Forum » Loža » Podložka
Podložka

geofull ::
Rabim podložko notranji fi 8mm, zunanji 10mm, debelina 1mm. Vendar podložke ne morem natakniti, ampak jo moram s strani potisniti na osovino. Če jo prerežem jo lahko tako nataknem, vendar nima funkcionalnosti, ker je zelo obremenjena na tlak. Je kdo videl kje rešitev takšnega problema, preden začnem izumljati tv.

Eno takšno sem že sam naredil. Problem je, ker je podložka vmesni del, in ena stran rotira (enkrat levo, nato desno). Ker je prisoten še tlak (v smeri osi podložke), takšno podložko, ki je prekinjena potem razširi (ker se tudi upre ob steno) in jo izvrže. Sploh, ker je stena podložke samo 2mm in debelina 1mm.
Zato sem razmišljal, da bi naredil podložko iz dveh podložk - obe pa bi imele nekakšen zob (oziroma dva zoba), ki bi preprežil razširitev. Je kdo že videl kaj takega?
Zato sem razmišljal, da bi naredil podložko iz dveh podložk - obe pa bi imele nekakšen zob (oziroma dva zoba), ki bi preprežil razširitev. Je kdo že videl kaj takega?

V bistvu rabim 'c washer', vendar da potem zapolnim tisti del, kjer je prerez v podložki. Je pa zunanji fi max 10mm, oziroma še tega moram na eni strani malo pobrusiti...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: geofull ()

mirator ::
Vse se da, če imaš voljo in čas in seveda dve desni roki z glavo med njima. Sicer je ena enostavna varianta s 3d tiskalnikom, sicer pa z žago za kovino, svedrom in pilicami. Za ročno izdelavo res potrebuješ dve podložki.

Ja, jutri, pojutrišnjem grem pogledat v štacuno kaj imajo, sem že klical. Potem bom videl.
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ozemljitev, Električna povezava, 450C, 400VACOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2604 (1572) | 2f4u |
» | Sitnost z ročkamiOddelek: Loža | 4687 (4097) | Xserces |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14193 (9188) | Glicerin |
» | Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9211 (7311) | Jackass |
» | Pumpa kaput!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2582 (1623) | Tugo |