Forum » Loža » Zavarovalnica kljub polnemu kasku zavrnila izplačilo škode - kaj lahko storim?
Zavarovalnica kljub polnemu kasku zavrnila izplačilo škode - kaj lahko storim?

kriptobog ::
111111111111 je izjavil:
Ne bom tu postal slik, saj mnenje online ljudi glede vira poškodbe nima nobene teže.
Očitno ima zavarovalnica prav. Ne pustijo se vsakemu speljati na led.
In kaj točno je point tvojega povsem nekonstruktivnega in odvečnega komentarja? Obtožuješ me goljufanja, na osnovi česa? Škoda je legitimna in prijavljena, jasno je samo, da želi zavarovalnica šparati. Izhodišče teme je, kaj storiti, ko si mnenja, da si bil krivično obravnavan - ne na pamet metanje sodbe naključnih Ganonov. Me kalibri tvojega kova vedno znova spomnete, zakaj se izogibam temu forumu ...
Kaj pa točno pričakuješ od anonimnosti interneta.
Da bomo jokali skupaj s tabo. Na dani dopis, ki si ga dobil spiši pritožbo in pošlji zavarovalnici. Še prej se za 100€ posvetuj z odvetnikom.
Jokaj pa doma mami. Dost konstruktivno?
Saj ne rabi odvetnika. Niso mu ravno zavrnili kot pise ojn. Zavrnili so mu kritje iz naslova parkinga, krijejo mu pa z naslova kaska. Samo odbitna ga moti ane

LeQuack ::
Nekatere zavarovalnice imajo tako, da če ti zavrnejo enkrat, potem ne moreš še enkrat uveljavljati, tudi če hočeš plačati odbitno.
Quack !

delavec44 ::
111111111111 je izjavil:
Ne bom tu postal slik, saj mnenje online ljudi glede vira poškodbe nima nobene teže.
Očitno ima zavarovalnica prav. Ne pustijo se vsakemu speljati na led.
In kaj točno je point tvojega povsem nekonstruktivnega in odvečnega komentarja? Obtožuješ me goljufanja, na osnovi česa? Škoda je legitimna in prijavljena, jasno je samo, da želi zavarovalnica šparati. Izhodišče teme je, kaj storiti, ko si mnenja, da si bil krivično obravnavan - ne na pamet metanje sodbe naključnih Ganonov. Me kalibri tvojega kova vedno znova spomnete, zakaj se izogibam temu forumu ...
Kaj pa točno pričakuješ od anonimnosti interneta.
Da bomo jokali skupaj s tabo. Na dani dopis, ki si ga dobil spiši pritožbo in pošlji zavarovalnici. Še prej se za 100€ posvetuj z odvetnikom.
Jokaj pa doma mami. Dost konstruktivno?
Saj ne rabi odvetnika. Niso mu ravno zavrnili kot pise ojn. Zavrnili so mu kritje iz naslova parkinga, krijejo mu pa z naslova kaska. Samo odbitna ga moti ane
Samo naslov teme je pa zavajajoč.

telexdell ::
Nekatere zavarovalnice imajo tako, da če ti zavrnejo enkrat, potem ne moreš še enkrat uveljavljati, tudi če hočeš plačati odbitno.
A ti, ko prijavljaš škodo rečeš, po kateri točke police ti jo naj upoštevajo? Kaj pa, če se zmotiš in bi bilo kaj drugega ugodneje zate? Sam namreč prijavim škodo in ko dobim dopis zavarovalnice se z njim strinjam ali pač ne- in navedem zakaj ne. Mene zanima le odškodnina in stroški, katere bom imel zaradi nezgode ne pa po kateri točki mi izplačajo najugodnejšo odškodnino zame.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Legon ::

starfotr ::
https://vozimse.si/cpp/prometna-nesreca...
Lahko pridejo. Ni pa treba, da pridejo. Ampak ja, kot je splošno znano, smo Slovenci bolj papeški od Papeža in kličemo policijo za vsako praskico. Čeprav nikakor ni nujno, da obvestiš kogarkoli od pristojnih organov, razen da izpolniš evropsko poročilo.
Lahko pridejo. Ni pa treba, da pridejo. Ampak ja, kot je splošno znano, smo Slovenci bolj papeški od Papeža in kličemo policijo za vsako praskico. Čeprav nikakor ni nujno, da obvestiš kogarkoli od pristojnih organov, razen da izpolniš evropsko poročilo.

In ko pridejo ti še kazen napišejo. Če že zavarovalnica pogojuje izplačilo kaska za nesrečo po lastni krivdi s policijskim zapisnikom. Tako da si 2x oškodovan.

