» »

Cena vodnega hlajenja?

Cena vodnega hlajenja?

JIM22 ::

Jaz sem se tudi odločil,da bi si sam naredil vodno hlajenje. Radjator ne bo problem(smetišče v bližini), druge stvari tudi ne.Samo vodni bloki me zanimajo. Kje bi jih lahko dobil? Vidim da jih MORPHLING1 izdeluje, in to zelo dobre.:)) Zanima me kakšno ceno ima. Rabil bi za CPU(burton BOX 2500+), za NB(Plata NF-7) in za grafično(GF4 Ti4200). Vsaj mislim, da se reče NB na plati(tam ko je zdaj ventilator gor). Mogoče kdo ve, kako bi se z njim dogovoril, če bi mi bil pripravljen pomagati.
LP!!

GUFY ::

Piši mu na ZS ali pa mu pošlji mail.:D

boštjan ::

JIM22,mislim da je Eddy v večjem zamahu pri izdelavi blokov.

morphling1 ::

Zakaj bi to mislil Boštjan :)

Hmm kako bi stopil v kontakt z mano, btw a me je res tako težko najti :) klik na moj profil oz. ime ime in pod osebno imaš podatke, ki jih iščeš :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

iskra ::

opažam da precej ljudi sprašuje za cene morpha in eddya na tem koncu foruma - kaj pa če bi prilimali eno "sticky" temo glede cenovne politike in uporabe zasebnih sporocil v ta namen? :\

boštjan ::

morphling1,brez zamere,a kolko se spomnim si sam rekel,da je eddy v večjem zamahu pri izdelavi novih blokov;)

JIM22 ::

Vceraj sem najdo od eddy-ja domačo stran. Vidim, da on tudi dela dobre bloke:)). Zdaj me samo zanima kdo bi ponudil bolšo ceno. Hecam se. Morphling1 mi lahko poveš mail,da se zmenma.
Sorry sem že najdo.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JIM22 ()

GUFY ::

JIM22: pa sej ti je dal link! Klikni na "osebno" , tam je pa njegov mail.>:D >:D

JIM22 ::

Hvala vam.
Zanima me, če bi lahko mogoče dal dva radijatora skopaj? Kar mam v kišti premalo prostora, si bom zrihtal radiator kar zunaj. Na desni stranici(tam ko se ne odpira). Ker je dost prostora bi lahko dal dva(od lade). Mogoče kdo ve, če s tem kaj pridobim(na temp.). Aja, pa kako mora stat? Pokonc, al je lahko ležeče(eden proti drugem)?

frenk ::

ja ti kar daj dva, ker bo bolje...pa vzporedno jih veži...pozicija ni pomembna, pomembno je, da na radiator piha čimhladnejši zrak:)

JIM22 ::

Zakaj vzporedno? Ne bi blo bolš, če bi bla zaporedno. Najprej čez enga noter, pol pa na drugi strani ven in v drugega? Če bi jih dal zaporedno, rabim y člen, a ne?
Za pumpo sem imel v mislih Hydor Seltz L30, centrifugalna črpalka, retail(1200l/h). Mislim,da bo dost močna, če tako naredim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JIM22 ()

frenk ::

če vežeš zaporedno nič ne profitiraš, ker če vežeš vzporedno se voda počasneje pretaka in se bolj ohladi, poleg tega pa ni takega upora za tok vode

JIM22 ::

Aha, sej maš prav.:)) Kaj pa pumpa bo dobra? Kolko ventov pa pol rabim? NA vsak radiator 2? Bo dost? Kolko pa misliš,da bodo kej pršli bloki? Gledal sem na cool-pc pa so kar dragi.;(

frenk ::

jap bloki so dragi nažalost...praš koga če ma mogoče kaj rablenga...pumpa bo vredu, sicer mam tud jest tako ampak zaenkrat počiva v omari:(...glede ventov je pa tko...jest sm mel na enem radiatorju 6 8cm ventov, povečini pa folk daje 2x12cm vente...odločitev je tvoja:)

A1eN ::

Js pravim tko da raskiri tistih par jurjev.Ti ne bo žal.Procesor ter ušesa ti bodo hvaležna.

JIM22 ::

Zanima me še do kolko bom pol lahko procesor navil. Zdaj ga imam na 2300MHz iz 1833MHz z standardnim hlajenjem. Greje se pa nekje do 57C full load. Bi šlo pol čez 2600?:D

GUFY ::

Odvisno od voltaže.
Meni je z vodni uspelo pracesor naviti za cca 200 MHz več kot prej.:D :D

Tic ::

JIM22: Jah odvisno a ne. Moj 1700+ gre z 1.75 (dut3c!) na 2200mhz, za 2350 pa rabi 2v!

Ps, poglej Zasebna Sporocila.
persona civitas ;>

JIM22 ::

Ja sej ,je res. Zdaj trenutno ga imam na 2280 in nap na 1.8V saj mislim al pa 1,775V. Dela brez problemov. Zaniam me še napajalnik. Kdaj vem, da bo preslab? Ko zakiha?:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

water cooling

Oddelek: Kaj kupiti
191244 (1002) joker16_7
»

Še moje vodno (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
614933 (3337) Racko
»

omišljujem si vodno.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505016 (3372) tiborrr
»

Najboljsi vodni blok za CPU (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
625092 (4107) Phoebus
»

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19110962 (7671) Fury

Več podobnih tem