» »

Ob instal.Win verjetno izbrisani podatki

Ob instal.Win verjetno izbrisani podatki

«
1
2

Bacii ::

Zdravo,
prosila bi za pomoč. Sem amater in se vnaprej opravičujem za kakšne nepravilne rač.izraze...
Kupila sem nov rač. Lenovo Ideapad3 brez win-samo dos. Ob inštaliranju win10 mi je javilo napako kot je opisano v spodnjem videu in sem opravila korake kot je v videu opisano (mbr v gpt)


Ampak s to izjemo,da pri koraku, kjer bi se mi moral pojaviti nedodeljen particij (ali kako se rece?), Je mislim da pisalo pogon0,particij2:windows...(ter nad njim pogon0,particij1:mislim da sistemske datoteke-ceprav je pisalo zraven kolikor se spomnim le 10000mb,pri tadrugem particiju pa 234gb-disk je ssd 256) ker od tega koraka ni slo naprej (niti ustvarit novega particija), sem kliknila izbrisi particij, nato se je izpisalo mislim da particij2:nedodeljen in nato je slo normalno instalirati windowsena ta particij,ki naceloma delujejo,kolikor sem pogledala...ne deluje pa npr.toucpad in wifi...ko sem med nastavitvami iskala kje bi lahko bilo kaj izklopljeno ali kaj,sem opazila,da mi win sploh ne ponuja moznosti nastavitev, kot da sploh same strojne opreme za te zadeve ne najde (mislim da ni problem v neobstojecih gonilnikih,saj mi niti opreme ne izpise,ce se prav izrazam...)..npr.pri nastavitvah za misko in ostale naprave,mi ponuja le moznosti nastavitev za misko, sledilne ploscice pa kot da je sploh ni...tudi v upravitelju naprav je ne najdem...podobno wifi...sploh ne ponuja moznosti za kaki vklop,izklop,nastavitve....in zato me zdaj zanima ali je mozno,da sem izbrisala kaksne sistemske programe za delovanje dolocenih naprav-strojne opreme??
Parricij sem izbrisala,ker sem mislila,da je pac tekom mojih poskusov nalaganja win nekaj win.datotek ze zapisalo na ta particij in da zato ne gre ne naprej,ne nazaj...sem mislila da so sistemske zadeve na prvem particiju.

Mi lahko kdo pomaga-priporoca kaj narediti? Kaki program za izgubljene datoteke?

Naj se omenim, da sem ze na 2 rac. (starsi kupili rac.) uspesno na zgornji nacin instalirala win in ni bilo problemov, pri tokratnem pa kot receno, se mi niso izpisali particiji na tak nacin kot bi se naj..da bi bil en cel nedodeljen...ni pa slo ustvariti novega!

Ali pa mogoce nisem nic narobe naredila,pa je v cem drugem problem?? Same nastavitve za vklop sledilne ploscice naceloma poznam,tako da mislim da res ni ptoblem v tem, da ne bi xnala vklopiti...tudi v biosu je sledilna pl.omogočena...isto glede wifi...

Ali bi mogoce pomagalo, ce namestim druge win-na ostala 2 rac.sem navadni win10home dala, tokrat pa pro...? Sedaj ne upam na novo instalirat,da se ne bo prevec datotek prepisovalo itd..v primeru,da bi kasneje zagnala kak program za obnovitev...


Lepo prosim za pomoc!

joze67 ::

Windowsi imajo sicer veliko gonilnikov (= programske opreme, ki komunicira s strojno opremo), ne pa za vse, kar leze in gre. Posebej je to izrazito pri prenosnikih, kjer je zaradi pomanjkanja prostora strojna oprema bolj specializirana.

Kar torej potrebuješ, so gonilniki za TouchPad in WiFi. Najdeš jih verjetno na njihovi spletni strani in ker ti WiFi ne dela, na računalo dostaviš bodisi prek mreže s kablom (če ta dela) ali ključka USB.

Če boš nameščala druge Windows, bo enak problem. Dokler se potrebni gonilniki ne vključijo v sistem, če kdaj pride do tega.

