» »

a ma kdo mogoce nacrt za WAFER?

a ma kdo mogoce nacrt za WAFER?

branko_bm ::

a ma kdo mogoce nacrt za WAFER ali pa za programator za te (irdeto, viaccess, seca...) cip kartice lahko mi kar poslje na mail

(priporocljiv kompleten nacrt tudi za vezje...)

hvala v naprej

komentirajte kaj...
kdo ma digitalno satelitsko in kdo gleda pay tv kanale?

ma kdo irdeto seca viacces waferje? kako jih "updata"? ima programator...??? ce je kdo specialec naj se prosim javi

Matko ::

povej kaj te muci!

nacrt za kartico ali programator zanjo?
waferja sta dva, navadni pa gold wafer.
a kartico sploh ze imas,
pa jo imas katero, integrirano ali
navadno, ko imas pic gor nalotan,...
malo bolj podrobno opisi problem pa bo

lp Matko

o lepo da se je nekdo oglasil...

no stvar je taka, imam samo modula (irdeto in seca), dva dni komaj... :)) in HUMAX-a IRCi 5400 (irdeto je v reciverju), ravno danes sem gor zmontiral anteno in pa avomatski rotor... Zdaj pa se rabim wafer in kasneje se programator... Prvo kaksna je sploh razlika med gold in navadnim. Videl sem sicer ze oba... (gold je dosti lepsi in ma vse vgrajeno not...) meni je pomojem zadosti navadni wafer, edino ce gold omogoca kaj vec...? No za wafer bi rad mel nacrt, kaki cip gor pride, pa to... neki eprom ali nekaj takega ne...? nevem nisem ravno elektrotehnik... rad bi nacrt da mi to naredi sosed (ne spozna se na waferje, ce pa mu dam nacrt pa material pa naredi vse zivo (mrtvo)..., omenjal je se nacrt za vezje, da da ploscico v masin (racunalnik) in jo zjetka ali kaj ze...) no tako rabim nacrt za wafer in pa programator, kajti pol se hocem sam menjavat kode na waferju, seveda bi se prilegel se softwear in pa podatek kje naj narocim dele za programator?

oz. imam se eno vprasanje, pri kolegu sem zasledil, da ima doma neki citalnik za te cip kartice 7000sit je dal za njega, z njim si lahko ureja imenik na sim kartici, je mozno s tem mogoce posnet na wafer novo kodo, ali stvar tega ne podpira?

hvala

sb ::

Sicer se ne spoznam tok v karte, sam koker vem je Wafer že mal povozu čas. Jst uporabljam Jupiter 1 tako za Seco kot Irdeto. Stvar deluje ok, čeprav je za Seco po mojem boljš FUN card. Načrt boš najdu na netu, če mal pobrskaš. Ampak ko boš naredu karto, še nimaš nič, moraš jo sprogramirat. Kolega, ki mi to dela ima različne programatorje za irdeo in seco - odvisno od čipovja, ki ga uporabljaš. Te karte so tud autoupdate, da ti prihrani mal dela.

Zanima me a ma mogoče že kdo Jupiter 2

opazil sem, da imaš tud avtomatski rotor jest nimam najboljših izkušenj s t varjanto, tko da mam rajš dva LNBja (19,13) pa še hitrejš dela prgjev je pa tko al tko dost.8-O

še neki sem se spomnu, če maš preveč cajta si raj nared session card (rs232 do pc) pol pa prek PCja dekodiraš. Karta je čist enostavna pa še čipe (2) dobiš na vskem vogalu. edin PC morš met skoz zalaufan. Mimgrede v IRCI5400 moraš tud skrekan softver naložit.

hello!

nasel sem vse nacrte... (i hope so)

za humaxa vem da se da v njega nalozit softwear (samo, a ni to prezahtevno, ima mogoce kdo izkusnje s tem, kajti vedno ko bodo menjali kodo, se mi ga ne ljubi nositi na servis, edino ce stvar sama poisce nov kljuc, ko ga zamenjajo, aja v bliznji prihodnosti pa bom verjetno ze sam nalagal ta softwear, preko nul kabla ali kaj ze je, samo reciver imam komaj tretji dan, tako da se mi zdaj se samo sanja kako vse to poteka)

zdaj pa tale jupiter1
kaj mi lahko malo razlozis v cem je fora?
in se ta funcard, kaksna je razlika med waferjem, jupiterjem in funkartico?

