Forum » Šport » Vprašanje za kolesarje
Vprašanje za kolesarje
solatjek ::
Pozdrav,
kupujem novo kolo - treking. Zagledal sem se v CUBE Kathmandu EXC (2026), kolo mora biti polno opremljeno. A so Cube v redu kolesa ali naj gledam kaj drugega? Kolo mora zdržat cca 120kg teže kolesarja (skupaj s prtljago). Budget do 1500€.
Še ena stvar mi je uganka. Prestave so 2x11, a še vedno velja, da na malem zobniku spredaj uporabljaš le nekaj velikih zobnikov zadaj na kaseti in obratno? To pomeni, da iz 2 x 11 prestav dejansko prideš na 2x5, ali lahko uporabljaš širše? Sedaj sem imel 3x8 in se mi zdi, da bom na 2x11 izgubil ravno najbolj priljubljene prestave.
Hvala za info.
Lp
kupujem novo kolo - treking. Zagledal sem se v CUBE Kathmandu EXC (2026), kolo mora biti polno opremljeno. A so Cube v redu kolesa ali naj gledam kaj drugega? Kolo mora zdržat cca 120kg teže kolesarja (skupaj s prtljago). Budget do 1500€.
Še ena stvar mi je uganka. Prestave so 2x11, a še vedno velja, da na malem zobniku spredaj uporabljaš le nekaj velikih zobnikov zadaj na kaseti in obratno? To pomeni, da iz 2 x 11 prestav dejansko prideš na 2x5, ali lahko uporabljaš širše? Sedaj sem imel 3x8 in se mi zdi, da bom na 2x11 izgubil ravno najbolj priljubljene prestave.
Hvala za info.
Lp
- zaklenilo: Samael ()
iso2000 ::
Cune so fajn kolesa, ponavadi imajo dobro razmerje med ceno in dobljenim. Izbrani model ne izgleda napačen, kolikor sem na hitro pogledal specifikacije. 120 kg, s prtljago bi pomoje treking moral prenest?
Glede prestavljanja, je tule dober članek:https://road.cc/content/feature/is-cros...
Sicer pa velja pri nakupu kolesa, da je kolo fajn probat, pa vsaj pri sebi vidim, da s časom ugotovim kaj mi čisto ne paše in določene komponente menjam...
Glede prestavljanja, je tule dober članek:https://road.cc/content/feature/is-cros...
Sicer pa velja pri nakupu kolesa, da je kolo fajn probat, pa vsaj pri sebi vidim, da s časom ugotovim kaj mi čisto ne paše in določene komponente menjam...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katero kolo (strani: 1 2 3 4 … 110 111 112 113 )Oddelek: Šport | 972929 (90) | solatjek |
| » | Električno kolo (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 25423 (2441) | fikus_ |
| » | A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Šport | 148233 (39401) | issak |
| » | Katere posodobitve naj naredim na svojem MTB kolesu?Oddelek: Šport | 3061 (1768) | Klamzi |