Slo-Tech - Rockstar Games je na družbenih omrežjih sporočil, da bo izid igre Grand Theft Auto VI še nekoliko pozneje od dosedanjih napovedi. Namesto prihodnjega maja je sedaj načrtovani datum izida 19. november 2026. Razloga zamudo niso razkrili, dejali so le, da bodo igro tako izdali na nivoju, ki ga igralci pričakujejo. Še avgusta je direktor Take-Two, ki ima v lasti Rockstar Games, zatrjeval nasprotno, torej da GTA VI zagotovo ne bo še enkrat preložen.
O prvi zamudi so nas obvestili že maja letos, ko so datum izida iz leta 2025 zamaknili na maj 2026. Prvi napovednik smo sicer videli že decembra 2023, precej informacij o igri je tako že znanih. A že leta 2022 je svet nehote izvedel več o igri, ko je na internet pricurljal tudi del kode. Storilca so kasneje prijeli in poslali na zdravljenje.
GTA VI bo imel največjo igralno površino doslej, saj je zemljevid skoraj dvakrat večji od Los Santosa v GTA V. Prvič se vrača tudi legendarni Vice City, v katerem smo se vozili v Grand Theft Auto: Vice City in Grand Theft Auto: Vice City Stories pred dvajsetimi leti. A to pot bo izrisan v visoki ločljivosti.
Novice » Igre » Grand Theft Auto VI se je še malo odmaknil
Izi ::
Razlog, "ki ga niso razkrili", je da so odpustili kar 40 izdelovalcev, ki so se začeli povezovati v sindikat. Rockstar je to takoj zatrl v kali, je pa problem da so bili to njihovi najbolj izkušeni in dolgoletni izdelovalci.
Po moje se bo to kar precej poznalo na kvaliteti igre, kljub novi prestavitvi izida.
Velja omeniti da kljub veliki zamaknitvi izida še vedno niso niti z besedico omenili PC verzijo.
Do PC izida je torej še vsaj 2 leti, kar zelo verjetno pomeni da bo PC verzija izšla skupaj z verzijo za nove konzole. Vsaj Playstation 6 se pričakuje v tistem času. Kaj bo z novim XBox, če sploh kaj, pa se še ne ve.
To bo seveda nova popravljena in izboljšana verzija, ki jo bodo spet prodajali po polni ceni.
Po moje se bo to kar precej poznalo na kvaliteti igre, kljub novi prestavitvi izida.
Velja omeniti da kljub veliki zamaknitvi izida še vedno niso niti z besedico omenili PC verzijo.
Do PC izida je torej še vsaj 2 leti, kar zelo verjetno pomeni da bo PC verzija izšla skupaj z verzijo za nove konzole. Vsaj Playstation 6 se pričakuje v tistem času. Kaj bo z novim XBox, če sploh kaj, pa se še ne ve.
To bo seveda nova popravljena in izboljšana verzija, ki jo bodo spet prodajali po polni ceni.
delavec44 ::
Ni ravno XBOX verzijo lažje portati na PC kot Playstation? Če novega XBOXa takrat še ne bo, vprašanje če dobimo PC.
filip007 ::
Konzole pridejo Nov. 2027. Vir, kristalna krogla. Za PC leto kasneje.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.
rekakitece ::
V to igro so vložili že več miljard..noro če mene vprašaš. Seveda bo težav še precej, želijo se jim izogniti kolikor lahko
Netrunner ::
PC-jaši smo baje preveč škrt ker redkeje kupujemo igre po polni ceni in čakamo popuste :) Konzolaši pa so se že prodali ko so kupili konzolo.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Glugy ::
Čudno da ima Svet24 več relevantnih podatkov okol tega v novici kot pa Slo-Tech:
https://svet24.si/novice/tujina/rocksta...
"Odpustili 30 razvijalcev kultne igre
Ameriško podjetje Rockstar Games, znano po kultni igri Grand Theft Auto, se je znašlo sredi burnih očitkov zatiranja sindikalnega delovanja."
Zato bo zdej zamaknjen. Rockstar je pač prereven da bi pustil sindikatom da iztržijo nekaj več za svoje pošteno opravljeno delo. Seveda so morali prikazati te delavce kot slabe in so jim pripravili lep izgovor zakaj so jih odpustil: ker naj bi na Discordu rekli nekaj kar ne bi smel. Menda. Seveda ni nič podatkov o tem.
Do zamaknitve prihaja zaradi pohlepa ne pa zarad izpiljenja igre v nulo.
https://svet24.si/novice/tujina/rocksta...
"Odpustili 30 razvijalcev kultne igre
Ameriško podjetje Rockstar Games, znano po kultni igri Grand Theft Auto, se je znašlo sredi burnih očitkov zatiranja sindikalnega delovanja."
Zato bo zdej zamaknjen. Rockstar je pač prereven da bi pustil sindikatom da iztržijo nekaj več za svoje pošteno opravljeno delo. Seveda so morali prikazati te delavce kot slabe in so jim pripravili lep izgovor zakaj so jih odpustil: ker naj bi na Discordu rekli nekaj kar ne bi smel. Menda. Seveda ni nič podatkov o tem.
Do zamaknitve prihaja zaradi pohlepa ne pa zarad izpiljenja igre v nulo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

endelin ::
To bom igral predvsem zaradi Vice Citya, ker me zanima kako bodo predelali kultne lokacije iz istoimenske igre.
Mi pa ni všeč velikost map. Raje imam bolj fokusirani igralno izkušnjo. Lepota vice city je bila tudi v tem da zadeva ni bila pregolomazna in si imel veliko zapomnljivih lokacij.
Mi pa ni všeč velikost map. Raje imam bolj fokusirani igralno izkušnjo. Lepota vice city je bila tudi v tem da zadeva ni bila pregolomazna in si imel veliko zapomnljivih lokacij.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Grand Theft Auto VI se je še malo odmaknilOddelek: Novice / Igre | 1018 (226) | endelin |
| » | Grand Theft Auto VI (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Igre | 134686 (471) | Gregor459 |
| » | Aretirali osumljenca za razkritje GTA VIOddelek: Novice / Igre | 7902 (2209) | c3p0 |
| » | Prve slike GTA: San Andreas (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 10979 (7238) | BaRtMaN |
| » | Gta III VC mi ne dela!Oddelek: Igre | 1071 (1022) | MrGTO |