nasel sem nacrte tudi za jupiter1 in funcard

ne sanja se mi kaj dosti, kajti txt datoteke so v italijanscini

se to: kaj v programator se vstavi cela karica? pol mora imeti programator vodilo kot modul? ali kak se updata key, prosim ce mi kdo opise nalaganje kljuca na "wafer" oz kaj pac bo (jupiter, funcard), vem rabis kabel program in programator, kaj pa pol? a izmaknes cip ali pa das celo kartico v (na) programator?

thanx :)

kaj fun card je isto kot tale wafer samo da ma neki drugi cip gor in se potem pac programira z drugim programatorjem (sem ravno videl sliko od te kartice), ta cip se pol izmakne in se vstavi v programator?

to kr ti bom napisu nisem 100% da je vse tko.
Wafer je neumna karta tko kot originalne. Jupiter pa Fun majo pa gor procesor in spomin zato jih lohk sprogramiraš. Ko jo programiraš maš ponavad programataorje take, da daš karto not, seveda pa ni nujno. Odvisno od čipovja (napetosti). Te jupiter pa fun. k jih mam so vse površinsko lotane in moraš met tak programator, da daš karto not. Jst mam gor tak software, da se same updajtajo, kar pa ne pomeni da to ne traja neki cajta. eni menajo kode na pol ure al pa še hitrej (pink). pol jih tud karta iše neki cajta - lohk par minut al pa uro, za grški stream traja kr neki cajta. Seveda moraš pa tud 5400 skrekat (modul), da bo to čital. ko vse to maš pa vedi da še nisi rešen do konc živlenja, ker pač kode menjajo. Dejstvo je tud, da včasih na Nokiji karta dela na 5400 pa ne (smo za irdeto).

Če ni skrivnost ? kje si ga kupu- kok si dal zanjga? in za modul?

hmm kaj si naj zdaj dam delat? wafer, jupiter, funcard? tisti, ki mu bom dal to, da mi naredi se spozna na to, da mi naredi to kar mu dam na nacrtu, samo jaz mu moram zrihtat nacrt, zdaj nevem kateri nacrt mu naj dam, so si podobni (vsaj za mene) a mi lahko tocno poves keri nacrt rabim? (tako za kartico kot programator, oboje bi si namrec dal delat)

glej nasel sem nekaj nacrtov
http://www.sat4all.com/
mislim da je tu skoraj vse
sam se kaj na to cipovje ne spoznam najbolje, zato bi vprasal kateri nacrt zdaj nucam za tole kartico ki se sama "obnavlja" sama isce kljuc in kateri nacrt nucam za navaden wafer (in se to, kaj programatorji so si vsi razlicni, zravaen dolocene, (najboljse za uporabo) kartice bi se imel ustrezen programator za njo)
daj ce sam nimas te robe povprasaj prosim pri tvojem kolegu ki ti to rihta (za nacrte), aja povej ce slucajno prodaja te kartice in pa programator, ce je cena ugodna mu odkupim
najlepsa hvala!

aja cena :) so razlicne (po trgovinah so "malo" drazji, jaz sem ga osebno dobil (kupil) pri enem privatniku (z racunom in garancijo), predzadnjega je imel na zalogi, drugace jih je pa zelo tezko dobiti, cene se gibljejo od 100 do 120ksit, v avstriji bruto 8500ATS, cenejsi so v nemciji..., od koder jih slo privatniki tudi uvazajo, drugace pa so jih kao nehali delat, ker se dajo sprogramirat)