Kaj ima sedaj to blodenje s tvojo izjavo o tem, da zavarovalni pogoji ne morejo bit nad zakonom?
In ko pridejo ti še kazen napišejo. Če že zavarovalnica pogojuje izplačilo kaska za nesrečo po lastni krivdi s policijskim zapisnikom. Tako da si 2x oškodovan.
Kakšno kazen ti točno napišejo, če ti nekdo opraska avto na parkirišču?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

bbbbbb2024 ::
Zavarovalnice imajo neka pravilo do katere mere upostevajo poskodbe kot poskodbo s parkirisca. Zelo gleajo lokacijo samo poskodbe in tip poskodbe. Tecni so pa zato, ker folk podrajsa avto na kaksen kolicek, skarfo ali karkoli in grejo uveljalvjati parking, ker je brez odbitne fransize.
Poglej, tvoja izjava zveni tako smešno, da ti predlagam, da se postaviš pred ogledalo in 3x prebereš, kar si napisal, ker boš potem mogoče potem razumel smešnost tvoje izjave.
Ker razumem, da ne razumeš, ti bom dal dva primera, ki sta se meni zgodila:
Računalniške miške smo imeli že strošene, ter smo kupili 5 novih. Nič posebnega, Logitech, na žico. Štiri so delale brezhibno, peti pa ni delal levi gumb. Miško vrnemo nazaj, kot reklamacijo. Vračal je moj sodelavec, ki je en tak miren tip. Najprej je bila reklamacija zavrnjena, češ, da smo miško zmočili, oz. polili. Ko smo miško pod mikroskopom pregledovali, ni bilo niti sledu, da bi bila kakšna koli sled tekočine. Nakar prodajalec zopet ni hotel vzet miške, ker da je nemogoče, da se je mikrostikalo pokvarilo, verjetno nam je miška padla na tla. Ko smo pod mikroskopom pogledali, da nima niti praske, nas je obtožil, da smo namerno polomili levo tipko.
Nakar me sodelavec ves razburjen pokliče, razloži, da nočejo miške vzeti nazaj na reklamacijo. Nakar sem rekel, da ko pridem tja, jih na licu mesta obtožim goljufije, pokličemo pač policijo. Nakar so nejevoljni vzeli miško v reklamacijo. Nakar smo jim razložili, da miška ni delala od začetka ne, da gre za DOA, ter hočemo novo tako isto. Nakar smo miško dobili. Smo pa dobili jezen pogled, da bodo oni miško "odprli" in videli kaj je z miško. Nikoli več nismo slišali od njih, če so "odprli" miško.
Glej, nauk zgodbe:
Če nimaš prav dokazov, da je nekdo goljufal, se pravi prič, ki so videle, da je nekdo zapeljal v količek, da je nekdo polil miško ali jo razbil - molči. Ker je to čista špekulacija, oz. klevetanje osebe, ki je prišla k tebi v dobri veri. Za katero se skriva dejstvo, da zavarovanice iščejo vse načine, da ne bi plačale.
Imel sem primer poškodbe na parkirišču. Nekdo je poškodoval pokrov od goriva, pa še vrat od rezervoarja in ključavnico (notranjo) je bilo potrebno zamenjati. Seveda so me na zavarovalnici odpikali, to ni dotik avta. Niso pa vedeli, kaj bi naj bilo. Ampak so kar zavrnili.
Pridem nazaj na firmo, povem kaj se je zgodilo, je imel eden od plastičarjev kamere, nekaj so mu material kradli, pa je rekel, da lahko pogledamo. Res pogledamo, nek kamion je s kesonom zadel točno v moj pokrovček. Na žalost jem to bilo že precej daleč za kamero in se tablica ni videla.
Grem takoj nazaj na zavarovalnico, nažrl sem cenilca in mu stalal vse živali po spisku. Sem mu rekel, da naj gre gledat posnetek, da ga čakajo tam, za zdaj ga ne bom prijavil za goljufanje v zavarovalništvu, če pa ne bo spesnil cenilnega zapisnika, pa ga prijavim na AZN in naj mu vzamejo licenco.
Ter je spesnil zapisnik.
Glej, tako kot so odpikali mene, lahko čisto zares odpikajo vsakega. Nimajo dokazov za to, ampak če se jim ne plačuje, si preprosto izmislijo nekaj. To se ne sme delati. Implicitno so te obtožili, da goljufaš.
Danes, da pridem na zavarovalnico, da me odpikajo, češ, da to ni poškodba na parkirišču, to jih bo moj odvetnik čakal. Ne pustim se več niti malo.

