Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kje do nadgradnje PICSTART plus programatorja?
Kje do nadgradnje PICSTART plus programatorja?
Highlag ::
Imam PICSTART programator, ki je kar nekaj časa ležal v omari.
Najnovejši MPLAB IDE sporoča naslednjo napako:
This device requires firmware version 2.1.0 or higher.
Očitno bi moral nadgradit programator. Nekaj sem že bral o tem. Ni mi pa jasno, kje pri nas bi lahko dobil nadgradnjo.
Drugače mi ne preostane nič drugega, kot da nekje dobim kakšno starejšo verzijo MPLAP-a
Najnovejši MPLAB IDE sporoča naslednjo napako:
This device requires firmware version 2.1.0 or higher.
Očitno bi moral nadgradit programator. Nekaj sem že bral o tem. Ni mi pa jasno, kje pri nas bi lahko dobil nadgradnjo.
Drugače mi ne preostane nič drugega, kot da nekje dobim kakšno starejšo verzijo MPLAP-a
Brane2 ::
Ne obupuj tako hitro.
Jaz bi poklical na tvojem mestu na podjetje Elbacomp -g. Ivana Pirnata in ga na kratko povprasal, kaj rabis za predelavo. Verjetno bos tam dobil tudi sprogramiran cip.
To v primeru, da potrebnih informacij ne najdes na www.microchip.com
Ziher sem, da so vse potrebne informacije na siteu, je pa vprasanje ce jih bos hitro nasel. Kolikor vem, je treba zamenjati vdelani mikrokrmilnik s sprogramiranim PIC16F877 in kvecjemu dodati en upor (odvisno od serije programatorja).
Ta zamenjava te bo stala mogoce par jurjev, ti bo pa omogocila programiranje bistveno vecjega obsega PICov od starega modela.
Drugace bi se lahko verjetno tudi sam znasel, samo mislim, da ti bo mozakar prihranil kar nekaj iskanja...
Elbacomp (Ivan Pirnat)
tel: 01/583-79-39
Pa povej, da so ti pri reviji "Avtomatika" dali njegovo cifro. Rabim malce reklame...
Jaz bi poklical na tvojem mestu na podjetje Elbacomp -g. Ivana Pirnata in ga na kratko povprasal, kaj rabis za predelavo. Verjetno bos tam dobil tudi sprogramiran cip.
To v primeru, da potrebnih informacij ne najdes na www.microchip.com
Ziher sem, da so vse potrebne informacije na siteu, je pa vprasanje ce jih bos hitro nasel. Kolikor vem, je treba zamenjati vdelani mikrokrmilnik s sprogramiranim PIC16F877 in kvecjemu dodati en upor (odvisno od serije programatorja).
Ta zamenjava te bo stala mogoce par jurjev, ti bo pa omogocila programiranje bistveno vecjega obsega PICov od starega modela.
Drugace bi se lahko verjetno tudi sam znasel, samo mislim, da ti bo mozakar prihranil kar nekaj iskanja...
Elbacomp (Ivan Pirnat)
tel: 01/583-79-39
Pa povej, da so ti pri reviji "Avtomatika" dali njegovo cifro. Rabim malce reklame...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Highlag ::
Hvala za odgovor!
Žal sem že stopil v stik z G. Pirnatom kaka dva dni nazaj tako, da z reklamo ne bo nič
Kaj naredit z nadgradnjo sem že preštudiral. In najlažja varianta je da kupim že sprogramiran PIC. Drugače moram nekje kupiti zahtevan PIC pa še nekoga rabim, da mi go bo zapekel.
Menda dobijo čip drugi teden. No bomo videli.
Žal sem že stopil v stik z G. Pirnatom kaka dva dni nazaj tako, da z reklamo ne bo nič
Kaj naredit z nadgradnjo sem že preštudiral. In najlažja varianta je da kupim že sprogramiran PIC. Drugače moram nekje kupiti zahtevan PIC pa še nekoga rabim, da mi go bo zapekel.
Menda dobijo čip drugi teden. No bomo videli.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bios bad flash - programatorOddelek: Pomoč in nasveti | 1319 (1146) | matter |
» | LCD termometer (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7622 (6610) | julah |
» | COM 1 in PIC programator ne gresta skupaj!?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2588 (2200) | BluPhenix |
» | Programiranje basic stampaOddelek: Programiranje | 1053 (914) | pitagora |
» | a ma kdo mogoce nacrt za WAFER?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2676 (2090) | ricolaTe |