš izbrati vsaj približno primeren avto. Tale avstrijska izbira je na nivoju tega, da vzamejo Renault Twingo za marico.
Vožnja po dirkališču, ter voznja po AC, s civilnimi vozili v prometu, ni primerljiva in to je dejstvo.
Zgodovina sprememb…
Velki ::
Majkemi v članku jasno napisano da se pri 160km/h baterija hitro sprazne (da ne govorimo pri stalnem zaviranju z uporabo običnih zavor) in ti potem en forumski glupač napiše da kdo pa bo lovil kriminalca več ur!!?? Kaj a bodo sedaj policajci točno vedeli ob kateri uri se bo pričel lov in bodo točno takrat imeli 100% napolnjeno baterijo? In še je tega v članku. Vsakemu retardu bi moralo biti že po tako kratkem članku jasno da EVji niso za policijsko delo. In da ne govorimo o električnih gasilskih vozilih. Mislim od kje sploh ideja da bi šli gasilci na elektriko!!!??? Že tiste njihove vodne pumpe verjetno požrejo še pa še nafte, oni se bi pa z baterijo okrog vozili 
Pa če bi jaz danes imel denar za nov avto bi jasno šel na EV, tako da nisem hejter, samo malo logike pa je vseeno še potrebne tudi v tem času AIja.
Pa če bi jaz danes imel denar za nov avto bi jasno šel na EV, tako da nisem hejter, samo malo logike pa je vseeno še potrebne tudi v tem času AIja.
Vožnja po dirkališču, ter voznja po AC, s civilnimi vozili v prometu, ni primerljiva in to je dejstvo.
Se strinjam, vožnja po dirkališču je neprimerno bolj zahtevna za avto. Če se avto dobro obnese na dirkališču, bo par hitrih preletov po AC opravil z lahkoto.
Ampak, če prav razumem ti namiguješ na to, da bremze, ki dobro delajo na dirkališču, ko 100x zaviraš na polno, na avtocesti pri relativno blagih zaviranjih enostavno odpovejo?
Interceptor gledano kot lovljenje z dovoljenjem za "iztirjenje" se mi zdi e-vozilo prava stvar, nobenih hladilnikov pod sprednjo havbo, odzivnost in posledično natančnost manevra "napada" bi mogla bit superiorna.
Majkemi v članku jasno napisano da se pri 160km/h baterija hitro sprazne
Ja, saj to je problem. Da je članek navaden slop.
"hitro" je precej relativen pojem. Pri spodobnih EVjih je s takim tempom mogoče prevoziti 250-300km. Povprečen "lov" pa traja koliko, 10, 20km?
Na tem forumu si dejansko predstavljajo, da se policajem na ac beži s hitrostjo 160 km/h!?
Tako počasi se jaz vozim samo če promet ne dopušča večje hitrosti.
Kruza se s 180 km/h, za dinamično vožnjo mora biti dvojka spredaj. In še kaj za njo.
Tako počasi se jaz vozim samo če promet ne dopušča večje hitrosti.
Kruza se s 180 km/h, za dinamično vožnjo mora biti dvojka spredaj. In še kaj za njo.
Ocitno se pk AC vozis res max 130kmh.
Ko zmanjka argumentov... :)
Na tem forumu si dejansko predstavljajo, da se policajem na ac beži s hitrostjo 160 km/h!?
Nam je jasno, da je dobro imeti avto, ki gre vsaj 250. Avstrijskim policajem očitno ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()

Mato989 ::
Jaz sem pa poučen na forumu od znalcev da so Ev top shit za vse in takoj menjat hmmm
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Odkar je hibrid, se je stanje malo izboljšalo.
Očitno nekaj le doprinese elektro bremzanje. Ampak kaj ko ima elektro le 197 konj. Ok, nekaj vseeno pribremza, da so ploščice malo dlje.
So pa še v sklopu vključenih free servisov, takoj da so mi jih gratis menjali.
Očitno nekaj le doprinese elektro bremzanje. Ampak kaj ko ima elektro le 197 konj. Ok, nekaj vseeno pribremza, da so ploščice malo dlje.
So pa še v sklopu vključenih free servisov, takoj da so mi jih gratis menjali.
Ocitno se pk AC vozis res max 130kmh.
Ko zmanjka argumentov... :)
Nam je jasno, da je dobro imeti avto, ki gre vsaj 250. Avstrijskim policajem očitno ne.
Zakaj zmanjka argumentov. Pri 240kmh, koliko časa ti zdrzi baterija, ki je na recimo na 60%.
Od kdaj laboratorijski rezultati (pista v našem primeru) brez korekcij veljajo v realnem svetu.
Ti primerjaš voznjo z 250+ kmh na PP, ob kamijonih ter civilnmi vozili na desnem pasu z voznjo med profiji na dirkaški pisti.