Bacii ::

Hvala joze67...ampak kolikor se spomnim,mi je do zdaj vedno poleg navednbe strojne opreme ze napisalo, da nimam instal.gonilnikov in mi ponudilo,da jih najde..tokrat pa mi niti strojne opreme ne izpise in to me skrbi...wifi pa mi je itak slo brez problemov vedno nastavit...tokrat pa v win.med omrežnimi nastavitvami sploh nikjer ni kake moznosti urejanja wifi...nimam pa moznosti kabelskega, ker ze par let uporabljam net samo preko tel....no sej bi prek drugega rac.prenesla gonilnike,ampak kako naj najdem prave, ce nimam niti imena strojne opreme-ce ne vem za kaki touch pad sploh gre..synaptics al kak takega...?

Vuli ::

najboljš, da greš na lenovo website in dl driverje za wifi. Pač z drugim pcjem na usb seveda.
https://pcsupport.lenovo.com/si/en/prod...

na spodnji strani laptopa imaš serijsko oz napišeš model v google. recimo: ideapad 3-15IML05 drivers

aja, a imaš mogoče kak fizični gumb, ki totalno ugasne wifi kartico?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vuli ()

Bacii ::

Sem poskusla zdaj instalirat gonilnik za wlan in touchpad..iz njihove strani, pa noce delovat. Niti ne napise zakaj..pri wlanu celo napise,da ni slo instalirat-code1...sej pravim, da se mi zdi, kot da sploh ne najde strojne opreme...a je možno, da rač.sploh ne bi imel wlana in za touchpad strojne opreme not ob nakupu??

AngelOfDeath ::

https://support.microsoft.com/sl-si/hel...


Prilepi sliko upravitelja naprav.
Tam bo izpisana vsa strojna oprema.
edit: Slovnica

Bacii ::

Sem ze mislila, pa ne znam nalozit slik na ta forum :( ? Sem pa na tel.,ne vem ce je v tem problem..bom poskusla

Bacii ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Bacii ()

nightrage ::

Verjetno inštaliraš win10 iz usb, zato moraš sliko na usb naložiti z npr. rufus programsko opremo in izbrati obcijo GPT.

Bacii ::

nightrage je izjavil:

Verjetno inštaliraš win10 iz usb, zato moraš sliko na usb naložiti z npr. rufus programsko opremo in izbrati obcijo GPT.


Sem nardila z rufusom in je win.normalno nalozilo....vse vredu, le kot receno, zaenkrat sem vsaj za touchpad in wifi ugotovila,da ne delata...miško je pa brez problema zaznalo (žična,ne optična).

Poskusam s slikami, pa mislim da niso vidne?

nightrage ::

Bacii ::



Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Bacii ()

Bacii ::

Zdaj pa je menda šlo? Nisem vseh zavihkov odprla,ampak mislim da se taglavno vidi...pod miške in druge kazalne naprave je npr.samo miška....nobenga touchpada?
So pa pod druge naprave neke neznane in ce jih odprem,pri vecini ni nic konkretnih podatkov...ne vem al bi tam vmes bil touchpad al kaj...

Ales ::

Seveda. Ko ne bos imela več nobene neznane naprave. bo vse delalo.

AngelOfDeath ::

Zanimivo, prvic vidim da win 10 nima gonilnikov za 8+ naprav.

Nic zdaj pa veselo natipkaj tvoj model prenosnika v google in dodaj poleg besedo drivers.
Na proizvajalcevi spletni strani si dol potegni "gonilnike za wifi/mrezo" le te namesti.
Se povezi v splet in na proizvajalcevi spletni strani pod tvojim modelom prenosnika sprozi_
Automatic driver update - start scan.

Zadeva bi mogla samodejno najti vse gonilnike in jih namestiti.

