Slo-Tech - V ZDA so že dosegli kritično mejo, saj več kot polovica (54 odstotkov) prebivalstva novice dobiva z družbenih omrežij, kot so Facebook, X ali YouTube. Na drugem mestu med viri je televizija (50 odstotkov), sledijo spletne strani in aplikacije z novicami (48 odstotkov). Podobni trendi so prisotni tudi v drugih državah, a so počasnejši kot v ZDA, ugotavlja Reuters Institute, ki je podatke pridobil.
Na prvo mesto med javnimi osebnostmi se je torej povzel znani podkaster Joe Rogan, za katerega vsebine vsak teden vsaj sliši 22 odstotkov Američanov. Hkrati se zlasti politiki čedalje bolj izogibajo tradicionalnim medijem in raje dajejo izjave in intervjuje za naklonjena strankarska glasila, spletne osebnosti in vplivneže. Zanimivo je, da kljub tem podatkov kar 47 odstotkov ljudi ocenjuje, da so spletne osebnosti in vplivneži glavni vir dezinformacij in neresnic. Največji delež ljudi, ki za dostop do novic plačujejo, imata Norveška (41 odstotkov) in Švedska (31 odstotkov), najnižjega pa Srbija in Hrvaška (6-7 odstotkov).
Tudi globalno se vpliv družbenih omrežij za dostop do novic povečuje. Prednjači Facebook, ki ga v ta namen uporablja 36 odstotkov ljudi, sledijo pa YouTube (30 odstotkov), Instagram (19 odstotkov), WhatsApp (19 odstotkov), TikTok (16 odstotkov) in X (12 odstotkov). Uporaba X-a se je najbolj povečala v ZDA, na omrežje pa so v večji meri priključili mladi moški desnih nazorov, medtem ko so progresivni uporabniki zapuščali platformo. Najhitreje rastoče družbeno omrežje je TikTok.
Novice » Ostale najave » Družbena omrežja čedalje popularnejši vir novic

FireSnake ::
In vedno več neumnosti pride od tam.
Raja vedno bolj neumna in zmanipulirana.
Treba bi bilo prepovedati to sranje.
Za tiste, ki trdijo, da je tudi kakšen biznis odvisen od tega sranja: naj se pa znajdejo drugače.
Za tiste, ki trdijo, da je tudi kakšen biznis odvisen od tega sranja: naj se pa znajdejo drugače.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Miki N ::

MojsterX ::
haha, bolj si ti kot tak ki tako razmišlja problem, ker ne vidi MSM politične torbile, ki manipulirajo in lažejo. Enostransko nekritično razmišljenje kot je v tvojem primeru je tipično za ovce.

Še eden, ki ga je zelo strah, da bi se manipulacija nehala.
Ker je opran do te mere, da ne zna več razmišljati s svojo glavo.
Mene to ne moti, a tega ne pripisuj drugim (to me pa zmoti).
Ker je opran do te mere, da ne zna več razmišljati s svojo glavo.
Mene to ne moti, a tega ne pripisuj drugim (to me pa zmoti).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

fikus_ ::
Malo čudno napisani %???
"saj več kot polovica (54 odstotkov) prebivalstva novice dobiva z družbenih omrežij, kot so Facebook, X ali YouTube. Na drugem mestu med viri je televizija (50 odstotkov), sledijo spletne strani in aplikacije z novicami (48 odstotkov)."
Skupaj 152%.
"saj več kot polovica (54 odstotkov) prebivalstva novice dobiva z družbenih omrežij, kot so Facebook, X ali YouTube. Na drugem mestu med viri je televizija (50 odstotkov), sledijo spletne strani in aplikacije z novicami (48 odstotkov)."
Skupaj 152%.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Izi ::
na omrežje pa so v večji meri priključili mladi moški desnih nazorov, medtem ko so progresivni uporabniki zapuščali platformo.Se pravi Huš na eni strani vidi desne, na drugi strani pa progresivne.

