» »

Telekom - Router - IPTV

Telekom - Router - IPTV

max00slo ::

Zdravo

Imam težavo, nevem kako točno rešiti, nisem toliko v temu...

V zgornji štuk imam speljan kabel do boxa za tv. Za tam sem sedaj nabavil wifi router Asus tuf gaming AX4200.
Mi pomaga kdo nastaviti, da mi spusti čez IPTV?

Torej, UTP iz spodaj, iz modema (DHCP 192.168.1.xxx) sem dal v WAN od routerja. Router ima aktiven DHCP 192.167.5.xxx. Internet seveda deluje BP na vseh portih, medtem ko tv-box od TS ne deluje.

Router ima v "advanced" settingsih razdelek LAN-IPTV. Prilagam sliko. Ima kdo kakšno idejo, kaj vnesti kot nastavitve, da bo tole spustilo čez? Googlau in našel različne nastavitve vendar mi nobena ne deluje.

Če ne bo šlo drugače, bom seveda dokupil en switch, pa ga dal pred router, ampak se mi zdi popolnoma brezveze...
Si non confectus, non reficiat.

Daniel ::

Zdi se mi, da smo v nekaj takega v preteklosti že skušali rešiti, pa zadeva nekako ni speljala. Zagotovo se da urediti z Mikrotikom, bi ti pa svetoval, da raje kupiš tisti poceni switch.

Po drugi strani pa vprašanje, sedaj imaš dvojni NAT, če ti najprej vzpostavlja povezavo modem, nato pa si še router priklopil na WAN. Kakšen poseben razlog, da želiš tako konfiguracijo?

Mikrohard ::

3999 VLAN moraš bridgat iz WAN porta na LAN port, kjer imaš priklopljen box. Kako pa to nastaviti na Asusu (in če je sploh možno) pa pojma nimam... najlažje bo z nekim non-managed switchem.

Zgodovina sprememb…

Capricorn ::

Vaš IPTV potrebuje pravilen VLAN ID od vašega ponudnika internetnih storitev; brez njega Asus ne more prenesti IPTV.
Če ne morete dobiti podatkov o VLAN, je najpreprostejša rešitev namestitev stikala pred usmerjevalnik, tako da se TV-sprejemnik poveže neposredno z modemom.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kloko ()

guestadvise ::

max00slo je izjavil:

Zdravo

Imam težavo, nevem kako točno rešiti, nisem toliko v temu...

V zgornji ĹĄtuk imam speljan kabel do boxa za tv. Za tam sem sedaj nabavil wifi router Asus tuf gaming AX4200.
Mi pomaga kdo nastaviti, da mi spusti čez IPTV?

Torej, UTP iz spodaj, iz modema (DHCP 192.168.1.xxx) sem dal v WAN od routerja. Router ima aktiven DHCP 192.167.5.xxx. Internet seveda deluje BP na vseh portih, medtem ko tv-box od TS ne deluje.

Router ima v "advanced" settingsih razdelek LAN-IPTV. Prilagam sliko. Ima kdo kakšno idejo, kaj vnesti kot nastavitve, da bo tole spustilo čez? Googlau in našel različne nastavitve vendar mi nobena ne deluje.

Eggy Car

Če ne bo šlo drugače, bom seveda dokupil en switch, pa ga dal pred router, ampak se mi zdi popolnoma brezveze...

Pri Telekomu (TS) IPTV deluje prek ločene VLAN oznake.
Na Asus routerjih moraš pod Advanced Settings → LAN → IPTV nastaviti:

Select ISP Profile: Manual / Custom

Internet VID: 3999

IPTV VID: 3998

VoIP VID: pusti prazno (če ga ne uporabljaš)

Nato v istem meniju določi, kateri LAN port bo “IPTV port” (npr. LAN 4), in vanj priklopi TV-box.

WAN naj ostane priklopljen v glavni Telekom modem (ki ĹĄe vedno dela PPPoE/DHCP). Internet ti bo deloval normalno, IPTV pa bo pravilno dobil svoj VLAN in se priĹžgal.

Če to ne deluje, lahko router uporabiš kot Access Point (AP mode), IPTV pa gre direktno iz modema — to vedno deluje.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kloko ()

telexdell ::

guestadvise je izjavil:

Če to ne deluje, lahko router uporabiš kot Access Point (AP mode), IPTV pa gre direktno iz modema — to vedno deluje.

Deluje malo morgen. Imel ASUS RT68U nastavljen kot dostopno točko. Dokler je bil nanj priključen stari Box je stvar delovala. Ko je prišel NEO pa ga niti pod razno nisem uspel nastaviti. Dal 4 vratno stikalo za 15 € pa že leta deluje BP.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 optika v bridge mode nehala delovati (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
13618607 (1182) PrimozR
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

7625560 (13916) Ghost007
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

8936080 (14988) Lonsarg
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

6114847 (10515) Master_Yoda
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

7816452 (15041) styled

Več podobnih tem