Ta tip, ki mi je zrihtu karto ma okol 5 al pa se kaksen vec programator. On je karto zrisal sam po nekih nacrtih z neta. Karta sprogramirana (Jupiter) je okol 10cukov, FUN je pa drazja k ma drazji procesor pa LEDice. Za seco je sicer FUN kao boljsa sam pol bos mogu met dva programatorja. Po moje je najbolj, če vzameš dve jupiter pa maš mer. tko mam jest. Če boš hotu met pa še viaacces k jim ga je zdej ratal skrekat pol boš mogu met pa eno drugo , k se pa zdej ne spomnem kako se ji reče (tam je poleg SLO in HRT še ogromno francozov). Programator ti lohk zrihtam, k jih tip tud dela, sam ne vem točne cene k tipa nisem dobil, koker se spomnem je tam okol 18cukov. Mam pa zdej se eno verjanto k bi bila mogoce cenej sam se se nismo zmenil. (cene so navzgor zokrožene tko, od oka - verjetno da bi lohk še kej cenej dobu).
Ja, vem da se sprejemniki teško dobijo, sam tuki pr nas vem za ene 4 k so jih prodajal pa me je zanimal kje si ga dobu.
ps. tiste linke še nisem mel cajt pogledat

McNato ::

Načtre za gold wafer (PIC+EEPROM), programatorje, software za programiranje dobiš na link.
Atmel (Jupiter 1) je verjetno res najboljša izbira za Irdeto, še posebej za Humaxos 5400 interni CAM. Po svoje pa je boljši GW, ker imaš zanjo praktično vse skrekane sisteme (Viacess 'še' ne obstaja za Jupiter 1).

LP
Jaka

humaxa sem narocil z idrije, preko salamonovega oglasnika, nek tip (privatnik) jih prodaja

ugotovil sem da ma sosed programator za taksne cipe kot je na fun card

kaj z fun card lahko dekodiras vse kanale? verjetno si bom dal delat fun card, kajti tako nebom potreboal programatorja (si ga bom sposodil...) upam da bo delovalo..

naj se kdo malo pokomentira kaksna je bistvena razlika med waferjem (goldcard), jupiter1 in funcard?

kaksna je cena, enostavnost izdelave, uporabnost, stevilo mogocih dekodiranih kanalov, updatanja novih key-ev, oz. mogoc avtomatski update, enostavnost pripadajocih programatorjev, kje dobiti ves material za programator (in kartico), se da dobit kje vodilo za programator za vstavljanje kartic? ce je kdo sam tak mojster da to naredi, oz ima kolega ki to dela, naj malo poskenira (poslika) vse skupaj in da na net (da bo vse skupaj tudi v slovenscini) :)) ali pa mi vsaj poslje na mail

vse informacije dobrodosle
HVALA, lp!

A ti je tip iz Idrije prodal tud Seco (stavr je v tem da preveri kateri softer mas v seci (1,03 al 1,05) če mas manšega ga lahko na 3 upgrades ce mas pa 5 pol OK - dekodira namrec mal vec prg. Meni ni hotel prodati sam modula ampak je prodal obvezno z karto. Kaksne so tocne razlike med kartam ne vem. Jupiter mi je vsec ker je majhen in imam lahko zaprta vratca pri sprejemniku (majhni otroci ne utikajo prstev v reze). Mislim, da je jupiter tudi ena cenejsih. Res da nimas potem skrekanega Viacessa ampak vsjen sej trenuto nimaš modula še. Sploh pa nastane problem, če daš vse module not. Jest sem probu, pa se obeša, ker če je en prg kodirat v dveh standardih pol ne ve ker modul uporabljat. Mislim da material pr nas sploh ni problem dobit za nobeno stvar tud za vodilo, ta dečko, ki mi je to zrihtu je vse sam naredu in pr nas kupu sam ne morem kej slikat al pa to, ker je tak da od tega mal zasluž pol pa sej veš kako je. Autoupdate so pa tko za Jupiter kot za Seco za wafer pa ne vem. Če najdeš kej zanimivga od jupiter 2 Lohk napišeš ta bi znala bit dost dobra, ker je hitrejša. Jest mam bl mal cajta, da bi poisku. Je pa tko, da bl k je nova stvar manj je softwera zanjo in več maš problemov.

ajd mej se.

ta tip mi je prodal viaccess in ne seco...

