Forum » Pomoč in nasveti » Po ponovnem zagonu počasnejši
Po ponovnem zagonu počasnejši
mat11 ::
Imam Msi Z370 Gaming pro Carbon motherboard in i7 procesor. D sedaj uporabljal in je bilo vse BP. Pri Telekomu imam 1000/350 hitrost. Pred parimi dnevi sem pa opazil da imam upload počasen. Za ženem Speedtest download okoli 500Mbps upload 11Mbps. Na device managerju izklopim kartico in nato vklopim. Hitrost 910mbps upload 330mbps? Vsakič ko izklopim računalnik in vklopim ista pesem. Ok si mislim mogoče je integriran network kriv. Poizkusim z Wifi donglom. dawnload 50mbps upload 50Mbps. Če računalnik izklopim ista stvar. Download 50mbps UPLOAD PA SPET 11mbps. Kar lahko popravim z izklopom in ponovnim vklopom na Disk managerju. Kaj me zajebava in zakaj je upload takrat vedno 11mbps?
mat
Han ::
Ker ti preklopi mrežno na 100 Mbps (=10 MB/s) za UL? Šoferji so sveži?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
mat11 ::
So, sem pa še malce gledal po netu. In našel fucking MSI je ne vem kdaj vklopil AI MSI Lan. Ko sem to izklopil pa spet vse dela normalno.
mat
David Mayer ::
Samo to se zgodi občasno, da isti ethernet port najprej kaže 100 Mbps, čez čas pa 1000 Mbps, sicer se vedno uredi samo, temu pač ne posvečas pozornosti, mislim, da tudi plug cycle pomaga. Ampak drugače smo na wifi, kabel samo, če se res rabi (= se ne rabi)...
d4vid ::
David Mayer je izjavil:
Samo to se zgodi občasno, da isti ethernet port najprej kaže 100 Mbps, čez čas pa 1000 Mbps, sicer se vedno uredi samo, temu pač ne posvečas pozornosti, mislim, da tudi plug cycle pomaga. Ampak drugače smo na wifi, kabel samo, če se res rabi (= se ne rabi)...
Če je le opcija, vedno kabel. Ima svoje prednosti, wifi je namenjen napravam, ki jih premikaš. Za stacionarne naprave kabel. Wifi le, če ne moreš spravit kabla do naprave.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nastavitev stikala TP-LINK TL-SL2218 v povezavi z Ubee EVW32C modemomOddelek: Omrežja in internet | 1190 (1029) | Senitel |
| » | Različne hitrosti speedtest.netOddelek: Omrežja in internet | 1047 (631) | Jure14 |
| » | Hitrost internetaOddelek: Pomoč in nasveti | 1751 (1223) | _Denny_ |
| » | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6830 (5430) | b3D_950 |
| » | 25 mbpsOddelek: Pomoč in nasveti | 1798 (1493) | GiGaBaJt |