Znano je da je pisec Huš skrajno levo usmerjen, ampak takih provokativnih idiotizmov si pa Slo-Tech le ne bi smel privoščiti. Kje so Moderatorji? Slo-Tech že par let vztrajno tone ne samo po kvaliteti ampak vse bolj postaja orodje političnih skrajnežev.

d4vid ::
In folk bo čedalje bolj glup.
Od vse vsebine na FB, ki sem jo videl v preteklih dneh, je bilo cca 30% generirane z AI. Jaz zaenkrat še ločim, marsikdo pa ne. To bo še zanimivo.
Počasi bo treba izklopit internet in vzet v roke knjigo.
Od vse vsebine na FB, ki sem jo videl v preteklih dneh, je bilo cca 30% generirane z AI. Jaz zaenkrat še ločim, marsikdo pa ne. To bo še zanimivo.
Počasi bo treba izklopit internet in vzet v roke knjigo.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

alternative ::
In kdaj se je zaupanje v MSM drastično zmanjšalo? Med operacijo Covid, ko je veliko ljudi spregledalo.

Horas ::
ravno obratno. ravno iz tistih medijskih političnih tv hiš in časopisov pride največ fake novic.manipulacija na višku. sam poglej si kolk jih misli da so rusi bad guy, izraelci pa good guy
alternative je izjavil:
In kdaj se je zaupanje v MSM drastično zmanjšalo? Med operacijo Covid, ko je veliko ljudi spregledalo.
tako!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()

Gregor P ::
Če iščeš informacije pri tipih kot je podkaster Joe Rogan, potem rabiš resnično pomoč, ker sicer ti kmalu ne bo več pomoči

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Bellator ::
ravno obratno. ravno iz tistih medijskih političnih tv hiš in časopisov pride največ fake novic.manipulacija na višku. sam poglej si kolk jih misli da so rusi bad guy, izraelci pa good guy
Od vseh možnih zadev si se zapičil v dve, ki držita

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

mtosev ::
Jaz socialne medije ne uporabljam za novice. Naj drugi berejo trash, ki je gor
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

njyngs ::
A ni slo-tech socialno omrežje, kjer pravkar pišeš komentar na novico?
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

mtosev ::
Jaz slotech ne smatram kot socialni medij.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

njyngs ::
social media (noun)
websites and applications that enable users to create and share content or to participate in social networking.
websites and applications that enable users to create and share content or to participate in social networking.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Jaz pa se informiram o dogajanju doma in po svetu ravno na Slotechu. Najraje spremljam mtosove agencijske novice, saj sem tudi sam precej sredinsko usmerjen. Priporočam.

zeleni ::

Mr.B ::
Če iščeš informacije pri tipih kot je podkaster Joe Rogan, potem rabiš resnično pomoč, ker sicer ti kmalu ne bo več pomoči![]()
Sej te čisto razumem, da ti ni pomoči..
Socialni mediji no tudi uradni kanali promovirajo da je Ukrajina zmaguje, tako da ne mesečnem presega, od lanskega leta izgublja po uradnih Ukrajinskih medijih ozemlja in da iz te zmage moramo nadaljevati psihozo dviga stroškov za nato vojsko, itd…
Lahko gremo tudi aktualno Izraelsko temo, kjer berem da imajo naši kompletni nazor nad Iranom, samo ni mi čisto jasno koliko časa bodo še naši Američani sposobni financiranja izstreljevanja THAAD in SM3, verjetno pred strahom bankrota, kot v Ukrajini sedaj tako hitijo ta dol.
Pa seveda ne smemo pozabit, da si se že odločil in se jasno poenotil, da podpiraš genocid dokler le tega izvajajo naši…
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Torej ti dejansko citiraš svoj komentar in ga prilagaš kot nek dokaz o genocidu?!?
Naj uganem, oboževalec Joe Rogana

Naj uganem, oboževalec Joe Rogana

McHusch ::
na omrežje pa so v večji meri priključili mladi moški desnih nazorov, medtem ko so progresivni uporabniki zapuščali platformo.Se pravi Huš na eni strani vidi desne, na drugi strani pa progresivne.Levi, ki prav vse kar se dotaknejo spremenijo v drek in progresija
Hahaha, vi niste normalni.
Znano je da je pisec Huš skrajno levo usmerjen, ampak takih provokativnih idiotizmov si pa Slo-Tech le ne bi smel privoščiti. Kje so Moderatorji? Slo-Tech že par let vztrajno tone ne samo po kvaliteti ampak vse bolj postaja orodje političnih skrajnežev.
Lahko pa prebereš dejansko poročilo, in notri vidiš točno to dikcijo.
Since Elon Musk took over the network in 2023 many more right-leaning people, notably young men, have flocked to the network, while some progressive audiences have left or are using it less frequently.

bajker ::
na omrežje pa so v večji meri priključili mladi moški desnih nazorov, medtem ko so progresivni uporabniki zapuščali platformo.Se pravi Huš na eni strani vidi desne, na drugi strani pa progresivne.Levi, ki prav vse kar se dotaknejo spremenijo v drek in progresija
Hahaha, vi niste normalni.
Žal tudi Slotech vse bolj okupirajo "mladi beli moški desne usmerjenosti", ki svoje mnenje oblikujejo na podlagi Muskovih in Trumpovih blodenj, nekaj pa dodajo še Jajotove blodnje.

