» »

Katere pohodne čevlje

Katere pohodne čevlje

1 2 3
4
»

gruntfürmich ::

Okapi je izjavil:

:))
Moraš povedati temu, da je narobe oblečen, ker bi moral imeti samo eno goretex pelerino v žepu, za primer dežja.

Z leti vedno večje neumnosti pišeš...
Ta človek zagotovo bolj malo švica.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

bm1973 ::

Tipičen Slo-tech post....

Švicanje babe na sprehodu primerja s plezanjem v Himalaji...

Okapi ::

Če bi znal brati, bi mogoče razumel, da je govora o tem, kako deluje goretex (in kdaj se uporablja), ne o švicanju bab.;((

gruntfürmich je izjavil:

In to reče nekdo, ki malo prej izjavi "Zato pa se ne gre več v celotna oblačila "podložena" z goretexom, ampak se ima za primer dežja samo tanko goretex palerino v žepu..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

gruntfürmich ::

Okapi je izjavil:

Če bi znal brati, bi mogoče razumel, da je govora o tem, kako deluje goretex (in kdaj se uporablja), ne o švicanju bab.;((

gruntfürmich je izjavil:

In to reče nekdo, ki malo prej izjavi "Zato pa se ne gre več v celotna oblačila "podložena" z goretexom, ampak se ima za primer dežja samo tanko goretex palerino v žepu..."

...pa tudi razumevanje te zapušča, ker sem nadaljeval tvojo misel o oblačenju v goretex in letanju v hrib...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Gregor5816 ::

Katere pohodne čevlje za v dež in blato za toplo vreme (>5°C)? Za krajše sprehode, 60-90 minut. Za po suhem imam tekaške superge, za sneg in mrzlo vreme imam izolirane usnjene gojzarje...rabim še nekaj vmes, za tako vreme kot je te dni.

Okapi ::

Mogoče kakšne nepodložene LL Bean? Niso sicer ravno pohodni (izvirno so lovski), ampak enourni sprehod tudi ni pohod;)

mikhaair ::

Gregor5816 je izjavil:

Katere pohodne čevlje za v dež in blato za toplo vreme (>5°C)? Za krajše sprehode, 60-90 minut. Za po suhem imam tekaške superge, za sneg in mrzlo vreme imam izolirane usnjene gojzarje...rabim še nekaj vmes, za tako vreme kot je te dni.

Sealskinz stumfe.

WizzardOfOZ ::

Gregor5816 je izjavil:

lowa zephyr gtx mid

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zvezdica27 ::

gtx (katerikoli) je samo prva pomoč. Ja, nov morda ne premoči, ampak ko se malo znuca, pušča isto kot vse ostalo. Oni troslojni seveda ful manj kot pac-lite.

Plastika pa pač ne premoči, sam boš prešvican isto - in je totalno brezveze.

Fora gtx ali katerekoli druge membrane je, da ko je sila, da drži tisto eno uro kolikor toliko, da se lahko zvlečeš na suho. Ne pa da bo ti znotraj suh in neprešvican. Dodaten plus je, ker tudi veter ustavlja, tako da ima dvojno rabo.

Torej: to je prva pomoč, da imaš eno uro, ko tudi v nalivu načeloma ne bi smel umreti, vsaj v SLO ne. Načeloma niti ne rabiš, če ima jakna res dobro impregnacijo (impregnacija+gtx v bistvu ful dobro dela in malce tudi diha, tako da logika tu je). Spet po drugi strani, enkrat sem prav probal volneno robo, čist moker, ja, zeblo me ni. Hecna reč, je pa neudobna.

Dati sliko nekoga, ki v big wall najbrž tud bivakira pa pač ni resno.

GTX v čevljih je neumnost. V jaknah ima smisel v primeru dežja, v vetrnih hlačah pa... ko se odjuži bo mokro vse, če zmrzuje ne boš moker nikoli. Brezevze torej, je pa res, da ustavlja veter.

Če že, v jakni pac-lite, v čevljih pa je to marketinški nateg prve klase. V bistvu tko kompenzirajo manko usnja, ker gtx je redko v usnjenih čevljih, v tkaninastih pa ga je lažje vplesti ali karkoli naredijo.

zz

WizzardOfOZ ::

Imam lowa zephyr mid. Sedaj že tretji par. Prva dva sta bila z gtx, sedanji so brez. Prvi so zdržali 5 let, pa goretex še ni puščal (sem jih lahko s štrajfiksom opral vsakič ko sem z gmajne z vsemi blatnimi čevlji prišel domov), podplat sem znucal, zato sem jih menjal. Ti pa trdiš, da samo pri novih ne premoči?

Mam tudi Lowa Z6N. Popolnoma usnjen čevelj z gtx membrano. Ampak tisto so čevlji za po hribih, ko je mrzlo in za v sneg. 5 ur hoje po 15cm plundre, pa niso nič premočili.

Sam bi rekel, da tukaj veliko pomeni kvaliteta čevlja in kje je narejen.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Taktična (terenska) obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
768001 (3398) Okapi
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858261566 (38043) theStranger
»

O gojzarjih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13521911 (16811) pegasus
»

Obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9423532 (5381) gruntfürmich

Več podobnih tem