V tem kupu nakladanja si spregledal eno dejstvo - za poskodbo vozila si imel posnetek.
Spor z zavarovalnico sodi med civilno pravne delikte, kjerzmaga tista stran ki bolj preprica sodnika. Prit tem da je vecji del dokaznega bremenena na tozniku. Tako da ja, ce imas posnetek iz katerega izhaja, da ti je vozilo na pakririscu poskodovalo tretje vozilo, potem je dokazni postopek enostaven.
Petelinjenje o tem kdo bo zgubil licence, pa prihrani za lokalno gostil.
Spor z zavarovalnico sodi med civilno pravne delikte, kjerzmaga tista stran ki bolj preprica sodnika. Prit tem da je vecji del dokaznega bremenena na tozniku. Tako da ja, ce imas posnetek iz katerega izhaja, da ti je vozilo na pakririscu poskodovalo tretje vozilo, potem je dokazni postopek enostaven.
Petelinjenje o tem kdo bo zgubil licence, pa prihrani za lokalno gostil.

pol3ni ::
No jaz sem omenil na zavarovalnici da so me v avtošoli učili,da je evropsko poročilo enakovredno policijskemu.Odgovor je bil,da s stališča policije to drži,stališče zavaravovalnice pa je,da če nočem imeti težav naj pokličem policijo

Pithlit ::
No jaz sem omenil na zavarovalnici da so me v avtošoli učili,da je evropsko poročilo enakovredno policijskemu.Odgovor je bil,da s stališča policije to drži,stališče zavaravovalnice pa je,da če nočem imeti težav naj pokličem policijo
A to je ista buča kot una da za policijo je kul če nisi ravno 0,0... Za zavarovalnico pa ne?
Life is as complicated as we make it...

Ko so mene iz zavarovalnice pozvali k razjasnitvi okoliščin prometne nesreče in me vprašali zakaj nismo klicali policije, sem jim odgovoril, da sva se s človekom na drugi strani vse korektno zmenila in da za nesrečo I. kategorije ni potrebno klicat policije. In od takrat naprej me niso nič več spraševali.

endelin ::
Starfotr: ta prijazen človek lahko še vedno izpodbija evropsko poročilo kakor vem. Saj v 90% primerih tega ne bo samo lahko naletiš na sluzavca

111111111111 ::
Starfotr: ta prijazen človek lahko še vedno izpodbija evropsko poročilo kakor vem. Saj v 90% primerih tega ne bo samo lahko naletiš na sluzavca
Jap tudi, če imaš podpisano evropsko poročilo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Če ne vidiš razlike v dokazni vrednosti med EU poročilom in policijskim zapisnikom, je boljše bit tiho, kot delat bedaka iz sebe.

barakus ::
Sam imam slabe izkušnje z Generali v smislu, da smo plačevali določena zavarovanja (hiša, avto, zdravje) v dobri veri, da imamo marsikaj pokrito (glede na besede agenta). V vseh treh primerih, ki so se pripetili recimo v zadnjih 10 letih, zavarovalnica ni hotela izplačati nič ker je bil nek drobni tisk. Posledično zavarovanja nismo podaljšali. Vsaka šola nekaj stane in morda bo kdo tu rekel da smo si sami krivi ker nismo brali drobnega tiska. Meni se tak način prodaje polic z agenti, ki ti dajo občutek lažne varnosti, nepošten in nemoralen.

Predvsem ste ljudje, ki sklepate zavarovanje škrti - ne glede na izbiro zavarovalnice.
Agent ni svetovalec. On je prodajalec, ki mu je edina motivacija prodati čim več zavarovanj za čim višjo ceno.
Svetovanja se plača. Obstajajo podjetja, ki to delajo. Brezplačna svetovanja ne obstajajo.
Agent ni svetovalec. On je prodajalec, ki mu je edina motivacija prodati čim več zavarovanj za čim višjo ceno.
Svetovanja se plača. Obstajajo podjetja, ki to delajo. Brezplačna svetovanja ne obstajajo.

barakus ::
Se pravi, če me agent s širokim nasmehom prepriča, da sem "pokrit za vse", v resnici pa nisem - je to moja krivda, ker nisem plačal dodatnega svetovalca? A če naročim burger, pa notri ni mesa, sem pač "škrtaril" in bi moral plačat še nutricionista, da mi preveri meni?
Če agent ni svetovalec o produktu, ki ga prodaja, potem kaj sploh je njegova vloga, razen da ti nekaj proda? Zakaj dobi provizijo, če mora stranka sama vse vedeti potem naj rajši dajo formular za zavarovanje online in si vsak sam naklika kar rabi.
Če agent ni svetovalec o produktu, ki ga prodaja, potem kaj sploh je njegova vloga, razen da ti nekaj proda? Zakaj dobi provizijo, če mora stranka sama vse vedeti potem naj rajši dajo formular za zavarovanje online in si vsak sam naklika kar rabi.

