» »

Ladja LAHO zaključuje svojo pot in odhaja v razrez!??

Ladja LAHO zaključuje svojo pot in odhaja v razrez!??

1
2
»

Miki N ::

Ma dobro, saj glede smotrnosti imate dejansko prav - se ne izplača in tu ni kaj filozofirati. Ravno tako je res, da lastnik jo je poizkusil praktično podariti samo pač ni bilo interesa, tudi iz čisto razumljivih razlogov.

Samo po drugi strani je pa neprijetno, ko se zaveš da za tvoje člane šteje samo gola finančna računica, malenkostno preštevanje evrov. Me prav zanima, kako bi se počutili, če bi z enakimi kriteriji obravnaval vaše mame! >:D

bm1973 ::

Letni strošek ladje je 100.000 EUR.

Pač ni rentabilna za nič...

ššš ::

To niti nima tok veze z ladjo, kot ma veze z gostinstvom.

mr_chai ::

Čudno da se ne proda tole. Pa so poizkusili dati na bolho ali FB marketplace ?

Miki N ::

Pa saj je zgoraj, da je prodajal za 1 ojro nekaj časa ... samo je ap res, da se je zajebal, da ni dal v rubriko https://slo-tech.com/forum/20

mr_chai ::

Mi je smešno kako se v Sloveniji ukvarjamo z evtanazijo, božičnicami, propadlimi ladjami medtem pa Kitajci https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/1751...

stara mama ::

mr_chai je izjavil:

Mi je smešno kako se v Sloveniji ukvarjamo z evtanazijo, božičnicami, propadlimi ladjami medtem pa Kitajci https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/1751...

Brez skrbi, to smo že 10 let nazaj poizkušali, in se ni izšlo. Firme tud od takrat ni več.
https://slovenskenovice.delo.si/novice/...
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

gen Maister ::

Utk je izjavil:

To pa ti povej. A je že kdo kupil kako tvojo neumnost? Ker ponujaš jo precej.

PACIENT, kaj pa tebi ni spet jasno!??
Mojih neumnosti se NE kupuje! Je veliko pametnejših in vplivnejših, bolj pri koritu. Pa oni svoje brihtne rešitve uresničujejo, tako ali drugače. In, roko na srce, to delajo po tvojih metodah in razmišljanju! Sicer nimajo vedno bianko menice, kot so tvoje mokre sanje, ampak tudi s končnim zneskom jim gre kar dobro od rok! ;)

starfotr ::

cekr je izjavil:

Če je interes za ladjo, naj se zberejo vsi hotelirji in vsi ostali, ki cuzajo denar od turistov. Sem prepričan, da se najde kakšno do 20 let staro barko. Še bolj pa da se kupi oz. da naredit novo standardnih mer in izgleda. Brez šepetalcev/strokovnjakov, ki bi z vsemogočimi zahtevami nakup podražili. Ne na način tistega policijskega čolna, ki je bil več časa nepremičnina kot v vodi.
So ladjedelnice v Italiji, na Hrvaškem, ki to znajo speljat. Takšna ladja mora biti tudi stalno v pogonu. Mesta Koper, Trst/Gradež, Piran, Izola, Portorož, Bernardin, Savudrija/Umag. S primerno reklamo bi to moralo peljat. Toda, pri nas je preveč mutivod, da bi to izpeljali.

Ladjedelnico smo imeli tudi v Izoli. Pa je nimamo več.

McLuzo je izjavil:

Glede na to da imamo v Sloveniji kar solidno razvito potapljaško skupnost oz nemalo potapljačev, ne vem za kaj se ne razmisli o tem, da se ladjo oskubi, potopi na neki primerni lokaciji in uporabi kot potapljaška atrakcija.

Čeprav vidljivost v našem morju ni ravno za hvalit...

Saj je Rex pod vodo. Morda bi Laho lahko odpeljali na Bled ali v Bohinj in jo tam potopili. Lahko tudi v regijo SAŠA, tam so umetna jezera od premogovnika. Ampak za tam že imajo plan, da bodo naredili plavajočo elektrarno na vodi. Bi bilo super, lahko bi luči gorele podnevi za osvetlitev ladje pod vodo.

stara mama je izjavil:

mr_chai je izjavil:

Brez skrbi, to smo že 10 let nazaj poizkušali, in se ni izšlo.
https://old.delo.si/novice/kronika/v-st...

