» »

adapter za disk

adapter za disk

polozweii ::

Lani sem na Aliex.. nabavil adapter za 2.5" HDD na USB. Skoraj identičen na spodnjem linku.
Ko izberem Varno odstranjevanje USB, se pokaže: Eject ANKEJE USB 3.0. Kdo kaj zakaj ANKEJE? Je to ime kitajskega adapterja?
Sprašujem se če ima lahko tak kitajski kos plastike vohljaški pristop do diska, računalniške opreme...
Dosej sem uporabljal podoben adapeter znotraj ohišja za disk in se ob varnem odstranjevanju ni pojavilo ime.

https://www.aliexpress.com/item/1005008...

bbbbbb2024 ::

polozweii je izjavil:

Lani sem na Aliex.. nabavil adapter za 2.5" HDD na USB. Skoraj identičen na spodnjem linku.
Ko izberem Varno odstranjevanje USB, se pokaže: Eject ANKEJE USB 3.0. Kdo kaj zakaj ANKEJE? Je to ime kitajskega adapterja?
Sprašujem se če ima lahko tak kitajski kos plastike vohljaški pristop do diska, računalniške opreme...
Dosej sem uporabljal podoben adapeter znotraj ohišja za disk in se ob varnem odstranjevanju ni pojavilo ime.

https://www.aliexpress.com/item/1005008...

Ni se to za sekirati. Če pa uporabljaš opremo za poslovno rabo, pa če nisi siguren v to, kaj za opreme je, ne kupuj na Kitajskem.
Vsaka USB naprava ima device ID in če sama naprava ima implementiran CDC dostop (USB communications device class) @ Wikipedia potem če uporablja gonilnik, ki je že v windows (linux). Če pa se USB naprava ne odziva ustrezno, pa se sproži iskanje gonilnika. Idealno je to gonilnik, ki je že v Windows, torej ima gonilnik podpisan s strani Microsofta.

Če pa ti moraš gonilnik posebej nalagati pred prvo rabo in le-ta nima uradnih posodobitev, potem pa je to že kar čudno.
Dostikrat je tako, sploh pri Kitajcih, da sicer piše na škatli naprava X, ampak USB kontroler v napravi ima nek device ID, nekaj čisto drugega. To večinoma dela, včasih pa kaj noče. Še posebej, če ima device ID, ki bi moral delati z univerzalnim gonilnikom, pa noče.

Gonilnik potem izpiše ime enote, kot on pač ta device ID pozna. Kot rečeno, pogosto prodajajo X stvari, noter pa je USB kontroler, ki ga potem gonilnik prepozna in izpiše eno ime.

Vohunsko opremo pa je seveda najlažje skriti v USB, ni zaman, da recimo eni corporate uporabniki bodisi USB sploh ne uporabljajo ali pa samo iz znanih virov.

Če delaš kakšne kritične stvari, tega ne uporabljaj, če pa je tako za domačo rabo, dokler bo delalo, pač to uporabljaj.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Vsaka USB naparava ima neko ime in pri vklopu in izklopu pri meni napise to ime.

Imam nekaj razlicnih SATA-USB adapterjev in vsak ima drugacno ime. Npr: en ima ASMT 2115 device.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cvrtnik na vroč zrak (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5921933 (406) jinpoilkj
»

LEGO kocke - akcije, popusti itd. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12113600 (872) avani12
»

Ponaredki Makita 18b baterij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
623517 (709) floyd1
»

RAM in flash tretjino dražja

Oddelek: Novice / Pomnilnik
253011 (630) WizzardOfOZ
»

Naredil sem Las Vegas - permanent LED light dim

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
16876 (532) Opkow

Več podobnih tem