Se pravi, če me agent s širokim nasmehom prepriča, da sem "pokrit za vse", v resnici pa nisem - je to moja krivda, ker nisem plačal dodatnega svetovalca? A če naročim burger, pa notri ni mesa, sem pač "škrtaril" in bi moral plačat še nutricionista, da mi preveri meni?
Ko ti je agent rekel, da je zavarovano vse, je govoril čisto resnico. Vprašanje pa je, pod kakšnimi pogoji je zavarovano vse, kakšna je zavarovalna vsota, kakšna je odškodnina... To pa potem piše v drobnem tisku in pravni praksi. Lep primer so bile poplave pred dvema letoma. Človek imel zavarovano hišo pred plazom na novo vrednost (npr. 300.000€) in zavarovano poplavo na prvi rizik 2.000 € (pač, poplava ni možna saj je hiša na bregu, če pa se zgodi čudež in pride je pa 2 jurja dovol da posušim stene). Pol mu plaz odnese hišo in dobi 2 jurja odškodnine. Plaz je bil namreč posledica poplave ne pa nenadnega, nepričakovanega... in od drugih vlivov povzročenega... zdrsa gmote zemlje ali kamenja...(kot je v splošnih pogojih definiran plaz). Podobne se definicije za (posredni) udar strele, požar, točo, tuje vozilo... Vzemite si kdaj čas in preberite vsaj definicije. Bo v primeru (nikomur ne želim!) nezgode mnogo manj jeze.

111111111111 ::
In kaj je razlika, če imaš policijsko poročilo? Tudi to se lahko izpodbija. So what?
Jap. Ampak če imaš policijsko poročilo, je uradna oseba identificirala obe strani. Pri EU poročilu pa nimaš nujno pravih podatkov.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:
In kaj je razlika, če imaš policijsko poročilo? Tudi to se lahko izpodbija. So what?
Jap. Ampak če imaš policijsko poročilo, je uradna oseba identificirala obe strani. Pri EU poročilu pa nimaš nujno pravih podatkov.
Kot vsak očitno tudi zavarovalnica domneva, da če boš sam poklical policijo tvoj namen ni goljufija.če je policijski zapisnik pač zavarovalnoca ne gleda tako intenzivno v smer goljufije, če so materialni dokazi pomanjljivi ali nekje na meji verjetnosti.

Utk ::
Zakaj dobi provizijo, če mora stranka sama vse vedeti potem naj rajši dajo formular za zavarovanje online in si vsak sam naklika kar rabi.
Ker če sam sklepaš, si boš dejansko prebral kaj kupuješ, to pa nobenmu ni v interesu. Kako ti bi tako prodali nekaj kar ne rabiš in ne prodali nekaj za kar je kar velika verjetnost?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Ma za kaj odgovarja?
Tam zmeraj podpišeš da si prebral in se strinjal s pogoji. Ki jih tam stoprocento nisi prebral. Če si jih že prej doma, ok, tam pa sigurno ne. In 95% nikoli dokler nima škode.
Tam zmeraj podpišeš da si prebral in se strinjal s pogoji. Ki jih tam stoprocento nisi prebral. Če si jih že prej doma, ok, tam pa sigurno ne. In 95% nikoli dokler nima škode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Čudno da rabi azn licenco, če itak za nič ne odgovarja.
Za nepremičninskega agenta tudi rabiš licenco. Pa se dogajajo v poslu taki in drugačni nategi.
Še za vodenje turistov je potrebna licenca. Pri šetanju skozi mesto res ne moreš naredit nič fatalnega, razen če koga kaj povozi ali oropa. Dejstev, če je nekdo res ustanovil nekaj leta 1685 pa res ne briga nobenega turista. Če že koga kaj zanima, si to prebere npr. v knjigi.

bm1973 ::

Go-ahead ::
Škodo si uveljavljal na podlagi delne kombinacije avtomobilskega kaska - parkirišče. Ker niso nastale na ta način so ti iz te postavke na zavarovalni police izplačilo zavrnili.
Pokliči cenilca in mu povej, da želiš škodo uveljavljati iz zavarovanja Splošnega kaska. Verjamem, da ti bodo iz te postavke na polici škodo lahko plačali.
Pokliči cenilca in mu povej, da želiš škodo uveljavljati iz zavarovanja Splošnega kaska. Verjamem, da ti bodo iz te postavke na polici škodo lahko plačali.