Menda se je že Rusijan ukvarjal! Pa njemu ni šlo in ne gre! In ne bo šlo!! :))
Tako pravi (vaša) staramama! :) To je slepo črevo tehnike in zgodovine!! :)):)):))

stara mama ::

Mogoč kitajcem bo, bojo pa definitivno tud razvojne žrtve.
Sej to v PRC ni problem, se lepo pomete pod preprogo in predstavi "pravo sliko", da se lahko razvoj nadaljuje (za vsako ceno).
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Legon ::

gen Maister je izjavil:

Legon je izjavil:

In zakaj tega nisi naredil? Če je vse tako enoastavno bi pa heroj tvojega kova to uredil in sedaj vlekel milijone s svojo turistično atrakcijo in prodajalno bureka v stari ladji? Da nisi revež samo navaden drekač, ki drugega kot po forumih jokat ne znaš?

:)):)):)):)):))

NO, pa me je en brihte pogruntal!! 8-)
Da! Samo stari drekač sem, ki brcne staro konzervo naprej, ko gre po cesti! ;)
Priznam! 8-)
Saj bi ti še kaj zaupal, pa te verjetno ne zanima! :))
In nikjer nisem napisal, da je kaj lahko!? Ali pač!?? Popravi me, ti bistri razsvetljenec, mož dejanj. :D

Klasicen gobcac, samo jokanje, drugi naj pa delajo in resujejo tvoje blodnje. Ti pa seveda med tem pametujes in pljuvas v tri dni.

gen Maister je izjavil:

Utk je izjavil:

To pa ti povej. A je že kdo kupil kako tvojo neumnost? Ker ponujaš jo precej.

PACIENT, kaj pa tebi ni spet jasno!??
Mojih neumnosti se NE kupuje! Je veliko pametnejših in vplivnejših, bolj pri koritu. Pa oni svoje brihtne rešitve uresničujejo, tako ali drugače. In, roko na srce, to delajo po tvojih metodah in razmišljanju! Sicer nimajo vedno bianko menice, kot so tvoje mokre sanje, ampak tudi s končnim zneskom jim gre kar dobro od rok! ;)

Mogoce zato ker za razliko od tebe dejansko kar naredijo? Dokler je tvoj domet omejen na slaboumne izpade po formuh, vec, revcek, ne mores pricakovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Vanadium je izjavil:

gen Maister je izjavil:

cekr je izjavil:

Za muzej rabiš prostor. A ga imamo kje ob naši obali?
Ladja pa ni tako majhna, da bi jo ven potegnili pa spravili v red.
Sploh je bila pa že tako predelana, da ne vem, če paše ravno v muzej.

Že kakšnih 20+ let nazaj, ko so bili še Pipci, če sploh, je v Lj, tam nasproti občine Vič, v parku stal tramvaj! PRAVI TRAMVAJ! Na tirnicah! In v tem tramvaju je bila ena taka, majhna lokalna picerija. Pekli so pice. Odlične. Ali pa sem bil samo jaz takrat tako lačen, ko sem zataval tja!? Bilo je samo nekaj miz in nekaj stolov. In lahko si vzel samo četrt pice, če se ne motim? Potem jw kar na enkrat ta tramvaj izginil. Verjetno ni izpolnjeval sanitarnih predpisov!? Vem, da ravno stranišča niso imeli ali nekaj takega...

Tudi, če bi to "staro konzervo" dvignili na kopno in nekje iz nje naredili primerno restavracijo, bi bila vsaj zame zgodba o uspehu... Lahko bi jo očistili nafte in potopili v kakšni plitvini, ker se menda v takih razbitinah naselijo morski organizmi in v njem najdejo zavetje.... Tudi o tem so že sanjali morski biologi! Ni da ni, kaj bi lahko naredili! Vsi so polni gobca in sape, kaj in kako je potrebno narediti! Vključno s turističnimi delavci, ki pravijo, da je turistom prodajati zgodbe. In izkušnje. In doživetja!! :)) Golobčkovo pašteto in nutrijin golaž pa lahko turistom in tudi domačim gostom ponudiš povsod! 8-)
Menda je še bolje, kot pravi stari kitajski pregovor - Lačnwmu ne daj ribe, nauči ga ribo uloviti! Važno je, da pride vsak Butalec do UI, potem naj si pa kar z njeni pomočjo ustavari razne kulinarične gurmanske izkušnje. Take in drugačne.

In kaj bi politiki lahko naredili!?? Ja kaj pa politiki delajo!?? Mešajo polento ali drek? No, bolj gobec in sapo gonijo, to je pa tudi več ali manj vse. Pa bombonjere talajo in golaž kuhajo :)) na predvolilnih shodih. Nič od neprimičninskega davka, nič od obdavčitve dobičkov kriptovalut!?? 8-)
Saj bo, saj bo! Samo še en svoj neposoben mandat potrebujejo! :)):)):))

Scaramouche3 je izjavil:

Ne se tukaj hvaliti,umobolnik, ker teh 200k ni dovolj, to bodo vsako leto vložki, če to dobi status spomenika!

