Forum » Loža » Problem s pipo (tušem)
Problem s pipo (tušem)

GummyBear ::
Umivalnika v kuhinji in kopalnici delata normalno. Pipo lahko odprem kolikor hočem in kako mrzlo/toplo hočem, pa vse dela v redu.
Problem pa se je začel pojavljati v tuš-kabini. Če pipo odprem minimalno, voda priteče (mrzla, topla - kakor nastavim). Če pa pipo bolj odprem (večji pritisk) voda neha teči, celotna pipa začne vibrirati in v bojlerju se sliši čuden "vibrirajoč" zvok.
Ne vem, kaj bi to bilo, ker imam prvič tak problem. Boljler očitno dela v redu, sicer niti v kuhinji niti v kopalnici ne bi tekla topla voda, sploh pa ne pod večjim pritiskom. Je možno, da je kaj narobe s pipo v tuš-kabini? Je kdo imel kdaj podoben problem? Lahko kaj sam naredim ali ne bo šlo brez vodovodarja?
Problem pa se je začel pojavljati v tuš-kabini. Če pipo odprem minimalno, voda priteče (mrzla, topla - kakor nastavim). Če pa pipo bolj odprem (večji pritisk) voda neha teči, celotna pipa začne vibrirati in v bojlerju se sliši čuden "vibrirajoč" zvok.
Ne vem, kaj bi to bilo, ker imam prvič tak problem. Boljler očitno dela v redu, sicer niti v kuhinji niti v kopalnici ne bi tekla topla voda, sploh pa ne pod večjim pritiskom. Je možno, da je kaj narobe s pipo v tuš-kabini? Je kdo imel kdaj podoben problem? Lahko kaj sam naredim ali ne bo šlo brez vodovodarja?

ChatGPT pravi, da je verjetno problem v gumbu/ročici za preklop med direktnim iztokom in iztokom skozi tuš. Morda je obrabljen ali pa se je nabralo vodnega kamna. Drugi problemi naj bi bili manj verjetni. Bom jutri pogledal, če se da kaj storiti okoli tega. Ključno mi je, da usposobim tuš, sam iztok iz pipe pa redkokdaj uporabljam.

fikus_ ::
Lahko da se je odluščil vodni kamen in pri vecjem pretoku zapre pretok.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

joez7 ::
Mel enkrat podoben primer. Je blo treba vzet pipo dol in odstranit dušilke v priklopu. Nekakšen votel čep - dolžine 20,, in fi-12mm. Lahko je to, ni pa nujno. Lepo reši.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Kot že napisano, je problem v gumbu za preklop med direktnim iztokom vode in iztokom na tuš. Pipa je že malo dotrajana. Če gumb tiščim (navzdol), potem voda teče na tuš. Čim pa gumb sprostim (voda bi morala direktno teči), nekje pride do zamašitve in voda sploh ne teče. Na sliki je videti tako:
Gumb sem uspel odstraniti, vendar spodaj ni nič uporabnega. Videti je tako:
Moral bi priti do mehanizma za preklapljanje, da vidim, kaj povzroča problem. Sklepam, da je za to potrebno odmontirati celotno pipo, ali pač? Nasveti so dobrodošli.
Gumb sem uspel odstraniti, vendar spodaj ni nič uporabnega. Videti je tako:
Moral bi priti do mehanizma za preklapljanje, da vidim, kaj povzroča problem. Sklepam, da je za to potrebno odmontirati celotno pipo, ali pač? Nasveti so dobrodošli.

mojsterleo ::
Snemi dol spodnjo cev pa poglej če lahko element odviješ od spodaj (slikaj si z mobitelom).

delavec44 ::
Ni krivec, ampak kako pogosto pa odviješ in očistiš perlator? Glede na slike je precej umazan.
Če se spodnji del pipe premika levo/desno, ima mogoče zadaj imbus vijak in ga lahko snameš.
Če se spodnji del pipe premika levo/desno, ima mogoče zadaj imbus vijak in ga lahko snameš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Analiza pitne vode s pipe (Ljubljana)Oddelek: Loža | 4709 (1672) | Magic1 |
» | Sanitus Elite pipa za umivalnik zelo slab pretokOddelek: Loža | 2189 (1500) | LeXani |
» | Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24919 (12515) | floyd1 |
» | Težave s tušemOddelek: Loža | 6566 (5834) | INSIDE |
» | Razkamenjevanje vode!?Oddelek: Loža | 12203 (10372) | Pyr0Beast |