kaj fun card dela na irdetu in viaccess-u ali? jutri verjetno nesem nacrt, "mojemu majstru" :)) pa vidimo kaj bo rekel, za material pa nevem, eden mi je nekaj mutil da se pri nas ne da dobiti vodil za vstavljanje kartic v programator, po vsej verjetnosti bom naredil 2 fun kartici, kajti za ta atmelov cip, ki je na funkartici ima sosed programator, je pa ta fun kartica zakomplicirana... kaj ma mogoce ta tvoj kolega mail? mogoce mu kaj napisem, rad bi ga kaj vrasal... (bussines)

OK uzivajte vsi skupaj...
LP!

se to:

se da mogoce ta jupiter (ali pa funcard) updatat brez kakrsnegakoli programatorja? ce je mozno to, da se naredi (zjetka in zlota cip) se vstavi direktno v modul in se na njega avtomatsko nalozi key? ali je pa vedno (vsaj na zacetku) potreben programator?

McNato ::

Za Viacess ne obstaja software za Atmel. Samo za GoldWafer (procesor PIC16F84). Vendar pa programi na Viacess sux proti tistim na Seca. V angleščini ni skoraj ničesar... Moral bi kupiti SECA!

ja saj nameravam kupit seco, samo je modul ful drag (prodaja kdo rabljenega?), kaj pa za irdeto dela fun card?

saj za viaccess bodo verjetno kaj kmalu naredili softwear tudi za funcard... (i hope so)

Sece rabljene po mojem ne boš dobil nič cenej. Je draga ampak je kr neki zanimivih stvari. Ta moj kolega dela to za denar in ne vem če bo povedal kje je to nabavu. Sigurn pa je kupu material pr nas in potem to sestavu.

Kar se programiranja tiče nimam kaj dost pojma (zaenkrat). Mam bl mal časa za te zadeve.

ima mogoce kdo nacrt vezja (za ploscico) za FUN CARD (cip amtel) in pa za WAFER?

ricolaTe ::

Vsekakor vam priporocam FUN kartice ker so Wafer kartice ze zastarele. Z Fun kartico lahko odkoderate vse kodne sisteme, ki so bili do sedaj razbiti- seca1, viaccess1, irdeto1, Betacrypt... (ne da se pa z nobeno kartico - razn originalne seveda- odkodirati novejsih sistemov kot so seca2, viaccess2, videoguard (ki ga uporablja Sky)...) Da lahko Fun kartica sploh funkcionira potrebujete dvoje:
-hef files oz kljuce, ki jih dobite na netu.
Tu morate biti pozorni na vec stvari in sicer: - na koliko casa razlicni providerji manjajo kode-veckrat na dan ali parkrat na mesec. Potem ali dobite kljuce, ki imajo funkcijo AU-auto update-kar pomeni da se vam kljuci automatsko spremenijo.
Vsak kodirni sistem potrebuje svoj modul. Ampak s pojavom 3in1, 5in1, 6in1 moznosti...je odkodiranje veliko lazje. Zato potrebujete recimo Humax 5400 IRCI oz 5400Z, ki je skrekan. Ta receiver ima vgrajen samo Irdeto modul, ampak pa vam najnovejsi patchi ponujajo moznost da ta modul oz recevier simulira tudi 5 drugih dekordnih sistemov-tako lahko v kombinaciji s Fun kartico na katero date 6in1 kode gledate skoraj vse, ce ne prav vse-odvisno od kod, kar je trenutno mozno. Tako moznosti vam nudijo tudi drugi receiverji in pa posebni moduli-kot naprimer Magic Modul.
Trenutno je crna doba piratov, ker vsi pocasi prehajajo na nove kodne sisteme, ki se niso odkodirani oz. javnost za to ne ve. Se pa se vedno da videti kar zajetno stevilo pay tv programov in pa tudi Feedi kjer lahko predvsem ponoci vidite marsikateri ameriski program (NBC, MSG, foxsport...) in pa zelo veliko sporta.

LP

ricolaTe ::

popravekhef=hex

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PIC komunikacija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132167 (1876) maticm
»

Kako diy binarna ura