Lahko uporabis tudi Lenovo Vantage Service.
Vendar bos morala gonilnike za mrezo / wifi se vedno sama namestit da se bo racunalnik znal pvezati na splet.
edit: Slovnica

Bacii ::

Sem že naredila to in par razlicnih driverjev potegnila dol z lenovo strani, pa vseeno ne deluje...zdaj bom vseeno drugo verzijo win.10 nalozila, katero sem na druge rac.nalagala, pa bomo vidli, ce bo razlika..

kixs ::

Za prave gonilnike pojdi tole stran:

https://pcsupport.lenovo.com/si/en

in vpisi serijsko stevilko svojega prenosnika. Dobila bos seznam gonilnikov za tvoj prenosnik. Potegni si dol za mrezo in namesti. Mora delat.

Bacii ::

Sem ravno s te strani potegnila dol..in tudi serijsko vpisala....pol se vseeno par drugih driverjev sprobala, pa nic ne pomaga...zdaj vlecem druge win.dol, ker vec ne vem kaj bi druga..milijon nasvetov in variant s spleta sprobala, pa nic ni pomagalo...
Hvala vsem!

Bacii ::

Kaj torej mislite...nisem sama kaj izbrisala z racunalnika, ko sem tisti particij izbrisala pred instaliranjem win?

Karen ::

Ko prižgeš računalnik pojdi v bios in preveri če imaš wifi kartico in touchpad enabled... potem pa drajverje za oboje še enkrat zalaufaj in se ti bodo naložili.

Bacii ::

Karen je izjavil:

Ko prižgeš računalnik pojdi v bios in preveri če imaš wifi kartico in touchpad enabled... potem pa drajverje za oboje še enkrat zalaufaj in se ti bodo naložili.

Tudi to ze preverila na zacetku..v biosu je vse enabled...gonilnike veckrat prenesla, znova zagnala...pa NE dela..znorela bom počasi...zdaj sem zagnala tisto samodejno popravilo in ponastavitev na zacetne nastavitve racunalnkka in bom se 1x dala drogo verzijo win gor...

AngelOfDeath ::

Windows 10 se vedno "dolpovlece" iz Microsoftove strani.

Zanimivo da ne delajo...
In niti errorja ne javi ?
Bi bilo zanimivo videti kaj event viewer pravi.
edit: Slovnica

solatko ::

Bacii - Za tvoj računalnik moreš potegnit dol i/o gonilnik in ga instalirat, pa ti bo takoj začelo vse delat.
Lenovo zadnji dve seriji Intel procesorji, ni sinhroniziral gonilnike z M$.
V upravitelju naprav nimaš touch pad-a. Ti pa prepozna miško.
Napiši točno model, pa ti bomo poiskali link.
Delo krepa človeka

Riff ::

men ponavad pomaga v win10 če imaš mrežno kartico zaznano da s elahko povežeš na net da daš desni klik na napravo z klicajem ali neznano in daš updejt drivers pa potem to win10 sam najde in anloži gonilnik za ustrezno napravo ravno zarad tega mi je win10 zakon

solatko ::

Riff - Ne pomaga, sem ravno kupil na Mimovrste prenosnik, ki je bil zaradi tega vrnjen i3 100xx za 340EUR in so bili še toliko fer, da niso povedal, zakaj je bil vrnjen in, da touch pad "ne dela".
Moraš potegnit gonilnike ročno in jih instalirat, potem pa je b.p.. Menda z windows update, čez nekaj časa najde, ampak, zakaj bi čakal.

https://pcsupport.lenovo.com/us/en/prod...

Vpiši serijsko številko in ti bo nametalo vse gonilnike za tvoj računalnik.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Bacii ::

solatko je izjavil:

Bacii - Za tvoj računalnik moreš potegnit dol i/o gonilnik in ga instalirat, pa ti bo takoj začelo vse delat.
Lenovo zadnji dve seriji Intel procesorji, ni sinhroniziral gonilnike z M$.
V upravitelju naprav nimaš touch pad-a. Ti pa prepozna miško.
Napiši točno model, pa ti bomo poiskali link.

