Forum » Pomoč in nasveti » Napravo v omrežju najde preko kabla, preko wifi-ja pa ne
Napravo v omrežju najde preko kabla, preko wifi-ja pa ne

Klemenn ::
Imam napravo, ki je povezana v mrežo s kablom. Bolj natančno je povezana preko stikala na router.
Na router je:
- z kablom povezan prenosnik in namenski software in njegov 'auto-search' napravo najde bp
- preko brezžične povezave povezan isti prenosnik in isti namenski software in njegov 'auto-search' naprave ne najde
A obstaja neka smiselna povezava kaj se 'odreže'? In ne, ni firewall itd...
Nekako se mi isto zdi, da chromecast najde tv le, če sem na istem wirelessu kot TV.
Na router je:
- z kablom povezan prenosnik in namenski software in njegov 'auto-search' napravo najde bp
- preko brezžične povezave povezan isti prenosnik in isti namenski software in njegov 'auto-search' naprave ne najde
Nekako se mi isto zdi, da chromecast najde tv le, če sem na istem wirelessu kot TV.

johnnyyy ::

a ima prenosnik isti IP, ko je na kablu ali pa ko je preko wifija?
Seveda ne - ampak omrežje je super simple home, ne bi smelo biti razlike. Edino kar ta router-iz-pralnega-praška počne v ozadju...
Smiselnih povezav je lahko več. Ena izmed najbolj "glupih" je, da SW preišče samo LAN vmesnike in WLAN spusti.
Plausible
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemenn ()

steev ::
Kakšni routerji majo nastavitev, ki onemogoči komunicaranje med wifi napravami. Poglej če je kaj takega v router nastavitvah.
:|

joez7 ::
Men je en tut pil. Na koncu je blo treba dat iz WPA3/WPA2 na WPA2 only. (na routarju).
Zgleda, da mrežna kartica ni prebavila WPA3.
No na eni drugi mašini, je kao našlo - sam "povezave z tem omrežjem ni možno vzpostaviti" - po updatu gonilnikov za mrežno (intel), pa čudežno začelo delovat.
Zgleda, da mrežna kartica ni prebavila WPA3.
No na eni drugi mašini, je kao našlo - sam "povezave z tem omrežjem ni možno vzpostaviti" - po updatu gonilnikov za mrežno (intel), pa čudežno začelo delovat.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

MrStein ::
Pa je ta naprava res dostopna? Na ping se odziva?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

DamijanD ::
a ima prenosnik isti IP, ko je na kablu ali pa ko je preko wifija?
Seveda ne - ampak omrežje je super simple home, ne bi smelo biti razlike. Edino kar ta router-iz-pralnega-praška počne v ozadju...
Mislim je pa v istem rangu? npr 192.168.1.* ? Sprašujem, da ni slučajno problem v dveh ločenih dhcp strežnikih. (modem vs router?)

d4vid ::
Jaz sem se igral nekaj z managed switchem, nevem kako niti zakaj, naprave, priklopljene na switch so videle vse naprave, naprave priklopljene na ruter, kamor je tudi switch, pa niso videle naprav na switchu.
Vglavnem, poglej, kaj počne ruter, če imaš vklopljen kak client isolation ali kaj podobnega...
Kater ruter, katera naprava?
Vglavnem, poglej, kaj počne ruter, če imaš vklopljen kak client isolation ali kaj podobnega...
Kater ruter, katera naprava?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

wpa3 na wpa2 pa res še nisem poizkusil.
da, dostopna, naprava dela, ping dela itd...samo namenski app ga 'ne najde'.
router pa navaden B333 (4g modem)
mogoče pa kak broadcast ne gre mimo...
da, dostopna, naprava dela, ping dela itd...samo namenski app ga 'ne najde'.
router pa navaden B333 (4g modem)
mogoče pa kak broadcast ne gre mimo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samodejni preklop - WIFI omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 1448 (521) | iloveboobz |
» | Windows 8.1 brez internetaOddelek: Pomoč in nasveti | 1368 (901) | Klemen86 |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 356938 (57394) | ignats |
» | Wi-Fi 6 je tudi uradno med namiOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8462 (6521) | dexterboy |
» | Router kot dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 4270 (2891) | BlaY0 |