» »

varno odstranjevanje USB

varno odstranjevanje USB

polozweii ::

Z diskom sem dobil Win 10 in ga ponastavil na začetne. Naknadno sem se sprehodil po nastavitvah in izklopil nekaj stvari.
Danes priklopim USB in prenesem fotko. Ko želim na koncu kliknit na varno odstranjevanje USB opazim da tega ni v spodnjem desnem koncu.
Sem pomotoma izklopil-kje?

mtošev ::

Kristalna krogla pravi:

Mogoče ja, mogoče ne

Nazz ::

Unix (in vse kar je kopirano po njem) rabi varno odstranjevanje naprav.
Windows tega ne rabi. Ko konča kopiranje, cukneš ven flash drive (USB po domače).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nazz ()

Nekoč so učili da je varno odstranjevanje za vsak primer če se ne bi do konca prekopiralo.
Bolj varno bi se počutil če bi bilo to še naprej na voljo spodaj v kotu ekrana.

beta1 ::

Saj je to še zmeraj na voljo, tudi v Win11.
Huawei LTE CPE master.

beta1 je izjavil:

Saj je to še zmeraj na voljo, tudi v Win11.

V mojem Win10 ni. Kje to vklopim?

Nazz ::

polozweii je izjavil:

Nekoč so učili da je varno odstranjevanje za vsak primer če se ne bi do konca prekopiralo.

Sej imaš pri kopiranju datotek odprto okno, kjer ti kaže napredek. Ko je konec, je kopirano.

Na mrežni server tudi vržeš datoteke poljubne velikosti, pa ko po par urah neha kopirat, se server sam da v standby, menda ga ne greš varno odstranjevat?

Za placebo občutek, pa ja, še vedno je na istem mestu kot je bil vedno.
My PC, desni klik na željeni disk in eject/izvrzi.

beta1 ::

Taskbar settings > Other System tray icons > Safely remove Hardwar and Eject Media > ON
Huawei LTE CPE master.

beta1 je izjavil:

Taskbar settings > Other System tray icons > Safely remove Hardwar and Eject Media > ON

Ne morem spreminiti ker so vse nastavitve za opravilno vrstico ne vem zakaj osivljene-zamrznjene.

mihagr ::

Polozweii
Kaj zate pomeni " z diskom sem dobil win 10". Ali je to disk z drugega računalnika. In poitem si ponastavil windowse na "začetno stanje". Si tako naredil. Windowsi niso aktivirani (neveljavna licenca), več funkcij je onemogočenih, tudi nastavitve oroidne vrstice.
Lp

mihagr je izjavil:

Polozweii
Kaj zate pomeni " z diskom sem dobil win 10". Ali je to disk z drugega računalnika. In poitem si ponastavil windowse na "začetno stanje". Si tako naredil. Windowsi niso aktivirani (neveljavna licenca), več funkcij je onemogočenih, tudi nastavitve oroidne vrstice.
Lp

Aha to bo.
Ima kdo pri roki nelicenčno desetko in pogleda če je pri njem isto sivo? Taskbar settings > Other System tray icons > Safely remove Hardwar and Eject Media

Na prejšnjem Win10 se mi je zdelo veliko manj posivljenega. Ima to veze s starejšimi/novejšimi verzijami ala 20H2, 22H2 ? Ali zaradi verzije Enterprise ltsc?

mtošev ::

Prosil bi te, da si aktiviraš windowse. Če temle navodilom ne blo šlo slediti potem bom zahteval umik tvojega MENSA članstva.

https://massgrave.dev/

mtošev je izjavil:

Prosil bi te, da si aktiviraš windowse. Če temle navodilom ne blo šlo slediti potem bom zahteval umik tvojega MENSA članstva.

https://massgrave.dev/

Kako boš zahteval umik članstva katero ne obstaja?

GizmoX ::

Nazz je izjavil:

polozweii je izjavil:

Sej imaš pri kopiranju datotek odprto okno, kjer ti kaže napredek. Ko je konec, je kopirano.

Na mrežni server tudi vržeš datoteke poljubne velikosti, pa ko po par urah neha kopirat, se server sam da v standby, menda ga ne greš varno odstranjevat?

Za placebo občutek, pa ja, še vedno je na istem mestu kot je bil vedno.
My PC, desni klik na željeni disk in eject/izvrzi.

Če imaš zunanji trdi disk s 256MB predpomnilnika, nanj kopiraš pa 64MB/s, imaš 4 sekunde, ko so podatki preneseni na napravo (okno z napredkom izgine), ne pa še fizično zapisani na same magnetne plošče.
Če ga takrat izklopiš iz računalnika, disku vzameš napajanje, zato ne more do konca zapisati podatkov iz predpomnilnika.

To lahko tudi spremeniš:
Upravitelj naprav - želeni disk oz. naprava - desni klik - Lastnosti - zavihek Pravilniki:
 Pravilnik pisalnega predpomnilnika

Pravilnik pisalnega predpomnilnika

Sicer pa ja - My PC, desni klik na željeni disk in eject/izvrzi.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

adapter za disk

Oddelek: Strojna oprema
13897 (466) c23po
»

težave z zunanjim diskom

Oddelek: Strojna oprema
71547 (1348) MIHAc27