Kaj pomeni i/o gonilnik? Za wlan in touchpad sem gonilnike potegnila dol,pa mi ne dela... Vem ja, da v upravitelju ni ne touchpada,ne wlana, sej tega ravno ne razumem..ker sem ze parkrat win.instalirala,pa nove nalagala, pa nikoli s tem problemov...
Rač. je Lenovo ideapad3 17ADA05 model 81w2. In sem to tudi vpisala na tisti strani od lenovo,ki ste jo ze nekateri prilepili in tudi serijsko st.(in seveda isto izpise ta model) in mi ponudi za wlan en gonilnik,katerega sem ze parkrat prenesla, instalirala,pa vseeno ni pomagalo...

Riff je izjavil:

men ponavad pomaga v win10 če imaš mrežno kartico zaznano da s elahko povežeš na net da daš desni klik na napravo z klicajem ali neznano in daš updejt drivers pa potem to win10 sam najde in anloži gonilnik za ustrezno napravo ravno zarad tega mi je win10 zakon

Pod mrežne kartice mi samo bluetooth izpise kolikor se zdaj spomnim..sej tud v upravitelju naprav zgoraj na sliki mislim da je vidno... In ce mi net ne dela,torej ne morem na tak nacin updejtat vseh ostalih driverjev...In kot receno, do zdaj nisem imela nikoli s tem problemov, pa je tudi mamin rač.bil Lenovo z dosom, fotrov pa hp...pa vse slo lepo nardit,ker je net takoj delal in sem samo updejtala driverje.

solatko je izjavil:

Riff - Ne pomaga, sem ravno kupil na Mimovrste prenosnik, ki je bil zaradi tega vrnjen i3 100xx za 340EUR in so bili še toliko fer, da niso povedal, zakaj je bil vrnjen in, da touch pad "ne dela".
Moraš potegnit gonilnike ročno in jih instalirat, potem pa je b.p.. Menda z windows update, čez nekaj časa najde, ampak, zakaj bi čakal.

https://pcsupport.lenovo.com/us/en/prod...

Vpiši serijsko številko in ti bo nametalo vse gonilnike za tvoj računalnik.

Kot rečeno, žal tudi to ni pomagalo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Bacii ()

Bacii ::

In tudi ce bi ročno iskala točno tapravi gonilnik, ne vem natancno kateri touch pad sploh imam, ker kot je vidno v upravitelju naprav, mi ga enostavno ne izpise. Glede na model rač. mi pač Lenovo na njihovi strani vrže ven enga, ki pa torej res ne dela oz.je morda kje drugje problem...
Še je lahko kaj druga narobe kot to,da ni gonilnika? Ker sem jih res zdaj ze vec sprobala,pa ni pomagalo...

Hvala vsem za pomoč! Še kakšna druga ideja mogoče?

Riff ::

ja pol pa res čudno da tole ne gre razn če kaj ne dela kot pravi solatko, je še ena fora greš na to napravo ki ni dobr inšralirana pa jst mama v angleščini pa dvoklik na napravo pot details izberi hardwaere id pa probaj najdet gonilnik po hardware id številki včas to pomaga

Bacii ::

Riff je izjavil:

...je še ena fora greš na to napravo ki ni dobr inšralirana pa jst mama v angleščini pa dvoklik na napravo pot details izberi hardwaere id....


Ne razumem sicer čisto prav kako to misliš, ampak problem je itak v tem, da ne najdem opreme..kot se zgoraj vidi iz upravitelja naprav, nikjer ne najdem ne wlan, ne touchpad, tako da niti ne vem kam dvokliknit itd..? A mogoče grem na tiste neznane naprave, ki mi jih je naštelo pod ostala sttojna oprema (ce pogledas zgoraj sliko)?

Karen ::

/Sarcasm on: nč, enga deca rabš da ti/e porihta./Sarcasm off
Potegneš zadnje Windowse z njihovim orodjem dol - guglaj windows install media creation tool pa probaj (naredi iz nule instalacijo), ampak če ti ne najde wifi kartice potem bo treba drajverje ročno z Lenovotove spletne strani. Glede na to da jih vidi v bios-u mislim da ni fizična okvara.