Torej ti dejansko citiraš svoj komentar in ga prilagaš kot nek dokaz o genocidu?!?
Naj uganem, oboževalec Joe Rogana![]()
Ti bi rad imel zahodne norme, dokler le te zajemajo osi zla, sebe pa izvzel iz teh norm.
A ni patetično, ko si se na javnem forumu izrazil za podporo genocida. Dokler le tega izvajajo naši.
Glede na tvojo politično maga mentaliteto, se lahko vprašamo, kje vse se ti še zatika, pa tu ne mislim samo pri definiciji imperializma in genocida. Pustimo da si se na javnem forumu odločil, da se javno poseješ na zahodne norme.

Jaz seveda nisem izjavil nič takšnega, a to tebe ne ustavi, da izvajaš še naprej to lažno in sovražno propagando. Saj zato pa tudi si Persona non grata

Jaz seveda nisem izjavil nič takšnega, a to tebe ne ustavi, da izvajaš še naprej to lažno in sovražno propagando. Saj zato pa tudi si Persona non grata![]()
Ne to ni sovražni govor ali lažna propaganda. Če bi bilo temu res, bi danes TI jasno na javnem forumu napisal da NE POPIRAŠ GENOCIDA.
Tega pa ne moreš napisat, ker veš da lahko nalima ker nekaj tvojih izjav v temah, kjer je / bi bilo sprejemanje genocida nesprejemljivo, ne glede kdo ga izvaja.
Patetično.

Daj preberi prosim za seboj, kakšne pišeš; kako bi sploh kdorkoli izmed nas lahko podpiral genocid ... razen rusofilov (genocid Rusije nad ukrajinskimi otroki)

Izi ::

bajker ::

gus5 ::
V ZDA so že dosegli kritično mejo, saj več kot polovica (54 odstotkov) prebivalstva novice dobiva z družbenih omrežiZakaj je "kritična meja" pri 54 odstotkih? In kaj ti odstotki povedo o zaupanju v novice, pridobljene na družbenih omrežjih? Raziskava namreč tudi pokaže, da zaupanje v tradicionalne medije v zadnjih 3 letih ni upadlo. Očitno povečan obisk na socialnih omrežjih ne povečuje zaupanja v gobezdače na socialnih omrežjih.

No nekaj je res. "Dino" mediji bodo težko preživeli izumrtje Boomerjev ... saj ne v podobni obliki, kot sedaj.

aerie ::
Nič novega. "Normalnost" se pomika proti desni. Za nekatere, ki večinoma živijo v virtualnem svetu, se zdi normalnost že skrajno levo.

Daj preberi prosim za seboj, kakšne pišeš; kako bi sploh kdorkoli izmed nas lahko podpiral genocid ... razen rusofilov (genocid Rusije nad ukrajinskimi otroki)![]()
To da priznaš da javno podpiraš genocid in za protiargument uporabiš ARGUMENT :
Persona non grata
Jasno nakazuje, da ravno ne spadaš pod osebo nekega splošnega razglede, ne glede na sinonim , toliko še samo o lastni integriteti.
S tem si tudi jasno ponovno nakazal, da NE PRIZNAVAŠ genocid, dokler le tega izvajajo naši.
razen rusofilov (genocid Rusije nad ukrajinskimi otroki)
Zato pa si uporabil argumentacijao
Persona non grata
Sedaj pa lahko na javen forumu TI še dodaš zakaj podpiraš Genocid naših, in če zanikaš, bom začel limati malo iz tem o izraelskem genocidu, in tvojih prispevkih, kjer je očitno sedaj že vsem da le tega ne smatraš kot genocid…
PS; seveda če pa misliš da sem russofil, ko citiram uradne Ukrjinske strani im me označuješ da podpiram genocid Rusov…,.. Ej ne vem, v maju 2025 so Ukrajici zmagovito izgubili koliko ozemlja no konkretno…, da ne bomo čez nekaj mesecev imeli debata, da so krivi Američani… Enakom ko dam link Poljsko zunanjega ministrstva o denacifikaciji Ukrjine, ali pa kakšen problem manjšin v Ukrjini… Ej če sem zato Rusoffil, potem je delo medijev, opravljeno.

