» »

Zalmanov vodni blok

Zalmanov vodni blok

robio ::

Oj,
Zanima me vaše mnenje o Zalmanovem vodnem bloku ZM-WB2. Cena ni previsoka sam zmogljivost v primerjavi z ostalimi vodnimi bloki, o katerih beremo na Slo-techu (by Eddy, by Morph...) me zanima. Zdej mam Zalmana 7000cu in sm ful zadovoljen ampak bi vseeno šel na vodo.

Hvala
Robi

tiborrr ::

Tale Zalman ima alumijasto ogrodje in bakreno sredico, kar ob kombinaciji z vodo lahko privede do elektrokorozije (vsaj, kolikor sem o tem poucen sam), zato bi se raje takih blokov izogibal. Poskusi s kaksnim Whitewaterjevim, Eddyjevim ali Morphovim, ce se ga kje dobis... Na blokih ne smes sparati.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Tic ::

Maš bloke tudi na www.cool-pc.org.
persona civitas ;>

Sej bolkov je povsod polno, sam bit pameten ker je dobr in ker ni je pa mal težje. Zalman je trenutno najcenejši pa še z navadnim hladilnikom sm bil zlo zadovoljen tko da mi je padel v oči. No sej zdej sem vzel rabljen mk3 blok in upam da bo. Nekje je treba začet pol pa itak skoz nadgrajevanja sledijo ker kao nikol ni dobr.:D
Vseen hvala za odgovore

Robi

DjTonic ::

Jap nikol ni konca,...Pomoje so trenutno best buy bloki od Eddya. Tudi jaz mam trenutno Zalmana 7000A Cu in me mika, da bi počasi prešaltal na vodno, dele še zbiram:D Radiator že mam nagledan od enega starega Yugota>:D

frenk ::

elektrokeroziji se baje lahko izognemo če zadevo ozemljimo:)

morphling1 ::

Kaj sanjate o elektro eroziji. Pokrov je anodiziran ali celo hard coated, tako da ni panike glede erozije, sploh če uporabljaš destilirano vodo in kak G12, ki še dodatno zmanjšujeta ta efekt.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1: no ko si že opazil to temo. Kolk je MK4 bolši od MK3?

Robi

TribesMan ::

Čakte mal. Elektro erozija se dogaja samo, če dva kosa različnih kovin nista v direktnem stiku. Torej, če imata stik samo prek vode. V kolikor je stik fizičen ne bo nobnene erozije, še najmanj pa elektro.

Recimo če pa je primer tak da mate bakren blok in alu radiator, ju pa preprosto povežite skupaj z enim dratom, lahko ju tudi ozemljite če vam paše, sam da sta na istem električnem potencialu, pa ne bo nobene erozije. Elektroerozija se pojavi, šele ko je med dvema kosoma kovine električni potencial različen od nič.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Aha, no, zdaj mi je jasno, zakaj ne more priti do korozije :) Every day something new, a? 8-) No, potem pa se le stegni za njim, pa naj zaupaj kaj njegovo delovanje in overclock, ki ga dosezes...

tiborrr: sej sm že napisal, da sm vzel rabljen blok MK3 od Morpha. Vseen mi je blo pa mal čudn, da bi pr Zalmanu naredl tako traparijo.

LP
Robi

Pardon :8)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti v moji zbirki vodnih blokov! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
645911 (4460) LittleDevil
»

Še naši novi VODNI BLOKI (strani: 1 2 )

525425 (4221) The B
»

vodni blok in CNC ???

433107 (2354) TESKAn
»

še moj vodni blok (spike) (strani: 1 2 )

558305 (6758) WinsuckeR
»

SLK 800 Killer project started :) (strani: 1 2 )

907480 (5044) Keyser Soze

Več podobnih tem