Glugy ::

Probaj imeti internet preko kabla pa takrt daj da Windows sam proba poiskat gonilnike.
A je mogoče laptop originalno namenjen za Windows 7 - 8 ? Možno da niso izdal gonilnika za ta laptop za Windows 10. Kar bi znal pomenit da ni uradno potrjen gonilnik vsaj za 10ko ne. Da se obvozit potrjene gonilnike pa namestit tiste ki niso bili potrjeni.

Bacii ::

Karen je izjavil:

/Sarcasm on: nč, enga deca rabš da ti/e porihta./Sarcasm off
Potegneš zadnje Windowse z njihovim orodjem dol - guglaj windows install media creation tool pa probaj (naredi iz nule instalacijo), ampak če ti ne najde wifi kartice potem bo treba drajverje ročno z Lenovotove spletne strani. Glede na to da jih vidi v bios-u mislim da ni fizična okvara.


Ja,mislim da bom danes raje enemu znancu peljala, če bo znal kaj rešit..ne vem sicer ce je ful ekspert..ne poznam takih žal:) za ekstra nekomu placat mi pa tud ni..pol bi ze v startu kupla raje z win in vsem gor :S

No bom vidla,ce bom se vseeno danes imela zivce,da probam se sama najnovejso verzijo gor dat,pol pa res konc...

Hvala vsem!

Glugy je izjavil:

Probaj imeti internet preko kabla pa takrt daj da Windows sam proba poiskat gonilnike.
A je mogoče laptop originalno namenjen za Windows 7 - 8 ? Možno da niso izdal gonilnika za ta laptop za Windows 10. Kar bi znal pomenit da ni uradno potrjen gonilnik vsaj za 10ko ne. Da se obvozit potrjene gonilnike pa namestit tiste ki niso bili potrjeni.

Sploh nimam kabelske moznosti doma, pa niti je rač ne omogoča (nima vtičnice)...
Ne, glede starih win ne verjamem, ker kolk se spomnim,ko sem gledla na njihovi strani Lenovo, je letošnji model al kak naj recem..pol verjetno vec ni za stare win.narejen? Sklepam no, ne vem kako to delajo dandanes...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Bacii ()

Riff ::

Bacii je izjavil:

Riff je izjavil:

...je še ena fora greš na to napravo ki ni dobr inšralirana pa jst mama v angleščini pa dvoklik na napravo pot details izberi hardwaere id....


Ne razumem sicer čisto prav kako to misliš, ampak problem je itak v tem, da ne najdem opreme..kot se zgoraj vidi iz upravitelja naprav, nikjer ne najdem ne wlan, ne touchpad, tako da niti ne vem kam dvokliknit itd..? A mogoče grem na tiste neznane naprave, ki mi jih je naštelo pod ostala sttojna oprema (ce pogledas zgoraj sliko)?



tole sm mislil video 1:25 minut, ja če ne pa koga prosi za pomoč :)


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

Bacii ::

Jaz se še vseeno bojim, da sem na začetku tisto particijo zbrisala, kjer je mogoce kaj v zvezi s syrojno opremo blo gor...Al ne?

Riff ::

ne ne nima veze tista particija z tem novim sistemom, poišči hardware id pa pogooglaj za gonilnike po tem HW id mogoče pa rata

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

All ::

Gonilnik za vezno cipovje pa kaksen nestandardni usb kontroler zna pomagat da bojo okna sprgedala.
Zacni s tem...
Za dostop do neta uporabi kaksno starejso usb wifi kartico.

Baja ::

kot pravi @All, prvo prenesi in instaliraj chipset driverje, potem bodo windowsi mogoce nasli wifi in tp.

pviran3 ::

Najprej spravi pc na internet.
Gor na sliki je vidno, da je neznana naprave network controller, to je verjetno mrežna kartica na kablu.
Program AIDA64 zna izpisat vse podatke o napravi, poglej v opis in išči ta gonilnik in ga dodaj mrežni kartici.

