» »

laptop pri inštaliranju ne najde diska

laptop pri inštaliranju ne najde diska

arjad ::

Pozdravljeni,
zaradi namestitve nove izvedbe win 11 ( stari je potekla življenska doba ),sem formatiral disk in z rufusom na USB ključ napravil ISO win 11. Sedaj pa se ustavi in ne prepozna diska in hoče driver.
Ali mogoče kdo pozna rešitev ?

Han ::

Ne pozna, ker nisi navedel specifikacij - model prenosnika, disk... BIOS je zadnji?

mtosev ::

Probaj usb ključek narediti z Microsoft media creation toolom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kixs ::

mtosev je izjavil:

Probaj usb ključek narediti z Microsoft media creation toolom.

Zakaj?

Za svoj laptop mora poiskati primeren storage driver. Velikokrat je to Intel RST.

Driver potegne dol, ga razpakira na kljucek z Windows instalacijo. Ko namescas in te vprasa za disk, pokazes kje je gonilnik, ko ga nalozi in ce je pravilen, ti bi moral pokazati disk in particije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

arjad ::

Sem instaliral RST, pa ni pravi. Računalnik je lenovo, disk pa M2 238 Mb, poskusil sem tudi s M creation tool, pa je isto.

joez7 ::

W11 rabi UEFI in secure boot.
Poglej po nastavitvah BIOSa NB.
Drugače pa si z Rufom ustvari MTB boot disk + W11.
A razumeš - model NB? Lahko tudi slikaš nalepko na zadnji strani NB - bo zlo pomagalo za kvaliteten odgovor.
Vse ostalo je ugibanje kaj maš. :)

arjad je izjavil:

Pozdravljeni,
zaradi namestitve nove izvedbe win 11 ( stari je potekla življenska doba ),sem formatiral disk in z rufusom na USB ključ napravil ISO win 11. Sedaj pa se ustavi in ne prepozna diska in hoče driver.
Ali mogoče kdo pozna rešitev ?

Kljub temu, da ti je stara življenska doba potekla, bi lahko lepo sprožil nadgradnjo na W11 - bi ti ostali vsi podatki in programi.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

bm1973 ::

arjad je izjavil:

Sem instaliral RST, pa ni pravi. Računalnik je lenovo, disk pa M2 238 Mb, poskusil sem tudi s M creation tool, pa je isto.

Ful dober si določil tip laptopa na celo blagovno znamko...

yayo ::

na stacionarcu sem imel konec lanskega leta podobno težavo (win inštalacija je zahtevala nevemkašne driverje) pa sem rešil tako, da sem zamenjal ključek z windows ISO s starejšim usb2, 8gb, formatiranim na fat32. Potem je šlo gladko skozi in nobenih drajverjev nisem potreboval.

V-i-p ::

A nismo včasih za ta problem v biosu v nastavitvah za disk prestavili iz SATA na AHCI in je disk našlo?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

ToniT ::

Pojdi na stran proizvajalca računalnika, poišči driverje za tvoj model računalnika in jih skopiraj na USB, potem pa jih samo naložiš ob instalaciji windows.

srus ::

arjad je izjavil:

Ne moremo ti pomagati, ker nam nisi zaupal še barve računalnika.

Pa nehaj se igrati po travnikih, si boš prihranil podobne sitnosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov laptop prvič uporabljam in ne morem instalirati windowsa - zahteva internet za pr (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
512670 (810) GenZNPC
»

Združevanje particij

11968 (613) Aleš1986
»

nov SSD disk v prenosnik

442422 (1321) turist1
»

Clean win10 na Dell, Samsung SSD

Oddelek: Loža
10596 (346) vostok_1
»

Ob instal.Win verjetno izbrisani podatki (strani: 1 2 )

625809 (4812) solatko

Več podobnih tem