Furbo ::
Kateri vir novic bi pa ti dikator potem označil za tistega pravega, ki govori samo resnico?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Utk ::
Mtosev iz msm ne bo nikoli zvedel ali in zakaj je bil Boštjančič v Subotičevi vili. Niti zakaj je to pomembno.
Da ne govorimo o vseh barabijah Jankovića.
Da ne govorimo o vseh barabijah Jankovića.

socialec ::

Daj preberi prosim za seboj, kakšne pišeš; kako bi sploh kdorkoli izmed nas lahko podpiral genocid ... razen rusofilov (genocid Rusije nad ukrajinskimi otroki)![]()
Sedaj pa lahko na javen forumu TI še dodaš zakaj podpiraš Genocid naših, in če zanikaš, bom začel limati malo iz tem o izraelskem genocidu, in tvojih prispevkih, kjer je očitno sedaj že vsem da le tega ne smatraš kot genocid…
… predlagam, da začneš kar s tem

Morali bi ga aretirati in izročiti sodišču. Madžari se očitno sploh ne držijo več nobenih pravil oz. ne spoštujejo dogovorov; razen morda le še tistih, od katerih je odvisno, da dobijo nek (evropski) denar.

Furbo ::
Kateri vir novic bi pa ti dikator potem označil za tistega pravega, ki govori samo resnico?
Napačno izhodišče, da pričakuješ samo resnico, resnico in ničesar drugega kot resnico.
In napačno izhodišče je tudi to, da se na npr. tiktoku pričakuje samo laži in nič drugega kot laži.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

socialec ::
Ne spremljam tiktoka, tako da lahko to tudi verjamem, če je res pomembno za debato.
Žal nisem spomladanski pišček, se pozna na stilu življenju, je pa mogoče odvisno od gledišča.
Žal nisem spomladanski pišček, se pozna na stilu življenju, je pa mogoče odvisno od gledišča.

Jarno ::
Zahodni MSM ni za odmet, vsak z zrnom soli v glavi prefiltrira prisotno agendo, za tiste bolj lahkoverne pa so bolj blagodejni od raznih Bebotov, Hinklov, plačanih assetov in vojska botov.
Družbeno omrežje X je bolj forsiranje stališč, kot pa objektivno poročanje, ne se slepit, da so tam zgolj čisti zlati kosmiči.
Bluesky je levičarska trdnjava (npr. J.D.Vance in njegova zgodba).
LL je bil npr. fenomen, kot ga več ne bo, vsebine tam so nalagali pretežno pol-pismeni osebki, kateri se niso trudili z opisi in komentarji.
Družbeno omrežje X je bolj forsiranje stališč, kot pa objektivno poročanje, ne se slepit, da so tam zgolj čisti zlati kosmiči.
Bluesky je levičarska trdnjava (npr. J.D.Vance in njegova zgodba).
LL je bil npr. fenomen, kot ga več ne bo, vsebine tam so nalagali pretežno pol-pismeni osebki, kateri se niso trudili z opisi in komentarji.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

Jeffreyy ::

In po dnevno dozo greš na CNN in RTVSLO, drži?
Zdaj nam pa razloži, prosim, v čem je razlika.
Čemu je tvoj vir boljši od socialnih omrežij?

Markoff ::
Od vseh možnih zadev si se zapičil v dve, ki držitaRusi so bad guy, in Izraelci so manj slabi kot Hamas in drugi teroristi v tisti regiji.
Mojster je, ni kaj.
Sicer pa so spletni mediji hkrati boljši kot slabši od MSM - slednji namreč ne lažejo, v primerjavi s spletom, a znajo novico spraviti v povsem drugačen kontekst / luč ali pa jih enostavno ne objavljati. Zato poizkušam brati oboje, verjamem pa zelo težko komurkoli. V dobi AI pa še manj.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