Mogoče lahko probaš še kako usb napravo, npr telefon na usb tethering

Potem pa imaš ali zakomplicirano: najti točen tip naprave in potem na lenovo strani ustrezen gonilnik
manj zakomplicirano: program, ki zna iskat gonilnike, driver booster, ki potem sam najde in poinštalira

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pviran3 ()

Bacii ::

Ta zgornji video spet predpostavlja,da upravitelj naprav opremo najde..meni pa je ne..kot receno, edino ce grem na vse neznane naprave in pri vsaki preverim id,brez da bi sploh vedela za katero opremo gre..:S
Ok, to kar ste še pisali, bom še sprobala po vrsti, pol pa bom obupala in nekomu nesla ce ne bo delovalo...
Hvala še enkrat vsem! Javim kaj je bilo....

bobby ::

probaj,..
pojdi na
https://drp.su/en
potegni dol klientka in ga zaženi,...
Ampak, ko boš notri, lahko imaš odkljukano vse razen sprehofdi se v advanced načinu in odstrani kljukice povsod, kjer ve vezano na programe (antivirus, directx, firefox,..) in ga pusti, da sam naredi,...
Nekje pri 80%, ko bo vse namestil, lahko prekineš program, ne rabiš ga do konca pustit, restart in poročaj,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

solatko ::

Bacii- potegni dol gonilnik za chip set!
Delo krepa človeka

Baja ::

lahko je tudi napajalnik defekten. sem imel primer ko touchpad ni deloval zaradi prešibkega napajalca.

vem da je zadeva nova, ampak če po inštalaciji chipset driverja še vedno ne bo našlo wifi/tp je očitno nekaj defektno.

neseš nazaj in uveljavljaš stvarno napako.

Vuli ::

mogoče rabiš namestit prvo Lenovo Energy Management for Windows 10 - power management, chipset driverje tudi ne bi blo neumno dat gor.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

m0LN4r ::

AngelOfDeath je izjavil:

Zanimivo, prvic vidim da win 10 nima gonilnikov za 8+ naprav.

Nic zdaj pa veselo natipkaj tvoj model prenosnika v google in dodaj poleg besedo drivers.
Na proizvajalcevi spletni strani si dol potegni "gonilnike za wifi/mrezo" le te namesti.
Se povezi v splet in na proizvajalcevi spletni strani pod tvojim modelom prenosnika sprozi_
Automatic driver update - start scan.

Zadeva bi mogla samodejno najti vse gonilnike in jih namestiti.

Lahko uporabis tudi Lenovo Vantage Service.
Vendar bos morala gonilnike za mrezo / wifi se vedno sama namestit da se bo racunalnik znal pvezati na splet.
Zadnje case to niti ni taka redkost. Razni 2020 modeli od Acerja, Lenovota, Della, Huawei pa itak, pri Novi instalaciji ne zaznajo touchpada, wifi kartice je standard. Sicer vcasih pomaga ce lahko priklopis zadevo na LAN v internet, da ti Windows Update pomaga, ampak tudi ne vedno.
Konkretno ta teden dva primera. Acer Aspire 5 2020 model z 10th gen procom in Huawei, pri Acerju sem moral skoraj prakticno vse driverje rocno nalagat v Device Managerju, ker je zadeva tovarnisko z S mode licenco. Enako za Huawei.
Za Audio pa sem moral naloziti App verzijo gonilnika, kar je spet vedno pogosteje pri novih modelih, tako da je trebalo najprej onemogociti S mode z registracijo pri MS.
Pac klasika zadnje case.

Bacii je izjavil:

Jaz se še vseeno bojim, da sem na začetku tisto particijo zbrisala, kjer je mogoce kaj v zvezi s syrojno opremo blo gor...Al ne?
Potegni CISTO VSE gonilnike iu proizvajalceve strani in jih odpakiraj v eno mapo. Potem pa v upravitelju naprev poves, da naj sam poisce primerni golnilnik v tej mapi.
Ce ne ves kateri touchpad je in imas na strani lenovota dva razlicna, pac nalozi oba, nic se ne bo pokvarilo zaradi tega oz. nepraviln se sploh ne bo pravilno nalozil.
Pa preveri, da nimas slucajno z kaksno tipko deaktiviran touchpad.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::


Sploh nimam kabelske moznosti doma, pa niti je rač ne omogoča (nima vtičnice)...
USB to LAN Adapter si sposodi.
Daj nesi to k nekomu, ki s tem vsak dan dela. Jaz bi ti to zrihtal v petih minutah, samo sem predalec.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

Bacii je izjavil:

nightrage je izjavil:

Verjetno inštaliraš win10 iz usb, zato moraš sliko na usb naložiti z npr. rufus programsko opremo in izbrati obcijo GPT.