:)):)):))
Ti si tudi zaslužiš 'status' spomenika!! ;)

Samo ta 'tvoj' status res NIČ ne stane!! 8-)

Tisti tramvaj pa hvala bogu, da ga ni več, niti ni bil ljubljanski, ampak neki čehoslovaški oz poljski. Na koncu je bil tisti kafič/fast food pajzl taka sramota, da je joj. Kar se pa tiče ladje, izvoli pa jo kupi. Če lastnik tok jokca naj jo, da za simbolni znesek 1€ ali v vrednosti pleha na dinosu pa si jo kupi in jo parkiraj v suhi dok, pa vsak vikend lepo tja pa drgni stran barvo in restavriraj. Pač ladja je res preko 100 let stara ampak nima neke simbolne in tehnične vrednosti iz teh prostorov. Res da ima neke specifike da je bila polagalec min imela torpedo ampak to je pa tudi to. Obstaja veliko več stvari, ki so vredne obnove in so dejansko tehnična dediščina pa ni € za te podvige kot npr. naresti revizijo parne lokomotive in ponovna uvedba muzejskega vlaka s parno vleko... kar se tiče pa plovil bi si še celo legendarni čoln Ljudske Milice M 44 (kasneje P 44) bolj zaslužil ohranitve kot ta konzerva. To je mojih 5 centov.

Bravo!! VRHUNSKO!! 8-)
Tole sem čakal! Zadel si v 0!! :)
ČESTITKE!! 👏

Odlikujem te z ZLATIM redom gen Maistra za 5 centov!! ✌
Pravni pouk: z zlatim redom gen Maistra je do sedaj bil odlikovan samo še uporabnik Seljak. Tudi on si je prislužil svojo medalji v hodem boju med močno konkurenco. 8-)

OBRAZLOŽITEV: Komentar je vrhunska mojstrovina in plod tipičnega domačega, avohtonega (butalskega) razmišljanja in doživljanja. Kot tak je edinstven in unikaten, prav v tipičnem duhu časa, v katerm smo se po 30 letih osamosvokitve znašli in obtičali. Kot tak je edinstveni pričevalec naše realnosti in stanja.

Replika za 5 centov sledi kasneje.

gen Maister je izjavil:

Vanadium je izjavil:

gen Maister je izjavil:

cekr je izjavil:

Za muzej rabiš prostor. A ga imamo kje ob naši obali?
Ladja pa ni tako majhna, da bi jo ven potegnili pa spravili v red.
Sploh je bila pa že tako predelana, da ne vem, če paše ravno v muzej.

Že kakšnih 20+ let nazaj, ko so bili še Pipci, če sploh, je v Lj, tam nasproti občine Vič, v parku stal tramvaj! PRAVI TRAMVAJ! Na tirnicah! In v tem tramvaju je bila ena taka, majhna lokalna picerija. Pekli so pice. Odlične. Ali pa sem bil samo jaz takrat tako lačen, ko sem zataval tja!? Bilo je samo nekaj miz in nekaj stolov. In lahko si vzel samo četrt pice, če se ne motim? Potem jw kar na enkrat ta tramvaj izginil. Verjetno ni izpolnjeval sanitarnih predpisov!? Vem, da ravno stranišča niso imeli ali nekaj takega...

Tudi, če bi to "staro konzervo" dvignili na kopno in nekje iz nje naredili primerno restavracijo, bi bila vsaj zame zgodba o uspehu... Lahko bi jo očistili nafte in potopili v kakšni plitvini, ker se menda v takih razbitinah naselijo morski organizmi in v njem najdejo zavetje.... Tudi o tem so že sanjali morski biologi! Ni da ni, kaj bi lahko naredili! Vsi so polni gobca in sape, kaj in kako je potrebno narediti! Vključno s turističnimi delavci, ki pravijo, da je turistom prodajati zgodbe. In izkušnje. In doživetja!! :)) Golobčkovo pašteto in nutrijin golaž pa lahko turistom in tudi domačim gostom ponudiš povsod! 8-)
Menda je še bolje, kot pravi stari kitajski pregovor - Lačnwmu ne daj ribe, nauči ga ribo uloviti! Važno je, da pride vsak Butalec do UI, potem naj si pa kar z njeni pomočjo ustavari razne kulinarične gurmanske izkušnje. Take in drugačne.

