» »

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca

««
29 / 29
»
»»

delavec44 ::

Samo da ne bodo kakšnih hipohondrikov shalucinirali.

David Mayer ::

Še malo OCD ob koncu leta...

Če uporabljate več teh ai chatov in imate vrhnjo vrstico z zaznamki že zapolnjeno z drugimi povezavami - ali tekmujete s Fantomom na orglah...
Chrome /... /Cast, save and share /Install page as app
Edge /... /More tools /Apps /Install this site as an app

Še to - pure client side js deluje kot zvezdna topologija v lan z različnimi browserji z RTCPeerConnection brez ICE serverjev.

gen Maister ::

Miki N je izjavil:

Mja, samo tisti recimo temu klasični ekspertni sistemi so bili proti LLM stilu AI dokaj rigidni. Nisi mogel izvesti te fore, ko rečeš "Ej dr. Ejaj, poleg vsega,zadnjič mi je un pacient bajdavej omenil da bla bla..." Današnji Ejaj ej precej bolj ... multi-modalen, saj vprašanje če je to vedno dobro ... Idealno bi bilo imeti brihtnega dohtarja, ki ne rabi "vodenja za roko" samo naslednje generacije bodo menda glupe in nenavajene razmišljati, pravite.... :8)

Ti mi deluješ še najbolj nekako na pravi poti, ali pa vsaj v pravi smeri razmišljanja. :) Nekaj zadnjih postov so izbrisali! :)) Saj ne, da bi bili tako neumni ali pa neprimerni... So pa malo počistili to džunglo in počutim se kar malo bolje in lepše. 8-) Ne bo potrebno na toliko postov odgovarjat in še vedno bomo lahko ohranili vse možnosti in smeri, kamor lahko zavije debata, ali pa prihodnost...
Nekoč sem bral neke take tehnične komentarje, ali pripombe. Npr: računska moč, ki so jo imeli na voljo ob pristanku na Luni (pustimo zdaj to ob strani, ali so res pristali ali gre samo za teorijo zarote in marketinški trik, izveden v Holivudu ali kje drugje, po metodah iz Holivuda :))). NO, takrat so imeli, ali še bolje, naj bi imeli na razpolago toliko računske moči in vsega ostalega (komunikacijskih zmožnosti), kot hih jaz sedaj držim v roki, ko pišem tole.
Nekdo drug je dejal, ob nekem novem vojaškem letalu 5 generacije (nekako) takole: Z enim samim takim letalom bi lahko dobili celotno bitko za Midway v ww2! 8-)
Seveda ima tudi naš PACIENT kaj prav! Marsikaj. Samo ta njegov prav ga ne dela pacienta. ;) Pacienta ga dela nekaj drugega!! :)) Naj gre kar k doktorju, ča mu AI ne more pomagati pri tem! :))

In prav ima! Človeštvo bo verjetno celo preživelo... Verjetno! Zdaj, kateri scenarij bo obveljal v tem filmu nazaj v peihodnost, in na kateri stopnji se bo ustavilo ali obdržalo, je pa drugo vprašanje. Lahko bo šlo po scenariju Pobesnelega Maxa, Planeta opic, Iger lakote, ali pa filma Prometej?
Morda po scenariju 8. potnika!?? :| Razni Terminatorji, Transformerji, Matrice,... so veliko bolj 'neverjetni' scenariji. Znanstvena fantastika višjega (2) razreda...

Človek je po eni strani prilagodljiva vrsta. Navkljub vsemu. Verjetno tudi v nekih novih okoliščinah se bo prilagodil po Darwinovih zakonih in se naprej primerno razvijal in prilagajal in gradil (novo) družbo, skupnost, kakršnakoli že bo... Vprašanje pa je tista razlika, če se bo pojavila in kako se bo pojavila; razlika v prebivalstvu. Kaj se bo, naj bi se zgodilo s to razliko, tukaj ne bom.

Kaj ti misliš o tej razliki in kateri scenarij nazaj v prihodnost se ti zdi najbolj verjeten???

Okapi ::

Čisto tako, mimogrede, človek se že dolgo ne prilagaja po Darwinovih zakonih, ki so prepočasni, ampak bolj po Lamarckovih.

mirator ::

Uf, kakšna velika učenost vije iz nekaterih postov. Nazaj v prihodnost??? pa Lamarckov zakon pa morda še kaj?
Sem že nekajkrat zapisal, da me moti izraz umetna inteligenca kljub pridevniku "umetna". Do umetne inteligence je še zelo, zelo daleč. Bolj primeren izraz bi bil "umetno znanje" in pa seveda spomin, bistveno večji, kot ga premore človek.
««
29 / 29
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPT-5.2 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
796851 (312) bambam20
»

Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19310815 (4688) Utk
»

Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdniki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
477481 (4608) Legon
»

Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )

14014973 (5331) Okapi
»

Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29969570 (28949) SambaShare

Več podobnih tem