Sem nardila z rufusom in je win.normalno nalozilo....vse vredu, le kot receno, zaenkrat sem vsaj za touchpad in wifi ugotovila,da ne delata...miško je pa brez problema zaznalo (žična,ne optična).

Poskusam s slikami, pa mislim da niso vidne?

Od kod pa imas Windows Image? Naredi si najnovejsega z uradnim Microsoft Media Creation Toolom, pa kr pogumno pobrisi vse particije in po tem ko prides na namizje, priklopi zadevo na LAN z adapterjem, ce nima vticnice in zalaufi windows update parkrat, ko te prosi za ponovni zagon, zazeni ponovno in spet zalaufi windows update itn. Pa se potem slisimo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

solatko ::

Baja - Samo gonilniki so problem, ker se Lenovo in M$ še nista uskladila za nove mašine.
m0LN4r - Saj so navodila na netu. Modele računalnikov spreminjajo hitreje, kot dela M$ generike za njih, original gonilnike in ni problema, čez par tednov bo pa tako vse v update-u.
Delo krepa človeka

Bacii ::

Chipset driver ni pomagal....adapterja za lan nimam, niti nimam kje dobit...sem še neke druge gonilnike sprobala, pa nič ni pomagalo...
Tudi glede TP sem sprobala vse...vse variante glede moznega vklopa/izklopa s tipkami (fx..), v nastavitvah pa kot receno, sploh ne ponudi moznosti, ker ze v prvi vrsti ne najde opreme in potem niti nastavitev ne ponudi...

Win sem sicer res s partisa potegnila, dvojne razlicne, pa dvomim,da bi z obema bilo kaj narobe-z Microsoftove strani mam vedno neke probleme dol vlect...
zdaj sem nesla znancu, pa bomo vidli kaj bo...2 dni zajebancije je blo dovolj.. hvala vseeno vsem...bom javila kaj bo rekel
Lp

solatko ::

Bacii - To je problem, windows potegni s tele strani

https://www.microsoft.com/en-us/softwar...

Predno štartaš, daj not prazen 8GB ali večji kluček. Ko bo končalo, vzemi ključek ven, ga namesti na ugasnjen računalnik, v bios-u določi sa zažene EFI in instaliraj. Ko bo končalo (obvezno rabiš miško), bo gonilnik za wi-fi deloval, potem pa namesti gonilnike ki si jih potegnila dol za tvoj računalnik, lahko pa še posodobiš bios, kar pa narediš v bios-u (pri ugasnjenem računalniku s šivanko pritisneš v tisto malo luknjico pri strrani in ti bo dalo meni, kjer je tudi posodobitev BIOS-a in ti to naredi sam.
Delo krepa človeka

Dober dan ::

Jaz sem imel imel ta problem. 2 minutke dela. Zalavfaš recovery mode s Cdja, zalavfaš CMD, disk part-> list disk-> select disk-> format -> convert gpt. In je gotovo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4138 139 140 141 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70211309619 (6999) anjica
»

Lenovo thinkpad e520 bluetooth

Oddelek: Pomoč in nasveti
10851 (628) tiltech
»

Lenovo thinkpad t440s touchpad ne deluje v WIN10

Oddelek: Pomoč in nasveti
191530 (1247) nsa_ag3nt
»

Zelo visoka poraba CPU (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
716754 (5503) krneki0001
»

ASUS N550JV - WIN 7 DRIVERS?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4711077 (10085) benjaminson

Več podobnih tem