Ce kdo z bencinarjem bezi 240km/h, lahko pocakajo tudi da mu zmanjka bencina oz. Za takega lahko itak dvignes helikopter. Ko ga dobis, pa ga nalomis kot "rodneya kinga".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Ce kdo z bencinarjem bezi 240km/h, lahko pocakajo tudi da mu zmanjka bencina oz. Za takega lahko itak dvignes helikopter. Ko ga dobis, pa ga nalomis kot "rodneya kinga".To ga ti lahko nalomiš, z gobezdanjem na forumu.
Helikopter pa iz holivudskega filma potegneš.
Tako simpl je to.
Bencina zmanjka pa po kakih 400 - 500 kilometrih. Zna biti da ga bo kaj drugega ustavilo, ne manjko bencina.
Pri 240km/h bencina zmanjka veliko prej. Bolj realno je da bo vozil 200km/h, pri teh stevilkah pa ga ne bos ujel. Ampak saj ga bos posnel s kamerami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Moj požira okrog 17 litrov pri taki brzini.
Tank je pa 65 litrov.
Če kruzaš. Če bi bežal, bi verjetno res malo več. Je le gas do poda ves čas.
Tank je pa 65 litrov.
Če kruzaš. Če bi bežal, bi verjetno res malo več. Je le gas do poda ves čas.
delavec44 ::
Prevoznike migrantov lovijo skoraj vsak teden. Je že toliko normalno, da ne pride v kronike razen v regionalne.
Na vsakem izvozu ga čaka EV, ki ima boljšo neprebojnost zaradi mase. "Ladija" na regionalkah pa tako in tako ne pride daleč.
V kateri rob vozila misliš. Samo masa ni glih vse.
Pike so mislim, da šele pri 176kmh.
Zgodovina sprememb…
Glugy ::
Scaramouche3 je izjavil:
To ni politično korektno govort, sej veš da so prav dobra...
Politično korektno tud ni govort da niso vsa električna vozila enaka.
naj bi izjavil:
Na vsakem izvozu ga čaka EV, ki ima boljšo neprebojnost zaradi mase. "Ladija" na regionalkah pa tako in tako ne pride daleč.
V kateri rob vozila misliš. Samo masa ni glih vse.
Pike so mislim, da šele pri 176kmh.
Italjani so imeli že dolgo nazaj štoparce vhod izhod, o čem se sploh pogovarjamo?
Ti si uletel z maso vozila jaz sem te pa vprašal, kater rob bi nastavil bežečemu manijaku.
Pike pri 176 so se pa nanašale na 1200EUR kazni post visje. Kar pa roko na srce nisem lepo ločil.
Je pa tole veliko boljša temu kot politika spodaj in zgoraj
Pike pri 176 so se pa nanašale na 1200EUR kazni post visje. Kar pa roko na srce nisem lepo ločil.
Zgodovina sprememb…
Zakaj zmanjka argumentov. Pri 240kmh, koliko časa ti zdrzi baterija, ki je na recimo na 60%.
Cca. 100-120 kilometrov. Realno precej več, ker odseki, kjer je možno neprekinjeno peljati s takšno hitrostjo praktično ne obstajajo.
Od kdaj laboratorijski rezultati (pista v našem primeru) brez korekcij veljajo v realnem svetu.
Ti primerjaš voznjo z 250+ kmh na PP, ob kamijonih ter civilnmi vozili na desnem pasu z voznjo med profiji na dirkaški pisti.
Še vedno ne razumem kaj hočeš povedati? Trenutno vozijo Octavije RS (večinoma). Zakaj točno misliš, da je vožnja 250 po avtocesti boljša/lažja/bolj varna z Octavio?
naj bi izjavil:
Ti si uletel z maso vozila jaz sem te pa vprašal, kater rob bi nastavil bežečemu manijaku.
No, pač izpostavil sem NON golob komunikacijo in dobesedno potreba po odstranitvi vozila s cestišča za vsako ceno, drugače se mi ne sanja kako funkcionira vsakdanjik povprečnega policiskega vozila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PluribusUnum ()
IKst
Doseg ima večji. Da ne govorino v mrzlem času. Dovolj močan razlog.
Hkrati je uporabnejši tudi v vukojebini.
Na AC je hitrost z lahkoto, glede na radije 200 do 250kmh.
Doseg ima večji. Da ne govorino v mrzlem času. Dovolj močan razlog.
Hkrati je uporabnejši tudi v vukojebini.
Na AC je hitrost z lahkoto, glede na radije 200 do 250kmh.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | BMW M340d vs i4 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 33297 (31180) | iloveboobz |
| » | Tesla obljublja električni tovornjak in dirkalnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 67863 (60540) | nekikr |
| » | Manjši poskočen avto za na stezo. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 33781 (17093) | krneki0001 |
| ⊘ | Zakaj ni hitrost novih avtomobilov omejena Na 130km/h (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 49265 (43462) | dzinks63 |