In kaj bi politiki lahko naredili!?? Ja kaj pa politiki delajo!?? Mešajo polento ali drek? No, bolj gobec in sapo gonijo, to je pa tudi več ali manj vse. Pa bombonjere talajo in golaž kuhajo :)) na predvolilnih shodih. Nič od neprimičninskega davka, nič od obdavčitve dobičkov kriptovalut!?? 8-)
Saj bo, saj bo! Samo še en svoj neposoben mandat potrebujejo! :)):)):))

Scaramouche3 je izjavil:

Ne se tukaj hvaliti,umobolnik, ker teh 200k ni dovolj, to bodo vsako leto vložki, če to dobi status spomenika!

:)):)):))
Ti si tudi zaslužiš 'status' spomenika!! ;)

Samo ta 'tvoj' status res NIČ ne stane!! 8-)

Tisti tramvaj pa hvala bogu, da ga ni več, niti ni bil ljubljanski, ampak neki čehoslovaški oz poljski. Na koncu je bil tisti kafič/fast food pajzl taka sramota, da je joj. Kar se pa tiče ladje, izvoli pa jo kupi. Če lastnik tok jokca naj jo, da za simbolni znesek 1€ ali v vrednosti pleha na dinosu pa si jo kupi in jo parkiraj v suhi dok, pa vsak vikend lepo tja pa drgni stran barvo in restavriraj. Pač ladja je res preko 100 let stara ampak nima neke simbolne in tehnične vrednosti iz teh prostorov. Res da ima neke specifike da je bila polagalec min imela torpedo ampak to je pa tudi to. Obstaja veliko več stvari, ki so vredne obnove in so dejansko tehnična dediščina pa ni € za te podvige kot npr. naresti revizijo parne lokomotive in ponovna uvedba muzejskega vlaka s parno vleko... kar se tiče pa plovil bi si še celo legendarni čoln Ljudske Milice M 44 (kasneje P 44) bolj zaslužil ohranitve kot ta konzerva. To je mojih 5 centov.

Bravo!! VRHUNSKO!! 8-)
Tole sem čakal! Zadel si v 0!! :)
ČESTITKE!! 👏

Odlikujem te z ZLATIM redom gen Maistra za 5 centov!! ✌
Pravni pouk: z zlatim redom gen Maistra je do sedaj bil odlikovan samo še uporabnik Seljak. Tudi on si je prislužil svojo medalji v hodem boju med močno konkurenco. 8-)

OBRAZLOŽITEV: Komentar je vrhunska mojstrovina in plod tipičnega domačega, avohtonega (butalskega) razmišljanja in doživljanja. Kot tak je edinstven in unikaten, prav v tipičnem duhu časa, v katerm smo se po 30 letih osamosvokitve znašli in obtičali. Kot tak je edinstveni pričevalec naše realnosti in stanja.

Replika za 5 centov sledi kasneje.

Zgodovina sprememb…

Legon je izjavil:

Mogoce zato ker za razliko od tebe dejansko kar naredijo? Dokler je tvoj domet omejen na slaboumne izpade po formuh, vec, revcek, ne mores pricakovat.

No daj, VELEumni kolerični Pezde, povej, razloži in razsvetli me in nas, kaj so naredili.
Razsvetli nas, posrane slaboumneže in strahopetce!? 8-)

Na dan z besedo!! Ne šparaj sedaj svojega Gobca in sape! ;)

Sem se čisto USRAL ob tvojem nastopu in bevskanju. :)) Čakaj, da si grem zamenjat gate!! :)):)):))

Machete ::

Zmaugi umiri se. Veš da oseba, ki namesto ločil uporablja smajlije, ni upravičena do božičnice?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Legon ::

gen Maister je izjavil:

Legon je izjavil:

No daj, VELEumni kolerični Pezde, povej, razloži in razsvetli me in nas, kaj so naredili.
Razsvetli nas, posrane slaboumneže in strahopetce!? 8-)

Na dan z besedo!! Ne šparaj sedaj svojega Gobca in sape! ;)

Sem se čisto USRAL ob tvojem nastopu in bevskanju. :)) Čakaj, da si grem zamenjat gate!! :)):)):))

Da si se usral je več kot očitno, kakor tudi to, da se ti to dogaja praktično vsak dan.

Legon je izjavil:

Da si se usral je več kot očitno, kakor tudi to, da se ti to dogaja praktično vsak dan.

Seveda, se mi dogaja vsak dan! Vsaj pretežno je tako. Včasih kakšen dan tudi preskočim, se pa zgodi, da se userjem kak drugi dan dvakrat. Malce je odvisnoo tudi od količine zaužite hrane in vnosa kalorij. :D

V vojski je nekdo na notranjo stran straniščnih vrat napisal: ovdje su se ustali i največi junaci! :P
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izginila podmornica s posadko (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
756115003 (4668) NekdoPach
»

Izlet v Istanbul

446363 (1339) brett
»

Izlet v Amsterdam (družina)

132297 (1786) Yakamashi
»

Podmorski el. kabel