Policija povzročitelju ponavadi izda tudi kazen za prekršek, ob plačilu le tega je to kar lepo priznanje...
Za zavarovalnico dovolj...
Pa žal ni, ker zavarovalnica lahko še vedno komplicira z deljeno krivdo v različnih odstotkih.

Lonsarg ::
Meni je trdil pri Generali da splošni kasko brez kombinacij krije vse (pač seveda z morebitno odbitno, padcem PR razreda in te fore). Šele po dolgem prepričevanju v telefonskem klicu dneve kasneje, po tem ko sem bral drobni tisk, se je strinjal da kraje pa res ni krite v splošnem, da za krajo pa treba ekstra delno kombinacijo.
Halo on bi mi prodal kasko ki krije "vse" jaz pa še za tako osnovo kot je kraja ne bi bil zavarovan in bi v primeru kraje lepo ostal brez 30k. Delni kaski imajo pa še hujše drobne tiske, če ima že splošni take.
Še vedno nisem 100% ali za parkirišča sem krit v slošnem kasku al ne, ker je drobni tisk tako dvoumen da nism zihr, on trdi da sem krit za prakirišča preko splošnega sam mu ni nič za verjet lol.
Saj ponudba na koncu je bla precej ugodna, 0.5% odbitna, splošni, in delni za krajo. Skoraj x2 ceneje kot kombincija z vsemi delnimi kombinacijami. Ampak čez kako prepričevanje in kreganje sem moral it za eno bogo zavarovanje...
Halo on bi mi prodal kasko ki krije "vse" jaz pa še za tako osnovo kot je kraja ne bi bil zavarovan in bi v primeru kraje lepo ostal brez 30k. Delni kaski imajo pa še hujše drobne tiske, če ima že splošni take.
Še vedno nisem 100% ali za parkirišča sem krit v slošnem kasku al ne, ker je drobni tisk tako dvoumen da nism zihr, on trdi da sem krit za prakirišča preko splošnega sam mu ni nič za verjet lol.
Saj ponudba na koncu je bla precej ugodna, 0.5% odbitna, splošni, in delni za krajo. Skoraj x2 ceneje kot kombincija z vsemi delnimi kombinacijami. Ampak čez kako prepričevanje in kreganje sem moral it za eno bogo zavarovanje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

"V SDA trdijo, da je realna cena okoli 100 evrov brez davka na uro, Zavarovalnica Triglav pa plača okoli 30 evrov na uro."
https://forbes.n1info.si/posel/serviser...
Quack !

bm1973 ::
"V SDA trdijo, da je realna cena okoli 100 evrov brez davka na uro, Zavarovalnica Triglav pa plača okoli 30 evrov na uro."
100 EUR/uro za menjanje blatnika, ki ga opravi nekdo brez osnovne šole?!?!?!
A bo potem ITjevec dobival 500/uro?

Dobički zavarovalnic so rekordni iz leta v leto, serviserji to vidijo in pravijo da hočejo tudi oni bit rekordni po ceni ure.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

100 eur na uro je drago? Očitno si zgrešil poklic, pojdi to delat saj rabiš baje samo OŠ.
Cene so abnormalno visoke, ker elmo rabi keš. In potem je cela branža zvišala cene.
https://alsettevs.com/how-much-does-a-t...
Cene so abnormalno visoke, ker elmo rabi keš. In potem je cela branža zvišala cene.
https://alsettevs.com/how-much-does-a-t...

socialec ::

Ok katera računa tolk, pa ne mislim za eno specifično urgentno opravilo ki traja 2 uri ali kaj podobnega, ampak neko standardno postavko, da lahko toliko računajo po 8 ur na dan in cel mesec, tako kot avtoservisi?
Quack !

Pithlit ::
111111111111 je izjavil:
Js bi vas rada vidla klicat policaje v Italiji k se vaš avto z enim drugim poljubčka na parkingu... Pa da vidimo kako boste zapisnik dobil v roke. To bi blo smeha.
Ampak argument je bil da ima za zavarovalnico večjo težo policijski zapisnik kot evropsko poročilo. Kar ni res. Ni problem zavarovalnice kdo kaj spodbija, to je vaš problem.
Life is as complicated as we make it...

mertseger ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ris s ključi po avtu. Zavarovanje?Oddelek: Loža | 6085 (4309) | Invictus |
» | Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19103 (15257) | fikus_ |
» | Hit & runOddelek: Na cesti | 6822 (4709) | Ajama |
» | Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16369 (13798) | St235 |
» | Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19253 (15893) | Keyser Soze |