kow ::
Lep primer je danasanja novica o izjavah IAEA Grossija. MSM mediji so povzeli en njegov stavek, izpustili pa recimo stavek:
"I have said no country in the world is enriching uranium at this level of 60%, which is technically almost equivalent to 90%, which is needed to have a nuclear weapon. At the same time, we are inspectors. We are not political analysts or national political officials. So we have to have concrete proof in order to say that there is an active program to make a nuclear weapon, which we have not seen." (Bloomberg interview)
Za Al Džaziro je recimo tudi rekel, da samo domneva, da ima Izrael jedrsko orozje, da IAEA nima nobenih dokazov. Vsi vemo, da ima Izrael jedrsko orozje. Enako vsi
vemo, da Iranci zelijo imeti jedrsko orozje ali vsaj moznost hitre izdelave.
BBC, RTV itd. so propagandni kanali, ki ves cas manipulirajo z javnostjo. Hvala bogu, da imamo sedaj internet, socialna omrezja itd in lahko zadeve zlahka preverimo (ce si seveda vzamemo cas).
"I have said no country in the world is enriching uranium at this level of 60%, which is technically almost equivalent to 90%, which is needed to have a nuclear weapon. At the same time, we are inspectors. We are not political analysts or national political officials. So we have to have concrete proof in order to say that there is an active program to make a nuclear weapon, which we have not seen." (Bloomberg interview)
Za Al Džaziro je recimo tudi rekel, da samo domneva, da ima Izrael jedrsko orozje, da IAEA nima nobenih dokazov. Vsi vemo, da ima Izrael jedrsko orozje. Enako vsi
vemo, da Iranci zelijo imeti jedrsko orozje ali vsaj moznost hitre izdelave.
BBC, RTV itd. so propagandni kanali, ki ves cas manipulirajo z javnostjo. Hvala bogu, da imamo sedaj internet, socialna omrezja itd in lahko zadeve zlahka preverimo (ce si seveda vzamemo cas).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

"At the same time, we are inspectors" in "at this level of 60%, which is technically almost equivalent to 90%"
prvi citat pove vse o njemu, ko enači 60% in 90%.
Še celi Usa vohuni pravijo, da IRI ne dela jedrske bombe. Link v drugi temi.
Torej, kdo ima prav, kdo zavaja, laže?!
prvi citat pove vse o njemu, ko enači 60% in 90%.
Še celi Usa vohuni pravijo, da IRI ne dela jedrske bombe. Link v drugi temi.
Torej, kdo ima prav, kdo zavaja, laže?!

Jarno ::
Ko imaš ustrezno obogaten uran, je do atomske bombe majhen korak.
Cev, dve količini urana po 10kg na vsaki strani in en lovski patron na eni kepi urana.
Drugače pa, splet ponuja tudi znanje in "znanje", ne zgolj novice, tako generalno.
Cev, dve količini urana po 10kg na vsaki strani in en lovski patron na eni kepi urana.
Drugače pa, splet ponuja tudi znanje in "znanje", ne zgolj novice, tako generalno.

Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()

Ni tako enostavno!
ZSSR je vohunila za Američani, da so naredili prvo jedrsko bombo.
ZSSR je vohunila za Američani, da so naredili prvo jedrsko bombo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

kow ::
Fikus ne razume koncepta nelinearnosti. Saj zato mu tudi Rusi placujejo. Ker ne razume veliko.

Kaže da sem dal napačen TTR.
kow, kdo pa tebe plačuje za trolanje?
kow, kdo pa tebe plačuje za trolanje?

MrStein ::
Ko imaš ustrezno obogaten uran, je do atomske bombe majhen korak.
Drugače pa, splet ponuja tudi znanje in "znanje", ne zgolj novice, tako generalno.![]()
Itak. Sem že tri naredil. Pa teleport in časovni stroj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Družbena omrežja čedalje popularnejši vir novic (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 2255 (179) | bm1973 |
» | TikToku v EU 345 milijonov evrov kazniOddelek: Novice / Tožbe | 7083 (5100) | kanarin |
» | Meta prvič ni povečala prometa glede na leto poprejOddelek: Novice / Rezultati | 11767 (5945) | janezvalva_5 |
» | Ameriški psihologi izdali priporočila za sobivanje z družbenimi omrežjiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5786 (4376) | Karamelo |
» | Facebook in Google nista več vladarja oglasnega prostoraOddelek: Novice / Varnost | 7441 (3464) | OutOfTheBox |